Siste nyheter
JEGERE ! Jegerprøve skyting pågår hver uke ut august med ekstra mulighet mandag 5 og12 september !

JEGERE ! Jegerprøve skyting pågår hver uke ut august med ekstra mulighet mandag 5 og12 september !

Nå er det 7 kvelder igjen med jaktprøveskyting og trening. Det er mandag 22 + tirsdag 23 og onsdag 24 august og mandag 29 + tirsdag 30 august. Vi har også skyting mandagene 5 og 12 september, etter det er det slutt for i år. Nytt av året er at du kan betale med kort. Vi selger trenings- og jakt-ammo i kalibrene 6,5 + 308 og 3006. Alle er velkommen enten de er medlem eller ikke. Instruksjon og event hjelp med riflen kan du få på stedet. Under "Les mer " finner du hele terminlisten for trening og oppskyting for alle ivrige storvilt jegere. Det nye bilde av hagehjorten er tatt i Fyllingsdalen for kort tid siden. Les mer om JEGERE ! Jegerprøve skyting pågår hver uke ut august med ekstra mulighet mandag 5 og12 september !

Er du en ung jente eller gutt som vil prøve skytesporten ? Kom opp torsdager kl 17,30 !

Er du en ung jente eller gutt som vil prøve skytesporten ? Kom opp torsdager kl 17,30 !

På bilde ser dere en del av ungdommene som koser seg i Sogn ifbm Lerum Cup. Les også i artiklene under her på forsiden så ser dere litt av hva vi holder på med og hva medlemmene presterer. Vil dere prøve skyting er det bare å komme torsdager ca kl 17,30. Har dere spørsmål, ring formannen på 41667781. Alt utstyr får du låne gratis på skytebanen. Vi skyter inne i vinterhalvåret og på 100 meter i sommer halvåret, all skyting foregår på elektroniske skiver. Sporten passer for alle i alderen fra ca 9-10 år og oppover til sjuende far i huset. Sporten passer minst like godt for jenter som for gutter. Kontingenten er kun kr 200,- pr år. 

Tåke igjen ! Men neste runde i serieskytingen onsdag er 31 august !

Tåke igjen ! Men neste runde i serieskytingen onsdag er 31 august !

Onsdag 17 august måtte vi avlyse pga tett tåke. Det samme skjedde onsdag 24 august. Vi prøver igjen onsdag 31 august. Som kjent er det de 5 beste av 9 runder som teller.Det er 7 skyttere som har minst 5 resutater så nå kan man begynne å skyte så godt at man kan stryke dårligste resutat. Det ut til at seieren i årets serieskyting blir et oppgjør melom Kristoffer Tvedt, Svein og geir Inge. Uansett så er det ingen grunn til å gi opp. Vi skyter 2 lag hver gang, første starter ca 17,03 og andre lag ca 17.52. Neste runde går onsdag Les mer om Tåke igjen ! Men neste runde i serieskytingen onsdag er 31 august !

Hele 60 veteraner påmeldt til Veteranstevne 4 sept.....så langt

Hele 60 veteraner påmeldt til Veteranstevne 4 sept.....så langt

Pr tirsdag 23 august er det påmeldt 16 skyttere i V55, 15 skyttere i V65 og hele 29 skyttere i V73 ! Totalt 60 skyttere er imponerende bra da det er slutten på sesongen og kun veteraner. Vi gleder oss til å arrangere men har plass til enda flere. Dette viser hvor spesiell sporten vår er, du kan starte når du er ca 10 år og kan holde på i 80 år og kanskje litt til. I kveld måtte det legges til et ekstra lag for yngre veteran ( V55), det er helt sikkert flere som vil delta når man har fått tenkt seg om
Bilde viser en typisk veteran i V73, han skal også delta..Kassereren har lovet å holde kjøkkenet åpent under hele stevne med kaffe & kaffemat til honnør priser.
 

Fana arrangerte Samlagsstevne i helgen, Kristoffer skjøt 350 nr 17 i år !

Fana arrangerte Samlagsstevne i helgen, Kristoffer skjøt 350 nr 17 i år !

201 deltagere gjorde så godt de kunne på årets samlagsstevne. Best av våre var Kristoffer som vant 25 skudden med 250 og 23 sentrumstiere. I finalen lå han på skive 1 med flere ulver hakk i hel med samme poengsum. Sofie Evensen fra Os ble mester etter 100 og 9 sentrum mens Kristoffer ble sølv vinner med 100 og 8 sentrum ( totalt 350 med 31 sentrumstiere )mens tredjeplassen tok Markus Medås fra Seim med 100 og 6 sentrum.Disse tre ser du på bildet, en fra hvert av de tre lagene som kanskje har flest ungdommer. I ASP hadde vår Adrian V. Haugsdal 245 og Andreas B. Lilleheil 228, dette er morgendagens toppskyttere i Rekrutt klassene. Arne ble nr 2 i V65 med 347, Geir Inge ble nr 3 i Yngre Veteran ( V55 ) med 341. I lagskytingen ble ungdommene våre nr 3 mens vetereanene også ble nr 3 og seniorene nr 4. Vidar Eriksen ble nr 2 i kl 3 med 237. 

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

Bergen Skytterlag fylte 150 år 25 november 2011.Jubileums stevne ble arrangert i august 2012 fordi vi startet jubileumsåret med å rive klubbhuset. Nå er det nye huset tatt i bruk. Vi har også utvidet og modernisert 200 meteren slik at vi nå har 16 skiver med elektriske skiveheiser, ale monitorene på standplass er også nye. I forkant av jubileumsåret bestemte vi oss for å satse på rekruttering, dette har gått fortere og bedre enn noen av oss hadde drømt om. Ungdommene våre har allerde hevdet seg helt i toppen på mange store og små stevner. I år ble det rekord med 6 medaljer på Landsskytterstevnet i Lesja.

Les fakta under LES MER.
 Les mer om FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Vi har nå økt til 82 grasrotgivere som bidrar med 5 % av innsatsen via Norsk Tipping uten at det går utover vinnersjansene. Disse 5% ga over kr 36.000,- til skytterlaget i 2015. Antall givere har nå stått ca stille siden i fjor på samme tid, derfor er det på tide å gjøre nokke ! Hvis alle som er i befatning med gambling i Norsk Tipping gir sin andel til Bergen Skytterlag + får en eller to andre til å gjøre det samme vil vi klare å få en fin økning i løpet av desember. Det er enkelt å tilegne Bergen Skytterlag disse 5% for det kan gjøres på nett ( Norsk Tipping.noe ) eller enda enklere, gi beskjed i kassen neste gang du skal tippe : Eg vil støtte Bergen Skytterlag ! Da fixer de det der og da. Da er du sikker på at noen vinner hver gang du tipper ! For flere tips se under "Les mer" Les mer om Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Lerum Cup19-21 mai  2017 ! Kem e`me

Lerum Cup19-21 mai 2017 ! Kem e`me

`Lerum Cup har blitt en radisjon for oss. I år hadde vi en meget vellykket tur og dette må vi også klare til neste år. Derfor ber jeg de som vil være med sende mail til bergen@skytterlag.no med skytter + følge slik at vi kan organisere felles overnatting ett eller annet sted allerede før desember + felles påmelding når vi kommer så langt. Det ser ut til at det blir Norges Cup samtidig ifbm Lerum Cup så overnatting er det viktigste i første omgang. Det blir nesten de samme skytebanen som i år da Leikanger + Sogndal + Knipenborg + Farnes og Hafslo som er med i cupen, Hafslo er ny i 2017.
Send mail og listen under "Les mer" blir opdatert etterhvert med navn og antall. Opplegget blir ca slik som tidligere både skytemessig, overnatting og middag.
Sjekk under "Les mer"
Bilde er fra 2016 turen fra en bane oppi uren, dvs Aurland..
 Les mer om Lerum Cup19-21 mai 2017 ! Kem e`me

Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Her må det planlegges...

Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Her må det planlegges...

Tradisjonen med at vi har en felles tur til Lerum Cup i Sogn er kommet for å bli ! Felles reise med felles skyting og felles ovenatting er blitt meget populært hos oss, derfor kommer første varsel ang neste års tur allerede nå. Da kan dere tenke på om dere ønsker å være med slik at vi etterhvert kan lage en påmeldingsliste, da kan vi få oversikt over hvor mange rom vi trenger og ikke minst få til en felles påmelding. Jeg tenker at opplegget vi hadde i år passer de fleste og at man var godt fornøyd med opplegget og hotellet. I 2017 blir Aurland ( som vi skjøt som siste stevne i år) byttet ut med Hafslo.
Under"Les mer" finner dere en link til arrangementet. Bilde er fra Sogndal sin bane sett gjennom formannens hullkorn. Som dere ser så holder han helt i ro og det ble faktisk 50 på stående.
God sommer !.
 Les mer om Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Her må det planlegges...

Herdla arrangerte Krets stevne bane på Sartor.

Herdla arrangerte Krets stevne bane på Sartor.

Vi stilte med et assortert utvalg skyttere på kretstevne som Herdla Skytterlag arrangerte på Sartor sin bane. Bilde viser 4 av 6 klassevinnere fra Bergen. Kristoffer vant ER med 349, Ole Martin vant Jr med 343, Stig Andre vant k 1, Raymond vant kl 2 med trehudreoglittunder tredve, Geir Inge vant V55 med 344 og Arne vant V65 med 348. ( resultatene er etter formannen sin dårlige hukommelse ). I tillegg vant Kristoffer og Ole Martin ungdommenes lagskyting med 197 p. Blandt oss andre var det en del bra skyting og noe rævva ! Vi kommer sterkt igjen. Stevne var bra arrangert med minus for et tregt datasystem/anvisning på 100 meter. Alle resltatene kommer etterhvert på Herdla sin hemeside. 

LS i Målselv: Svein med 11/5 i senior feltfinalen !

LS i Målselv: Svein med 11/5 i senior feltfinalen !

Svein Halvorsen kvalifiserte seg til finalen med 30 treff og Henrik Devik gjorde det samme med 29 treff. Etter ungdommene sin oppvisning i finaleskyting tidligere på dagen fikk de presset på seg. Henrik var ikke helt på og fikk bare 3/1 men å kvaifisere seg til finaet var også en prestasjon. Svein gjore derimot sakene sine meget bra, med en bom på kne havnet han på 11/5 og havnet derfor på 41/5 og an til medalje. I såfall øker han lagets fangst til sensasjonelle 6 medaljer på årets LS. 

LS i Målselv: Sander ble nr 4 med 12/11 i feltfinalen ! Kristoffer skjøt 12/9.

LS i Målselv: Sander ble nr 4 med 12/11 i feltfinalen ! Kristoffer skjøt 12/9.

Fredagens feltfinale i ER ble meget spennende da både Sander og Kristoffer var kvalifisert med 30 treff i innledende skyting. 12 skudd mot en ekstra liten prisme på 100 meter krever at du er nøye innskutt på forhånd for her er det ingen prøveskudd. At det er TV-kamera på standplass + pubikum som følger med på storskjerm gjør ikke saken lettere. Sander gikk først ut og skjøt 12 treff med 11 sentrum, da det er 3 skyttere med 12/12 så holdt det nesten men 4 plass så langt. Kristoffer har dermed presset på seg og må skyte 12/12 i siste lag for å komme i omskyting om 1-plassen. Kristoffer skjøt 12/9 med tre yttertreff som gikk hårfint utenfor innertreffen. Dermed tok Sander sin tredje medalje på årets landsskytterstevne og sammen med Kristoffer sine to medajer på bane blir årets innsats historisk. Gratulerer med toppresutater og spenning ! 

LS i Målselv: Både Sander og Kristoffer skjøt 100 i finalen og tok medalje !

LS i Målselv: Både Sander og Kristoffer skjøt 100 i finalen og tok medalje !

Begge hadde skutt 250 før finalen dermed havnet begge på 350 under årets landskytterstevne. Sander ble totalt nr 7 etter rangering på omgangen, han hadde 100 med 7 sentrum. Kristoffer hadde større press da han lå på skive 1, alikevell skjøt han 100 med 5 sentrum og ble rangert til 15 plass. Begge tok dermed en høythengende medalje på Landsskytterstevne. I tilegg vant Kristoffer hovedskytingen med 250 og ufattelige 24 innertiere. Begge skal også skyte feltfinale i morgen, Kristoffer med 30/28 og Sander 30/24 i innledende. Feltfinale skal også Svein Halvorsen med 30 treff og unge Devik med 29 treff skyte, så seniorene er absolutt med. Medemmenes innsats i Målselv har vært utrolig i år da de fleste har skutt opp mot sitt aller beste. Vi gleder oss til fredagens feltfinaler for da kan alt skje.. Bilde viser våre to gullgutter med dagens fangst. 

Arne takker for oppmerksomhet på 70-års dagen.

Arne takker for oppmerksomhet på 70-års dagen.

Arne Kjelby skriver følgende til alle som gledet han med gaver og oppmerksomheter på sin 70-års dag:
Jeg vil med dette få takke for den uventede oppmerksomheten da jeg ble 70 år. Det varmet en gammel sjel at så mange husket på meg. En stor takk til hver og en av dere for flotte gaver !
Med skytterhilsen
Arne

Bilde viser Arne på fjorårets LS i Lesja , etter ungdommenes innsats i år stiller både han og formannen på neste års LS. Det blir for å følge med ungdommene på nært hold....kanskje skyter vil litt også.
Mvh
Formannen
 

God skyting av våre i Hardangertreffen + Haukelifelten

God skyting av våre i Hardangertreffen + Haukelifelten

På Haukelifelten skjøt undertegnede og Geir Inge søndagen, til tross for dystre værmeldinger reiste vi opp fordi arrangøren fortjener det. Det var en fin feltløype og regnguden var med oss, vi tapte på vindbedømmingen da vi skrudde for mye. Espen skjøt også om søndagen mens Kristoffer og Øyvind skjøt lørdagen. Kristoffer var den som presterte best med 30 treff og 23 inner på finfelten, hvilken plass han fikk er uvisst i skrivende stund men det blir nok helt i toppen, kanskje seier. Vi andre havnet på 22 til 24 treff, formannen fikk 20 treff på stangen. På baneskytingen gjorde vi det bedre men her var det igjen Kristoffer som presterte best, med 350 + 31 sentrum i Odda ble han nr 1 i ER, med 350 og 28 sentrum i Røldal ble han nr 2, med 350 og 24 sentrum i Folgefonn ble han nr 4. Av seniorene skjøt formannen 341 (med 50 på stående) i Røldal og endte på 2 plass i kl 4, Espen skjøt her 333 i kl 4, Geir Inge skjøt 345 i V55 og ble nr 3 i Røldal. Feltopplegg og et par bilder finner du under "Les mer" Les mer om God skyting av våre i Hardangertreffen + Haukelifelten

Danske Bank støtter laget med kr 20.000,- til 2 nye skiver på 100 meter !

Danske Bank støtter laget med kr 20.000,- til 2 nye skiver på 100 meter !

Det viser seg at det er fint å ha en Dansk bank i Norge ! Danske Bank støtter laget med kr 20.000,- som skal brukes til skive nr 11 og 12 på 100 meter. Nå er det bare å finne en god løsning i graven Vi har monitorer + nr skilt + plass i graven. En slik utvidelse er vel egentlig mer påkrevd enn den vi plutselig fikk på 200 meteren. Det er på 100 meter presset er størst gjennom sesongen med ungdomstrening, jegerprøver og åpne stevner. Slik støtte gir energi til dugnadsarbeidet ! 

Et vellykket Vestlandsstevne felt og bane i Åsane er over.

Et vellykket Vestlandsstevne felt og bane i Åsane er over.

Beste plassering av våre var det Kristoffer Tvedt som fikk da han var med på Hordaland sitt ungdomslag som vant lagskytingen med 399p,Kristoffer skjøt 100. Kristoffer skjøt 249 før finalen og Sander Halsli som stadig kryper oppover resultatlistene skjøt 245, jeg tipper han kommer til å skyte fullt innen ett år. Xander skjøt gode 232 i Rekrutt klassen som har det vanskeligere da de benytter kaliber 22. Petter kvalifiserte seg til feltfinalen med 28 treff, i finalen skjøt han 9 treff og med 37 treff endte han på en god 29 plass totalt blant seniorene. Raymond ble nr 2 i klasse 2 i begge øvelsene, 336 på bane og 26 treff på felten. Geir Inge som nå skyter i V55 åpnet med 236 og skjøt 97 i finalen og endte på 5 plass med 333. da Vestlandstevne går i ferien hadde ikke vi så mange med denne helgen. Arrangøren avviklet et meget godt stevne, med alle finalene og lagskytinger om søndagen blir det lett forsinkelser men det klarte Åsane å unngå. Spesielt grovfelten hadde et kjempeflott opplegg. Alle resultatene finner dere på Åsane sin hemeside. 

Hordastevne på Stord om søndagen: Sander Sælensminde ble Hordamester i ER med 350 !!

Hordastevne på Stord om søndagen: Sander Sælensminde ble Hordamester i ER med 350 !!

Det var to skyttere med 250p før finalen der Sander var en av disse, på skive 5 lå Kristoffer med 249. Sander skjøt 100 med 7 sentrum og ble da den eneste med 350 og selvfølgelig kåret til årets Hordamester i ER. Ikke nok med det, Kristoffer var ikke dårligerer enn at han også skjøt 100 med 7 sentrum han også og seilte med dette opp på andreplassen med 349. Det ble en utrolig fangst for ungdomsgruppen vår som dagen før tok gull i lagskytingen. I tillegg var det mange andre prestasjoner som gav den enkelte en forbedret pers. I klasse 2 ble Sverre nr 3 tilslutt. Under "Les mer" finner dere flere bilder. Les mer om Hordastevne på Stord om søndagen: Sander Sælensminde ble Hordamester i ER med 350 !!

Hordastevne på Stord: Imponerende skyting fra ungdommene om lørdagen med seier i lagskytingen !

Hordastevne på Stord: Imponerende skyting fra ungdommene om lørdagen med seier i lagskytingen !

Den innledende skytingen om lørdagen var det nok en gang ungdommene som plasserte seg høyest på listene. Sander ledet med 250 i ER og Kristoffer lå på 5 plass med 249. Tim Amengual var minst like fornøyd med 246 og ny pers. Arne var med i toppen i V65 med 249. Lagskytingen for ungdommene ble meget spennende, ikke minst fordi arrangøren bommet med skytetiden slik at Kristoffer skjøt ett skudd etter stans men innenfor rett skytetid !!?? Heldigvis ble dette rettet opp slik at alle skuddene talte. Det endte med at Bergens-laget ( Bilde ) med Ole Martin + Sander & Kristoffer vant foran Haugesund og Sveio som hadde en fattig setrumstier mindre, Ølen ble nr 3 med 5 sentrum mindre så her var det gjevnt. Sverre Heum kom til finalen med 237 i kl 2. Ungdomslederen vår, Jan Erik, vant klasse 3 med 234p. Alle resultatene finner dere på arrangørens hjemmeside...bortsett fra stang og felthurtigskyting da dette gikk opp i røyk. Det ble litt dramatisk da det gikk fyr i skogen ved den ene selvanviseren, heldigvis fikk arrangøren slukket brannen før brannbil + lensmann & prest kom til åstedet. Pga dette ble disse skytingene avlyst. Flere bilder under "Les mer" Les mer om Hordastevne på Stord: Imponerende skyting fra ungdommene om lørdagen med seier i lagskytingen !

Se oppe under terminlister ! Her finnes også en del info om vakter og dugnader.

Se oppe under terminlister ! Her finnes også en del info om vakter og dugnader.

Der finner dere terminlister for Ungdomsgruppen/15m + 100m inkl vaktliste + intern terminliste for 200 metern. Her ligger også vaskeliste for 15m skytehall, den skal rengjøres 1 gang pr mnd itillegg til at den enkelte skal rydde og støvsuge etter seg etter hver trening. Laksevåg Sportskytterlag sin terminliste er også lagt her slik at man kan delta på stevne eller finne ut at det ikke passer å trene den dagen.
Hvis alle hjelper til vil resultatet bli meget bra !
 

Ny, stor vandrepokal i sølv på lagsmesterskapene, felten er 16 april !

Ny, stor vandrepokal i sølv på lagsmesterskapene, felten er 16 april !

Det er nå satt opp ny vandrepokal i sølv for lagsmesterskapene ( bildet ), pris på denne er over kr 10.000,-. Den som har lavest plass siffer på de tre lagsmesterskapene felt + bane + 15 meter får årets aksje. Første vinner ble Yngve Johannessen som dermed får 2015 aksjen. Pokalen heter lagspokalen og det er seniorprogrammet som gjelder. Det betyr at de som hører til andre klasser kan delta men da må man også skyte en runde med seniorprogrammet, slik kan ungdommer og veteraner også prøve seg. Den som først får 5 aksjer vinner pokalen til odel og eie. Pokalen må gå i minimum 10 år før noen kan vinne denne. Statutter er satt opp. Derfor er det viktig at flest mulig deltar på lagsmesterskapet felt som blir arrangert lørdag 16 april. Det fine er at man trenger ikke å bli lagsmester i en displin for å vinne aksje i pokalen, det viktigste er å delta på alle tre mesterskapene og gjøre sitt beste. 

Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Under opprydning i gamle papirer dukket det opp nok et bilde i en serie som var tatt i , dvs samme biled serie som bildet på veggen i skytterhuset.På bildet som dukket opp i går skyter de kne, sammen med bilde fulgte det et brev fra en av sønnene til skytteren til høyre på bilde som er Politibetjent Georg Jokstad. I midten sitter Gustav Løvstakken som hadde gård i baneområdet. Det var han som stilte egen grunn til disposisjon i 1927 slik at banen ble etablert der den er i dag. Til venstre er lagets første formann Sigurd Sjursen, det var også disse tre som sto fremst da Lauvstakken skytterlag ble stiftet 10/10-1926. Gutten med sixpence og stoppeklokke er også sønn av Georg Jokstad, han heter Tore Jokstad og er 13 år. Tore begynte selvfølgelig med skyting han også og ble en god skytter etterhvert. .
Jeg tror de ville ment at vi var" spennspika gærn" hvis vi hadde kunne fortelle de hvordan skytebanen og laget kom til å bli 90 år etter at de satte det i gang. Laksevåg skytterlag ville faktisk blitt 90 år 10/10-2016 mens Miniatyrskytteravdelingen ( LSSL ) blir 90 år i 2018. Det er utrolig hva som dukker opp i alt rot og skrot men nå er det ihvertfall nå reddet for ettertiden. Årets skytterfest blir jo dermed en jubileumsfest. Nå er Samlagstevne for Hordaland skyttersamlag rett om hjørnet. Derfor tar jeg med deltagerlisten fra 1931 under "Les mer" Her ser du hvor mange de forskjellige lag deltok med.
 Les mer om Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?

Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?

Selv om vi i dag heter Bergen Skl så startet det hele ved Løvstakken for en del år siden. Ifbm rydding etter hus- og banebygging kom jeg over den aller første styreprotokollene fra 1926 til etter krigen. Den magiske datoen er 10-10-1926 ( mange tiere). Da ble Lauvstakken skytterlag stiftet. Den første skytingen foregikk på Nymark ute på Laksevåg men det var et uegnet sted. Derfor fant en av grunnleggerene, Gustav Løvstakken, ut at det var bedre å anlegge banen der den ligger i dag. I 1927 ble det anlagt 100meter og etterhvert ble det 300m og 600 meter. Jeg er ganske sikker på at det er Gustav Lauvstakken, eller "Gustn" som vi kalte han, som er skytteren i midten på det historiske bilde vi har på veggen i skytterhuset. Lagets første formann, og en av grunnleggerene, Sigurd Sjursen og styremedlem Georg Jokstad er mest sannsynlig de to andre. 16-01-1928 ble Lauvstakken Miniatyrskytteravdeling stiftet etter forslag fra Georg Jokstad på årsmøte i desember 1927. I 1931 fikk laget en avtale om at Miniatyrskyttergruppen skulle få låne gymsalen på Holen skole til trening. Laget fikk også en tung start med en støysak + dårlige økonomiske tider i de harde 30-årene + 2 verdenskrig etterhvert. Hver gang laget fikk hodet over vannet kom det nye problemer.Tyskerene tok huset og brukte det i de fem årene mens 8 av medlemmene mistet livet under krigen. Mer under "les mer". Hvis det blir mange lesere vil historietimen fortsette på hjemmesiden. Les mer om Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?

Fylkesmannen har gjort  et endelig vedtak ifbm støysaken !

Fylkesmannen har gjort et endelig vedtak ifbm støysaken !

I dag fikk vi oversendt Fylkesmannens endelige vedtak ifbm klage fra en nabo som påstår at støyen fra skytebanen har økt ifbm de siste utfyllingene. Dette har vi påstått er feil men pga en støyrapport som Miljødep. har sydd sammen ble vi pålagt å foreta ny støymåling for egen regning.Miljødep. sin rapport var helt feil. Svaret, som dere kan lese under "les mer", sier at saken er med dette avsluttet og kan ikke påklages. Fornuften seiret ! Da spørs det hvem som egentlig bør betale regningen vi har fått for ny støymåling, Kr 120.000,- er mye penger å kaste bort pga andres dårlige arbeid. Les mer om Fylkesmannen har gjort et endelig vedtak ifbm støysaken !

Gunnaren fikk i kveld tildelt prisen "Årets skyttersjel 2015", velfortjent !

Gunnaren fikk i kveld tildelt prisen "Årets skyttersjel 2015", velfortjent !

På bilde ser dere Gunnar flankert av sin kjære Kirsten og en som mange av de som har skutt en stund vil kjenne igjen, Evelyn Mannigel. De ca 50 fremmøte,inkl mange ungdommer, fikk se at Gunnar fikk håndfast bevis for utmerkelsen + blomster og en sjekk på Kr 10.000,- som går til Laksevåg Sportskytterlag. Alt dette var i NSF sin regi men skytterene i Bergen skytterlag/DFS setter også stor pris på Gunnaren .Mange medlemmer i begge lag + LSSL & Bergen Skl hadde romlet sammen en ekstra gave da Gunnar fyllte 70 år for en uke siden. 17 februar var han bortreist på dagen, han besøkte en gammel skyttervenn som mange vil huske, Jan Valklev. Derfor fikk han i dag overrakt en gavesjekksom kan brukes hos Våpen Søylen + blomster. Det ble kaffe, brus og kaker til alle fremmøtte. Lokalavisen Sydvesten stillte opp og kommer nok med en fyldig reportasje om kort tid. Under "Les mer" finner dere noen flere bilder. Gratulerer Gunnar ! Les mer om Gunnaren fikk i kveld tildelt prisen "Årets skyttersjel 2015", velfortjent !

Gunnar får prisen "Årets Skyttersjel 2015" torsdag 25 februar !

Gunnar får prisen "Årets Skyttersjel 2015" torsdag 25 februar !

Torsdag 25 februar får Gunnar overrakt prisen under en offisiell overrekkelse i skytterhuset. Gunnar fyller også 70 år i dag 17 februar. Vi gratulerer han med dagen !! Selv om det er i NSF og Laksevåg Sportskytterlag han er blitt hedret med denne tittelen så angår det i høyeste grad oss i DFS også ( det fremgår også av teksten under "les mer"). Arbeidet han utfører gjør at våre ungdommer blir enda bedre rustet til utesesongen og til de en gang blir seniorer. Tittelen medfører også at LSSL får en premie på kr. 10.000,- som de kan bruke til det de vil, den blir helt sikkert brukt på beste måte. Vi i Bergen Skytterlag gratulere Gunnar med en meget velfortjent utnevnelse !
Under "Les mer" kan dere lese det som NSF skriver på sin hjemmeside. For øvrig er alle velkommen til overrekkelsen som skjer kl 18.00. Kanskje blir det kaffe og kaker også...

Hilsen Formanen i Bergen Skl
( og medlem i LSSL )
 Les mer om Gunnar får prisen "Årets Skyttersjel 2015" torsdag 25 februar !