Siste nyheter
Ny runde med serieskyting starter 19 okt. på 15 meter !

Ny runde med serieskyting starter 19 okt. på 15 meter !

Da begynner vi på nytt med serieskyting, denne gangen på 15 meteren. Onsdag 19 oktober og 10 onsdager gjennom vinteren skytes det, bortsett fra onsdag 2 nov. Denne runden er flyttet til tirsdag 1 nov pga årsmøte. De 6 beste rundene teller og det blir premier i form av kaliber 22 kvalitets ammo. Reglene er det pusset litt på, dette finner du under "Les mer". Der finner du også vaktliste for disse onsdagene. Da er det bareå forberede seg slik at vi blir enda bedre til neste sesong. I tillegg skaper dette et miljø rundt skytingen da alle klasser skyter og konkurrerer sammen.
Det vil også bli premieutdeling etter den forrige serieskytingen, det er x-antall 22 ammo i premier.
Premieringen blir slik ;

1. plass Kristoffer 2.000 stk
2. plass Geir Inge 1.200 stk
3. plass Svein 800 stk
4. plass Arne 600 stk
5. plass Raymond 400 stk
 Les mer om Ny runde med serieskyting starter 19 okt. på 15 meter !

Kristoffer skjøt 250 i serieskyting finalen og vant !av god kvalitet

Kristoffer skjøt 250 i serieskyting finalen og vant !av god kvalitet

Onsdag 5 oktober kl 17.00 skjøt vi siste og avgjørende runde i serieskytingen på 15 meteren. Alle andre runder har gått ute på 200m. Kristoffer skjøt 250 som kjent 250 på 200 meteren i forrige runde, nå gjorde han det samme på 15 meteren og vant hele greien. På de neste plassene kom Geir Inge, Svein, Arne og Raymond. Premiene til de 5 beste blir x antall 22-ammo av meget god kvalitet slik at de kan trene enda mer, vi andre får sørge for å slå følge med "kjøpeammo". Det blir nå en ny innendørs serieskyting på 15 meteren gjennom vinteren, den starter om 2-3 uker. info kommer på hjemmesiden om litt. Alle resultatene finner du under "Les mer" Les mer om Kristoffer skjøt 250 i serieskyting finalen og vant !av god kvalitet

Er du ungdom som ønsker å prøve skytesporten ?

Er du ungdom som ønsker å prøve skytesporten ?

Hvis du ønsker å prøve skytesporten så finner du kontaktinfo og litt mer ved å klikke på "Ungdomsgruppen øverst til høyre på hjemmesiden. Sporten passer minst like godt for jenter som for gutter. Dette er den sporten som har flest medlemmer nest etter fotball, i tillegg kan du drive med det hele livet. Du kommer i et godt miljø der du lærer god og sikker våpenkultur. Du trenger heller ikke å investere i utstyr da du kan låne alt av skytterlaget.
Leder i ungdomsgruppen er Jan Erik Leirnes tlf 95075137
 

Nå er det 15 meterskyting som gjelder, vi starter treningen NÅ !

Nå er det 15 meterskyting som gjelder, vi starter treningen NÅ !

Vi starter med felles trening hver onsdag, første trening blir 14 september. Da begynner vi ca 17,00 og utover, noen begynner sikkert litt før. Vi skal også ha siste runde i serieskytingen som har pågått på 200 meteren på 15 meter, dette fordi to runder måtte utsettes pga tåke. Dato for "seriefinalen" er satt til onsdag 5 oktober, i mellomtiden skal vi trene. Vi har også tenkt å prøve serieskytingen på 15 meter etter samme oppskrift som ute. Det viser seg at dette er meget populært, i tillegg er det sosialt med uhøytidlig konkurranse på tvers av klasser og alder. Terminliste for dette kommer også om litt.
Det er fritt for den enkelte å trene alle andre dager også men mandagene er Laksevåg Sportsskytterlag sin dag. Allikevel kan man trene sammen med LSSL og delta på diverse stevner med Saueren, hvis du liker den skytingen også kan du jo melde deg inn i det laget også.
 

Oversikt over rest-dugnad på baneanlegget !

Oversikt over rest-dugnad på baneanlegget !

Tirsdag 6 septembervar det dugnad på baneanlegget, da skal 15 meteren klargjøres for ny sesong + klubbhuset ble vasket ned + graver og standplasser ble ryddet. Uteområdet skal stelles og grøfter fikses. Dugnaden fortsetter for de som kan, det som gjenstår finner du under "Les mer" Dette blir også et punktum for alle prosjektene våre. Nå skal vi skyte og kose oss, dugnad blir nå kun for vanlig vedlikehold og stevner. Les mer om Oversikt over rest-dugnad på baneanlegget !

Svein ble lagsmester senior med 333, Kristoffer (ER) nr 2 om lagspokalen med 330 på seniorprogram !

Svein ble lagsmester senior med 333, Kristoffer (ER) nr 2 om lagspokalen med 330 på seniorprogram !

Onsdag 7 september møtte 16 seniorer og veteraner for å skyte lagsmesterskap. I tillegg møtte 2 Eldre Rekrutter for å skyte om aksje i lagspokalen, disse måtte da skyte vanlig seniorprogram. Svein ble lagsmester med 333 i senior, seniorene som skyter i klasse 4 og 5 leverte jevnt over svake resultater. Karsten jensen overrasket seg selv med ny persbåde på 25 skudden ogmesterskapet, med 243 + 97 havnet han på 340 og ble lagsmester i V73. Sverre Heum vant klasse 2 med 337, noe han var meget fornøyd med. Sondre skyter i klasse 3, med 223 tok han et stort skritt oppover og gleder seg sikkert til innendøs sesongen. Kveldens beste prestasjon var det vår Eldre rekrutt Kristoffer som sto for, med 233 på 25 skudden lå han på skive 2 i finalen. Kristoffer skjøt 97 og havnet på 330 dermed ble han nr 2 til slutt, han deltok om aksje i lagspokalen som går på alle tre lagsmesterskapene, dvs felt + bane + 15m med seniorprogram. Sander skjøt 221 med et par uheldige skudd som trakk ned. Jeg ser at begge kommer til å bli farlige på seniorprogrammet lenge før de er seniorer, dette gjør at vi andre må skjerpe oss kraftig. Yngve ligger an til å ta aksje nr 2 i lagspokalen. Selv har jeg stort forbedringspotensiale hvia jeg klarer å får ut de tre siste skuddene på grl også....... Alle resultatene finner dere under "Les mer" Les mer om Svein ble lagsmester senior med 333, Kristoffer (ER) nr 2 om lagspokalen med 330 på seniorprogram !

Veteranstevne 4. sept 2016 med hele 58 deltagere.

Veteranstevne 4. sept 2016 med hele 58 deltagere.

I flott vær med sommertemperaturer var det hele 58 deltagere, dette må være meget bra på dette stevne. Arne Berge som vant V65 var den eneste som satt alle skuddene i tieren denne gangen. Blandt veteranene er det mye skytekompetanse som burde vært gitt videre til ungdommene som starter med skytesporten, da vil sporten blomstre i alle lag.
Klassevinnere.
V73 - Reidar Dahle, Os 349
V65 - Arne Berge, Norheimsund og Øystese 350
V55 - Harald Grytaas, Osterøy 347
Resultater etter finalene finner du under 'les mer'. Litt senere kommer resultat listene med alle 58 deltagerne. Medaljene til de som ikke har fått den ennå går i posten på tirsdag
 Les mer om Veteranstevne 4. sept 2016 med hele 58 deltagere.

Lerum Cup 19-21 mai  2017 ! Kem e`me

Lerum Cup 19-21 mai 2017 ! Kem e`me

`Lerum Cup har blitt en radisjon for oss. I år hadde vi en meget vellykket tur og dette må vi også klare til neste år. Derfor ber jeg de som vil være med sende mail til bergen@skytterlag.no med skytter + følge slik at vi kan organisere felles overnatting ett eller annet sted allerede før desember + felles påmelding når vi kommer så langt. Det ser ut til at det blir Norges Cup samtidig ifbm Lerum Cup så overnatting er det viktigste i første omgang. Det blir nesten de samme skytebanen som i år da Leikanger + Sogndal + Knipenborg + Farnes og Hafslo som er med i cupen, Hafslo er ny i 2017.
Send mail og listen under "Les mer" blir opdatert etterhvert med navn og antall. Opplegget blir ca slik som tidligere både skytemessig, overnatting og middag.
Sjekk under "Les mer"
Bilde er fra 2016 turen fra en bane oppi uren, dvs Aurland..
 Les mer om Lerum Cup 19-21 mai 2017 ! Kem e`me

Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Her må det planlegges...

Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Her må det planlegges...

Tradisjonen med at vi har en felles tur til Lerum Cup i Sogn er kommet for å bli ! Felles reise med felles skyting og felles ovenatting er blitt meget populært hos oss, derfor kommer første varsel ang neste års tur allerede nå. Da kan dere tenke på om dere ønsker å være med slik at vi etterhvert kan lage en påmeldingsliste, da kan vi få oversikt over hvor mange rom vi trenger og ikke minst få til en felles påmelding. Jeg tenker at opplegget vi hadde i år passer de fleste og at man var godt fornøyd med opplegget og hotellet. I 2017 blir Aurland ( som vi skjøt som siste stevne i år) byttet ut med Hafslo.
Under"Les mer" finner dere en link til arrangementet. Bilde er fra Sogndal sin bane sett gjennom formannens hullkorn. Som dere ser så holder han helt i ro og det ble faktisk 50 på stående.
God sommer !.
 Les mer om Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Her må det planlegges...

Ny, stor vandrepokal i sølv på lagsmesterskapene, felten er 16 april !

Ny, stor vandrepokal i sølv på lagsmesterskapene, felten er 16 april !

Det er nå satt opp ny vandrepokal i sølv for lagsmesterskapene ( bildet ), pris på denne er over kr 10.000,-. Den som har lavest plass siffer på de tre lagsmesterskapene felt + bane + 15 meter får årets aksje. Første vinner ble Yngve Johannessen som dermed får 2015 aksjen. Pokalen heter lagspokalen og det er seniorprogrammet som gjelder. Det betyr at de som hører til andre klasser kan delta men da må man også skyte en runde med seniorprogrammet, slik kan ungdommer og veteraner også prøve seg. Den som først får 5 aksjer vinner pokalen til odel og eie. Pokalen må gå i minimum 10 år før noen kan vinne denne. Statutter er satt opp. Derfor er det viktig at flest mulig deltar på lagsmesterskapet felt som blir arrangert lørdag 16 april. Det fine er at man trenger ikke å bli lagsmester i en displin for å vinne aksje i pokalen, det viktigste er å delta på alle tre mesterskapene og gjøre sitt beste. 

Fana arrangerte Samlagsstevne i helgen, Kristoffer skjøt 350 nr 17 i år !

Fana arrangerte Samlagsstevne i helgen, Kristoffer skjøt 350 nr 17 i år !

201 deltagere gjorde så godt de kunne på årets samlagsstevne. Best av våre var Kristoffer som vant 25 skudden med 250 og 23 sentrumstiere. I finalen lå han på skive 1 med flere ulver hakk i hel med samme poengsum. Sofie Evensen fra Os ble mester etter 100 og 9 sentrum mens Kristoffer ble sølv vinner med 100 og 8 sentrum ( totalt 350 med 31 sentrumstiere )mens tredjeplassen tok Markus Medås fra Seim med 100 og 6 sentrum.Disse tre ser du på bildet, en fra hvert av de tre lagene som kanskje har flest ungdommer. I ASP hadde vår Adrian V. Haugsdal 245 og Andreas B. Lilleheil 228, dette er morgendagens toppskyttere i Rekrutt klassene. Arne ble nr 2 i V65 med 347, Geir Inge ble nr 3 i Yngre Veteran ( V55 ) med 341. I lagskytingen ble ungdommene våre nr 3 mens vetereanene også ble nr 3 og seniorene nr 4. Vidar Eriksen ble nr 2 i kl 3 med 237. 

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

Bergen Skytterlag fylte 150 år 25 november 2011.Jubileums stevne ble arrangert i august 2012 fordi vi startet jubileumsåret med å rive klubbhuset. Nå er det nye huset tatt i bruk. Vi har også utvidet og modernisert 200 meteren slik at vi nå har 16 skiver med elektriske skiveheiser, alle monitorene på standplass er også nye. I forkant av jubileumsåret bestemte vi oss for å satse på rekruttering, dette har gått fortere og bedre enn noen av oss hadde drømt om. Ungdommene våre har allerde hevdet seg helt i toppen på mange store og små stevner. I år ble det rekord med 6 medaljer på Landsskytterstevnet i Målselv
Les fakta under LES MER.
 Les mer om FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Vi har nå økt til 82 grasrotgivere som bidrar med 5 % av innsatsen via Norsk Tipping uten at det går utover vinnersjansene. Disse 5% ga over kr 36.000,- til skytterlaget i 2015. Antall givere har nå stått ca stille siden i fjor på samme tid, derfor er det på tide å gjøre nokke ! Hvis alle som er i befatning med gambling i Norsk Tipping gir sin andel til Bergen Skytterlag + får en eller to andre til å gjøre det samme vil vi klare å få en fin økning i løpet av desember. Det er enkelt å tilegne Bergen Skytterlag disse 5% for det kan gjøres på nett ( Norsk Tipping.noe ) eller enda enklere, gi beskjed i kassen neste gang du skal tippe : Eg vil støtte Bergen Skytterlag ! Da fixer de det der og da. Da er du sikker på at noen vinner hver gang du tipper ! For flere tips se under "Les mer" Les mer om Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Danske Bank støtter laget med kr 20.000,- til 2 nye skiver på 100 meter !

Danske Bank støtter laget med kr 20.000,- til 2 nye skiver på 100 meter !

Det viser seg at det er fint å ha en Dansk bank i Norge ! Danske Bank støtter laget med kr 20.000,- som skal brukes til skive nr 11 og 12 på 100 meter. Nå er det bare å finne en god løsning i graven Vi har monitorer + nr skilt + plass i graven. En slik utvidelse er vel egentlig mer påkrevd enn den vi plutselig fikk på 200 meteren. Det er på 100 meter presset er størst gjennom sesongen med ungdomstrening, jegerprøver og åpne stevner. Slik støtte gir energi til dugnadsarbeidet ! 

Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Under opprydning i gamle papirer dukket det opp nok et bilde i en serie som var tatt i , dvs samme biled serie som bildet på veggen i skytterhuset.På bildet som dukket opp i går skyter de kne, sammen med bilde fulgte det et brev fra en av sønnene til skytteren til høyre på bilde som er Politibetjent Georg Jokstad. I midten sitter Gustav Løvstakken som hadde gård i baneområdet. Det var han som stilte egen grunn til disposisjon i 1927 slik at banen ble etablert der den er i dag. Til venstre er lagets første formann Sigurd Sjursen, det var også disse tre som sto fremst da Lauvstakken skytterlag ble stiftet 10/10-1926. Gutten med sixpence og stoppeklokke er også sønn av Georg Jokstad, han heter Tore Jokstad og er 13 år. Tore begynte selvfølgelig med skyting han også og ble en god skytter etterhvert. .
Jeg tror de ville ment at vi var" spennspika gærn" hvis vi hadde kunne fortelle de hvordan skytebanen og laget kom til å bli 90 år etter at de satte det i gang. Laksevåg skytterlag ville faktisk blitt 90 år 10/10-2016 mens Miniatyrskytteravdelingen ( LSSL ) blir 90 år i 2018. Det er utrolig hva som dukker opp i alt rot og skrot men nå er det ihvertfall nå reddet for ettertiden. Årets skytterfest blir jo dermed en jubileumsfest. Nå er Samlagstevne for Hordaland skyttersamlag rett om hjørnet. Derfor tar jeg med deltagerlisten fra 1931 under "Les mer" Her ser du hvor mange de forskjellige lag deltok med.
 Les mer om Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?

Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?

Selv om vi i dag heter Bergen Skl så startet det hele ved Løvstakken for en del år siden. Ifbm rydding etter hus- og banebygging kom jeg over den aller første styreprotokollene fra 1926 til etter krigen. Den magiske datoen er 10-10-1926 ( mange tiere). Da ble Lauvstakken skytterlag stiftet. Den første skytingen foregikk på Nymark ute på Laksevåg men det var et uegnet sted. Derfor fant en av grunnleggerene, Gustav Løvstakken, ut at det var bedre å anlegge banen der den ligger i dag. I 1927 ble det anlagt 100meter og etterhvert ble det 300m og 600 meter. Jeg er ganske sikker på at det er Gustav Lauvstakken, eller "Gustn" som vi kalte han, som er skytteren i midten på det historiske bilde vi har på veggen i skytterhuset. Lagets første formann, og en av grunnleggerene, Sigurd Sjursen og styremedlem Georg Jokstad er mest sannsynlig de to andre. 16-01-1928 ble Lauvstakken Miniatyrskytteravdeling stiftet etter forslag fra Georg Jokstad på årsmøte i desember 1927. I 1931 fikk laget en avtale om at Miniatyrskyttergruppen skulle få låne gymsalen på Holen skole til trening. Laget fikk også en tung start med en støysak + dårlige økonomiske tider i de harde 30-årene + 2 verdenskrig etterhvert. Hver gang laget fikk hodet over vannet kom det nye problemer.Tyskerene tok huset og brukte det i de fem årene mens 8 av medlemmene mistet livet under krigen. Mer under "les mer". Hvis det blir mange lesere vil historietimen fortsette på hjemmesiden. Les mer om Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?