Siste nyheter
John Olav ble samlagsmester 15m med 347, Ole Martin vant Jr 348 og ny pers !

John Olav ble samlagsmester 15m med 347, Ole Martin vant Jr 348 og ny pers !

John Olav Ågotnes vant med kun en innertier foran Lise Margrethe Rinde. Vår egen Ole Martin slo til med ny pers med 348 og vant Jr. Even Våge gikk til topps i ER med 349. Markus Johannessen ble rekruttmester med 343. Reidar Dahle må se som en ørn for han vant V73 med 350p, med 18 sentrumstiere har han gjort jobben meget godt ! Tore Iversen vant V65 med 348, kun 3-inner foran Arne Haugen på samme poengsum. Alf Høysæter ble mester i V55 med 347p, i klasse 2 vant Kristian Kvam med gode 347. Klasse 1 ble vunnet av Åge Fletten med 243. Og best av alt, 20 aspiranter har skutt så gode resultater at vi trenger ikke å bekymre oss for skytesportens fremtid. Alle resultatene finner dere i artikkelen under denne. Det var påmeldt 227 skyttere, 206 deltok i år mot 259 i 2014. Det var litt frafall pga sykdom, det er noe som går på denne tiden. Mer under "Les mer"
Hvis noen lag har glemt å gi gavepremie til stevne er det ikke for sent !
 Les mer om John Olav ble samlagsmester 15m med 347, Ole Martin vant Jr 348 og ny pers !

Vi reiser på Lerum cup 20 til 22 mai 2016. 4 ledige rom !

Vi reiser på Lerum cup 20 til 22 mai 2016. 4 ledige rom !

Det ennå noen mnd til men vi kan jo organisere det som skal organiseres...Dette er jo blitt en tradisjon for oss ! For de som ikke har anledning til å delta på landsskytterstevne er dette en god erstatning. Vi andre sier ja takk begge deler. De som skal bli med til Sogndal og Lerumcup kan gi beskjed pr mail til bergen@skytterlag.no slik at vi kan få en oversikt. Felles påmelding blir arrangertog overnatting har vi fått til. Dette passer like godt for de aller yngste som for de aller eldste. Bilde viser heiagjengen når våre var i ilden hos Knipenborg Skl i Årdal. Som dere ken se i deltagerlisten er det mange ungdommer som allerede har meldt seg til turen. Vi skal bo på Klingenberg Hotell i Årdal. Link til Hotellet finner du nder "Les mer"
Deltagerliste finner dere under "Les mer", 20 skyttere så langt ! Husk å bekrefte plassen ! Vi har nå 4 ledige 2 manns rom.
 Les mer om Vi reiser på Lerum cup 20 til 22 mai 2016. 4 ledige rom !

Se oppe under terminlister ! Her finnes også en del info om vakter og dugnader.

Se oppe under terminlister ! Her finnes også en del info om vakter og dugnader.

Der finner dere terminlister for Ungdomsgruppen/15m + 100m inkl vaktliste + intern terminliste for 200 metern. Her ligger også vaskeliste for 15m skytehall, den skal rengjøres 1 gang pr mnd itillegg til at den enkelte skal rydde og støvsuge etter seg etter hver trening. Laksevåg Sportskytterlag sin terminliste er også lagt her slik at man kan delta på stevne eller finne ut at det ikke passer å trene den dagen.
Hvis alle hjelper til vil resultatet bli meget bra !
 

Skyte kurs for rekrutt/junior + 1-års senior !

Skyte kurs for rekrutt/junior + 1-års senior !

Onsdag 20 og onsdag 27 januar blir det skytekurs/instruksjon for våre rekrutter og juniorer + første års seniorer. Regjerende skytterdronning Elin Torp og skytterprinsen John Olav Ågotnes er instruktører. Kurset begynner kl 17,30 begge onsdagene og vi holder på til ca kl 20,00. Kurset blir arranget i skytterhuset vårt.
Vi håper flest mulig av vår unge benytter seg av dette tilbudet for her er det mye å lære.
Første onsdagen var lærerik for våre ivrige ungdommer, bilde viser ungdommene sammen med instruktør John Olav. En gammel skytterkonge og regjerende prins gir nok gode tips og råd samt inspirasjon til fremtidige kongeemner.
 

En stor seier for laget ! Klaging på støy fra skytebanen er nok en gang avvist av Bergen Kommune

En stor seier for laget ! Klaging på støy fra skytebanen er nok en gang avvist av Bergen Kommune

Etter mye arbeid med "støysaken" + god hjelp fra DFS er resultatet som kom i posten i dag en meget god start på det nye året. Resultatene etter støymåling og støyberegningene er at det er mindre støy enn vår beregning fra 2009 viste. At Miljødepartementet laget og offentlig gjorde en beregning som viste at de aller fleste hus rundt oss var innenfor rød eller gul støysone gjorde ikke saken bedre. Denne rapporten var med på at Fylkesmannen underkjente Bergen Kommune sin avgjørelse som sa at det var ikke mer og økende støy fra skytebanen, de påla oss å gjennomføre en meget kostbar støymåling. Det viste seg etterhvert at Miljødepartementet sin beregning var skikkelig skivebom mens vår nye rapport viser at situasjonen er mye bedre nå enn forrige gang (da var situasjonen også god ). Rapporten er nå også godkjent av Kommunen og saken er avsluttet. Sånn kan de gå når noen klager på alt og alle i egen interesse med håp om egen vinning, mye røyk og ingen ild....I tillegge har vår "gode" nabo igjen klaget til Fylkesmannen fordi han mente at han skulle vært med på støymålingene, jeg tror han hadde sprengt støymåleapparatet med mas............ 

Gunnar er kåret til "Årets Skyttersjel 2015" i NSF !

Gunnar er kåret til "Årets Skyttersjel 2015" i NSF !

Selv om det er i NSF og Laksevåg Sportskytterlag han er blitt hedret med denne tittelen så angår det i høyeste grad oss i DFS også ( det fremgår også av teksten under "les mer"). Arbeidet han utfører gjør at våre ungdommer blir enda bedre rustet til utesesongen og til de en gang blir seniorer. Tittelen medfører også at LSSL får en premie på kr. 10.000,- som de kan bruke til det de vil, den blir helt sikkert brukt på beste måte. Vi i Bergen Skytterlag gratulere Gunnar med en meget velfortjent utnevnelse !
Under "Les mer" kan dere lese det som NSF skriver på sin hjemmeside.

Hilsen Formanen i Bergen Skl
( og medlem i LSSL )
 Les mer om Gunnar er kåret til "Årets Skyttersjel 2015" i NSF !

Utleie av lokale, brylluper og konfirmasjoner!

Utleie av lokale, brylluper og konfirmasjoner!

Fra 11/11 2015 tar vi imot bestillinger for leie av selskapslokealene. Spørsmål rettes fortrinnsvis til Bergen@skytterlag.no . Vi må tilpasse utleie til lagets egne arrangementer.Vi forterekker bryllup, konfirmasjoner og utleie til lag og foreninger. Feiring av dager vurderes på forespørsel med vi leier ikke ut til lavere enn 50 års dager. Dette er begrenset da vi vil ta vare på vårt nye klubbhus. Priser og annen informasjon finner dere under "Les mer" Les mer om Utleie av lokale, brylluper og konfirmasjoner!

Ungdommenes juleavslutning med stor deltagelse!

Ungdommenes juleavslutning med stor deltagelse!

Tradisjonen med ungdommenes juleavslutning er kommet for å bli. Her blir alle ungdommene med famile invitert, i år var det nesten 50 deltagere. Dette kan vi se oss meget fornøyd med i en travel førjulstid med mange avslutninger rundt om. Som vanlig ble det servert pizza med tilbehør. Et meget viktig punkt på agenda er utdeling av dugleiksmerker, medaljer og premier. Under "les mer " ser dere noen av ungdommene med litt av årets fangst. Les mer om Ungdommenes juleavslutning med stor deltagelse!

God skyting av våre i Oslo Open og Norma Open !

Stine + Ole Martin, Thomas & Svein deltok i Oslo open denne helgen. Ole Martin som er ER skjøt 250 med 19 innertiere på Askerstevne på 15 meter og ble nr 3. Han skjøt 249 med 20 innertiere på Høland/Bjørkelangen sitt 50 meter stevne . Her skjøt Stine hele 244 og vant med dette innledende i kl 3. Hos Nordstrand skjøt Ole Martin 249 , Stine 238, Svein 235 og Thomas 228. Hos Oslo Østre skjøt Ole Martin 349, Stine 340, Thomas 333 og Svein 340. Ole Martin skjøt 350 på Riflen Skoger sitt stevne og ble nr 2 i ER med dette. Som dere ser var det mye god skyting, Stine sitt resultat med 244 i kl 3 lover også godt for neste sesong. Kanskje det blir flere fra Bergen som reiser over neste år ? 

Rapporten etter støymålingen er klar !

Rapporten etter støymålingen er klar !

Etter klage fra en "god" nabo som gikk helt til fylkesmannen + en amatørmessig støyberegning fra Miljødepartementet ble skytterlaget pålagt å få utført støymåling og beregning av støy fra skytebanene, DFS ble kontaktet og innen en time var de i gang med førstehjelp !. Norges kanskje aller beste ekspertise ble leid inn, det var Rieber som holder til i Oslo. De kom over og målte mens det ble skutt fra 200 meter + pistolbanene. Det viste seg at Miljødepartementet sin rapport var "et skikkelig bomskudd" mens proffene i Rieber kom med en fyldig og riktig rapport som vi kan kalle en "innertier" fordi rett skal være rett.. Vi hadde tidligere fått utført en støyberegning så sent som i 2009, det viste seg at denne beregningen var ganske riktig. Pga høyere og flere voller + skytterhuset som er en støydemper mot boligene ble resultatet at kun ett hus var berørt, huset nede ved avkjørselen er i rød sone mens de andre naboene inkl klager er utenfor. Vi og BPK som er blitt påført store 6-sifrede kostnader pga Miljødirektoratets amatører og en som jeg antar har en skjult agenda, er lite fornøyd med dette ( men meget fornøyd med resultatet). Nå er det opp til kommunen å avvise klagen ut fra resultatet som viser at de er grunnløse, kommunen avviste klagen tidligere men ble overprøvd av Fylkesmannen pga rapporten til Miljødepartementet. Vi som bruker mye fritid og krefter på dugnad og lagsarbeid er lite fornøyd med at våre slunkne lagskasser blir tappet i utrengsmål, det er ikke slik samfunnet skal fungere. De som ikke liker at skytebanen er den der er får nok ikke økt inntektene sine med det første, de bør heller ikke skaffe seg hus helt "oppi ræven" vår ! Det kan vel heller ikke være så mye støy når vedkommende har bodd ulike steder nær skytebanen i over 40 år før han oppdaget oss......

Formannen.
 

Lise Margrethe Rinde vant Løvstakkstevne 15m !

Lise Margrethe Rinde vant Løvstakkstevne 15m !

Vinneren kom i et av de siste lagene, med 346 vant Lise Margrethe klasse 3-5. Harald Brekke nr 2, John Olav nr 3 og Eirunn Søiland nr 4, alle med 344 og rangert på inner. Klassevinnere: R-Kyrre Haugland 341, ER-Anita Bjørkedal 350, Jr-Benjamin Bjørslid 345, Kl 2 Kristian Kvam 340 og rangert foran Trygve Mjelde med 340. V55 Berge Legland, V65 Eyvind Bjørsvik 349, V73 Oddbjørn Lekven 347. Alle resultatene finner du via linkene finner du under "Les mer". Les mer om Lise Margrethe Rinde vant Løvstakkstevne 15m !

Overnatting under LS i Målselv 2016 !

Overnatting under LS i Målselv 2016 !

Svein har booket 4 hytter, hver hytte med 2 stk 4 sengers rom + stue, kjøkken og bad. Pris = 995,- pr døgn ( kr 125,- pr seng/døgn). De er reservert for perioden 29/7 til 4/8. Hyttene er i fbm et hotell i Bardufoss og ligger ca 30 min kjøring fra LS arena. Hva som er ledig finner dere under "Les mer". Hvis du/dere vil bestille et rom må det sendes en mail til : bergen@skytterlag.no . Det leies ut hele rom slik at hvis noen vil dele et firemanns rom må man avtale seg imellom.
Bilde viser en av våre som har vokst oppmed LS og på skytebanen. På bilde var hun rekrutt, nå skyter hun nesten i klasse 5.
 Les mer om Overnatting under LS i Målselv 2016 !

Lise Margrethe Rinde suveren vinner av KM kl 3-5 med 349 !

Lise Margrethe Rinde suveren vinner av KM kl 3-5 med 349 !

Etter at 80 skyttere fra alle klasser har skutt seg ferdig kan man si følgende: Unge Lise Margrethe Rinde fra Åsane vant kl 3-5 suverent med 349 foran John Olav Ågotnes med 344. Åsane/Hordvik tok flest topp plasseringer. Sartor sine to unge i ER skjøt begge 350, Ole Kristian vant klassen på inner mens Anite ble nr 2, de vanskelige innertierne ble avgjørende. Bergen hadde hele 13 Aspiranter, selv om vi var på hjemmebane burde de andre lagene klart å romle sammen noen Aspiranter ! Det kan de rette opp på Løvstakkstevne om 14 dager....Alle resultatene finner dere under "Les mer", her er det også noen bilder av de aller yngste i aksjon. Takk for fremmøte ! Les mer om Lise Margrethe Rinde suveren vinner av KM kl 3-5 med 349 !

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Vi har nå økt til 82 grasrotgivere som bidrar med 5 % av innsatsen via Norsk Tipping uten at det går utover vinnersjansene. Disse 5% ga over kr 36.000,- til skytterlaget i 2015. Antall givere har nå stått ca stille siden i fjor på samme tid, derfor er det på tide å gjøre nokke ! Hvis alle som er i befatning med gambling i Norsk Tipping gir sin andel til Bergen Skytterlag + får en eller to andre til å gjøre det samme vil vi klare å få en fin økning i løpet av desember. Det er enkelt å tilegne Bergen Skytterlag disse 5% for det kan gjøres på nett ( Norsk Tipping.noe ) eller enda enklere, gi beskjed i kassen neste gang du skal tippe : Eg vil støtte Bergen Skytterlag ! Da fixer de det der og da. Da er du sikker på at noen vinner hver gang du tipper ! For flere tips se under "Les mer" Les mer om Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Er du en ung jente eller gutt som vil prøve skytesporten ? Kom opp torsdager kl 17,30 !

Er du en ung jente eller gutt som vil prøve skytesporten ? Kom opp torsdager kl 17,30 !

På bilde ser dere ungdomslederen på landsskytterstevne i Sandnes, Øyvind. Han er minst like hyggelig som han ser ut til å være :-) Les også i artiklene under her på forsiden så ser dere litt av hva vi holder på med og hva medlemmene presterer. Vil dere prøve skyting er det bare å komme torsdager ca kl 17,30. Har dere spørsmål, ring formannen på 41667781. Alt utstyr får du låne gratis på skytebanen. Vi skyter inne i vinterhalvåret og på 100 meter i sommer halvåret, all skyting foregår på elektroniske skiver. Sporten passer for alle i alderen fra ca 9-10 år og oppover til sjuende far i huset. Sporten passer minst like godt for jenter som for gutter. 

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ungdommer fra ca 9-10 år og oppover både jenter og gutter: Se også under " Om oss" på toppen av siden og klikk på ungdomsgruppen,
Storvilt jeger som vil lære mer enn å skyte...nemlig å lære å treffe det du skyter på.
Skyte interesserte i alle aldre, (det er aldri forsent å begynne ),
Alle som ønsker å utøve skytesport i et godt og sikkert miljø er velkommen.

Vi kan tilby et topp moderne utendørs skyteanlegg med et moderne klubblokale med innendørs skytebaner + feltskyting.. Innmelding; se under OM OSS til venstre på siden eller send en mail til skytterlaget; bergen@skytterlag.no
 Les mer om Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

Bergen Skytterlag fylte 150 år 25 november 2011.Jubileums stevne ble arrangert i august 2012 fordi vi startet jubileumsåret med å rive klubbhuset. Nå er det nye huset tatt i bruk. Pr i dag holder vi påmed å utvide ogmoderniser 200 meter banen Her blir det økt kapasitet fra 12 til 16 elektroniske skiver og elektriske skiveheiser. I forkant av jubileumsåret bestemte vi oss for å satse på rekruttering, dette har gått fortere og bedre enn noen av oss hadde drømt om. Ungdommene våre har allerde hevdet seg helt i toppen på mange store og små stevner. I år er vi 22 skyttere som reiser på Landsskytterstevnet i Lesja.

Les fakta under LES MER.
 Les mer om FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :