Siste nyheter
Hjemmesiden vår blir oppdatert i ferien også. God sommer !

Hjemmesiden vår blir oppdatert i ferien også. God sommer !

En god hjemmeside skal være ajour hele året, vi bruker ikke lettvindte løsninger som Face book o.l. for da blander man privatliv, barnebarn tanter og onkler og det som verre er med lagsarbeidet. Det er heller ikke alle som er så opptatt av Face book i den forbindelsen. Hvis noen av dere reiser på stevner, send gjerne et bilde og litt info slik at jeg kan legge det inn på hemesiden vår. Sende på mail til bergen@skytterlag.no eller en sms til41667781. Det samme vil skje under LS i Sandnes, hemesiden vil bli oppdatert hele tiden så her er det bare å følge med.....Bildet til venstre illustrere det som interresser oss mest, nemlig ungdommene. Vi har også plass til gamlingene men de blir tonet litt ned til fordel for lagets fremtid. Under "les mer" finner dere forklaringen fra flere av våre eldre medlemmer, og ikke medlemmer, på grunnen til at de er avhengig av hemesiden..... Les mer om Hjemmesiden vår blir oppdatert i ferien også. God sommer !

Ungdommene reddet dagen på et flott Haukeli stevne !

Ungdommene reddet dagen på et flott Haukeli stevne !

På Haukeli var det ungdommene som reddet lagets ære i år, Sondre skjøt ny pers i jr med 29 treff og bommen kom på liggende. Han er i rute til Landskytterstevnet i Sandnes. Det samme er Stine som skjøt fullt hus, 30 treff i Jr. De endte på hhv 3 og 5 plass. Gunnar og formannen fikk det ikke helt til i felten, vanskelig vind var noe av årsaken. En annen årsak var at vi var ikke godt nok forberedt men vi fikk svar på hva vi må gjøre før vi reiser til Sandnes.Det fine var at tre av holdene var identiske med LS-felten. På stuperen skjøt Stine ny pers med 18,92 sek. På stangskytingen var formannen fornøyd med 21 treff. Under "les mer" ser dere flere bilder fra finværet på Haukeli. Bla Jan Magne Helland som fremdeles håndterer arrangementet med felthurtigskytingen eter 40 år ! Det er det bare å ta av seg skyteluen for. Les mer om Ungdommene reddet dagen på et flott Haukeli stevne !

Megen god skyting av Stine og Gunnar i Røldal !

Megen god skyting av Stine og Gunnar i Røldal !

Stine skjøt 349 i jr klassen og vant juniorklassen !. Om det var dukkerten i elven ved skytebanen som gjorde at hun holdt hodet kaldt blir bare spekulasjoner men det gjorde ihvertfall ingen skade. Gunnar som skyter i klasse 4 dro til med seriene 50 +46+49+97+97 = 339 , i tillegg var 25 skudden med 242 over klasse kravet for 5-klasse, da er det bare å gjøre det to ganger til.....blir det kl.5 eller V65 til neste år ?? Gunnar ble nr 3 i kl 4. Sondre fikk det ikke helt til men fant ihvertfall ut hvorfor, det skulle vise seg å være nyttig senere på dagen når han skjøt Haukeli felten.Formannen surret det litt til da brilleglassen forsvant under stående serien men han fant ut at det nye Sauerløpet gikk fantastisk godt med fem innertiere med samling på 8x13 mm på 200 meteren og det uten beddeblokk ????? Kem hadde trodd det ??Kun med rett moment på skruene og god hjemmeladet 840 m/s ammo. Ivaren sin gammeldagse bedding holder ihvertfall år ett er år.....Bilde viser Gunnar i dyp konsetrasjon på Haukeli, om det er avstandene han lurer på eller det gode resultatet en time før i Røldal vites ikke. 

Flere topp plasseringer av våre i Vestlandsstevnet på Voss.

Flere topp plasseringer av våre i Vestlandsstevnet på Voss.

Etter en heller laber start på fredagen tok det seg opp på lørdag og endte med topp plasseringer etter finalene om søndagen. Stine ble nr 2 i jr-felten mens Kristoffer ble nr 3 i rekruttenes bane skyting, har skjøt han 99p. I tillegg hadde vi en senior oppe i toppen da Svein skjøt 240 i innledende og hele 100p i finalen. Hvor Svein havnet på listen har jeg ikke funnet ut ennå men tipper det holder til medalje. På bildet sere man Stine i vår nye lags jakke, under "Les mer" finner dere også bilde av Kristoffer og Stine etter endt finaleskyting. Les mer om Flere topp plasseringer av våre i Vestlandsstevnet på Voss.

Nå er det slutt ! Utfylling med masser på skytebanen er ferdig i dag .

Nå er det slutt ! Utfylling med masser på skytebanen er ferdig i dag .

Etter nesten 30 års oppbygging av terrenget i baneområdet er det endelig slutt. I dag, fredag 4 juli blir dette avsluttet. En dyp dal som gav mye ekko og støy fra skuddene er blitt til flat mark med støyvoller i tillegg til at terrenget blir flott med grønne bakker. Alle veiene i terrenget er fikset og gruset. Nå er smellene mye mer dempet og bærer ikke så langt, i tillegg trives hjorten og turgåere med og uten hund i nysådd mark. Bildet til venstre og under "les mer" er fra i gårkveld. Ca 90% av hele skytebaneområdet er allerede tilsådd med gressfrø, de siste 10% kommer i jorden snart. Etter ferien skal det legges en stripe med asfalt men dette er det andre som skal utføre. Les mer om Nå er det slutt ! Utfylling med masser på skytebanen er ferdig i dag .

Bilder fra fremdriften på banen pr Mandag 30 juni.

Bilder fra fremdriften på banen pr Mandag 30 juni.

Arbeidet på banen går jevnt og trutt så nå begynner man virkelig å se helheten. Nå er stabbesteinene opp den nye veien kommet på plass og veien ut til 100 meter grav gruset. Det sammer en stor del av veien ut til 200 meter grav, det skal bare jevnes ut. Gresset har virkelig begynt å gro så nå er det bare å håpe på noe mer regn. Det som gjenstår er et lite område som skal bli dekket med jord + legge ned trekkerør til den nye 50-meters banen !? + litt dandering ute ved feltholdene og grusing av veien ut. Da ryker de siste sekkene med grasfrø til og naturen ordner finishen. Dette betyr at asfaltereingen er rett om hjørnet. Se flere bilder under " les mer" Les mer om Bilder fra fremdriften på banen pr Mandag 30 juni.

KROHNEGÅRDENS FLOTTESTE SELSKAPSLOKALE TIL LEIE !

KROHNEGÅRDENS FLOTTESTE SELSKAPSLOKALE TIL LEIE !

Festlokale i flunkende nytt skytterhus til leie med eller uten mat & drikke. Fullt utstyrt for inntil 80 gjester. Sentral beliggenhet men midt i naturen. Vi holder til i Krohnegården oppunder Løvstakken i Fyllingsdalen. 5 min fra Oasen, 10 min fra sentrum. Hevendelser/forespørsler rettes fortrinnsvis på mail til inge_eriksen@yahoo.no (tlf 48086317) eller Magne Strømme tlf 41667781 . Høy standard til fornuftig pris. Se under "Les mer" for videre detaljer. Er du førnøyd etter å ha hygget deg i våre festlokaler oppfordrer vi deg til å bli vår Grasrotgiver nestegang du tipper Lotto e.l. Da støtter du vårt ungdomsarbeid !. Les mer om KROHNEGÅRDENS FLOTTESTE SELSKAPSLOKALE TIL LEIE !

2 plasser i Tysse og Hålandsdalen !

2 plasser i Tysse og Hålandsdalen !

Stine ble nr 2 i Tysse med 348 p i junior mens Raymond ble nr 2 både i Tysse og i Hålandsdalen med 244 i kl 1 begge plasser. På bildet ser dere Even Lund som forteller skytterhistorier til Geir Inge og Raymond før skyting i Hålandsdalen. Even har jubileum på årets landsskytterstevne i Sandnes da han ble skytterprins for 40 år siden, samme år som formannen debuterte på LS i rekruttklassen. Dette skjedde også i Sandnes men i 1974.
Vi hadde 10 skyttere i ilden i Tysse og Hålandsdalene men vi andre var ikke helt i rute ennå men vi skal spisse formen mot LS i Sandnes. Flere bilder under "Les mer" Etter skyting var det servering av hjemmebakt og kaffe på Gjøn.
 Les mer om 2 plasser i Tysse og Hålandsdalen !

"Skuddpremie " !! Etterlysning ! Pga dumping av avfall.

"Skuddpremie " !! Etterlysning ! Pga dumping av avfall.

Det viser seg at noen er frekkere en flåtten ! Det kommer sporadisk fremmede lastebiler som tipper drittmasser med feks rester av materialer og skrot. Vår entreprenør tok en som hadde vert inne flere ganger, han fikk regning på noen tusen for fjerning av dette. Det har også vert en privatperson ( en dust ) å dumpet skrot inkl et par ødelagte hørselvern ( er man hodeløs trenger man heller ikke hørselvern ), dette er fjernet. I går hadde det vert en lastebil å dumpet et svært grantre og kvister på parkeringsplassen, dette har vår entrprenør fjernet ( igjen ). Hvis noen ser en lastebil eller privatpersoner som dumper noe på baneområdet, skriv ned reg nr og send til Bergen@skytterlag.no slik vi kan sjekke dette nermere. Nå kjøres det kun inn grus og noen stabbesteiner før det skal asfalteres. Er dere i tvil, skriv ned reg nr for sikkerhets skyld og rapporter, en event miljø kriminell vil bli anmeldt + avkrevd erstatnig for jobben med å fjerne dritten. De som gjør dette er frekke nok til å gjøre det mens det arbeides i området på høylys dag, om natter er bommen låst. Hilsen formannen 

Skytetidene for Landsskytterstevnet er kommet !

Skytetidene for Landsskytterstevnet er kommet !

Bergen Skytterlag stiller i år 19 skyttere på LS i Sandnes, det er skyttere fordelt i klassene Rekrutt til V73. Under "Les mer" finner dere en oversikt. På bilde ser dere Sigurd Liland som skal skyte sitt landsskytterstevne nr 48 på rad ! Blandt våre 19 skyttere som stiller i år har vi flere med kapasitet til topp plasseringer enten på felt disiplinene eller på bane. Dette blir spanande..... Les mer om Skytetidene for Landsskytterstevnet er kommet !

Skytebanen sett fra Løvstakken mandag 2 juli + nye bilde 9 juni.

Skytebanen sett fra Løvstakken mandag 2 juli + nye bilde 9 juni.

Dagens tur til Løvstakkens topp gir god kondisjon men også god oversikt over fremdriften på skytebaneområdet. Som man kan se på bildet så er det toppstrøket som det nå jobbes med. Jord er i ferd med å bli spredd over steinmassene. Noe er allerede sådd i og er såvidt begynt å bli grønnt mens noe er usådd inntilvidere, ihvertfall frem til torsdag. Nå er det minimalt med jord som må til for å avslutte prosjektet. Siste jobb er asfaltering av veien og grusing av parkeringsplassene. I tillegg til flott skytebane vil dette bli et fint grønntområde for turgåere og hjorten. Det er allerede flere forskjellige brukere som har glede av området vårt, og slik skal det fortsatt være. Større bilde under "les mer" Øverse bilde viser veien opp og parkeringsplassen, Alt er nå sådd med gressfrø + gjødslet., det som ble sådd først er allerede grønt. Nederste bildet ser man Bergen Pistolklubb sitt anlegg som også vil bli modernisert og støydempet. Den nye banemesteren er observert som 12 tagger mens den var i ferd med å krysse stien opp mot løvstakken. Han kom fra gamle 600 meter grav og gikk mot gamle 300 meter grav, kanskje ryktene om formannens så-prosjekt ryktes i hjorteskogen ? Les mer om Skytebanen sett fra Løvstakken mandag 2 juli + nye bilde 9 juni.

Slik ser den nysådde 100 meter banen ut 24 juni.

Slik ser den nysådde 100 meter banen ut 24 juni.

I dag var såmannen på ferde å sådde i ca 2 sekker med frø i og rundt 100 meter banen. Bildene viser nedslagsfeltet med god tilkomst for vedlikehold, nygruset vei ut og forbi graven, utsikt fra 100 m stpl mm.. Noe er allerede sådd i og det har begynt å spire mens resten ble sådd i dag, da er det bare noen regnbyer som mangler. Hjorten går tydeligvis rundt i det nysådde hver natt, det skal han få lov til i fremtiden også for her kommer det mye hjorte snop. Det er også tatt med bilde av det nye parkeringsplassen som blir tatt i bruk i fellesferien, da skal alle skyttere enten det er rifle eller pistoler måtte gå 50 til 100 meter. Området ved huset og standplassene blir bilfrie. Arbeid som gjenstår er å stryke ut jord på ca halve 200 meters banen + grus på veien her og på veien ut i feltbane området. Da er det tilsåing med 3-4 sekker frø til og asfaltering av veien opp til huset. Mange bilder av 100 meteren + P-plass under "Les mer". og kanskje kommer det utendørs 50 meter med elektronikk........følg med. Les mer om Slik ser den nysådde 100 meter banen ut 24 juni.

Ønsker du en lagsdrakt, bestill nå !.

Ønsker du en lagsdrakt, bestill nå !.

Flest mulig bør spandere på seg en slik lagsdrakt som består av en jakke + T-skjorte ( bildet ) spesielt de som skal på Landsskytterstevnet.
Endelig kan man kaste de gamle "gresshoppedraktene" som vi skaffet oss på 1900 tallet mens Kragen ennå var det hotteste på våpenfronten...Vi har fått et sett med 10 til ungdomsgruppen av BKK. Vi kan bestille flere til BKK-pris hos levereandøren, Steve Perryman Sport. Det er Nike jakke og skjorte ( piqueskjorte ). For at alle ungdommene skal få samme tilbud selges disse til ungdomspris ( fordi vi må bestille og betale for flere ) Begge deler som sett med Bergen Skytterlag på jakkeryggen og logo foran på begge koster totalt kr 350,-.
Seniorene betaler kr kr 700,- for samme sett. Størrelsene er XS-S-M-L-XL osv. Bestilling sendes til Bergen@skytterlag.no
Hvis dere lurer på hvilke størrelse dere trenger er det bare å stikke innom Steve Perryman og prøve. Flere bilder under "Les mer"
 Les mer om Ønsker du en lagsdrakt, bestill nå !.

Datoer for storviltprøven finner du her ! Neste gang er 11 August.

Datoer for storviltprøven finner du her ! Neste gang er 11 August.

Mandag 23 juni er siste jaktskyting før felles ferien !! Fra kl 17,00 og utoverhver er det bare å stille men kom helst innen kl 18 45. Vi selger jakt og treningsammo der disse går helt likt med hverandre. Utvalget består i kalibene 6,5 + 308 & 3006.
Etter ferien begynner innspurten med trening og oppskyting for storviltjegere mandag 11 august og hver mandag+tirsdag+onsdag frem mot jaktstart og litt til. Husk kontanter da vi ikke tar kort.
 Les mer om Datoer for storviltprøven finner du her ! Neste gang er 11 August.

Bilder fra sluttarbeidet i terrenget på skytebanen pr 17 juni.

Bilder fra sluttarbeidet i terrenget på skytebanen pr 17 juni.

Bildet viser en av turgåerene som koser seg i gresset som har begynt å bli skikkelig grønt.Den nysådde bakken begynner å bli grønn de fleste steder. Litt detaljer som stabbesteiner langs kanten på den nye "gangveien"og litt jord i kantene gjenstår her. Nå vil det bli flyttet jord internt i skytefeltet slik at resten blir klart for såmannen innen kort tid + veiene blir rettet av og gruset. Parkeringsplassen ble ferdig gruset i kveld. Videre skal hovedveien fra riksveien og opp til skytterhuset fikses og asfalteres. De som følger med vil se konturen av et flott anlegg med et flott grøntområde som vil ta seg flott ut når alle frøene er blitt til fine grasbakker der hjorten kan kose seg. For de som ikke følger med blir det bare spekulasjoner, noe som ofte blir feilslått. Derfor, vent å se ! Flere bilder under "les mer". Målet er at anlegget , inkludert asfaltering skal være ferdig til fellesferien. Les mer om Bilder fra sluttarbeidet i terrenget på skytebanen pr 17 juni.

Hordastevne i strålende vær på Os gav oss mange 2-plasser !

Hordastevne i strålende vær på Os gav oss mange 2-plasser !

Os arrangerte et flott Hordastevne i strålende vær ! Undertegnede er litt misunnelig på felthurtig banen som var helt ny med elektronikk som virket superraskt og tydelig. Synd at ikke flere skyter denne disiplinen samt stang skyting. Av våre yngste var det mange gode prestasjoner på baneskytingen. I Jr ble Stine nr 2 med 348, hun skjøt 100 i finalen med 8 sentrum. Junioren, Sondre er nå på rett vei igjen med 238. I ER er Ole Martin i støtet, han ble nr 5 med 349. Ole M skjøt 99 i finalen. I denne klassen skjøt Joackim hele 241 og Daniel 222. I Rekrutt skjøt Kristoffer litt mindre poeng enn han er vant til, dette gjorde at Tim og Sander var hakk i hel med god skyting, begge hadde 232 mens Kristoffer fikk 234. Spørs om Kristoffer klarer å riste disse to av seg nå når de har fått los en av landets beste rekrutter. I kl 1 fikk en strålende glad Even 239 og ble nr 4. Mer under "Les mer". Bildet viser ungdommene våre som tok sølv i lagskyting. Les mer om Hordastevne i strålende vær på Os gav oss mange 2-plasser !

Vi har skutt innertieren ! Hele 1.860.000,00 kr  i Tippemidler er innvilget laget vårt.

Vi har skutt innertieren ! Hele 1.860.000,00 kr i Tippemidler er innvilget laget vårt.

Etter å ha ladet dette skuddet med nøyaktige regnskap og utfylling av søknad paralellt med tusenvis av dugnadstimer traff vi blinken. Nøyaktig 1.860.000,00 kroner i støtte fra overskuddet til Norsk Tipping smallt inn for en uke siden. Det gikk en uke før vi trodde våre egne øyne, selv med 6 mm adler auge trodde vi ikke det vi så på hjemmesiden til regjeringen.no. Nå er det ihvertfall bekreftet og lokalavisen Sydvesten har funnet ut det samme. Under "Les mer" kan dere lese hva Sydvesten har skrevet om saken. Pengene kommerallerede i løpet av uke 20. Hva vi skal bruke dette til ?? Betale ut lånet og resten har formannen ( eller såmannen) kjøpt gressfrø og gjødsel for, sånn cirka....Nå spirer det i laget ! Bildet viser kassereren på vei til banken med pengesekken godt skjult under kjolen hos en av damegruppens medlemmer. Dette er like viktig for laget vårt som oppfinnelsen av kruttet. Hilsen Såmannen. Les mer om Vi har skutt innertieren ! Hele 1.860.000,00 kr i Tippemidler er innvilget laget vårt.

Ole Martin kvalifiserte seg til 350 klubben på Voss den 31 mai 2014 kl. 11.39 !

Ole Martin kvalifiserte seg til 350 klubben på Voss den 31 mai 2014 kl. 11.39 !

Formannen har den glede å melde Ole Martin inn i den eksklusive 350 klubben i dag. Etter at Kristoffer meldte seg inn i fjorårets sesong har Ole Martin jobbet hardt for å bli med han også. Med helt nytt løp stemte det, 350p med 19 innertiere på Jon Istad`s minnestevne på Voss var det gjort. Grattulerer til Ole Martin ! Nå har vi 6 medlemmer i denne klubben der ungdomslederen var den første ( i sin ungdom ) og Ole Martin er nå det siste medlemmet. For de som ikke er skyttere og lurer på om dette er enkelt, nei det er det ikke ! Man skal skyte 35 skudd innen for 6 cm på 100 meter samtidig som man må gjøre alt perfekt og ta hensyn til vind og vær, formannen hadde neppe klart det pr i dag .......Eller prøv selv, sett opp 35 hønse egg av størrelse medium på 100 meter. Finn frem 35 skudd og skyt alle 35 eggene !!?? 

Medlemmers vaktliste for ungdomsgruppen 2014.

Medlemmers vaktliste for ungdomsgruppen 2014.

Dette er viktig lagsarbeid ! Alle må sørge for "innbytter" selv hvis man ikke kan stille. Dere vil også oppdage at en vakt eller flere på en slik kveld er både sosialt og hyggelig = godt skyttermiljø. Til dere som ikke er med på listen, det er fint om dere tar noen "spontan vakter", dette gjelder egentlig alle. Ta en tur opp og hjelp til, dere kan trene selv både i forkant og i etterkant. Vaktlisten finner dere under "Les mer" Les mer om Medlemmers vaktliste for ungdomsgruppen 2014.

Nå har vi fått 80 grasrotgivere! Er du også med ??? Takk til alle 80 !

Nå har vi fått 80 grasrotgivere! Er du også med ??? Takk til alle 80 !

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BERGEN SKYTTERLAG! Gi beskjed når du spiller, at du støtte Bergen skytterlag, så ordner det seg til beste for laget! For deg er det gratis men vi vil motta 5% av det du spiller for. Pr 23 juni-2014 har vi sult inn hele 80 grasrotgivere noe som gir penger i lagskassen. Slår vi summen fra 1 januar til 30 april fra i fjor ?? 100 % av dette blir brukt til lagsarbeid. Se også under " Les mer " Les mer om Nå har vi fått 80 grasrotgivere! Er du også med ??? Takk til alle 80 !

Et medlem gir et påske egg med kr 12.000,- til ungdommene !

Et medlem gir et påske egg med kr 12.000,- til ungdommene !

Et av våre aktive medlemmer følte for å lette trykket på lønnskontoen, han overførte derforen gave på kr 12.000,- til lagets konto. Kassereren( bildet ) har bekreftet at pengene er ankommet lagets konto.Vedkommende har garantert at han var klinkandes edru når givergleden kom over han. Han vil bruke påsken til å pønske ut hvordan gaven skal disponeres. Det eneste sikre er at den skal hjelpe ungdommer på en eller annen måte. Påskeharen som inntil videre er anonym lever opp til mottoet: Ikke spør hva laget kan gjøre for deg, spør hva du kan gjøre for laget !

God påske !
 

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ungdommer fra ca 9-10 år og oppover både jenter og gutter: Se også under " Om oss" på toppen av siden og klikk på ungdomsgruppen,

Storvilt jeger som vil lære mer enn å skyte...nemlig å lære å treffe det du skyter på.

Skyte interesserte i alle aldre, (det er aldri forsent å begynne ),

Alle som ønsker å utøve skytesport i et godt og sikkert miljø er velkommen.

Vi kan tilby et topp moderne utendørs skyteanlegg med et moderne klubblokale med innendørs skytebaner + feltskyting.. Innmelding; se under OM OSS til venstre på siden eller send en mail til skytterlaget; bergen@skytterlag.no
 Les mer om Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

Bergen Skytterlag fylte 150 år 25 november 2011.Jubileums stevne ble arrangert i august 2012 fordi vi startet jubileumsåret med å rive klubbhuset. Nå , ett og et halvt år etter rivingen er det nye huset tatt i bruk. I forkant av jubileumsåret bestemte vi oss for å satse på rekruttering, dette har gått fortere og bedre enn noen av oss hadde drømt om. Ungdommene våre har allerde hevdet seg helt i toppen på mange store og små stevner + de ble årets Hordamestre i lagskyting. Vi var 33 skyttere på Landsskytterstevnet i 2012. Alt dette var utenkelig for bare 2 år siden !

Les fakta under LES MER.
 Les mer om FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :