Siste nyheter
Innbydelse til Løvstakkstevne felt og Fanafelten lørdag 10 mars !

Innbydelse til Løvstakkstevne felt og Fanafelten lørdag 10 mars !

Fana og Bergen har sydd i sammen et dobbeltstevne uten pmelding i DFS.no. Vi ønsker å prøve uten forhåndspåmelding da det ofte blir unødvendig mange halvfulle lag. Uansett skal alle få skyte begge steder.
Fana arrangerersom vanlig i Samdalen og begynner påmelding og skyting først. Bergen arranger på Laksevågbanen og med grov og fin felt under tak. Arrangørene skyter hos Begen fredagen. På denne måten kan de ivrigste feltskytterene reise til Rosendal og Husnes søndagen og kanskje søndagens arrangører kan reise til oss lørdagen.
Les hele innbydelsen under "les mer"
 Les mer om Innbydelse til Løvstakkstevne felt og Fanafelten lørdag 10 mars !

Serieskytingens avslutning ble spennede, Arne vant knepent foran Lars og Raymond !

Serieskytingens avslutning ble spennede, Arne vant knepent foran Lars og Raymond !

Årets utgave av serieskytingen på 15 meter ble, til de flestes overraskelse , utrolig gjevn og spennende ! Det er arrangert 10 runder der de 5 beste teller i sammendraget, siste runde er obligatorisk tellende, 17 skyttere deltok og det var lagt opp som en finaleskyting med de beste til slutt. Det var tilslutt 3 poeng som skilte de tre beste skytteren, Arne vant foran Lars og med Raymond på tredje. Nr 4 ble vår nye og kanskje mest ivrige skytter, Tore Andreassen. Med 244p skjøt også ny pers i denne runden. Alle resultatene finner du under "Les mer"
Serie skytingen er kommet for å bli, både innendørs og utendørs !
 Les mer om Serieskytingens avslutning ble spennede, Arne vant knepent foran Lars og Raymond !

Samlags stevne 15m, 207 deltagere og Lise Margrethe Rinde vant kl 3-5 !

Samlags stevne 15m, 207 deltagere og Lise Margrethe Rinde vant kl 3-5 !

Et godt Samlags stevne er over og vi har kåret mange Samlags mestre. Flere av de rangert på sentrumstiere. Og best av alt, hele 33 deltagere i klassen NU ! Det gjevner ut for alle veteranene der klassen VU ( Veteran Ung eller V55 som det heter ) hadde hele 21 skyttere. Link til alle resultatene og oversikt over alle klassevinnere finner du under "Les Mer" Les mer om Samlags stevne 15m, 207 deltagere og Lise Margrethe Rinde vant kl 3-5 !

Samlags stevne 15 m etter lørdagen: Lise Margrethe leder fremdeles !

Samlags stevne 15 m etter lørdagen: Lise Margrethe leder fremdeles !

139 skyttere har nå skutt før søndagens 9 lag starter. Så langt har hele 24 skyttere i klassen NU skutt ! I dag skjøt Ole Martin Halvorsen 343 i Ejr og det med seniorprogram. I klasse NV skjøt Espen Mjelde Jakobsen fra Seim 250p. Klasse 1 ledes av Tony Remes fra Bergen med 245p mens Sander Sælensminde (bilde) fremdeles leder Jr med 350p. ER ledes av Maren Evensen fra Os med 343 bare en sentrumstier foran Hans W. Egeland fra Bergen på samme poengsum.Rekrutt ledes av Rebekka Bjørnestad fra Os med 341. Kristian Kvam fra Åsane leder kl 2 med 344p. Kl 3 ledes av Stig Fossøy fra Å/H med 336 og Torbjørn Landro leder klasse 4 med 340. Alf Høyseter leder V55 med 346p, Eyvind Bjørsvik leder V65 med 349p og Gunnbjørg Ågotens leder V73 med 348p. Nå vet søndags skytterene hva de må strekke seg etter for å komme helt til topps ! 

Samlags stevne 15 m torsdagen. Lise Margrethe Rinde skjøt 349 !

Samlags stevne 15 m torsdagen. Lise Margrethe Rinde skjøt 349 !

To Åsane jenter i teten ! Lise Margrethe ( bilde) har lagt listen høyt for med 349 og 18 sentrum skal det litt til for å slå henne men det er ikke umulig. Eirunn Søyland er hakk i hel med 348 og 22 sentrum. I junior skjøt Sander Sælensminde fra Bergen skl 350 med 18 sentrum. Det var 30 påmeldte men 41 som skjøt denne kvelden, da er det ca 199 skyttere igjen som skal prøve seg i løpet av lørdagen og søndagen. Det var en del som forbedret sine egne rekorder og kunne reise hjem med en god følelse. Mer å se under "Les mer" Les mer om Samlags stevne 15 m torsdagen. Lise Margrethe Rinde skjøt 349 !

Saft suse, Lerum Cup er endret til 10-12 mai ( torsdag til lørdag) !!

Saft suse, Lerum Cup er endret til 10-12 mai ( torsdag til lørdag) !!

Turen til Lerum Cup er blitt en populær tradisjon etterhvert. Det arrangeres nå 10-12 mai fordi Skytingens dag er 13 mai. Ønsker du/dere å bli med ( husk kone, samboer, kjæreste, foreldre, besteforeldre, søsken ) ? Vi skal bo på samme hotell som sist, dvs Klingenberg i Årdalstangen.Vi har rabatterte priser på hotellet. Det er bestilt rom til de som har meldt seg på pr 8 februar. Ovenatting og påmelding på alle stevnene organiseres av meg. Vil du være med ? send mail til ms@bostek.no
Torsdag ettermiddag/kveld på Farnes, Fredag hos Leikanger og Hafslo, Lørdag hos Knipenborg og Sogndal før hjemreise men gode opplevelse i bagasjen:
 Les mer om Saft suse, Lerum Cup er endret til 10-12 mai ( torsdag til lørdag) !!

Resultater før siste 15m serierunde ! + korrigert tekst ihht skrevne regler  !

Resultater før siste 15m serierunde ! + korrigert tekst ihht skrevne regler !

Det er helt uavklart hvem som vinner, det kan bli hvem som helst av de 6 som nå er øverst på resultatlisten. Det blir spennende sisterunde, den runden er obligatorisk og teller uansett resultat. Eneste håpet for meg er at ingen av de beste har tid eller glemmer datoen men det er ikke noe å satse på. At de er så jevnt viser at årets regeverk traff godt men det har jo også tidligere års varianter gjort. Bildet viser uttesting av "dirty trix" før siste runde men jeg tror ventilasjonen vår klarer å ta seg av et event forsøk på sabotasje.. Les mer om Resultater før siste 15m serierunde ! + korrigert tekst ihht skrevne regler !

Ungdomsguppen har et luksus problem !

Ungdomsguppen har et luksus problem !

Jeg tok en tur på 15 metern i kveld for å se om det var noe aktivitet, jeg kunne fort fastslå at det var det !!. De yngste starter kvelden med sin trening, ca 20 gutter og jenter, mens de litt eldre ungdommene som har skutt en stund starter litt senere på kvelden, Dette gjør at foreldre og søsken slipper å vente så lenge før den unge skytteren får plass på standplass. Når jeg lusket rundt på standplassen ble jeg imponert over all den gode skytinegn, Bilde viser Gunnar som instruerer en ung jente i å skyte med reim, det så ut som at instruksjonen virket for 44 serien satt med det samme. Du finner flere bilder under "Les mer", det er bare å la seg imponere over hva talentene og instruktørene får til Les mer om Ungdomsguppen har et luksus problem !

Stevnehelg på 15 meter hos Meland, Seim og Lindås skytterlag.

Stevnehelg på 15 meter hos Meland, Seim og Lindås skytterlag.

I og før helgen var flere av våre i aksjon nord for Norhordalandsbroen, noen våget seg helt ut på Lindås også. Som dere kan se under "Les mer" var det mye god skyting av våre. Med flere 1-plasser + andre gode plasseringer og ny pers for Hans Christian kan vi si oss meget fornøyde. Vi kunne gjerne vert ennå flere fra vårt lag men det endrer seg nok fremover. Svein (bilde) er stabil over 40-tallet, det må han vel også være når våre eldste ungdommer blir seniorer. Les mer om Stevnehelg på 15 meter hos Meland, Seim og Lindås skytterlag.

Serieskyting etter runde 8, Arne gikk opp i ledelsen !

Serieskyting etter runde 8, Arne gikk opp i ledelsen !

Mens Lars har treningsopphold i varmere strøk i håp om at han får skytejakken til å passe benyttet Arne muligheten godt, han leder nå med 3 poeng foran Lars. Det er tett bak Arne og Lars så her kan alt skje i de to siste rundene. Husk at siste runde som går 14 februar er obligatorisk. Jeg tror at effekten av denne skytingen vil komme når utesesongen begynner, da faller alle brikkene ( seriene) på plass. Bildet er en hilsen som Lars har sendt til redaktøren fra sydens land.....
Siste runde hadde bare 10 deltagere, dette er litt i minste laget for jeg vet at det er mange flere som bør være med. Det er jo 25 skyttere som har deltatt på 2 eller flere runder. Selv om det er premiering til slutt så er ikke det som er hovedpremien, det er at man blir en bedre skytter hvis man er med.
Resultatene finner du under "Les mer", der er det to filer slik at man ihvertfall kommer inn på en av de...
 Les mer om Serieskyting etter runde 8, Arne gikk opp i ledelsen !

Da er 2018 sesongen i gang, Tysse startet året !

Da er 2018 sesongen i gang, Tysse startet året !

Av en eller annen grunn har jeg aldri skutt på Tysse sin 15 meter før nå. Da jeg orienterte meg om hvor banen lå var det enkelt, kjør av med kirken og følg veien oppover helt til du tror at du har kjørt forlangt, da er du der snart...Tyse har en fin 15 meter i kjelleren hos idrettslaget, da var det bare å skyte før man kjøpte kaffe og vafler. Av våre var det Kristoffer Tvedt som plasserte seg best, med 342 i Ejr ble det seier. Videre så skjøt Jonas H. Falch 329 ( 6 plass i R), Patrikk Remes 334 ( 11 plass i ER), Xander Johansen 332 nr 12 i ER), Hans-Wilhelm Egeland 288 ( Nr 18i ER ). I juniorklassen har vi disse resultatene: Sander Sælensminde 344 ( nr 3 ), Tim Amengal 339 ( nr 5). Hans Christian 336 med ett skudd for lite !!! ( nr 9). Ullr Brage 334 ( nr 11) og Matyann Eriksen 324 ( nr 13), Det var et imponerende antall ungdommer og spesielt antall juniorer fra oss som var med. Av de eldste ble Arne Kjelby nr 3 i V65 med 346. I V55 skjøt jeg og Geir Inge 342. Tysse hadde imponerende 192 deltagere på stevne som ble vunnet av John Olav Ågotnes med 349. 

Ny sesong, aktiv ungdomsgruppe med mange ungdommer og flere juniorer !

Ny sesong, aktiv ungdomsgruppe med mange ungdommer og flere juniorer !

Årets første ungdomstrening hadde som ellere mange ivrige unge som trente. Det som var spesielt i kveld var at det var så mange juniorer (bilde). Det ser ut som at laget har funnet flyten med mange skyttere i alle ungdomsklassene, det ser lovende ut nå når våre mest erfarne juniorer nærmer seg seniorklassene. Våre "gamle" juniorer startet i 10-11 års alderen ( se bilde under "Les mer" ) og har trent seg opp til å bli toppskyttere i alle sammenghenger. Våre nye juniorer kan også klare dette, i tillegg har vi Eldre Rekrutt + Rekrutt og ikke minst alle nybegynnere i klassen NU. De aller ivrigste skyter også i Laksevåg Sportsskytterlag om vinteren, dette er et samarbeid som bærer frukter for begge lag. De ansvarlige i ungdomsgruppen gjør en meget viktig og god jobb ! Les mer om Ny sesong, aktiv ungdomsgruppe med mange ungdommer og flere juniorer !

2017 ga oss ca 45.300 ! Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også. Husk: Det er gratis for deg !

2017 ga oss ca 45.300 ! Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også. Husk: Det er gratis for deg !

2017 ble nok et godt år for grasrotmidlene til lage med kr 45.300,-. Vi har nå hele 91 grasrotgivere men hvis du får en eller to andre til å bli grasrotgiver vil 2018 grantert bli et rekordår. Fra 1 januar 2018 øker grasrotandelen fra 5 til 7%, dette gir oss 40% økning . Det er enkelt å tilegne Bergen Skytterlag disse 7% for det kan gjøres på nett ( Norsk Tipping.no ) eller enda enklere, gi beskjed i kassen neste gang du skal tippe : Eg vil støtte Bergen Skytterlag ! Da fixer de det der og da. Da er du sikker på at noen vinner hver gang du tipper ! For flere tips se under "Les mer". Og best av alt, de % som går til laget går ikke utover din innsats for denne er det Norsk Tiping som betaler. Les mer om 2017 ga oss ca 45.300 ! Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også. Husk: Det er gratis for deg !

Jule avslutning for ungdoms skytterne med stort fremmøte !

Jule avslutning for ungdoms skytterne med stort fremmøte !

Torsdag ( i går) ble det arrangert juleavslutning med mat og drikke + premieutdeling for ungdomsskytterene. Selvfølgelig var foreldre, venner og famile også invitert. Det møtte ca 22 ungdomsskyttere ( imponerende fremmøte ) + følge. Ungdommene våre har som vanlig vært meget aktiv med deltagelse på stevner både på hjemmebane og ikke minst diverse bortebaner, dette med gode resultater. Etterhvert får vi da også egenproduserte seniorer som vil hevde seg. Det er meget gledelig for oss "gamlinger" å se at å investere i nytt hus og 15 meter har lønnet seg, vi gleder oss til ny sesong. Takk til ungdomslederene og hjelperene som gjøre en god og meget viktig innsats med ungdomsarbeidet !
Flere bilder under "Les mer"
 Les mer om Jule avslutning for ungdoms skytterne med stort fremmøte !

VIKTIG ! Sjekker du ditt ansvarsområde på skytebanen vår ?

VIKTIG ! Sjekker du ditt ansvarsområde på skytebanen vår ?

Som de aller fleste fikk med seg ble det på årsmøte satt ned en "banekommite" der alt fra skytebaner til hus og feltområde ble delt opp i ansvarsområder. Der skal den enkelte som ble valgt ha tilsyn med et mindre område, feks undertegnede har ansvar for tilsyn med klubbhus delen. Det er viktig at man også utfører dette tilsynet, spesielt nå når jule og nyttårs stormene herjer. Derfor denne påminnelsen slik at vi ikke får unødvendige vedlikeholdskostnader når banesesongen starter. Hvis noe har skjedd eller er iferd med å skje så gjør du det du kan for å stoppe det og event melder det inn til nestformannen.
Bildet er fra Ninas herjinger, dette er noe vi mest sannsynlig slipper å oppleve en gang til. Allikevell så kan vannmengdene ødelegge mye hvis sluk og grøfter går tett ! Med dette ønskes alle et godt nytt skytterår ! Husk at serieskytingen starter igjen onsdag 11 januar 2017.
 

Hvert medlem sitt ansvar på banen !!

Hvert medlem sitt ansvar på banen !!

Nå har vi klart å få et meget flott baneanlegg. Hordastevnet gjorde sitt til at mange detaljer ble ferdigstilt og rot & skrot ble kjørt på gjenbruks stasjonen. Utfordringen nå er å holde hele anlegget ryddig og i topp stand. Undertegnede har anvarsområde klubbhus mens andre har fått sine ansvarsområder. Alle medlemmene har også ansvar for å ta vare på det vi har, ingen må basere seg på at andre rydder opp. Feks boss, ingen skal kaste noe som helst i bosset på skytebanen som de kan kaste i søppelspannet hjemme ! Undertgnede og formannen ( og sikkert en eller to til) tar til stadighet med seg sekker med boss hjem. For å slippe unødvendig høyt antall sekker skal man ikke kaste feks utrangete skyteklær i bosset på skytebanen ! Har man trent SKAL man rydde opp tomhylser, tomflasker og annet før man forlater området. Er man ute i terrenget på baneområdet tar men med seg strimler fra lapperullen, ser man gamle feltfigurer som ligger å slenger skal man ta de med seg inn og legger de på egnet sted eller i bosset. Hvis noen fremdeles ikke har funnet ut hvordan man legger nytt tørkepapir i dispenserene og toalettrull på holderen på toalettene er de bare å spøre for det meste ligger i komoden på det største toalettet. Det er med dette som med skytingen, vi kan bare bli bedre.
Hilsen Husdyret
 

Se her ! Nye Ammopriser 23/3-17 og reglene for kjøp.

Se her ! Nye Ammopriser 23/3-17 og reglene for kjøp.

Fra 23/3-2017 er det nye priser for ammunisjon og ladekomponenter, det er også nye regler for betaling av dette. Reglene er ganske enkle og gjør ammoforvalterens og kassererens jobb enklere. I tillegg er det ny ammoforvalter, Øyvind Tvedt innehar dette vervet fra dd. Regler og priser finner du under "les mer". Kort fortalt så lager du en liste over det du skal ha + finner prisene i prislisten og betaler inn dette på forhånd så får du ammoen av Øyvind mot kvitteringen. Da er det bare å handle inn slik at du kan forberede feltsesongen som er like om hjørne. Da er det bare å skjerpe konsentrasjonen slik at man får mest mulig poeng eller treff for pengene ! Les mer om Se her ! Nye Ammopriser 23/3-17 og reglene for kjøp.

Laksevåg Sportsskytterlag (LSSL) har nå hjemmeside !

Laksevåg Sportsskytterlag (LSSL) har nå hjemmeside !

Siden LSSL låner hus og bane hos Bergen Skl og at medlemmene stort sett er medlemmer i begge lag har vi funnet ut at det er naturlig at LSSL også "låner" plass på vår hjemmeside. Dermed er det også enkelt å sjekke nyheter og info for begge lagene samtidig, begge lag får da også flere treff på sidene sine. Dette er nå aktivt fra 27 desember, LSSL finner dere ved å klikke på "LSSL" øverst på hjemmesiden vår. Der finner dere allerede noe info men det kommer selvfølgelig mer etter hvert. 

Er du ungdom som ønsker å prøve skytesporten ?

Er du ungdom som ønsker å prøve skytesporten ?

Hvis du ønsker å prøve skytesporten så finner du kontaktinfo og litt mer ved å klikke på "Ungdomsgruppen øverst til høyre på hjemmesiden. Sporten passer minst like godt for jenter som for gutter. Dette er den sporten som har flest medlemmer nest etter fotball, i tillegg kan du drive med det hele livet. Du kommer i et godt miljø der du lærer god og sikker våpenkultur. Du trenger heller ikke å investere i utstyr da du kan låne alt av skytterlaget.
Leder i ungdomsgruppen er Jan Erik Leirnes tlf 95076137