Siste nyheter
Jostein ble årets lagsmester i feltskyting for veteraner

Jostein ble årets lagsmester i feltskyting for veteraner

Vi klarte det før snøen kom ! Onsdag skjøt veteranene våre lagsmesterskapet i felt under fine forhold og strålende sol. I V65 skjøt Jostein Lygre feilfritt med 30/18 på 30 skudden og 12/6 i finalen, totalt 42 treff. Karsten Jensen ble nr 2 med 25/9 og 9/2, totalt 64 treff. Halvard som skyter i V73 havnet på 38 treff totalt. Arne "slapp" å skyte da han hadde gyldig sykemelding, han benytter derfor tiden til hjemmelading for 2015 sesongen. 

Info om innendørs sesongen 2014/2015  og 15 meter treningen starter nå !

Info om innendørs sesongen 2014/2015 og 15 meter treningen starter nå !

Hver onsdag fra kl. 17.30 er det trening på 15 meteren, denne treningen er også for de yngste som har egne våpen og medbrakt ammo. Første gang blir onsdag 17 september. Ungdomsgruppen har som kjent trening hver torsdag fra kl 17.30, de er allerede i gang. Vi arrangerer historiens første Løvstakkstevne 15 meter torsdag 20 + fred 21 og lørdag 22 november. Lagsmesterskap 15 meter for alle klasser arrangeres torsdag 27 november. Nå er det bare å gjøre klar Saueren for en ny innendørs sesong ! 

VIKTIG : Lagsmesterskap i felt for V65 og V73 utsatt pga HV-øvelse.

VIKTIG : Lagsmesterskap i felt for V65 og V73 utsatt pga HV-øvelse.

Lagsmesterskapet må utsettes en uke da HV-bruker baneområdet inkl 100 meteren ifbm en stor øvelse. Øvelsen går over 3 dager, DVs onsdag + torsdag + fredag og lørdag formiddag. Derfor må lagsmesterskapet utsettes en uke, DVs onsdagen etter på samme sted til samme tid. Alle lagets veteraner oppfordres til å stille på årets siste utendørs stevne ! Bildet viser Karsten og Halvard som også utgjør 40% av lagets veteraner. 

Johannes Seim, John Olav og Therese med 296 på Organisasjonsmedaljen.

Johannes Seim, John Olav og Therese med 296 på Organisasjonsmedaljen.

Vi avviklet skyting om Organisasjonsmedaljen i flott sommervær. Johannes Seim ble best på inner foran John Olav og Therese. Inge Eriksen (bildet )var best av våre med 292 så Kragen duger ennå. Det var 20 deltagere som gjenomførte skytingen, kanskje det hadde blitt ganske mange flere deltagere hvis samlaget lå dette til tidligere i sesongen og litt mer planlagt ?? Undertegnede fant ihvertfall ut at uten tennhetter i alle skuddene blir det lite smell/poeng...Alle resultatene finner dere under "Les mer" Les mer om Johannes Seim, John Olav og Therese med 296 på Organisasjonsmedaljen.

Årets lagsmesterskap for senior og veteran på bane er avviklet !

Årets lagsmesterskap for senior og veteran på bane er avviklet !

Med 19 deltagere kan vi si oss fornøyd med den biten. I klasse V65 ble Jostein lagsmester, han har ikke vært så overrasket siden han var i kongelagt i 1977... Klasse 1 ble vunnet av Raymond foran Karl Henrik. Klasse 2 ble vunnet av Øyvind Tvedt som etter 150 på klassen ble han noe betenkt men klarte allikevell å sule inn seieren foran Andrè og Cecilie. Senior ble vunnet av årets premiehai, Svein. Han tok nok et mesterskap, denne gangen foran Sigurd Liland og med Geir Inge på tredje plassen. Gledelig at Jan Erik Leirnes havnet på fjerde etter dagens beste omgang på 99 og 332p. Da er det bare å melde seg på skytterfesten når den tid kommer slik at heder og ære blir mottatt mens vi andre kan vrøvle om neste sesongs trening som skal settes ut i livet....trur eg. Resultater finner dere under "les mer" Bildet viser de tre muskedunderene Raymond + Øyvind og Svein som deler en seiersbrus ( Olden vann ) Les mer om Årets lagsmesterskap for senior og veteran på bane er avviklet !

Ungdomsgruppen har startet igjen etter ferien. Se terminliste og vaktliste her !

Ungdomsgruppen har startet igjen etter ferien. Se terminliste og vaktliste her !

Dette er viktig lagsarbeid ! Alle må sørge for "innbytter" selv hvis man ikke kan stille. Dere vil også oppdage at en vakt eller flere på en slik kveld er både sosialt og hyggelig = godt skyttermiljø. Til dere som ikke er med på listen, det er fint om dere tar noen "spontan vakter", dette gjelder egentlig alle. Ta en tur opp og hjelp til, dere kan trene selv både i forkant og i etterkant. Vaktlisten finner dere under "Les mer" Les mer om Ungdomsgruppen har startet igjen etter ferien. Se terminliste og vaktliste her !

Svein nr 2 med 244p og ny pers på samlagsstevnet på Osterøy, BSL gjorde en pen figur.

Svein nr 2 med 244p og ny pers på samlagsstevnet på Osterøy, BSL gjorde en pen figur.

Osterøy skytterlag sto også for en flott prestasjon med måten de arrangerte et stor-stevne på ! Stevnet gikk som smurt. Den største bragden blandt mange gode resultater fra våre var det Svein som sto for. Med 244 på innledende skyting om lørdagen havnet han i finalen om søndagen. Med 100p i finalen var det bare Rune Seim snek seg forbi, dvs hårfint bedre da han gikk foran på innertier. Svein har lenge vist at han har mer på gang, da er det fint at man er best når det gjelder. Som kjent ble han også Hordamester i felt tidligere i år. Grattulerer til Svein ! Vi andre må ta oss kraftig sammen på lagsmesterskapet nå på onsdag, kanskje det er en Svein som må til for at vi skal klare det....Våre prestasjoner stoppet ikke her for Raymond vant kl 1 med 247p og Even skjøt ny pers på 244 og ble nr 3 i samme klasse, I kl 2 ble Andrè nr 2 med 245 og Cecilie nr 3 med 241. Ungdommene gjorde det også godt for med Kristoffer på 3pl i R med 345, Ole Martin på 7 i ER med 345, Joackim skjøt 245 i ER. I jr skjøt Stine 245 og ble nr 7 mens Sondre skjøt 239 på 25 skudden. Aspiranten Markus økte persen sin, han er sikkert inspirert av faren. Les mer om V65 og lagskyting for de yngste under "Les mer" Les mer om Svein nr 2 med 244p og ny pers på samlagsstevnet på Osterøy, BSL gjorde en pen figur.

Deltager rekord på kretsstevne i Åsane med 98 skyttere + rekorder fra våre !

Deltager rekord på kretsstevne i Åsane med 98 skyttere + rekorder fra våre !

Noen resultater : Kristoffer vant Rekrutt med 245,han skjøt 95 i finalen og ble dermed kretsmester i rekrutt med 340 p.Ole Martin nr 2 på 25 skudden i ER med 247, han skjøt 98 i finalen og ble nr 3 med 345p. Raymond vant kl 1 med 249 og ny pers, Andrè vant kl 2 med 244 og 94 i finalen = 338p rangert foran nr 2 som ble vår Petter med 243 og 95 = 338 mens Øyvind ble nr 3 med 243 + 94 = 337p. 243 var for øvrig ny pers for Øyvind og han er på vei mot kl 3 og ståendeskyting neste sesong.Cecilie ble nr 4 med 240 + 96 = 336p. Thomas ( bildet ) vant kl 3 med 230p. Arne fikk 248 i V65 og skjøt 99 i finalen, han endte nr 4. Svein var best av våre seniorer med 240p. Formannen var best av våre på fuglekongen ( vendefigur) med 57 p. Ungdommene ble nr 2 på lagskyting da Ole Martin skjøt 99p som ER og junioren Sondre dro på med 97 p. Seniorene kom litt lengre bak da Magne skjøt 96p og Yngve 91p før ankermannen, Svein sto for tur på skive 5. Til tross for et meget godt grunnlag på 97 havnet vi på 7 ( og siste ) plass. Arrangøren klarte (som vanlig ) å arrangere et flott stevne under flotte forhold, da er det også fint at så mange skyttere var med. Tipper 98 deltager er rekord for Bergenhus krets. Vi hadde hele 18 skyttere med. Litt mer under "Les mer" Les mer om Deltager rekord på kretsstevne i Åsane med 98 skyttere + rekorder fra våre !

Finaledagene på LS: God skyting av våre to yngste men det ble bare nesten..

Finaledagene på LS: God skyting av våre to yngste men det ble bare nesten..

Torsdagen skjøt Kristoffer rekrutt finale på baneskytingen og fikk 97 p, totalt 344. Han klatret litt oppover listene og ble nr 49 totalt. Fredagen skjøt Kristoffer nok en finale, denne gangen felt. Med fullt hus i innledende ble det ganske spennende. Han fikk anvist 10 treff og 8 inner noe som gir 40 treff og 42 plass. Seriene sto litt for høyt så ett til to knepp ned hadde gitt fullt hus men uten prøveskudd så er etterpå klokskapen lite å justere siktet på...Så var det Ole Martin sin tur i ER, han hadde også fullt hus så nå sto det mye på spill. Ole Martin skjøt 11 treff i finalen og nådde dermed bare nesten til topps. Det viste seg i år også at de som har trent mest og best gjør det best på LS også så nå er det bare å begynne en ny og bedre sesong med det samme. I Lesja neste år, da....... 

Dag 5 på LS: Onsdagen ble ikke det helt store men Kristoffer reddet dagen med finaleplass på bane !

Dag 5 på LS: Onsdagen ble ikke det helt store men Kristoffer reddet dagen med finaleplass på bane !

I dag skulle Kristoffer skyte bane i rekrutt mens våre to 5-klassinger Svein og Magne skulle skyte bane. Kristoffer startet med resultatet 247 og fikk finale billett., her kan mye skje. Han har vel ikke mulighet til å vinne men han kan skyte seg langt opover listene i morgen. Neste ut var formannen, han fordelte skuddene utrolig jevnt med 12 x niere + 12 x tiere og 1 åtter. Med 236 p ble formanen lagets beste senior da Svein skjøt 230p i siste lag. Det ble derfor lite sølvbegre, som på bildet, til 5-klassingene våre . Her må det trenes hardere og .bedre, det har vi tid til nå når huset og utfyllingen er ferdig. I morgen blir det allikevell en ganske spennende dag da Kristoffer skal prøve å skyte seg oppover på listene i rekrutt og ikke minst at Ole Martin kjemper om seieren i ER. Kristoffer skal også kjempe om seieren i feltskyting, hva skulle vi gjort uten de yngste. De setter Bergen Skytterlag på kartet og i historiebøkene. Les mer under.......selvfølgelig "Les mer" Les mer om Dag 5 på LS: Onsdagen ble ikke det helt store men Kristoffer reddet dagen med finaleplass på bane !

Dag 5 på LS: Ole Martin skjøt fullt hus i felten med 30 treff og 22 innertreff  !

Dag 5 på LS: Ole Martin skjøt fullt hus i felten med 30 treff og 22 innertreff !

Det var flere av våre i ilden i dag, men det ble nok for hett for noen. Ole Martin holdt hode kaldt og skjøt feilfritt, med 30 treff og 22 innertreff er han i finalen. Som kjent tar men kun treff og ikke innertreff med til finalen og de 12 siste skuddene blir helt avgjørende inkl innertreffene av disse. Det blir utrolig spennende på finfeltfinalene i rekrutt og eldre rekrutt for som kjent har vi også rekrutten Kristoffer i samme situasjon. Når man ser hva 1-klassingen Raymond allerede har prestert så lover det godt for Bergen feltskytterlag fremover ! Kristoffer skyter bane i morgen onsdag ca kl 13,30 så her har vi en ny stor mulighet. Videre så skjøt junioren Sondre bane i dag, han merket nok trøkket på en LS arena så det gikk ikke helt etter planen. 2 skudd av 25 ødela for Sondre men han får heller tenke på de 23 gode. Plaster på såret ble minnemedalje fra feltløypen så helt tomhendt ble han ikke. Neste som merket trøkket var ammoforvalteren vår, Geir Inge. I dag forvaltet han ikke ammunisjonen så veldig imponerende på stående i klassen...men han landet pent med 97 på grunnlaget og 226 poeng. Han er gammel nok til å skyte V55 neste år så.......Les mer under "Les mer" GRATULERER TIL OLE MARTIN MED FINALEPLASS HELT I TOPPEN !!! Les mer om Dag 5 på LS: Ole Martin skjøt fullt hus i felten med 30 treff og 22 innertreff !

SISTE: Raymond Korneliussen er sammenlagtvinner i kl 1 på LS !

SISTE: Raymond Korneliussen er sammenlagtvinner i kl 1 på LS !

Kopiert fra Landsskytterstevnets side:
Bergens-skytteren vant Skytterkontorets Personalforenings premie med plassiffer 4 etter bane- og feltskytingen i klasse 1.
Raymond Korneliussen, Bergen, er vinner av klasse 1 sammenlagt med plassiffer 4, foran Christine Olsson, Øymark, med plassiffer 9. Korneliussen ble nummer to på baneskytingen med 248 poeng, slått av Daniel Eliassen, Herdla, med 249 poeng. Han fulgte så opp med en andreplass i felten med 29/12, rangert bak Christine Olsson også med 29/12.

Vinneren får med seg Skytterkontorets Personalforenings Premie. GRATULERER !!
 

LS dag 4: 5 klasse i felt og 3 på bane om morgenen.

LS dag 4: 5 klasse i felt og 3 på bane om morgenen.

Feltresultatene har tikket inn i løpet av dagen. På banen fikk ikke Thomas og Jan Erik helt vist hva de er gode for, 225 på begge. Kasserer klarte imidlertid å skyte opp mot sitt beste med 229. Bildet viser kasserer før skyting - gammel børse, gammel skyter. En bankers. I felten var det mye som nesten som vippet rett vei men desverre. Vi fikk sanket en del sølvbegre og minnemedaljer i dag også, vi hadde håpet på litt mer... Les om dette under "Les mer" Les mer om LS dag 4: 5 klasse i felt og 3 på bane om morgenen.

Dag 3 på LS: Feltrunden for Raymond - nok en gang prima skyting og Kristoffer til topps med 30/16.

Dag 3 på LS: Feltrunden for Raymond - nok en gang prima skyting og Kristoffer til topps med 30/16.

I dag startet 1-klassingene Even og Raymond med feltskyting på morgenkvisten mens Kristoffer felt midt på dagen og Ole Martin bane i ER på ettermiddagen (bildet). Formannen kastet seg uti en 100 år gammel øvelse: grunnlag på 2 min. Her går det med mye spalteplass til å forklare dagens suksess i felten. Dette kan du lese om under "Les mer" Les mer om Dag 3 på LS: Feltrunden for Raymond - nok en gang prima skyting og Kristoffer til topps med 30/16.

Landsskytterstevnet dag 2: Raymond ble nr 2 i kl 1 med 248 !!!

Landsskytterstevnet dag 2: Raymond ble nr 2 i kl 1 med 248 !!!

Våre to 1-klassinger, Raymond ( høyre i bilde) og Even ( venstre i bildet ), skjøt 200 meteren på morgenkvisten. Og for en skyting !! Raymond skjøt ny pers ( best når det gjelder ) med 248p og bare slått av Eliassen fra Askøy med 249.t . I tillegg skjøt Even 242p, noe som muligens er pers for han også. Even ble nr 28 i klasse av 212 skyttere. Even sitt resultat er et toppresultat, spesielt når vi vet at han har noen fler utfordringer enn de fleste av oss andre som er med på LS. Formannen bøyer seg i i støvet og tomhylsene av beundring.....Veteranene Arne og Jostein var også tidlig på an`på banen i dag, Arne skjøt 248 og Jostein 246. Ut fra tidligere skyting i sesongen er det nok Jostein som var mest fornøyd. Da venter vi i spenning til disse har skutt felten over helgen, er Jostein like hard på stangen som i ungdommen ?? Kan Arne pirke inn alle skuddene i felten, hva finner 1-klassingene våre på i felten. Sondre som er junior prøvde seg i dag, her var det vanskelig vind som røsket i kroppen på kne og gjorde det hele vanskelig for de fleste, 22 treff var ikke helt etter planen. 4-klassingene skjøt felt og 2-klassingene bane i dag, les mer om våre under "les mer" Les mer om Landsskytterstevnet dag 2: Raymond ble nr 2 i kl 1 med 248 !!!

Landskytterstevnet er i gang, fire av våre skjøt felt i dag !

Landskytterstevnet er i gang, fire av våre skjøt felt i dag !

I dag var det 3-klassingene som startert festen i felten, hvem skulle bli best i den interne tevlingen ? Jan Erik Leirnes startet i buskene med felthurtig på 18,54 sek og best av våre i denne øvelsen etter dag 1. På stangen hadde han 2 treff !!?? ett treff på hvert hold, hadde han glemt at det var flest mulig treff som gjaldt ?? Trodde han at dette var stuperen der man skal ha ett treff på hvert hold ?? På felten skjøt han 17 med 5 inner. Neste var Thomas (bildet) som hadde forstått dette med stangskyting, med 16 treff ble han nr 31 i klassen og stangbeger ! han er best av våre så langt. På felthurtig stoppet klokken på 21,31 og i felten kopierte han Jan Erik med 17 treff og 5 inner. Siste av våre var Inge, han hoppet over stang og felthurtig av taktiske årsaker for her er det feltresultatet som gjelder. Inge startet feltløypen fint med fullt på første og 5 på andre så visnet det litt og han havnet på 21 treff og 5 inner. Inge er vår beste feltskytter så langt. Minneskyting: Inge 55p, 8 plass og medalje. Nå vet undertegnede at Inge er fornøyd pga medaljen så nå er det duket for et avslappet og godt resultat på bane...med Frk Krag ( som han kliner med på bildet under ), Thomas 46p, Jan Eirik 34p og Halvard 49p. Halvard som skyter i elkdste klasse, V73 fikk 25 treff med 12 inner og var nok ikke helt fornøyd med det. Se bilder og mer under "les mer" Les mer om Landskytterstevnet er i gang, fire av våre skjøt felt i dag !

Ønsker du en lagsdrakt, bestill nå !.

Ønsker du en lagsdrakt, bestill nå !.

Flest mulig bør spandere på seg en slik lagsdrakt som består av en jakke + T-skjorte ( bildet ) spesielt de som skal på Landsskytterstevnet.
Endelig kan man kaste de gamle "gresshoppedraktene" som vi skaffet oss på 1900 tallet mens Kragen ennå var det hotteste på våpenfronten...Vi har fått et sett med 10 til ungdomsgruppen av BKK. Vi kan bestille flere til BKK-pris hos levereandøren, Steve Perryman Sport. Det er Nike jakke og skjorte ( piqueskjorte ). For at alle ungdommene skal få samme tilbud selges disse til ungdomspris ( fordi vi må bestille og betale for flere ) Begge deler som sett med Bergen Skytterlag på jakkeryggen og logo foran på begge koster totalt kr 350,-.
Seniorene betaler kr kr 700,- for samme sett. Størrelsene er XS-S-M-L-XL osv. Bestilling sendes til Bergen@skytterlag.no
Hvis dere lurer på hvilke størrelse dere trenger er det bare å stikke innom Steve Perryman og prøve. Flere bilder under "Les mer"
 Les mer om Ønsker du en lagsdrakt, bestill nå !.

Nå har vi fått 78 grasrotgivere! Er du også med ??? Takk til alle 78 !

Nå har vi fått 78 grasrotgivere! Er du også med ??? Takk til alle 78 !

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BERGEN SKYTTERLAG! Gi beskjed når du spiller, at du støtte Bergen skytterlag, så ordner det seg til beste for laget! For deg er det gratis men vi vil motta 5% av det du spiller for. Pr 27 aug-2014 har vi sult inn hele 78 grasrotgivere noe som gir penger i lagskassen. Slår vi summen fra 1 januar til 30 april fra i fjor ?? 100 % av dette blir brukt til lagsarbeid. Se også under " Les mer " Les mer om Nå har vi fått 78 grasrotgivere! Er du også med ??? Takk til alle 78 !

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ungdommer fra ca 9-10 år og oppover både jenter og gutter: Se også under " Om oss" på toppen av siden og klikk på ungdomsgruppen,

Storvilt jeger som vil lære mer enn å skyte...nemlig å lære å treffe det du skyter på.

Skyte interesserte i alle aldre, (det er aldri forsent å begynne ),

Alle som ønsker å utøve skytesport i et godt og sikkert miljø er velkommen.

Vi kan tilby et topp moderne utendørs skyteanlegg med et moderne klubblokale med innendørs skytebaner + feltskyting.. Innmelding; se under OM OSS til venstre på siden eller send en mail til skytterlaget; bergen@skytterlag.no
 Les mer om Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

Bergen Skytterlag fylte 150 år 25 november 2011.Jubileums stevne ble arrangert i august 2012 fordi vi startet jubileumsåret med å rive klubbhuset. Nå , ett og et halvt år etter rivingen er det nye huset tatt i bruk. I forkant av jubileumsåret bestemte vi oss for å satse på rekruttering, dette har gått fortere og bedre enn noen av oss hadde drømt om. Ungdommene våre har allerde hevdet seg helt i toppen på mange store og små stevner + de ble årets Hordamestre i lagskyting. Vi var 33 skyttere på Landsskytterstevnet i 2012. Alt dette var utenkelig for bare 2 år siden !

Les fakta under LES MER.
 Les mer om FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :