Siste nyheter
Kristoffer skjøt 350 på Osterøy !

Kristoffer skjøt 350 på Osterøy !

Osterøy Skl arrangerer åpent stevne som går ukedagene også. Kristoffer var en tur i går og med "seletøyet " på plass etter turen til Stord forrige helg presterte han nå 350 med 26 sentrums tiere i jr. Det viser at det er mye man må passe på , det er ikke bare skjefteskruene som skal ha rett moment men skytereimen må også være riktig justert og på plass i tillegg til at skyteluen må monteres på hodet med skyggen fremover... Det er flere av våre som skal til Osterøy så vi får vente i spenning. Til helgen er det også stevne hos Tysse og i Hålandsdalen, her har vi 22 forhåndspåmeldte skyttere. 

Jeger skytingen har sommerferie. Jakt trening og oppskyting starter opp igjen 7 aug. kl 17,00 !

Jeger skytingen har sommerferie. Jakt trening og oppskyting starter opp igjen 7 aug. kl 17,00 !

Nå har vi tatt sommerferie til over Landsskytterstevne, vi må jo skyte litt vi også.Vi starter opp med trening og oppskyting allerede mandag 7 august og hver mandag, tirsdag og onsdag frem til jaktstart som er den magiske datoen 1 september. Vi avslutter da med mandag 4 og mandag 11 september før vi slutter får i år. Alle disse 13 kveldene starter vi kl 17,00 . Under " les mer" ( se under bildet) finner dere hele terminlisten for 2017. Vi selger også trenings ammunisjon og jakt ammunisjon i kalibrene 6,5 + 308 og 3006. Trening og jakt ammunisjonen går helt likt. Vi har også kort-terminal så kontanter er ikke påkrevd. Da er det bare å benytte sommeren til våpenpuss, oljing av kolben og "klikktrening" for å innøve gode avtrekk, det er dette som er avgjørende for gode skudd.
God sommer !
 Les mer om Jeger skytingen har sommerferie. Jakt trening og oppskyting starter opp igjen 7 aug. kl 17,00 !

Skytetider på Landskytterstevne i Førde finner du her ! + litt til..

Skytetider på Landskytterstevne i Førde finner du her ! + litt til..

Vi er 30 som er påmeldt årets Landsskytterfest i Førde, det kommer til å bli en meget spennende og flott uke. Skytetidene finner du under "les mer". For de som ikke har meldt seg på så er muligheten der ennå da fristen er forlenget med 14 dager.
Da er det bare å skyte seg inn til felten, trene til baneskytingen og trene stang & stuper.
Grillmaten skaffer vi etterhvert (bilde ). I tillegg finner du feltopplegget for LS under "Les mer"
 Les mer om Skytetider på Landskytterstevne i Førde finner du her ! + litt til..

Kjempeskyting av Sander Sælensminde med 2 x 350 i helgen !

Kjempeskyting av Sander Sælensminde med 2 x 350 i helgen !

Sander + Mariell + Kristoffer og Øyvind tok turen til Sunhordalandstreffens 4 stevner i helgen. Kristoffer skjøt godt, beste resultat for han ble 349 og 3 plass. Mariell viser tydelig at her er noe på gang da vinden/skjeveserier lå noe demping på noen av sluttsummene. I tillegg virket ikke skivene hos Fitjar slik de skal med kaliber 22 men det er noe som kan skje hos de fleste lag. Hun fikk gratis bevertning og tilbud om å skyte på nytt når de fant ut av det, hun var fornøyd med bevertningen. Mariell tok en flott 4 og en 5 plass i Rekrutt. Øyvind skjøt også, hvis noen ønsker å vite hva han presterte må de spøre han selv.....eller lese under "les mer" . Så kommer det aller beste tilslutt: Sander perset to ganger med 350, han lå på litt ekstra inner andre gangen så 350 med 27 er det som gjelder. I tillegg vant han 3 av stevnene og ble nr 2 på det fjerde bare 3 inner bak hun som vant. Det blir spennende å se hva disse tre ungdommene presterer fremover ! Les også "rapporten" fra helgen unde "les mer" Les mer om Kjempeskyting av Sander Sælensminde med 2 x 350 i helgen !

Ungdomsgruppens sommerfest med grilling er populært !

Ungdomsgruppens sommerfest med grilling er populært !

I kveld ble den tradisjonelle sommeravslutningen arrangert, grillmester Raymond var i sitt ess. Til tross for dystre værutsikter var været fint helt til grillingen var ferdig, det gjorde ingenting for da var det tid for innendørs premietdeling. Premieutdelingen er altid populært, det er også en motivasjon for de yngste. Det var 55 fremmøtte med de unge skytterene + foreldre og søsken. Det virker som at alle, både jenter og gutter, trives godt sammen. Grillmesterens grillmat gikk unna som varm grillmat......Dette var nok nådestøtet til lagsgrillen da bunnen er nærmest forsvunnet, om årsaken var en chilipølse som sprakk skal være usagt. Ny grill er under planlegging, denne gangen rustfri. Bildene viser at lederene i ungdomsgruppen gjøre en meget god og viktig jobb for laget, uten dette hadde laget snart vært et gamlehjem der de aller yngst skjøt i V55. Flere bilde under "Les mer" Les mer om Ungdomsgruppens sommerfest med grilling er populært !

Serieskytingens siste runde før ferien er skutt !

Serieskytingens siste runde før ferien er skutt !

Da er runde nr 5 skutt, denne gangen med god deltagelse. Kanskje årsaken er at vi kan senke skuldrene etter at Hordastevnet var vel i havn. Det er bare Geir Inge som har skutt alle rundene så etter ferien kan han begynne å stryke, om det blir med eller mot hårene vil tiden vise. Serieskytingen er først og fremst for å aktivisere flest mulig på banen, da får man også konkurransetrening. Resultatlisten finner dere under" les mer". Utrolig nok er jeg aller mest fornøyd med de 199 poengen jeg klarte i siste runde, de fire siste skuddene får jeg skyte ut på høsten en gang. Les mer om Serieskytingens siste runde før ferien er skutt !

Hvordan gjorde vi det på Hordastevne ??

Hvordan gjorde vi det på Hordastevne ??

Når røyken hadde lagt seg, all maten spist opp, gjestene forlatt åstedet og bane + skytterhus ryddet oppdager vi at en del av våre også hadde skutt. Den største prestasjonen var det Kristoffer Skråmestø som sto for da han vant jr med ny pers, 350 p ! I tillegg var han med på laget som vant Samlagsskytingen for Ungdom. Andre juniorer: Sander S. 246, Hans Christian 239 og Ullr Brage 233. Ett nytt talent ser dagens lys for Mariell skyter bedre og bedre. med 244 og 97 på omgangen ble hun nr 8 i rekrutt med 341, da lurer jeg ikke om men når hun havner helt i toppen. Rett bak kom Xander med 340. Adrian skjøt 240 og Adreas 239. I ER slo Tim til med 346 etter en finale på 98. Sander Halsli 246 og Johnas 245 i samme klasse. I Ejr vant Ole Martin med 344, selv om de kun var 3 deltagere i den klassen så skal det litt til å slå den poengsummen, 344 med seniorprogram er et imponerende resultat. Vi ser at vi har unge i toppen og at mange unge er på vei til toppen, det er kun snakk om trening og tid. Av de gamle grå var det Inge som ble stevnets beste med Krag Jørgensen, 234 p var det ikke mange av våre som slo. Geir Inge ble nr 2 i V55 med 344 p. Arne ble nr 8 i V65 med 248. Resten av oss kan trøste oss med et godt gjennomført stevne, her som eller i livet godt hjulpet av damene. 

Hordamester ble Lise Margrethe Rinde med 346 etter omskyting.

Hordamester ble Lise Margrethe Rinde med 346 etter omskyting.

Lise M. Rinde og Elisabeth Skudalsnes skjøt 100 i og Arild Røyseth 99 i omskyting om seieren , Lise vant da hun hadde en sentrum mer enn Elisabeth som ble nr 2 mens Arild ble nr 3. Alle tre havnet på 346 etter finalen der alle tre skjøt 100 med 6 sentrum. Dette ble en fin avslutning på et flott stevne. Uten å være 100% sikker så tror jeg Liser med sine 22 år er den yngste mesteren i gjennom tidene. Før dette var det også tre skyttere i V73 som måtte i omskyting om seieren da Johannes Skår Bakke, Magne Nordvik og Gunnbjørg Ågotnes kom i 350 med 100 og 7 sentrum i finalen.Her var det også kvinnedominans da Gunnbjørg sulte inn seieren. Knut Dalland vant V65 med 350 etter en 100 omgang med 6 sentrum, 1 sentrum foran nr 2 Olav Magne Nesse. I Junior vant Kristoffer Tvedt Skråmestø med 350 som også var pers for han. Rekrutt ble vunnet av Thomas Tofte på 349 og ER ble vunnet av Sofie Evensen med 350. Ole Martin Halvorsen vant Ejr med 344 noe som er meget godt da de skyter seniorprogram. Alle resultatene for lagskytiner og ellers finner dere i resultatlinken for stevne + litt bilder finner dere under "Les mer". Kjøkkene takker alle deltagene som koste seg på banen denne helgen, salget gikk strykende så det viser at menyen falt i smak. Les mer om Hordamester ble Lise Margrethe Rinde med 346 etter omskyting.

Hordastevnet : Finalegrenser og litt knask her !

Hordastevnet : Finalegrenser og litt knask her !

Som arrangør føler vi oss meget heldige som ikke fikk mer av tåken som var rundt oss på alle kanter ned foran skivene. Lørdagen gikk heldigvis også som planlagt og totalt er det hele 335 skyttere som har skutt seg et resultat av en eller annen kvalitet. Bildet viser Ølen skytterlag sine ungdommer som vant lagskytingen med 299 p, da har de lov å være stolte ! De fornøyde ungdommene er Magnus H. Øglænd + Erling Lien og Guro Emile H. Øglænd i midten. Os ble nr 2 og Seim nr 3 bare ett poeng bak .Hos veteranene var det en åtter som avgjorde det hele siden to lag var lik på poeng og begge lagene hadde 20 innertiere, det viste seg at Os hadde en åtter som da gjorde at de hadde en yttertier mer enn Hatlestrand/Ølve slik at Os tok seieren. I klasse 3-5 vant Åsane med 291 foran Etne med 290 og Stord 289. Les mer om Hordastevnet : Finalegrenser og litt knask her !

Idar Wergeland leder klasse 3-5 med 243 på Hordastevnet.

Idar Wergeland leder klasse 3-5 med 243 på Hordastevnet.

Fredagen var preget av fulle lag og fantastiske skyteforhold. Bortsett fra litt regn var det omtrent som å skyte innendørs. I siste lag skjøt Idar Wergelnd 243 og tok dermed ledelsen foran John Almeland med 242. Alf Høyseter og Johannes Seim leder V55 med 246 og 10 sentrum foran Per Eikestad som også har 246 men 3 sentrum. Joakim Ullestad leder Rekrutt med 248 foran Mathias Haugen på samme poengsum men2 færre inner. I ER leder Markus Jahannessen med 248 foran Tim Amengual på samme sum men færre inner. I junior leder Kristoffer Tvedt med 250 foran Adrian Farestvedt med 248. I Ejr er det bare en som har skutt men tilgjengjeld et fantastisk resultat, Ole Martin Halvorsen skjøt hele 244 ( senior program på 100m ). V65 ledes av Arne Haugen med 244 og V73 ledes av Magne Nordvik med 250 poeng. I dag skjøt 58 skyttere på 100 meter og 70 skyttere på 200 meter. Hvis forholdene blir tilnermet like gode i morgen kan vi vente høye poengsummer. Alle resultatene finner dere i inllegget under. Under "Les mer" finner dere også et par bilder fra stevne.. Les mer om Idar Wergeland leder klasse 3-5 med 243 på Hordastevnet.

Hordastevnet 9-11 juni. Finaler, live- og resultat- visning + info.

Hordastevnet 9-11 juni. Finaler, live- og resultat- visning + info.

Med 351 påmeldte håper vi at vi nå har klart å legge alt til rette for et vellykket stevne. Været blir som det blir, resten er opp til oss. Alle skivene er gjennomgått og nye frontskiver er montert. Elektronikken er oppgradert og testet etter alle kunstens regler av "anvisersjef" Svein i samarbeid med Kongsberg. Skytterkafeen er ladet med hjemmeladet og kjøpe-mat til skyttervennlige priser. Under "Les mer" vil du finner link til live- og resultatvisning.
Hvis du ikke er kjent men har GPS så er adressen vår: Krohnegården 40 Fyllingsdalen
Kontakt tlf under stevne : 48086317

VIKTIG: Påmeldingsfrist for alle lagskytinger er klokken 12,00 om lørdagen, dette gjelder både for lag og samlag.

VELKOMMEN TIL LAKSEVÅGBANEN !
 Les mer om Hordastevnet 9-11 juni. Finaler, live- og resultat- visning + info.

Ungdomsgruppen hadde spillkveld og pizza for å feire at vintersesongens slutt og banesesongen start !

Ungdomsgruppen hadde spillkveld og pizza for å feire at vintersesongens slutt og banesesongen start !

I kveld hadde ungdommene avslutning på vintersesongen og feiret starten på banesesongen, dette feiret de med pizza, brus og diverse spill. Det var tydelig populert etter aktiviteten og stemningen å dømme. Det er dette som er med på å skape et godt skyttermiljø. Raymond serverte som vanlig og sto selvfølgelig for kvalitetstestingen på bakrommet. Vi ser at bak de beste av ungdommene våre står talentene i kø. Årets høydepunkt blir Lerum Cup i slytten av mai og landskytterstevne i juli/august. Det ble delt ut litt av premiefangsten fra innendørs sesongen til Bergen skl og Laksevåg SSL, premier er faktisk enda bedre enn pizza. Under "les mer" finner dere bilder av lagenes fremtid. Les mer om Ungdomsgruppen hadde spillkveld og pizza for å feire at vintersesongens slutt og banesesongen start !

Se her ! Nye Ammopriser 23/3-17 og reglene for kjøp.

Se her ! Nye Ammopriser 23/3-17 og reglene for kjøp.

Fra 23/3-2017 er det nye priser for ammunisjon og ladekomponenter, det er også nye regler for betaling av dette. Reglene er ganske enkle og gjør ammoforvalterens og kassererens jobb enklere. I tillegg er det ny ammoforvalter, Øyvind Tvedt innehar dette vervet fra dd. Regler og priser finner du under "les mer". Kort fortalt så lager du en liste over det du skal ha + finner prisene i prislisten og betaler inn dette på forhånd så får du ammoen av Øyvind mot kvitteringen. Da er det bare å handle inn slik at du kan forberede feltsesongen som er like om hjørne. Da er det bare å skjerpe konsentrasjonen slik at man får mest mulig poeng eller treff for pengene ! Les mer om Se her ! Nye Ammopriser 23/3-17 og reglene for kjøp.

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også. Husk: Det er gratis for deg !

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også. Husk: Det er gratis for deg !

2016 ble det rekordutbetaling til Skytterlaget ! Men best av alt, i første kvartal 2017 ligger vi godt an til nok et rekord år. Fra 1 januar til 30 april 2016 fikk vi kr 10.786,- mens vi allerede i dag( 19 juni ) har kr 25.777,- og det er 6 uker igjen av andre periode. Hvis alle som er i befatning med gambling i Norsk Tipping gjør som 85 andre, gir sin andel til Bergen Skytterlag + får en eller to andre til å gjøre det samme vil vi klare å få en fin økning også i 2017. Det er enkelt å tilegne Bergen Skytterlag disse 5% for det kan gjøres på nett ( Norsk Tipping.no ) eller enda enklere, gi beskjed i kassen neste gang du skal tippe : Eg vil støtte Bergen Skytterlag ! Da fixer de det der og da. Da er du sikker på at noen vinner hver gang du tipper ! For flere tips se under "Les mer". Og best av alt, de % som går til laget går ikke utover din innsats for denne er det Norsk Tiping som betaler. Les mer om Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også. Husk: Det er gratis for deg !

Ungdomstreningen starter kl 16,00 om torsdagene, for de som vil lære feltskyting !

Ungdomstreningen starter kl 16,00 om torsdagene, for de som vil lære feltskyting !

Feltsesongen er startet og det er blitt lysere om kvelden. Derfor har også ungdomsgruppen startet med felt trening om torsdagene, de som vil skyte felt må komme til kl 16,00. Da får man trene og lære feltskyting på 100 meter banen. Start tidspunktet blir endret etterhvert som det blir lysere på ettermiddagen. Det er viktig å kle seg godt ! Fryser man så er det ikke gøy men med ull underst + hansker som man kan ha på mellom skytingene + varme sko og noe varmt i halsen så er feltskyting skikkelig gøy. 

Sjekker du ditt ansvarsområde på skytebanen vår ?

Sjekker du ditt ansvarsområde på skytebanen vår ?

Som de aller fleste fikk med seg ble det på årsmøte satt ned en "banekommite" der alt fra skytebaner til hus og feltområde ble delt opp i ansvarsområder. Der skal den enkelte som ble valgt ha tilsyn med et mindre område, feks undertegnede har ansvar for tilsyn med klubbhus delen. Det er viktig at man også utfører dette tilsynet, spesielt nå når jule og nyttårs stormene herjer. Derfor denne påminnelsen slik at vi ikke får unødvendige vedlikeholdskostnader når banesesongen starter. Hvis noe har skjedd eller er iferd med å skje så gjør du det du kan for å stoppe det og event melder det inn til nestformannen.
Bildet er fra Ninas herjinger, dette er noe vi mest sannsynlig slipper å oppleve en gang til. Allikevell så kan vannmengdene ødelegge mye hvis sluk og grøfter går tett ! Med dette ønskes alle et godt nytt skytterår ! Husk at serieskytingen starter igjen onsdag 11 januar 2017.
 

Info fra Ammo forvalter før feltsesongen !

Kjøp av ammunisjon

Ammo forvalter Øyvind er i Nordsjøen fra tirsdag 24. januar og i to uker. Hvis det begynner å bli slunkent i ammobeholdningen bør alle sørge for å ta ut ammo i dag. Eller senest mandag.
I nødsfall kan jeg også kontaktes for uttak av ammunisjon, men inntil videre må dere da ha betalt på forhånd og ta med kvittering. Se prislisten som ligger på hjemmesiden.

Øyvind vil være på banen tirsdag 24/1 fra kl 18,00 til 19,00

Med vennlig hilsen
Geir Inge
Kasserer

Under "Les mer" finner du ladedata for Norma 19 krutt. Husk at vi også har engangs skutte hylser på lager.
 

Laksevåg Sportsskytterlag (LSSL) har nå hjemmeside !

Laksevåg Sportsskytterlag (LSSL) har nå hjemmeside !

Siden LSSL låner hus og bane hos Bergen Skl og at medlemmene stort sett er medlemmer i begge lag har vi funnet ut at det er naturlig at LSSL også "låner" plass på vår hjemmeside. Dermed er det også enkelt å sjekke nyheter og info for begge lagene samtidig, begge lag får da også flere treff på sidene sine. Dette er nå aktivt fra 27 desember, LSSL finner dere ved å klikke på "LSSL" øverst på hjemmesiden vår. Der finner dere allerede noe info men det kommer selvfølgelig mer etter hvert. 

Sveins skyttercamp på LS 2017 i Førde er fullbooket !

Sveins skyttercamp på LS 2017 i Førde er fullbooket !

Svein har nok en gang skaffet felles ovenatting, denne gangen i Førde. : svein@halvorsen.as. Alle prisene + info og bilder finner dere under "Les mer". Utleieperioden er for 7 dager ( ikke mindre). Uansett så blir dette en skytterfest med sosiale stunder og helt sikkert mange gode prestasjoner. Innbetaling for rommene må hver enkelt gjøre før endelig bestilling sendes til utleier, info om dette får man ut på nyåret. Les mer om Sveins skyttercamp på LS 2017 i Førde er fullbooket !

Er du ungdom som ønsker å prøve skytesporten ?

Er du ungdom som ønsker å prøve skytesporten ?

Hvis du ønsker å prøve skytesporten så finner du kontaktinfo og litt mer ved å klikke på "Ungdomsgruppen øverst til høyre på hjemmesiden. Sporten passer minst like godt for jenter som for gutter. Dette er den sporten som har flest medlemmer nest etter fotball, i tillegg kan du drive med det hele livet. Du kommer i et godt miljø der du lærer god og sikker våpenkultur. Du trenger heller ikke å investere i utstyr da du kan låne alt av skytterlaget.
Leder i ungdomsgruppen er Jan Erik Leirnes tlf 95076137