Siste nyheter
God skyting av våre i Hardangertreffen + Haukelifelten

God skyting av våre i Hardangertreffen + Haukelifelten

På Haukelifelten skjøt undertegnede og Geir Inge søndagen, til tross for dystre værmeldinger reiste vi opp fordi arrangøren fortjener det. Det var en fin feltløype og regnguden var med oss, vi tapte på vindbedømmingen da vi skrudde for mye. Espen skjøt også om søndagen mens Kristoffer og Øyvind skjøt lørdagen. Kristoffer var den som presterte best med 30 treff og 23 inner på finfelten, hvilken plass han fikk er uvisst i skrivende stund men det blir nok helt i toppen, kanskje seier. Vi andre havnet på 22 til 24 treff, formannen fikk 20 treff på stangen. På baneskytingen gjorde vi det bedre men her var det igjen Kristoffer som presterte best, med 350 + 31 sentrum i Odda ble han nr 1 i ER, med 350 og 28 sentrum i Røldal ble han nr 2, med 350 og 24 sentrum i Folgefonn ble han nr 4. Av seniorene skjøt formannen 341 (med 50 på stående) i Røldal og endte på 2 plass i kl 4, Espen skjøt her 333 i kl 4, Geir Inge skjøt 345 i V55 og ble nr 3 i Røldal. Feltopplegg og et par bilder finner du under "Les mer" Les mer om God skyting av våre i Hardangertreffen + Haukelifelten

Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Her må det planlegges...

Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Her må det planlegges...

Tradisjonen med at vi har en felles tur til Lerum Cup i Sogn er kommet for å bli ! Felles reise med felles skyting og felles ovenatting er blitt meget populært hos oss, derfor kommer første varsel ang neste års tur allerede nå. Da kan dere tenke på om dere ønsker å være med slik at vi etterhvert kan lage en påmeldingsliste, da kan vi få oversikt over hvor mange rom vi trenger og ikke minst få til en felles påmelding. Jeg tenker at opplegget vi hadde i år passer de fleste og at man var godt fornøyd med opplegget og hotellet. I 2017 blir Aurland ( som vi skjøt som siste stevne i år) byttet ut med Hafslo.
Under"Les mer" finner dere en link til arrangementet. Bilde er fra Sogndal sin bane sett gjennom formannens hullkorn. Som dere ser så holder han helt i ro og det ble faktisk 50 på stående.
God sommer !.
 Les mer om Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Her må det planlegges...

JEGERE ! Jegerprøve skyting og trening starter oppigjen mandag 8 august !

JEGERE ! Jegerprøve skyting og trening starter oppigjen mandag 8 august !

Vi starter opp med skyting for jegere for fullt mandag 8 august og hver mandag + tirsdag og onsdag til litt ut i september. Se terminlisten under jaktskyting øverst på denne siden. Ikke vent til jakten begynner, start trening og gjennomfør oppskytingen tidlig slik at du kan trene i ro og mak mens andre stresser. Nytt av året er at du kan betale med kort. Vi selger trenings- og jakt-ammo i kalibrene 6,5 + 308 og 3006. Alle er velkommen enten de er medlem eller ikke. Instruksjon og event hjelp med riflen kan du få på stedet. Under "Les mer " finner du hele terminlisten for trening og oppskyting for alle ivrige storvilt jegere. Det nye bilde av hagehjorten er tatt i Fyllingsdalen for kort tid siden. Les mer om JEGERE ! Jegerprøve skyting og trening starter oppigjen mandag 8 august !

Et vellykket Vestlandsstevne felt og bane i Åsane er over.

Et vellykket Vestlandsstevne felt og bane i Åsane er over.

Beste plassering av våre var det Kristoffer Tvedt som fikk da han var med på Hordaland sitt ungdomslag som vant lagskytingen med 399p,Kristoffer skjøt 100. Kristoffer skjøt 249 før finalen og Sander Halsli som stadig kryper oppover resultatlistene skjøt 245, jeg tipper han kommer til å skyte fullt innen ett år. Xander skjøt gode 232 i Rekrutt klassen som har det vanskeligere da de benytter kaliber 22. Petter kvalifiserte seg til feltfinalen med 28 treff, i finalen skjøt han 9 treff og med 37 treff endte han på en god 29 plass totalt blant seniorene. Raymond ble nr 2 i klasse 2 i begge øvelsene, 336 på bane og 26 treff på felten. Geir Inge som nå skyter i V55 åpnet med 236 og skjøt 97 i finalen og endte på 5 plass med 333. da Vestlandstevne går i ferien hadde ikke vi så mange med denne helgen. Arrangøren avviklet et meget godt stevne, med alle finalene og lagskytinger om søndagen blir det lett forsinkelser men det klarte Åsane å unngå. Spesielt grovfelten hadde et kjempeflott opplegg. Alle resultatene finner dere på Åsane sin hemeside. 

5- og siste runde i serieskytingen før ferien er skutt !

5- og siste runde i serieskytingen før ferien er skutt !

I flott sommervær var det 12 skyttere som deltok på onsdagens serieskyting. Beste prestasjon denne ganger var det Kristoffer som sto får da han som ER skjøt 249. 2 klassingen, Raymond var også meget fornøyd med 241. Johannes Barli skjøt sin siste serierunde før han flytter til Oslo, han er velkommen tilbake hvis han kommer på bedre tanker/savner oss. Johannes fikk akkurat med seg 5 runder og ligger på 3-plass. Som kjent er det de 5 beste av 11 runder som teller, kanskje en event premie må ettersendes ? Vi starter oppigjen med 6-runde etter ferien, dvs onsdag 10 august så her er det bare å stille opp. Vi skyter 2 lag hver gang, første starter ca 17,03 og andre lag ca 17.52.
GOD FERIE !
 Les mer om 5- og siste runde i serieskytingen før ferien er skutt !

Hordastevne på Stord om søndagen: Sander Sælensminde ble Hordamester i ER med 350 !!

Hordastevne på Stord om søndagen: Sander Sælensminde ble Hordamester i ER med 350 !!

Det var to skyttere med 250p før finalen der Sander var en av disse, på skive 5 lå Kristoffer med 249. Sander skjøt 100 med 7 sentrum og ble da den eneste med 350 og selvfølgelig kåret til årets Hordamester i ER. Ikke nok med det, Kristoffer var ikke dårligerer enn at han også skjøt 100 med 7 sentrum han også og seilte med dette opp på andreplassen med 349. Det ble en utrolig fangst for ungdomsgruppen vår som dagen før tok gull i lagskytingen. I tillegg var det mange andre prestasjoner som gav den enkelte en forbedret pers. I klasse 2 ble Sverre nr 3 tilslutt. Under "Les mer" finner dere flere bilder. Les mer om Hordastevne på Stord om søndagen: Sander Sælensminde ble Hordamester i ER med 350 !!

Hordastevne på Stord: Imponerende skyting fra ungdommene om lørdagen med seier i lagskytingen !

Hordastevne på Stord: Imponerende skyting fra ungdommene om lørdagen med seier i lagskytingen !

Den innledende skytingen om lørdagen var det nok en gang ungdommene som plasserte seg høyest på listene. Sander ledet med 250 i ER og Kristoffer lå på 5 plass med 249. Tim Amengual var minst like fornøyd med 246 og ny pers. Arne var med i toppen i V65 med 249. Lagskytingen for ungdommene ble meget spennende, ikke minst fordi arrangøren bommet med skytetiden slik at Kristoffer skjøt ett skudd etter stans men innenfor rett skytetid !!?? Heldigvis ble dette rettet opp slik at alle skuddene talte. Det endte med at Bergens-laget ( Bilde ) med Ole Martin + Sander & Kristoffer vant foran Haugesund og Sveio som hadde en fattig setrumstier mindre, Ølen ble nr 3 med 5 sentrum mindre så her var det gjevnt. Sverre Heum kom til finalen med 237 i kl 2. Ungdomslederen vår, Jan Erik, vant klasse 3 med 234p. Alle resultatene finner dere på arrangørens hjemmeside...bortsett fra stang og felthurtigskyting da dette gikk opp i røyk. Det ble litt dramatisk da det gikk fyr i skogen ved den ene selvanviseren, heldigvis fikk arrangøren slukket brannen før brannbil + lensmann & prest kom til åstedet. Pga dette ble disse skytingene avlyst. Flere bilder under "Les mer" Les mer om Hordastevne på Stord: Imponerende skyting fra ungdommene om lørdagen med seier i lagskytingen !

Lagsmesterskap for de yngste ble avviklet torsdag 9 juni

Lagsmesterskap for de yngste ble avviklet torsdag 9 juni

Lagets yngste skyttere avgjorde hvem som skulle bli lagsmester 2016 i de forskjellige klassene. Ole Martin skjøt 346 i Jr, her er det desverre ingen å konkurrere med men det la ikke en demper på innsatsen. Sander Sælensminde vant ER med 349 mens Johnas Iversen ble nr 2, dette var muligens ny pers for han og 241 i innledene er ihvertfall ny pers. Daniel nr 3 med 336, Tim Amengual og Hans Chr. Haakonsen nr 4 med 332 og Sander Halsli nr 5 med 325. I Rekrutt ble Henning Haugland lagsmester med 326 og Xander Johansen nr 2 med 325. I Aspirant klassen skjøt Edvin Flood 237, Andrea B. Lilleheil 220 og Markus K. Klementsen 197.
Gamlingene trenger litt mer tid til trening så de skyter lagsmesterskapet til høsten.
 

Os stevne: Kristoffer vant ER med 349 og Xander på tredje i R med ny pers !

Os stevne: Kristoffer vant ER med 349 og Xander på tredje i R med ny pers !

Gratulerer til våre 3 vinnere blant ungdommene ! Kristoffer vant ER men Xander og Henning Haugland er også vinnere for begge slo til med personlig rekord på stevne. Xander ble nr 3 i rekrutt med 340 og Henning ble nr 6 i samme klasse med 337. begge begynte sterkt med 148 på klassen så her er det nok ikke lenge til nye rekorder kommer. Ole Martin skjøt 34 i Jr og Edvin Aleksander H. Flood slo like godt til med knallsterke 234 i ASP. Grillmesteren vår, Raymond, vant like godt kl 2 med 335 og Stig ble nr 2 i kl 1 med 240. Av de andre seniorene var det Svein som ble lagt merke til med 125 p totalt ??? Forklaringen er at etter tredje skudd på ståendeserien datt kulen og kruttet ut slik at avtrekkermekanismen ble ubrukelig inntil den blir renset. Det store spørsmålet er om Svein ble så nervøs på stående at det skranglet så mye i våpenet og ammoen slik at det ramlet ifra hverandre ? Eller hadde hylsen utvidet seg i varmen ? Dette må han forklare selv. 

Ungdommenes grillfest ble arrangert i strålende vær på søndagen.

Ungdommenes grillfest ble arrangert i strålende vær på søndagen.

Tradisjonen med grillfest for ungdommene med følge er kommet for å bli, vi får håpe årets sommervær også blir værened. Det var som vanlig godt fremmøte med skytterungdommene inkl foreldre og søsken + besteforeldre. Bilde viser Rayomond som har forsynt seg av grillmaten......som han heldigvis delte med de fremmøtte. Her var det mye godsaker, skytterpreik og premieutdeling. Under "Les mer" finner dere flere bilder. På torsdag 9 juni skal ungdommene og veteranene på 100 meteren ha årets lagsmesterskap så her er det bare å møte opp. Les mer om Ungdommenes grillfest ble arrangert i strålende vær på søndagen.

Løvstakkstevne: Steinar Feste vant Jr med 350. John Olav Ågotnes vant kl 3-5 med 349 foran Sander Engevik med 348

Løvstakkstevne: Steinar Feste vant Jr med 350. John Olav Ågotnes vant kl 3-5 med 349 foran Sander Engevik med 348

Til tross for at mange slet i varmen ble det oppnådd toppresultater. Dag Skår ble nr 3 i kl 3-5 med 346. I V55 var det fire sentrum som skillte nr 1 og 2, Harald Grytaas skjøt 346 med 16 sentrum og vant foran Alf Høyseter med litt færre inner. I junior vant Steinar Feste med super resultatet 350 og 22 innertiere. I ER var det kun en sentrum som skillte nr 1 og 2, Kristian Asheim fra Oppedal og Brekke vant med 348 og 20* med Kristoffer Skråmestø på samme poengsum men 19* og Sander Sælensminde nr 3 med 347.. Rekrutten Erling E Årskaug fra Oppedal og Brekke vant med 347 og 19*. Alle resultatene og oversikt over medaljevinnerene finner dere under "Les mer". Det var beint 200 som skjøt noe som er bra deltagerantall men det var 248 påmeldte, det var nok det flotte og varme sommerværet som var årsak til frafallet. Les mer om Løvstakkstevne: Steinar Feste vant Jr med 350. John Olav Ågotnes vant kl 3-5 med 349 foran Sander Engevik med 348

Se oppe under terminlister ! Her finnes også en del info om vakter og dugnader.

Se oppe under terminlister ! Her finnes også en del info om vakter og dugnader.

Der finner dere terminlister for Ungdomsgruppen/15m + 100m inkl vaktliste + intern terminliste for 200 metern. Her ligger også vaskeliste for 15m skytehall, den skal rengjøres 1 gang pr mnd itillegg til at den enkelte skal rydde og støvsuge etter seg etter hver trening. Laksevåg Sportskytterlag sin terminliste er også lagt her slik at man kan delta på stevne eller finne ut at det ikke passer å trene den dagen.
Hvis alle hjelper til vil resultatet bli meget bra !
 

Voss, Arne vant V65 med 350. Kristoffer nr 2 med 350 i ER.

Voss, Arne vant V65 med 350. Kristoffer nr 2 med 350 i ER.

Det var hele 20 skyttere fra Bergen som reiste til stevnene hos Voss og Granvin. Arne slo til med 350 og seier i V65 mens Kristoffer ble nr 2 med 350 ( igjen). Svein Halvorsen slo til med 341 og tok 8 plass totalt blandt seniorene. Sander Sælensminde fikk 348 p og ble nr 6 mens Daniel fikk 343, Jonas 340, Tim 339 og Sander Halsli 336. Alle disse skyter ER. Ole Martin ble nr 4 i Jr med 344. Aspirantene Adrian og Andreas er som vanlig ivrige og skyter godt.
I tillegg var det stang og felthurtigskyting hos Borstrondi Skl. Her fikk Raymond 17 treff på stangskytingen og 12,09 på "stuperen"
 

Runde 2 i intern serieskyting med knallresultater, Svein Halvorsen med 246 !

Runde 2 i intern serieskyting med knallresultater, Svein Halvorsen med 246 !

Gårsdagens skyting var like strålende som været ! Intensjonen med denne skytingen ser ut til å slå til for fet er god deltagelse og alle får trent og konkurert. Kristoffer som skyter ER havnet på meget sterke 247, Ole Martin som er Jr havnet på 245, Arne fikk 245 i V65, 1-klassingen Stig Andre havnet på 240 mens Svein Halvorsen skjøt meget sterke 246 + 100 på omgangen( som er frivillig) noe som gir 346 på seniorprogrammet. Alle skyter sitt program ihht klassen de er i og alle skyter på 200meter. Skytetidene er lik lengste skytetid i hver serie, dvs Klassen skytes på 2 +3 + 2 minutter mens grunnlaget skytes på 3 minutter og event omgang på 2 minutter. Det var 15 skyttere i denne runden, litt frafall da mange skjøt stevne på Fana. Resultatene finner du under "Les mer" Les mer om Runde 2 i intern serieskyting med knallresultater, Svein Halvorsen med 246 !

Knallsterk innledning på banesesongen for Kristoffer, 3849 poeng på 385 skudd !!

Knallsterk innledning på banesesongen for Kristoffer, 3849 poeng på 385 skudd !!

Resultatlistene viser at vår unge og ivrige Kristoffer Tvedt Skråmestø har skutt 11 stevner i klasse ER hittil i år der han har 10 ganger 350 poeng og en gang 349p ( med 9,9 ). Det betyr 384 tiere/innertiere og kun 1 x 9,9 etter 385 konkurranse skudd. Dette er en utrolig prestasjon med en jevnhet som er sjelden. I tillegg har Sander Sælensminde skutt 4 x 350 i samme klasse + flere 349. En annen sak som er like gledelig er at flere av ungdommene kryper oppover poengstigen. Aspiranten Adrian Vetle Haugsdal var strålende fornøyd med ny pers på 244 i Lerum Cup, i går skjøt han hele 248 i Fana !?? Da er det på tide å spenne på han en reim. Det viser også at ungdomsarbeidet bærer frukter. Vi gleder oss til å høste fruktene resten av sesongen !

Hilsen Formannen
 

Aurland, vår avslutning i Lerum cup. Kristoffer imponerte med 350 nr 5 i cupen :-)

Aurland, vår avslutning i Lerum cup. Kristoffer imponerte med 350 nr 5 i cupen :-)

Han vant Lerum cup sammenlagt i ER med 350 på alle fem stevnene, han vant også jevnest resultat på de fem. Adrian tangerte persen fra i går med 244 i ASP. Sondre dro persen opp til 319 og gliste hele veien hjem. Tim og Hans Christian skjøt begge 100 på omgangen og fikk dermed etterlengtede 100p. Begge strålte som en sol etter dette. Vår nye 1-klassing, Stig Andre Lilleheil brøt 240 barrieren med 242 og ny pers. Det var sikkert enda flere prestasjoner i rekkene men en ting er sikkert: årets tur til Lerum Cup var nok en gang vellykket ! Vi får begynne å planlegge turen til neste år.... Flere bilder under "Les mer" Les mer om Aurland, vår avslutning i Lerum cup. Kristoffer imponerte med 350 nr 5 i cupen :-)

Lerum Cup søndagen, Hans Christian med ny pers & Kristoffer 350 igjen !!

Lerum Cup søndagen, Hans Christian med ny pers & Kristoffer 350 igjen !!

Vi kan ikke huske sist Kristoffer har var ute i nieren, 350 nok en gang i ER. Men det skjer andre og like viktige ting bak de aller beste. Hans Christian Hokonsen som skyter i ER perset med hele 6 poen, 342 i konkurranse er meget godt og han er på vei oppover. Arne skjøt 349 i V65 for fjerde gang på rad. Svein Halvorsen sikret klassekravet for kl 5 til neste sesong med 241, han fikk 339 tilslutt. Sondre perset med 316 i kl 3 og var strålende fornøyd. Farnes sin bane ligger på en fjellhylle på toppen av "svimlebakkene", når du har klart å klore deg opp er det en fantastisk utsikt. Se bilene under "Les mer" Les mer om Lerum Cup søndagen, Hans Christian med ny pers & Kristoffer 350 igjen !!

Lerum Cup lørdagskvelden, sosialt skytterstevne.

Lerum Cup lørdagskvelden, sosialt skytterstevne.

Det sosiale er en viktig sak ifbm en slik tur, bildene viser lørdagens midag der vi fyllte resturanten med 35 medlemmer. Vi fikk god mat og god drikke mens dages resultater ble analysert og diskutert.Vi har med en stor andel ungdommer, det så ut til at de koste seg, De kviknet skikkelig til hver gang de traff på alle Os-jentene så det var vel dette de diskuterte over bordet. Alle kom seg i seng mens det ennå var lørdag for søndagen skal vi skyte de to siste stevnene før vi reiser hjem. Adrian som skyter i aspirant skjøt Knipenborg lørdagskvelden og sate ny pers med imponerende 244. Nå får vi se hva søndagen bringer av små og store prestasjoner. Dere finner flere bilder under "Les mer" Les mer om Lerum Cup lørdagskvelden, sosialt skytterstevne.

Lerum cup lørdag, Leikanger. Kristoffer med 350 og Svein med 340 !

Lerum cup lørdag, Leikanger. Kristoffer med 350 og Svein med 340 !

Kristoffer skjøt 350 for tredje gang i ER og Arne 349 for tredje gang i V65 så de ligger godt an til jevnest resultat på 5 stevner, dette er egen premiering. Sander skjøt 348 i ER og Hans Christian skjøt 335 og er på vei oppover. Ole Martin skjøt 347 i Jr. Even gjennomførte nok et stevne i kl 2, han var fornøyd med enkelt serier. Det er det skyting handler om, egne prestasjoner. Beste senior var Svein Halvorsen med 340. Nå blir det felles middag med 34 rundt bordet. Dette er noe som tydeligvis blir lagt merke til, at vi reiser, bor, skyter og spiser sammen. Det er godt gammeldags skyttermiljø der alle skytterne med følge er med, fra ASP til V65. 

Lørdagens Lerum cup hos Sogndal. Sander og Kristoffer med 350 i ER !

Lørdagens Lerum cup hos Sogndal. Sander og Kristoffer med 350 i ER !

Første stevne om lørdagen ble hos Sogndal inne i de dype skoger. Her slo Sander til med 350 og 25 sentrum og Kristoffer 350 med 23 sentrum i ER. Junioren Ole Martin fikk 345. Aspirantene våre, Adrian + Marcus + Andreas + og ikke minst Mariell er med for å oppleve skyttermiljøet og ikke minst kjenne på det å skyte på store stevner og de gjør det meget godt. Arne skjøt nok en gang 39 i V65 og ligger på 5 plass. I klasse 1 skjøt Stig Andre 236. Det må også nevnes at Even skjøt 317 i klasse 2 med 50 på en liggende serie. At Even er tilbake etter en operasjon i venstre armen er en prestasjon for han må virkelig kjempe for å gjennomføre 5 stevner på en helg. De som lokal avisen på Voss skrev om Even under LS er egentlig riktig, de hadde overskriften " Den egentlige skytterkongen".. Best av seniorene ble formannen som også fikk oppleve gleden ved å skyte 50 på stående, han endte på 337. Øyvind var fornøyd med 325. Neste stevne i dag er Leikanger. Under "Les mer" finner dere stemningbilder fra Sogndalbanen inne i granskogen. Les mer om Lørdagens Lerum cup hos Sogndal. Sander og Kristoffer med 350 i ER !

Fredagen skjøt vi Lerumcup hos Knipenborg,Kristoffer og Sander med 350 !

Fredagen skjøt vi Lerumcup hos Knipenborg,Kristoffer og Sander med 350 !

Vi hadde 25 påmeldte, da fredagen kom var vi 24 som skjøt første stevnet hos Knipenborg som er en av fem . Knipenborg-banen ligger kun noen minutters kjøring fra basen vår som er Klingenborg hotell i Årdal. Hotellet var forøvrig meget bra med fin beliggenhet. det sosiale blir felles pizza i en av restaurantene til hotellet, her kan den enkelte forklare eller event bortforklare dagens resultat. Kristoffer ligger på andre plass i ER med 350 og 28 inner, Sander på femte med 350 og 24 inner i samme klasse. I ASP skjøt Mariell 235, Andreas 225 og Marcus 197. Av seniorene skjøt Svein Halvorsen 336 og formannen 335 og i V65 skjøt Arne 349. Lørdagene starter med Sogndal etter en bedre frokost og så Kaupanger før retur til hotellet og en felles middag. Forhåpentligvis blir det en del å skrive om etter endt økt. 

Første runde i intern serieskyting avviklet i kveld, 20 deltok !

Første runde i intern serieskyting avviklet i kveld, 20 deltok !

I kveld ble første runde skutt i strålende sommervær. Det er laget et sinnrikt respitt system slik at alle konkurrerer i samme klasse. Det var deltagere fra alle klasser fra ER til V73, dette er viktig for skyttermiljøet. Kommentarer som " dette er jo som i gamle dager" og "eg skjøt dårlig i dag men det var jækla hyggelig" viser at dette er noe som vi må holde på. Vi hadde suksess med dette i 2-3 år inntil 200 meteren blåste ned. Neste runde går onsdag om 14 dager. Resultatene og reviderte respittregler kommer i morgen formiddag. Jeg tror at vi havner på ca 25 skyttere på disse onsdagene. Skytetidene er er lik lengste skyte tid for alle klasser i hver serie, det blir da 2 min + 3 min + 2 min + 3 min + 2 min. på 35 skudd. Det er 25 skudden inkl respitt som teller på den interne serien. Resultatlisten finner du under " Les mer" En skytter måtte bryte, han stiller neste gang med krutt i alle patronene .... Neste runde går onsdag 25 mai, her er det bare å stille opp ! Les mer om Første runde i intern serieskyting avviklet i kveld, 20 deltok !

Vi har startet opp med intern serieskyting for alle på 200 meter, neste runde er 25 mai kl 17,30 !

Vi har startet opp med intern serieskyting for alle på 200 meter, neste runde er 25 mai kl 17,30 !

Nå er det på tide å komme i gang med noe som drar flest mulig på banen, derfor starter fi opp igjen med suksessen intern serieskyting. Dette skjer på 200 meter med første skyting 11 mai kl 17,30. Det blir gitt respitt ( ekstra peong ) i de fleste klasser slik at alle skyter det programet de normalt skyter, dvs en rekrutt/ER skyter alle skuddene liggende mens jr skyter liggende og kne. Reglene + respitt oversikt mm finner dere under "Les mer" Les mer om Vi har startet opp med intern serieskyting for alle på 200 meter, neste runde er 25 mai kl 17,30 !

God skyting av våre på Seim og Meland !

God skyting av våre på Seim og Meland !

På Seim hadde vi 18 deltagere, flere viste meget god skyting. Kristoffer vant ER med 350 og 27 sentrumstiere mens Sander ble nr 2 bare 3 sentrumstiere bak. Svein som skyter i klasse 5 slo til med 343p og endte som nr 12 totalt. Raymond vant klasse 2 med 330.
Vi hadde 16 skyttere med hos Meland. Dette er en bane som vanligvis er vanskelig å skyte på. Allikevel skjøt Kristoffer 350 igjen i ER og vant foran Sander som fikk 349. Ole Martin skjøt 245 i Jr og ble med dette nr 3. Her vant Raymond klasse 2 med 328.
Det blir spennende å se hva våre får til videre i sesongen, Lerum cup er jo rett om hjørne.
 

Danske Bank støtter laget med kr 20.000,- til 2 nye skiver på 100 meter !

Danske Bank støtter laget med kr 20.000,- til 2 nye skiver på 100 meter !

Det viser seg at det er fint å ha en Dansk bank i Norge ! Danske Bank støtter laget med kr 20.000,- som skal brukes til skive nr 11 og 12 på 100 meter. Nå er det bare å finne en god løsning i graven Vi har monitorer + nr skilt + plass i graven. En slik utvidelse er vel egentlig mer påkrevd enn den vi plutselig fikk på 200 meteren. Det er på 100 meter presset er størst gjennom sesongen med ungdomstrening, jegerprøver og åpne stevner. Slik støtte gir energi til dugnadsarbeidet ! 

Imponerende skyting av Kristoffer og Sander i Jondalen !

Imponerende skyting av Kristoffer og Sander i Jondalen !

1 mai stevne hadde rekord deltagelse med ca 300 deltagere. Kristoffer ( bilde ) vant ER i Jondal med ny pers, 350 med hele 31 sentrum. Sander ble nr 2 med 350 og 26 sentrum. Litt før på dagen skjøt Kristoffer 350 med 28 sentrumstiere i Tørvikbygd og ble nr 3. Vi hadde mange av våre med som viste tendenser til god skyting, noen kanskje litt nervøs på avtrekkeren den første stevnehelgen. Alle resultatene finner dere på arrangørenes sine hemesider. 

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Vi har nå økt til 82 grasrotgivere som bidrar med 5 % av innsatsen via Norsk Tipping uten at det går utover vinnersjansene. Disse 5% ga over kr 36.000,- til skytterlaget i 2015. Antall givere har nå stått ca stille siden i fjor på samme tid, derfor er det på tide å gjøre nokke ! Hvis alle som er i befatning med gambling i Norsk Tipping gir sin andel til Bergen Skytterlag + får en eller to andre til å gjøre det samme vil vi klare å få en fin økning i løpet av desember. Det er enkelt å tilegne Bergen Skytterlag disse 5% for det kan gjøres på nett ( Norsk Tipping.noe ) eller enda enklere, gi beskjed i kassen neste gang du skal tippe : Eg vil støtte Bergen Skytterlag ! Da fixer de det der og da. Da er du sikker på at noen vinner hver gang du tipper ! For flere tips se under "Les mer" Les mer om Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Overnatting under LS i Målselv 2016 ! Oversikt finnes her

Overnatting under LS i Målselv 2016 ! Oversikt finnes her

Svein har booket 4 hytter, hver hytte med 2 stk 4 sengers rom + stue, kjøkken og bad. Pris = 995,- pr døgn ( kr 125,- pr seng/døgn). De er reservert for perioden 29/7 til 4/8. Hyttene er i fbm et hotell i Bardufoss og ligger ca 30 min kjøring fra LS arena. Hva som er ledig finner dere under "Les mer". Hvis du/dere vil bestille et rom må det sendes en mail til : bergen@skytterlag.no . Det leies ut hele rom slik at hvis noen vil dele et firemanns rom må man avtale seg imellom.

Pr 19 april er det ett 4-mannsrom ledig !.
 Les mer om Overnatting under LS i Målselv 2016 ! Oversikt finnes her

Ny, stor vandrepokal i sølv på lagsmesterskapene, felten er 16 april !

Ny, stor vandrepokal i sølv på lagsmesterskapene, felten er 16 april !

Det er nå satt opp ny vandrepokal i sølv for lagsmesterskapene ( bildet ), pris på denne er over kr 10.000,-. Den som har lavest plass siffer på de tre lagsmesterskapene felt + bane + 15 meter får årets aksje. Første vinner ble Yngve Johannessen som dermed får 2015 aksjen. Pokalen heter lagspokalen og det er seniorprogrammet som gjelder. Det betyr at de som hører til andre klasser kan delta men da må man også skyte en runde med seniorprogrammet, slik kan ungdommer og veteraner også prøve seg. Den som først får 5 aksjer vinner pokalen til odel og eie. Pokalen må gå i minimum 10 år før noen kan vinne denne. Statutter er satt opp. Derfor er det viktig at flest mulig deltar på lagsmesterskapet felt som blir arrangert lørdag 16 april. Det fine er at man trenger ikke å bli lagsmester i en displin for å vinne aksje i pokalen, det viktigste er å delta på alle tre mesterskapene og gjøre sitt beste. 

Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Under opprydning i gamle papirer dukket det opp nok et bilde i en serie som var tatt i , dvs samme biled serie som bildet på veggen i skytterhuset.På bildet som dukket opp i går skyter de kne, sammen med bilde fulgte det et brev fra en av sønnene til skytteren til høyre på bilde som er Politibetjent Georg Jokstad. I midten sitter Gustav Løvstakken som hadde gård i baneområdet. Det var han som stilte egen grunn til disposisjon i 1927 slik at banen ble etablert der den er i dag. Til venstre er lagets første formann Sigurd Sjursen, det var også disse tre som sto fremst da Lauvstakken skytterlag ble stiftet 10/10-1926. Gutten med sixpence og stoppeklokke er også sønn av Georg Jokstad, han heter Tore Jokstad og er 13 år. Tore begynte selvfølgelig med skyting han også og ble en god skytter etterhvert. .
Jeg tror de ville ment at vi var" spennspika gærn" hvis vi hadde kunne fortelle de hvordan skytebanen og laget kom til å bli 90 år etter at de satte det i gang. Laksevåg skytterlag ville faktisk blitt 90 år 10/10-2016 mens Miniatyrskytteravdelingen ( LSSL ) blir 90 år i 2018. Det er utrolig hva som dukker opp i alt rot og skrot men nå er det ihvertfall nå reddet for ettertiden. Årets skytterfest blir jo dermed en jubileumsfest. Nå er Samlagstevne for Hordaland skyttersamlag rett om hjørnet. Derfor tar jeg med deltagerlisten fra 1931 under "Les mer" Her ser du hvor mange de forskjellige lag deltok med.
 Les mer om Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?

Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?

Selv om vi i dag heter Bergen Skl så startet det hele ved Løvstakken for en del år siden. Ifbm rydding etter hus- og banebygging kom jeg over den aller første styreprotokollene fra 1926 til etter krigen. Den magiske datoen er 10-10-1926 ( mange tiere). Da ble Lauvstakken skytterlag stiftet. Den første skytingen foregikk på Nymark ute på Laksevåg men det var et uegnet sted. Derfor fant en av grunnleggerene, Gustav Løvstakken, ut at det var bedre å anlegge banen der den ligger i dag. I 1927 ble det anlagt 100meter og etterhvert ble det 300m og 600 meter. Jeg er ganske sikker på at det er Gustav Lauvstakken, eller "Gustn" som vi kalte han, som er skytteren i midten på det historiske bilde vi har på veggen i skytterhuset. Lagets første formann, og en av grunnleggerene, Sigurd Sjursen og styremedlem Georg Jokstad er mest sannsynlig de to andre. 16-01-1928 ble Lauvstakken Miniatyrskytteravdeling stiftet etter forslag fra Georg Jokstad på årsmøte i desember 1927. I 1931 fikk laget en avtale om at Miniatyrskyttergruppen skulle få låne gymsalen på Holen skole til trening. Laget fikk også en tung start med en støysak + dårlige økonomiske tider i de harde 30-årene + 2 verdenskrig etterhvert. Hver gang laget fikk hodet over vannet kom det nye problemer.Tyskerene tok huset og brukte det i de fem årene mens 8 av medlemmene mistet livet under krigen. Mer under "les mer". Hvis det blir mange lesere vil historietimen fortsette på hjemmesiden. Les mer om Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?

Fylkesmannen har gjort  et endelig vedtak ifbm støysaken !

Fylkesmannen har gjort et endelig vedtak ifbm støysaken !

I dag fikk vi oversendt Fylkesmannens endelige vedtak ifbm klage fra en nabo som påstår at støyen fra skytebanen har økt ifbm de siste utfyllingene. Dette har vi påstått er feil men pga en støyrapport som Miljødep. har sydd sammen ble vi pålagt å foreta ny støymåling for egen regning.Miljødep. sin rapport var helt feil. Svaret, som dere kan lese under "les mer", sier at saken er med dette avsluttet og kan ikke påklages. Fornuften seiret ! Da spørs det hvem som egentlig bør betale regningen vi har fått for ny støymåling, Kr 120.000,- er mye penger å kaste bort pga andres dårlige arbeid. Les mer om Fylkesmannen har gjort et endelig vedtak ifbm støysaken !

Gunnaren fikk i kveld tildelt prisen "Årets skyttersjel 2015", velfortjent !

Gunnaren fikk i kveld tildelt prisen "Årets skyttersjel 2015", velfortjent !

På bilde ser dere Gunnar flankert av sin kjære Kirsten og en som mange av de som har skutt en stund vil kjenne igjen, Evelyn Mannigel. De ca 50 fremmøte,inkl mange ungdommer, fikk se at Gunnar fikk håndfast bevis for utmerkelsen + blomster og en sjekk på Kr 10.000,- som går til Laksevåg Sportskytterlag. Alt dette var i NSF sin regi men skytterene i Bergen skytterlag/DFS setter også stor pris på Gunnaren .Mange medlemmer i begge lag + LSSL & Bergen Skl hadde romlet sammen en ekstra gave da Gunnar fyllte 70 år for en uke siden. 17 februar var han bortreist på dagen, han besøkte en gammel skyttervenn som mange vil huske, Jan Valklev. Derfor fikk han i dag overrakt en gavesjekksom kan brukes hos Våpen Søylen + blomster. Det ble kaffe, brus og kaker til alle fremmøtte. Lokalavisen Sydvesten stillte opp og kommer nok med en fyldig reportasje om kort tid. Under "Les mer" finner dere noen flere bilder. Gratulerer Gunnar ! Les mer om Gunnaren fikk i kveld tildelt prisen "Årets skyttersjel 2015", velfortjent !

Gunnar får prisen "Årets Skyttersjel 2015" torsdag 25 februar !

Gunnar får prisen "Årets Skyttersjel 2015" torsdag 25 februar !

Torsdag 25 februar får Gunnar overrakt prisen under en offisiell overrekkelse i skytterhuset. Gunnar fyller også 70 år i dag 17 februar. Vi gratulerer han med dagen !! Selv om det er i NSF og Laksevåg Sportskytterlag han er blitt hedret med denne tittelen så angår det i høyeste grad oss i DFS også ( det fremgår også av teksten under "les mer"). Arbeidet han utfører gjør at våre ungdommer blir enda bedre rustet til utesesongen og til de en gang blir seniorer. Tittelen medfører også at LSSL får en premie på kr. 10.000,- som de kan bruke til det de vil, den blir helt sikkert brukt på beste måte. Vi i Bergen Skytterlag gratulere Gunnar med en meget velfortjent utnevnelse !
Under "Les mer" kan dere lese det som NSF skriver på sin hjemmeside. For øvrig er alle velkommen til overrekkelsen som skjer kl 18.00. Kanskje blir det kaffe og kaker også...

Hilsen Formanen i Bergen Skl
( og medlem i LSSL )
 Les mer om Gunnar får prisen "Årets Skyttersjel 2015" torsdag 25 februar !

Er du en ung jente eller gutt som vil prøve skytesporten ? Kom opp torsdager kl 17,30 !

Er du en ung jente eller gutt som vil prøve skytesporten ? Kom opp torsdager kl 17,30 !

På bilde ser dere ungdomslederen på landsskytterstevne i Sandnes, Øyvind. Han er minst like hyggelig som han ser ut til å være :-) Les også i artiklene under her på forsiden så ser dere litt av hva vi holder på med og hva medlemmene presterer. Vil dere prøve skyting er det bare å komme torsdager ca kl 17,30. Har dere spørsmål, ring formannen på 41667781. Alt utstyr får du låne gratis på skytebanen. Vi skyter inne i vinterhalvåret og på 100 meter i sommer halvåret, all skyting foregår på elektroniske skiver. Sporten passer for alle i alderen fra ca 9-10 år og oppover til sjuende far i huset. Sporten passer minst like godt for jenter som for gutter. 

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ungdommer fra ca 9-10 år og oppover både jenter og gutter: Se også under " Om oss" på toppen av siden og klikk på ungdomsgruppen,
Storvilt jeger som vil lære mer enn å skyte...nemlig å lære å treffe det du skyter på.
Skyte interesserte i alle aldre, (det er aldri forsent å begynne ),
Alle som ønsker å utøve skytesport i et godt og sikkert miljø er velkommen.

Vi kan tilby et topp moderne utendørs skyteanlegg med et moderne klubblokale med innendørs skytebaner + feltskyting.. Innmelding; se under OM OSS til venstre på siden eller send en mail til skytterlaget; bergen@skytterlag.no
 Les mer om Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

Bergen Skytterlag fylte 150 år 25 november 2011.Jubileums stevne ble arrangert i august 2012 fordi vi startet jubileumsåret med å rive klubbhuset. Nå er det nye huset tatt i bruk. Pr i dag holder vi påmed å utvide ogmoderniser 200 meter banen Her blir det økt kapasitet fra 12 til 16 elektroniske skiver og elektriske skiveheiser. I forkant av jubileumsåret bestemte vi oss for å satse på rekruttering, dette har gått fortere og bedre enn noen av oss hadde drømt om. Ungdommene våre har allerde hevdet seg helt i toppen på mange store og små stevner. I år er vi 22 skyttere som reiser på Landsskytterstevnet i Lesja.

Les fakta under LES MER.
 Les mer om FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :