Siste nyheter
Os felten ble desverre vanskelig for de aller fleste i dag.

Os felten ble desverre vanskelig for de aller fleste i dag.

Meget varierende og til tider meget sterk vind + snø gjorde feltrunden meget vanskelig for de 122 som skjøt, spesielt for rekrutt og NU som skyter med kaliber 22. Grovfelten ble også unødvendig vanskelig med kraftig varierende vind og en mystisk skive 1 på hold 2 !?? Uansett hadde arrangør og skyttere fortjent noe bedre vær i dag. Ole Martin må vel kåres til vår beste med 26 treff på grovfelten, han vant Ejr og hevdet seg meget godt totalt. Kristoffer skjøt 30 på finfelten og ble nr 5 på rangering. Tim skjøt 27 treff i ER. Vi kommer sterkt tilbake neste helg, håper Åsane og Fana har værgudene med seg og lager et opplegg med muligheter for de fleste. Alle resultatene finner du på Os sin hemeside eller DFS.no 

Løvstakkstevne felt, flott vær, fint opplegg, 101 deltagere og mye god skyting !

Løvstakkstevne felt, flott vær, fint opplegg, 101 deltagere og mye god skyting !

Årets grovfeltløype var laget slik at de aller fleste skulle ha en mulighet til å høste bra med treff utifra nivået til den enkelte. Oppnåelige hold med gode skytetider skulle sørge for det men når været i tillegg var på lag med oss ble det en fornøyelse for ganske mange. Jeg tror mange fikk inspirasjon til å skyte enda flere feltstevner. Idar Wergeland vant grovfelten med 30/21, samme som John Olav Ågotnes men med 6/6 på siste hold vant han hårfint.Det var også utrolig mye god skyting på finfelten i dag. Under "les mer" finner dere mer resultateter. Å markere feltstativene med to forskjellige farger var en suksess men gulfargen skal vi justere litt slik at den blir enda mer synlig på de lange holdene, Takk til alle som deltok og takk til alle som arrangerte ! Jeg tror jeg ble litt solbrent i tryne da jeg var standplassleder på første standplass i dag, det var litt påskestemning....Siden de tre siste holdene neppe blir satt på samme plassen neste gang kan jeg røpe at de var 293 + 293 og 305 meter. Les mer om Løvstakkstevne felt, flott vær, fint opplegg, 101 deltagere og mye god skyting !

Lerum Cup 2017, oppdatert påmeldings- og hotell-liste. Sjekk dette !

Lerum Cup 2017, oppdatert påmeldings- og hotell-liste. Sjekk dette !

Vedlagt ( under "Les mer" ) finner dere påmeldingslisten og Hotell plan for årets tur til Lerum Cup. Denne skal jeg sende inn når arrangøren åpner for gruppepåmelding. Sjekk om klasse og skytter ID er riktig. Hvis du ikke skal delta eller hvis du ikke er påmeldt men ønsker å være med, send mail til ms@bostek.no
Jeg tenker at vi skyter ett stevne på sørsiden om fredagen. tre stevner på andre siden av Sognefjorden om lørdagen + ett stevne på sørsiden før vi reiser hjem om søndagen. Det er reservert hotellrom på Klingenberg Hotell i Årdalstangen( slik som i fjor). Vi har fått rabbaterte priser i år også. Vi satser på felles middag lørdagen( event fredagen ). Nyeste versjon med forslag til skytetider finner du under "Les mer". Vi har flere skyttere som bør melde seg på ( uten å nevne navn ), det er i så fall bare å sende mail til arrangørkomiteen som består av Magne+Georg+Strømme, mail : ms@bostek.no.
 Les mer om Lerum Cup 2017, oppdatert påmeldings- og hotell-liste. Sjekk dette !

De to ivrigste av oss skjøt felt i Rosendal og på Husnes.

De to ivrigste av oss skjøt felt i Rosendal og på Husnes.

Søndagen reiste Geir Inge og Magne på to feltstevner. Vi tok fergen ( bilde) over Hardangerfjorden til Rosendal og reiste til skytebanen i Midthølen. Her var det oppgitte avstander og passelig vanskelighetsgrad med lite vind. Geir Inge skjøt 26 mens Magne skjøt 27 treff. Men det vi fikk med oss var noe lurt arrangøren hadde gjort for å gjøre det enklere å finne rett skive, spesielt for Adlerauge skytterne. De hadde en signalrød finerplate over alle stativ nr 1 og en signalgul plate over alle stativ nr to på alle hold for grovfelten. For meg som bruker Adler og skjøt på skive 7 så var dette suverent. På onsdag blir slike plater produsert til vårt stevne. Vi reiste så til skytebanen på Valen for en ny feltrunde. Greit opplegg med oppgitte avstander men når vi skulle skyte økte vinden og når vi kom til siste figur som var på kne ble det helt umulig. En to-fot og noen barduner hadde gjort susen. Begge fylte de fire første holdene men vi buklandet med 1 og 2 treff på siste. Geir Inge fikk da 26 treff her også mens Magne fikk 25 treff så totalt ble det uavgjort. Vi tar nok turen neste år også, det fortjener arrangørene. 

Mye god skyting fra våre på Seim felten.

Mye god skyting fra våre på Seim felten.

Seim arrangerte et flott feltstevne der finfelten hadde live visning med ny vri. De hadde rigget opp kamera som filmet anviserne slik at dette ble overført til skytterkafeen. Vi begynner med vår yngste og nyeste skytter, Patrik J. S. Remes, som skyter i NU. Han presterte å skyte 29 treff med 13 innertreff, det siste og treff nr 30 skjøt han i naboskiven som ingen skjøt på. Det var ett treff i den men uansett 29 treff er direkte imponerende. I Rekr. ble Andreas Lilleheil nr 2 med 28 treff og 12 inner, det er også ny pers for han. Xander skjøt gode 27 treff i samme klasse. I ER ble Tim nr 1 med 29/15, Johnas skjøt gode 25 treff i samme klasse. Juniorene våre var nesten uslåelige, Sander nr 2 med 30/24, Kristoffer nr 3 med 30/20, Hans Christian med 27/9 og Ullr Brage med 20/3 fulgte opp i jr klassen. I tillegg skjøt Ole Martin grovfelt i EJr, 27 treff er imponerende og far Svein måtte se seg slått med 1 treff. Mer under "Les mer" Les mer om Mye god skyting fra våre på Seim felten.

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også. Husk: Det er gratis for deg !

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også. Husk: Det er gratis for deg !

2016 ble det rekordutbetaling til Skytterlaget !Men best av alt, i første kvartal 2017 ligger vi godt an til nok et rekord år. Fra 1 januar til 30 april 2016 fikk vi kr 10.786,- mens vi allerede i dag( 19 mars ) har kr 12.777,- og det er 6 uker igjen av første periode. Hvis alle som er i befatning med gambling i Norsk Tipping gjør som 85 andre, gir sin andel til Bergen Skytterlag + får en eller to andre til å gjøre det samme vil vi klare å få en fin økning også i 2017. Det er enkelt å tilegne Bergen Skytterlag disse 5% for det kan gjøres på nett ( Norsk Tipping.noe ) eller enda enklere, gi beskjed i kassen neste gang du skal tippe : Eg vil støtte Bergen Skytterlag ! Da fixer de det der og da. Da er du sikker på at noen vinner hver gang du tipper ! For flere tips se under "Les mer". Og best av alt, de % som går til laget går ikke utover din innsats for denne er det Norsk Tiping som betaler. Les mer om Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også. Husk: Det er gratis for deg !

Se her ! Nye Ammopriser 10/3-17 og reglene for kjøp.

Se her ! Nye Ammopriser 10/3-17 og reglene for kjøp.

Fra 10/3-2017 er det nye priser for ammunisjon og ladekomponenter, det er også nye regler for betaling av dette. Reglene er ganske enkle og gjør ammoforvalterens og kassererens jobb enklere. I tillegg er det ny ammoforvalter, Øyvind Tvedt ( bilde ) innehar dette vervet fra dd. Regler og priser finner du under "les mer". Kort fortalt så lager du en liste over det du skal ha + finner prisene i prislisten og betaler inn dette på forhånd så får du ammoen av Øyvind mot kvitteringen. Da er det bare å handle inn slik at du kan forberede feltsesongen som er like om hjørne. Da er det bare å skjerpe konsentrasjonen slik at man får mest mulig poeng eller treff for pengene ! Les mer om Se her ! Nye Ammopriser 10/3-17 og reglene for kjøp.

Dobbelt feltstevne i Jondalen med meget vanskelig vind !

Dobbelt feltstevne i Jondalen med meget vanskelig vind !

Jondal og Strandebarm skl lagde et flott feltopplegg til dobbeltstevne i Jondalen, problemet på grovfelten var at en kraftig østavind som kom fra en eller annen retning bakfra stakk av med et par feltstativer. I tillegg fant arrangøren ut at det var best å endre litt på opplegget slik at det var mulig for skytterne å sneie borti noen figurer. Med 103 og 106 deltagere var fremmøte meget godt selv om værmeldingen hadde lovet mye og kraftig vind. Av våre var det Geir Inge som kom best i fra det med 29 treff hos Strandebarm og vant V55.. Inge vant klasse 3 hos Jondalen med gode 4 (+20) treff. Kristoffer Tvedt gjorde også sakene sine bra på grovfelten med 25 treff hos Strandebarm. Les mer om Dobbelt feltstevne i Jondalen med meget vanskelig vind !

Herdla skl arrangerte runde 1 i feltkarusellen i strålende vær.

Herdla skl arrangerte runde 1 i feltkarusellen i strålende vær.

83 skyttere deltok i strålende vær, 18 av disse var fra Bergen skl. Ole Martin skjøt sitt første grovfelt stevne ( i kl 4 ?? det må være feil ), han imponerte oss med hele 27 treff. Best av våre seniorer var Lars og Magne med 28 treff. På finfelten ble Kristoffer nr 3 i jr med 30 treff og 20 innertreff. I klassen for Nybegynner ung skjøt Patrik hele 17 treff med 6 innertreff. Xander skjøt 20 treff med 5 innertreff i kl Rekrutt. Tim skjøt 28 med 16 inner og ble nr 2 i ER, i samme klasse skjøt Johnas 27 med 6 inner. Sverre Heum skjøt hele 27 treff i kl 2 på grovfelten mens fetter Sondre skjøt 25 i klasse 3. Under "les mer" finner dere flere bilder fra Herdla Les mer om Herdla skl arrangerte runde 1 i feltkarusellen i strålende vær.

Benytt våpen amnestiet innen 31 mai ! Event uregistrerte våpen kan du ordne opp i nå

Benytt våpen amnestiet innen 31 mai ! Event uregistrerte våpen kan du ordne opp i nå

Har du en gammel krag eller mauser, event noen andre skytesaker som ikke er registrert ? Da bør du benytte sjangsen til å få det registrert eller rett og slett levere det inn til politiet for destruksjon. Slike våpen er egentlig problemavfall men nå kan du levere dette inn uten å riskere straff eller spøsrmål om hvem hva og hvorfor. Har du arvet noe uregistrert som du vil beholde så kan du også søke om å få det registrert hvis du ønsker det. 

Hatlestrand-Ølve med flott feltstevne i helgen, vi stillt med 11 skyttere !

Hatlestrand-Ølve med flott feltstevne i helgen, vi stillt med 11 skyttere !

Flott vær, flott opplegg og blandet skyting fra våre. Grovfelten var med ett knehold og alle hold var ganske overkommelige, det betyr at mange kan reise hjem med en god følelse hvis de har gjort sitt beste. Inge ble nr 2 i k 3 med 28 treff, Geir Inge vant V55 med 28 treff, Stig vant kl 1 med 20 treff. Arne ble nr 2 i V 65 med 30 og 21 innertreff. De viktigste skytterene er de yngste og de kan også sakene sine. I rekrutt skjøt Xander 20 treff og Andreas 14 treff. Kristoffer ble nr 2 i Jr med 30 treff og 23 innertreff. Selve grovfelt opplegget finner dere bilder av under les mer. Arrangøren gjorde en meget god jobb og fortjente mer enn 78 deltagere men vinterferien var vel litt av årsaken. Vi kommer igjen neste år !
Alle resultatene finner du på Hatlestrand-Ølve sine hjemmesider
 Les mer om Hatlestrand-Ølve med flott feltstevne i helgen, vi stillt med 11 skyttere !

Årets første vårtegn, feltsesongen er startet og det blomstrer i ungdomsgruppen !

Årets første vårtegn, feltsesongen er startet og det blomstrer i ungdomsgruppen !

Det var voldsom aktivitet på 100 meteren og feltfigurene. Torsdagene og ungdomstreningen er nå viet feltskyting. Det er tydelig at dette er populært men for at det skal bli enda mer populært må hver enkelt forstå at man trenger litt annet utstyr enn inne på 15 meteren. Hva du trenger kan du lese om under " les mer ". Der finner du også noen tips som kan sørge for at man får enda bedre serier på de forskjellige figurene. Årets første blomst kom i år på 176 meter, Under les mer finner du også situasjonsbilde fra kveldens ungdomstrening Les mer om Årets første vårtegn, feltsesongen er startet og det blomstrer i ungdomsgruppen !

Ungdomstreningen starter kl 16,00 om torsdagene, for de som vil lære feltskyting !

Ungdomstreningen starter kl 16,00 om torsdagene, for de som vil lære feltskyting !

Feltsesongen er startet og det er blitt lysere om kvelden. Derfor har også ungdomsgruppen startet med felt trening om torsdagene, de som vil skyte felt må komme til kl 16,00. Da får man trene og lære feltskyting på 100 meter banen. Start tidspunktet blir endret etterhvert som det blir lysere på ettermiddagen. Det er viktig å kle seg godt ! Fryser man så er det ikke gøy men med ull underst + hansker som man kan ha på mellom skytingene + varme sko og noe varmt i halsen så er feltskyting skikkelig gøy. 

Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Vi er nå 47 som reiser pr dd, blir du også me` ?

Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Vi er nå 47 som reiser pr dd, blir du også me` ?

Tradisjonen med at vi har en felles tur til Lerum Cup i Sogn er kommet for å bli ! Felles reise med felles skyting og felles ovenatting er blitt meget populært hos oss, derfor kommer første varsel ang neste års tur allerede nå. Da kan dere tenke på om dere ønsker å være med slik at vi etterhvert kan lage en påmeldingsliste, da kan vi få oversikt over hvor mange rom vi trenger og ikke minst få til en felles påmelding. Jeg tenker at opplegget vi hadde i 2016 passer de fleste og at man var godt fornøyd med opplegget og hotellet. Derfor ber jeg de som vil være med sende mail til bergen@skytterlag.no med skytter + følge slik at vi kan organisere felles overnatting ett eller annet sted allerede før desember + felles påmelding når vi kommer så langt. Overnatting er det viktigste i første omgang. Det blir nesten de samme skytebanen som i år da Leikanger + Sogndal + Knipenborg + Farnes og Hafslo som er med i cupen, Hafslo er ny i 2017.
Send mail og listen under "Les mer" blir opdatert etterhvert med navn og antall. Opplegget blir ca slik som tidligere, dvs tilpasset rekkefølge av stevnene + overnatting og felles middag.
Sjekk under "Les mer"

Under"Les mer" finner dere en link til arrangementet. Her finner dere også oversikt over hvem som blir med i 2017. Hvis sjekk for sikkerhets skyld om du er der etter at du har meldt din interresse Bilde er fra Sogndal sin bane sett gjennom gamle-formannens hullkorn. Som dere ser så holder han helt i ro og det ble faktisk 50 på stående.
 Les mer om Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Vi er nå 47 som reiser pr dd, blir du også me` ?

KM felt 2017, Svein best av våre grove med 41 treff og stjerne.

KM felt 2017, Svein best av våre grove med 41 treff og stjerne.

Blant våre fine, så vant Jonas Iversen klasse ER. Gratulerer med det redaktør/formann tror er hans første seier. I klasse J måtte Kristoffer Tvedt Skråmestø se seg slått av Anita Bjørkedal, en innertreff skilte etter finalen. Det ble vist mye god skyting av våre, dette lover godt for resten av feltsesongen. Førstkommende sønad er det Hatlestrand/Ølve som arrangerer og da stiller vi, Alle resultatene fra KM på Fana finner dere på hemesiden til Fana. Les mer om KM felt 2017, Svein best av våre grove med 41 treff og stjerne.

Kan du skaffe en gavepremie eller fem til hordastevne ?

Kan du skaffe en gavepremie eller fem til hordastevne ?

Vi skal arrangere hordastevne 2017 i sommer. Derfor blir det noe dugnad på alle, første del av dugnaden er å skaffe gavepremier til stevne. Dette kan være gjenstander av ymse slag eller penger som vi kan kjøpe premier for. For å ha litt konkurranse i premieskaffingen er det satt opp en premie på 500 stk kailber 22 skudd til den som skaffer høyest verdi totalt. Under "Les mer" finner du et brev fra skytterlaget som du kan bruke mot potensielle givere. Når du får tak i premie melder du dette til : Ellinor.Saelensminde@fotball.no Les mer om Kan du skaffe en gavepremie eller fem til hordastevne ?

16 skjøt 50 skudd ligg på 15m, Svein H. vant.

16 skjøt 50 skudd ligg på 15m, Svein H. vant.

Svein Halvorsen stelte i stand en intern konkuranse med 50 skudd liggende for lagets medlemmer. Hvorfor 50 skudd ?? Kanskje tilfeldig men Svein fyller 50 skudd ( eller år) med til helgen. Alle skjøt i samme klasse og desimalene talte med. Svein vant mens Sander S. ble nr 2 0,5 poeng foran Magne. Dette var noe vi bør gjenta for en ting er å skyte 20 tiere på rad eller kanskje 35 tiere, plutselig kan det komme en 9,9 eller to hvis man ikke passer på. Under "les mer" kommer alle resultatene om ikke så lenge.. Les mer om 16 skjøt 50 skudd ligg på 15m, Svein H. vant.

Sjekker du ditt ansvarsområde på skytebanen vår ?

Sjekker du ditt ansvarsområde på skytebanen vår ?

Som de aller fleste fikk med seg ble det på årsmøte satt ned en "banekommite" der alt fra skytebaner til hus og feltområde ble delt opp i ansvarsområder. Der skal den enkelte som ble valgt ha tilsyn med et mindre område, feks undertegnede har ansvar for tilsyn med klubbhus delen. Det er viktig at man også utfører dette tilsynet, spesielt nå når jule og nyttårs stormene herjer. Derfor denne påminnelsen slik at vi ikke får unødvendige vedlikeholdskostnader når banesesongen starter. Hvis noe har skjedd eller er iferd med å skje så gjør du det du kan for å stoppe det og event melder det inn til nestformannen.
Bildet er fra Ninas herjinger, dette er noe vi mest sannsynlig slipper å oppleve en gang til. Allikevell så kan vannmengdene ødelegge mye hvis sluk og grøfter går tett ! Med dette ønskes alle et godt nytt skytterår ! Husk at serieskytingen starter igjen onsdag 11 januar 2017.
 

Info fra Ammo forvalter før feltsesongen !

Kjøp av ammunisjon

Ammo forvalter Øyvind er i Nordsjøen fra tirsdag 24. januar og i to uker. Hvis det begynner å bli slunkent i ammobeholdningen bør alle sørge for å ta ut ammo i dag. Eller senest mandag.
I nødsfall kan jeg også kontaktes for uttak av ammunisjon, men inntil videre må dere da ha betalt på forhånd og ta med kvittering. Se prislisten som ligger på hjemmesiden.

Øyvind vil være på banen tirsdag 24/1 fra kl 18,00 til 19,00

Med vennlig hilsen
Geir Inge
Kasserer

Under "Les mer" finner du ladedata for Norma 19 krutt. Husk at vi også har engangs skutte hylser på lager.
 

Laksevåg Sportsskytterlag (LSSL) har nå hjemmeside !

Laksevåg Sportsskytterlag (LSSL) har nå hjemmeside !

Siden LSSL låner hus og bane hos Bergen Skl og at medlemmene stort sett er medlemmer i begge lag har vi funnet ut at det er naturlig at LSSL også "låner" plass på vår hjemmeside. Dermed er det også enkelt å sjekke nyheter og info for begge lagene samtidig, begge lag får da også flere treff på sidene sine. Dette er nå aktivt fra 27 desember, LSSL finner dere ved å klikke på "LSSL" øverst på hjemmesiden vår. Der finner dere allerede noe info men det kommer selvfølgelig mer etter hvert. 

Bestill plass på Sveins skyttercamp på LS 2017 i Førde nå !

Bestill plass på Sveins skyttercamp på LS 2017 i Førde nå !

Svein har nok en gang skaffet felles ovenatting, denne gangen i Førde. Send mail til svein Halvorsen : svein@halvorsen.as. Her er det førstemann til mølla prisippet som gjelder. Alle prisene + info og bilder finner dere under "Les mer". Utleieperioden er for 7 dager ( ikke mindre). Uansett så blir dette en skytterfest med sosiale stunder og helt sikkert mange gode prestasjoner. Rom må bestilles hos Svein innen 3|/12-2016. Innbetaling for rommene må hver enkelt gjøre før endelig bestilling sendes til utleier, info om dette får man ut på nyåret. Les mer om Bestill plass på Sveins skyttercamp på LS 2017 i Førde nå !

Er du ungdom som ønsker å prøve skytesporten ?

Er du ungdom som ønsker å prøve skytesporten ?

Hvis du ønsker å prøve skytesporten så finner du kontaktinfo og litt mer ved å klikke på "Ungdomsgruppen øverst til høyre på hjemmesiden. Sporten passer minst like godt for jenter som for gutter. Dette er den sporten som har flest medlemmer nest etter fotball, i tillegg kan du drive med det hele livet. Du kommer i et godt miljø der du lærer god og sikker våpenkultur. Du trenger heller ikke å investere i utstyr da du kan låne alt av skytterlaget.
Leder i ungdomsgruppen er Jan Erik Leirnes tlf 95076137