Siste nyheter
Melding fra ungdomsgruppen ! Lagsmesterskap og grillfest.

Melding fra ungdomsgruppen ! Lagsmesterskap og grillfest.

Torsdag 11 juni blir det lagsmesterskap på 100 meter for ungdommene. Det betyr at alle Aspirantene + Rekruttene + Eldre rekrutter og Juniorene skyter denne kvelden. Vi håper flest mulig tar seg tid til dette. det koster ikke noe mer enn en vanlig trening men det blir premiering. Torsdag 18 juni blir det grillfest med premieutdeling etter lagsmesterskapet, dette spandere laget på dere. Her kan dere ta med søsken, foreldre besteforeldre og andre. Påmelding til grillfesten ( pga innkjøp ) gjør dere til ungdomslederen på neste skyting eller på mail til : Tvedt,oyvind@gmail.com-. Hvis det regner blir det grilling foran 100 m standplass ( under tak ) og vi dekke bordene inne på standplassen. 

Løvstakkstevne bane er desverre utsatt !

Løvstakkstevne bane er desverre utsatt !

Vi liker spenning med dette blir for spennende ! Vi er usikre på om vi klarer å får ferdig 200 meteren innen vi skal arrangere Løvstakkstevne bane ihht terminlisten, da er det bedre å utsette det. Vi skal bygge opp alt i graven på nytt med nye skiver, el.skiveheiser og overbygg. I tillegg blir standplassen pusset opp og utvidet fra 12 til 16 skiver ( bilde ). Vi innser pr i dag at vi sikkert ikke blir ferdig i tide. Løvstakkstevne vil bli arrangert senere i sesongen så dato kommer vi tilbake til. Planen er å arrangere det torsdag + fredag etter normal arbeidstid + lørdagen. Ny dato vil bli annonsert på hemesiden + innbydelse blir sendt ut når den tid kommer. Uansett så ser det ut til at det blir rikelig å ta seg til selv om vi utsetter. Når tiden er inne er planen at live visningen også skal være klart til bruk. 

JEGERE : trening og jegerprøveskyting er i gang !!

JEGERE : trening og jegerprøveskyting er i gang !!

Trening og oppskyting blir arrangert hver mandag fra 4 mai ! Alle trenger å trene med jaktvåpenet over tid slik at man få kokt eller stekt det man sikter på under høstjakten. La ikke skadeskyting ødelegge for deg og ikke minst av hensyn til det storviltet du skyter på. Tren 20 - 30 skudd ofte utover sommeren istedenfor panikk trening i siste liten. Skyt gjerne opp i mai og tren videre. Vi selger jakt og treningsammo der disse går helt likt med hverandre. Utvalget består i kalibrene 6,5 + 308 & 3006.
Husk kontanter da vi ikke tar kort. Alle er velkommen, du trenger ikke å være medlem for å skyte disse kveldene. Terminliste finner du under "Les mer" Er du heldig får du også sett hjort på skytebanen da de ser ut til å trives hos oss. Klikk på "Les mer" så finner du komplett liste over årets "jegerkvelder"
 Les mer om JEGERE : trening og jegerprøveskyting er i gang !!

Hva skjedde egentlig i Lerum cup ??

Hva skjedde egentlig i Lerum cup ??

Sannheten er at i tillegg til toppresultatene var det mange som brøt egne grenser = pers ! Sondre skjøt 344 i jr = ny pers, Arne skjøt 350 med 27 inner i V65 = tangering av pers, Øyvind ( ungdomslederen ) skjøt 327 i Sogndal = ny pers i kl 3, Tim skjøt 342 når sjefteskruene på den nye Saueren var trekt til = Ny pers ?, Kristoffer skjøt 350 med 27 inner = ny pers. Gunnar hoppet over skytingen i Sogndal for å får rekrutten Tim på rett spor igjen = ny pers for Tim ! ( for Gunner er dette normalt) Dette er noe av det jeg har klart å luke ut men det er sikkert flere personlige prestasjoner fra Sogndal. Bilder kan du se under "Les mer" Les mer om Hva skjedde egentlig i Lerum cup ??

Lerum cup 2015 - Mange av våre blomstret i Lerum cup !

Lerum cup 2015 - Mange av våre blomstret i Lerum cup !

Siste stevne i cupen for våre var som vanlig Sogndal. Her var det Kristoffer sin tur til å imponere, han skjøt feilfritt med 350 p i ER og vant sammen med Markus Ådland fra Tysse og Håvard Tynes fra Sykkulven, alle med 27 innertiere.. Ole Martin havnet på 348 som også er god skyting, han har som kjent allerede skutt 350 med 25 inner i Lærum cupen. Tim skjøt 342 i Rekrutt og er tilbake på sporet, årsaken til Tim sine uvanlige resultater på de første stevnene var løse skruer. Arne imponerte på de 25 første med 250 poeng, men med 98 på omgangen ble det "bare" 348. Det ble litt for mye sidespredning på slutten. Even avsluttet med 243 i kl 1, Svein havnet på 337 i kl 5 og Stine fikk 334 i kl 3. Sammenlagt vant Stine kl 3 ! Ole Martin ble nr 4 i ER og Even ble nr 4 i kl 1 som arrangøren sier: Hvis noen klager på at Even får skyte her betaler vi premien selv for det skulle bare mangle for sånne som Even SKAL få skyte i DFS !! Arne ble nr 3 i V65. Det må vi si er meget god innsats da det er mange deltagere i disse klassene. es mer under "Les mer " ( Kor ellers ?? ) Les mer om Lerum cup 2015 - Mange av våre blomstret i Lerum cup !

Tysse og Strandvikfelten i Strandvik, god skyting av våre !

Tysse og Strandvikfelten i Strandvik, god skyting av våre !

Tim skjøt 30 treff for første gang på Tyssefelten i Strandvik, det betyr at han også vant Tyssefelten og vinner karusellen i Rekrutt. Kristoffer skjøt 29 treff på begge stevnene, uoffisielt ble han nr 2 i karusellen for ER. Odd Anders fikk full klaff på Tyssefelten med 30/20, han tok 2-plassen for senior på stevne og tar også førsteplassen i karusellen for kl.4 mens Raymond skjøt 28 på begge stevnene og vinner da Karusellen i kl 2. Petter skjøt hele 29 treff på Tyssefelten og vinner kanskje kl 3 i Karusellen. Geir Inge skjøt 29 treff hos Strandvik. Det som er sikkert er at Tysse og Strandvik bør satse på et slikt opplegg neste år også, selv om undertegnede ikke traff noe særlig så var vi meget fornøyd med opplegget. Mer bilder under "Les mer" Les mer om Tysse og Strandvikfelten i Strandvik, god skyting av våre !

Lagsmesterskap finfelt avviklet med mye god skyting !

Lagsmesterskap finfelt avviklet med mye god skyting !

Bilde viser alle lagsmesterene inkl Yngve fra grovfelten. Arne vant V65 med 42 treff, Sondre vant Jr, Kristoffer vant ER med 42/40 !! og Tim vant Rekrutt. Tim som også leder sin klasse i karusellen var uheldig med våpenet før finalen, heldigvis ikke etter. Forsiktet var slått skjevt men dette fikk vi rettet på slik at han er klar til helgens feltavslutning på Strandvik og Tysse. Begge disse stevnene telle også i Karusellen så de er viktig for flere av våre skyttere, spesiellt de yngste. Tim venter forøvrig på ny Sauer så han kommer til å bli en meget farlig konkurrent i Rekrutt utover sommeren. Resultatene kommer etterhvert men det ligger flere bilder under "Les mer" Les mer om Lagsmesterskap finfelt avviklet med mye god skyting !

Yngve ble lagsmester for grovfelt med 39 treff !

Yngve ble lagsmester for grovfelt med 39 treff !

Yngve overrasket seg selv og oss andre med meget god skyting. Opplegget som var identisk med Løvstakkstevne og med samme kneholdene var vanskelig nok. Etter 30 skudden ledet Svein med 30 treff, Yngve var nr 2 med 9 treff og Sigurd + Lars og Geir Inge hade 27 treff. På finalen var Sigurd best med 11 treff på rett skive og 1 treff på feil skive ??? Uansett så skøt han seg opp på 2-plass, 1 treff bak Yngve som hadde 10 i finalen. Heldigvis for Sigurd utgjorde ikke det ene skuddet på feil skive noe forskjell da han allikevell ville blitt nr 2 pga innertreff i finalen. Svein ble nr 3. Alle resultatene + flere bilder finner dere under "Les mer" Vidar skjøt mye bedre enn resultatet viser...men på feil skive. Les mer om Yngve ble lagsmester for grovfelt med 39 treff !

Kristoffer ble Hordamester felt med 42 treff i ER + Gunnar tok medalje på grovfelten.

Kristoffer ble Hordamester felt med 42 treff i ER + Gunnar tok medalje på grovfelten.

Formannen fikk finalen overført pr mobil på direkten, etter 6/5 på første finalehold gikk han i ledelsen. På andre hold slo han til med nådestøtet som besto i 6/6, bedre går det ikke an å gjøre det. Kristoffer sa han forsto ingenting men han må bare innse at han er en meget god skytter, I tillegg klarte Gunnar å ta medalje på grovfelten ! Gunnar og Raymond kvalifiserte seg til finalen med 27 treff på hovedskytingen. I finalen fikk Gunnar ut bare 9 skudd da han fikk klikk på et skudd og da ble det bare surr. Det nytter ikke å spare på tennhettene ! Allikevel klarte Gunnar å pirke inn alle 9 skuddene med stolpekornet og vant dermed medalje. Raymond fikk ut alle skuddene men med 8 treff i finalen kom han rett bak medaljeplass. Stine fikk 21 treff i kl 4, Sondre 26 treff i Jr og Joackim 23 treff. Ungdommene skjøt også stang og felthurtig men de resultatene har jeg ikke ennå. Rykte sier at alle figurene ble skutt ned. Imponerende innsats av vår 6 deltagere. Mer under "Les mer" Les mer om Kristoffer ble Hordamester felt med 42 treff i ER + Gunnar tok medalje på grovfelten.

Sander vant også felten på begge stevnene i Vårtreffen i Aurland !!

Sander vant også felten på begge stevnene i Vårtreffen i Aurland !!

Etter å ha skutt ny pers med 349 på bane gikk Sander like godt hen å vant begge feltstevnene etter å ha prikket inn 30/19 og 30/22 !
Bildet viser Sander i aksjon i snø og vind der han prikker inn det ene treffet etter det andre.
Dette er en prestasjon man må ta av seg skytehatten for. Hva blir det neste ? Det er flott at de andre i laget vårt får skikkelig konkurranse, det er det som gir resultater i i topp og bredde. Med dette i tillegg til Os og Fana har laget hatt en fantastisk skytterhelg. Dette gi nok ekstra inspirasjon til de som driver ungdomsarbeid i laget og selvfølgelig oss andre også !
 

Sander skjøt 349 som er ny pers på vårtreffen i Aurland !

Sander skjøt 349 som er ny pers på vårtreffen i Aurland !

Sander tok turen til vårtreffen for å skyte et par bane- og feltstevner. På første banestevne surret han det til slik at han lå igjen med et par skudd. Men skutt er skutt så på neste stevne ble det skikkelig skjerpings, med 250 på 25 skudden startet han med 9,9 på omgangen, resten ble tiere så 349 var sikret. Dette er ny pers for Sander, den økte han med 3-4 poeng. Som vi har skrevet før, Sander er på vei i full fart mot toppen så det blir en spennende sesong.
Det ser ut til at Sander tok andre plassen i klasse ER bak flere på samme poengsum men Sander var best med 23 innertreff. Klassen ble vunnet med 350 p. Grattulerer til Sander og sponsorene ( mor & far ).
 

Overnattingen under årets LS på Lesja er full booket!

Overnattingen under årets LS på Lesja er full booket!

Laget har nå 32 sengeplasser til disposisjon under årets Landsskytterstevne på Lesja men alt ble booket av lagsmedlemmer som var raske på avtrekkeren i løpet av 48 timer. Dette er fordelt i diverse "stuger" + i et bolighus. Det er rom med enkle senger, køysenger og dobbelt senger. dette er fordelt over totalt 9 rom i 3 bygninger. Dette ligger samlet og med et grillsted sentralt som sosialt midtpunkt, grillmat fikser vi etter hvert ( bildet ). I tillegg er to bygninger til blandt disse. Pris pr seng er kr 2000,- for hele LS, dvs torsdag til lørdag uken etter. Denne prisen kan bli justert en hundrings, det kommer an på hvordan romfordelingen går opp.Det er da kun lagets medlemmer som vil disponere hele området. For de som har vært med før så har dette vært leiet av lagets medlemmer tidligere under LS. De som nå er interressert i plass for bobil/campingvogn sender mail med behov til bergen@skytterlag.no
Bookingliste finner du under "Les mer"
 Les mer om Overnattingen under årets LS på Lesja er full booket!

Er du en ung jente eller gutt som vil prøve skytesporten ? Kom opp torsdager kl 17,30 !

Er du en ung jente eller gutt som vil prøve skytesporten ? Kom opp torsdager kl 17,30 !

På bilde ser dere ungdomslederen på landsskytterstevne i Sandnes, Øyvind. Han er minst like hyggelig som han ser ut til å være :-) Les også i artiklene under her på forsiden så ser dere litt av hva vi holder på med og hva medlemmene presterer. Vil dere prøve skyting er det bare å komme torsdager ca kl 17,30. Har dere spørsmål, ring formannen på 41667781. Alt utstyr får du låne gratis på skytebanen. Vi skyter inne i vinterhalvåret og på 100 meter i sommer halvåret, all skyting foregår på elektroniske skiver. Sporten passer for alle i alderen fra ca 9-10 år og oppover til sjuende far i huset. Sporten passer minst like godt for jenter som for gutter. 

Rengjøring av 15 meterbanen, Arbeidsfordeling.

Under "Les mer" finner du liste over arbeidsfordeling av vask og støvsuging av 15 meterbanen, arbeidet bør hovedsaklig utføres ca i midten av måneden. På den måten unngår man at det vaskes to ganger i løpet av 2-3 dager og to mnd til neste gang. Hvis det er nødvendig må man gjøre rent to ganger iløpet av din mnd.
Alle som trener skal rydde og støvsuge etter seg, dvs støvsuge foran standplass og ca 1 meter forbi avtrekks ventil i gulv.
 Les mer om Rengjøring av 15 meterbanen, Arbeidsfordeling.

Grasrotgivere ga laget kr 33.176,- i 2014 ! Bli grasrotgiver du også !

Grasrotgivere ga laget kr 33.176,- i 2014 ! Bli grasrotgiver du også !

Vi har pr dd 80 grasrotgivere som bidrar med 5 % av innsatsen via Norsk Tipping uten at det går utover vinnersjansene. Disse 5% ga kr 33.976,- til skytterlaget i 2014. Antall givere har nå stått ca stille siden i fjor på samme tid, derfor er det på tide å gjøre nokke ! Hvis alle som er i befatning med gambling i Norsk Tipping gir sin andel til Bergen Skytterlag + får en eller to andre til å gjøre det samme vil vi klare å få en fin økning i løpet av desember. Det er enkelt å tilegne Bergen Skytterlag disse 5% for det kan gjøres på nett ( Norsk Tipping.noe ) eller enda enklere, gi beskjed i kassen neste gang du skal tippe : Eg vil støtte Bergen Skytterlag ! Da fixer de det der og da. Da er du sikker på at noen vinner hver gang du tipper ! For flere tips se under "Les mer" Les mer om Grasrotgivere ga laget kr 33.176,- i 2014 ! Bli grasrotgiver du også !

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ungdommer fra ca 9-10 år og oppover både jenter og gutter: Se også under " Om oss" på toppen av siden og klikk på ungdomsgruppen,

Storvilt jeger som vil lære mer enn å skyte...nemlig å lære å treffe det du skyter på.

Skyte interesserte i alle aldre, (det er aldri forsent å begynne ),

Alle som ønsker å utøve skytesport i et godt og sikkert miljø er velkommen.

Vi kan tilby et topp moderne utendørs skyteanlegg med et moderne klubblokale med innendørs skytebaner + feltskyting.. Innmelding; se under OM OSS til venstre på siden eller send en mail til skytterlaget; bergen@skytterlag.no
 Les mer om Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

Bergen Skytterlag fylte 150 år 25 november 2011.Jubileums stevne ble arrangert i august 2012 fordi vi startet jubileumsåret med å rive klubbhuset. Nå , ett og et halvt år etter rivingen er det nye huset tatt i bruk. I forkant av jubileumsåret bestemte vi oss for å satse på rekruttering, dette har gått fortere og bedre enn noen av oss hadde drømt om. Ungdommene våre har allerde hevdet seg helt i toppen på mange store og små stevner + de ble årets Hordamestre i lagskyting. Vi var 33 skyttere på Landsskytterstevnet i 2012. Alt dette var utenkelig for bare 2 år siden !

Les fakta under LES MER.
 Les mer om FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :