Siste nyheter
Ungdommene presterer bedre og bedre

Ungdommene presterer bedre og bedre

De yngste når satdig nye mål, dette lover god for 2017 og spesielt for LS i Førde. Her kommer noen resultater fra sist helg.
Åsane/Hordvik:
Eldre Rekrutt:
Jonas Iversen og Daniel Andreas Helle perset!? med 247 poeng i Åsane/Hordvik sitt stevne (henh.v. 9. og 10. plass).
Kristoffer T. Skråmestø og Sander N. Sælensminde fikk begge 248 poeng (delt 5. plass).

Junior:
Ole Martin 3. plass med 245 i Å/H

Os karusell 2. runde:
Eldre Rekrutt:
Sander for første gang 350 innendørs og delt 1. plass.
Daniel igjen nytt flott resultat med 346 og 6. plass.
Tim J. Amengual ny pers? med 345 og 8. plass

Junior:
Ole Martin 345 poeng og 1. plass.
 

Serieskyting nr 7 er skutt med mye god skyting  !

Serieskyting nr 7 er skutt med mye god skyting !

I runde nr. 7 var det 19 deltakere, og det ble levert svært mye god skyting. I det siste laget var det så mange som satte personlig rekord at jeg har mistet oversikten over hvem det var. Svein Johansen i klasse 1 satte en solid bestenotering med 248 poeng. Også Sverre Heum som skjøt 244 i klasse 2 satte rekord, og Sander Sælensminde satte ny rekord med 247 poeng i juniorklassen. Men beste resultat leverte Ole Martin og Arne som begge skjøt 249 poeng. Jeg er litt usikker på om dette også kan være personlige rekorder, eller tangeringer av bestenotering. Det har aldri før vært skutt bedre i noen runde av serieskytingen, og når respitten legges til var det hele 5 stk. som nådde 250 poeng. Dette var Sverre, Svein Johansen, Ole Martin, Inge og Geir Inge. For de som nå har skutt 7 runder kan det dårligste resultatet trekkes fra. Dette betød at Geir Inge havnet på maks. poeng 1.500. Etter jul er det tre runder til, og fortsetter Inge der han slapp vil han også oppnå 1.500 poeng. Med full klaff i de tre siste rundene vil også Raymond ha muligheten til det. Les mer om Serieskyting nr 7 er skutt med mye god skyting !

Bestill plass på Sveins skyttercamp på LS 2017 i Førde nå !

Bestill plass på Sveins skyttercamp på LS 2017 i Førde nå !

Svein har nok en gang skaffet felles ovenatting, denne gangen i Førde. Send mail til svein Halvorsen : svein@halvorsen.as. Her er det førstemann til mølla prisippet som gjelder. Alle prisene + info og bilder finner dere under "Les mer". Utleieperioden er for 7 dager ( ikke mindre). Uansett så blir dette en skytterfest med sosiale stunder og helt sikkert mange gode prestasjoner. Rom må bestilles hos Svein innen 3|/12-2016. Innbetaling for rommene må hver enkelt gjøre før endelig bestilling sendes til utleier, info om dette får man ut på nyåret. Les mer om Bestill plass på Sveins skyttercamp på LS 2017 i Førde nå !

15 m stevne på Fana, Jan Erik Leirnes perset med 239.

15 m stevne på Fana, Jan Erik Leirnes perset med 239.

På Fana sitt åpne 15 meter stevne skjøt ungdomslederen( bild ) ny pers med 239 i kl 3, Tim var ikke dårligere enn at han også perset med 247 i ER og ble nr 5. Kistoffer vant ER med 250 nok en gang mens Sander S. ble nr 4 med 247. Andre gode i ER er Daniel med 245, Johnas med 244 og Sander H. med 239. I Rekrutt klassen skjøt Xander 240 og ble da nr 5. Aspirantene Ulrik og Andreas deltok med stor iver og skjøt hhv 237 og 207. Ole Martin skjøt 244 i Jr-klassen og ble nr 4. Svein Halvorsen skjøt 240 i kl 5. 

Nyheter fra Norsk Skyttertidende anno 1930

Nyheter fra Norsk Skyttertidende anno 1930

Ifbm oppryddning på Håstein Skole der Laksevåg Miniatyr Skytterlag har holdt til siden 1928 fant Gunnar noen godt bevarte årganger av Skyttertidende. Disse er fra 1929 til 1931 og kom ut ca hver uke. Under les mer finner dere klipp fra 1930 årgangen. Det var mye de lurte på, feks kulebanen i regn. Det var også på sporet av beddeblokken. Det ble også arrangert langhold stevne der man skjøt på 800 meter og 1000 meter ( 1 km ! ) om napp i en stor vandrepokal. Under "les mer" finner dere klippene, det var også kommet en spesiell våpenolje som var anbefalt av en "over jeger mester" på østlandet ( da må den være meget god ). I tillegg var årets diskusjon om man hadde lov å kutte av stokken fremme da "lang Kragene" da de vred seg i regn slik at presisjonen forsvant. Fritjof Nansen som var en viktigperson for DFS døde også dette året. En annen sak er kroning av løp, her var de også på sporet etter noe. Det var noen som hadde studert løpsmunningen på gode våpen og så at her var det forskjell på finishen. Det ble oppdaget at Svenskene spyttet på tommelen og gned vekk soten i løpsmunningen før og etter skyting så man mente at det var noe viktig her. Derfor var det en kar som prøvde å stuke løpsmunningen forsiktig men det var helt uten suksess. Les mer om Nyheter fra Norsk Skyttertidende anno 1930

Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Blir du me` ?

Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Blir du me` ?

Tradisjonen med at vi har en felles tur til Lerum Cup i Sogn er kommet for å bli ! Felles reise med felles skyting og felles ovenatting er blitt meget populært hos oss, derfor kommer første varsel ang neste års tur allerede nå. Da kan dere tenke på om dere ønsker å være med slik at vi etterhvert kan lage en påmeldingsliste, da kan vi få oversikt over hvor mange rom vi trenger og ikke minst få til en felles påmelding. Jeg tenker at opplegget vi hadde i 2016 passer de fleste og at man var godt fornøyd med opplegget og hotellet. Derfor ber jeg de som vil være med sende mail til bergen@skytterlag.no med skytter + følge slik at vi kan organisere felles overnatting ett eller annet sted allerede før desember + felles påmelding når vi kommer så langt. Det blir Norges Cup samtidig ifbm Lerum Cup så overnatting er det viktigste i første omgang. Det blir nesten de samme skytebanen som i år da Leikanger + Sogndal + Knipenborg + Farnes og Hafslo som er med i cupen, Hafslo er ny i 2017.
Send mail og listen under "Les mer" blir opdatert etterhvert med navn og antall. Opplegget blir ca slik som tidligere, dvs tilpasset rekkefølge av stevnene + overnatting og felles middag.
Sjekk under "Les mer"

Under"Les mer" finner dere en link til arrangementet. Her finner dere også oversikt over hvem som blir med i 2017. Hvis sjekk for sikkerhets skyld om du er der etter at du har meldt din interresse Bilde er fra Sogndal sin bane sett gjennom gamle-formannens hullkorn. Som dere ser så holder han helt i ro og det ble faktisk 50 på stående.
 Les mer om Lerum Cup 2017 blir arrangert 19-21 mai ! Blir du me` ?

Hele 34 skyttere skjøt lagsmesterskap 15m !

Hele 34 skyttere skjøt lagsmesterskap 15m !

Utrolig med hele 34 skyttere på et lagsmesterskap ! Det var deltagere i alle klasser fra ASP til V73, spesielt de unge viste god skyting. I tillegg inngikk dette i lagspokalen og her kunne også de yngre prøve seg, resultatlisten for pokalen viser at vi eldre må skjerpe oss. Kristoffer skjøt godt nok til å kunne ta sølvmedaljen i kl 3-5 ! Under "les mer" finner dere alle resultatene + noen bilder. Dette lover ihvertfall godt for fremtiden, jeg tror ikke det har deltatt så mange siden siste halvdel av 1900 tallet.
Det er litt kluss med hjemmesiden nå men det kommer mer senere !
 Les mer om Hele 34 skyttere skjøt lagsmesterskap 15m !

Litt skytter historie fra 1929, kanskje du får noen tips til feltsesongen ?

Litt skytter historie fra 1929, kanskje du får noen tips til feltsesongen ?

Under rydding dukket det opp noen årganger av Norsk Skyttertidene fra 1929 og utover. På den tiden kom avisen ut hver uke. Gjennom hele 1929 var det stor diskusjon om man skulle bruke kort eller lang arm på stående. Dette var tema ifbm regler for skytestillinger. Liggende skyting var heller ikke så poplært fordi at da lå man jo bare der og slappet av. For å ikke snakke om å skyte med reim, det var forbudt. Reimen var til å bære våpenet i ihht DFS sine regler. Under "les" mer finner dere diverse artige annonser og litt mer, alt fra 1929. Nyheter fra 1930 kommer senere, kanskje noe om testing av ammunisjon. Les mer om Litt skytter historie fra 1929, kanskje du får noen tips til feltsesongen ?

Årsmøte ble avholdt med 24 deltagere, ny formann ble valgt !

Årsmøte ble avholdt med 24 deltagere, ny formann ble valgt !

Årsmøte gikk for seg i rolige former, det er vel vanligvis sånn når alt går fint. Den største endringen på årsmøte var at Inge Eriksen overtar som formann. "Gamle formannen" hadde signalisert at han ønsket et friår eller to for å kunne skyte litt mer. Etter 5 år med mye arbeid var på en måte målet nådd men det har vært 5 trivelige år. Det ble også vedtatt at laget setter ned en komité som jobber med prosjekt 100 meter. Planen er at vi modernisere graven og utvider til 14 skiver med elektriske skiveheiser event dobbelt sett slik at jegerskytingen skyter på 101 meter mens DFS skytingen foregår på 100 meter. 

Bergen Nordre stevne, Kristoffer vant ER med 250p.

Bergen Nordre stevne, Kristoffer vant ER med 250p.

Bergen Nordre sin 15 meter ligger inne i en hule i Sandviken, kanskje dette er utgangen til Mareminehollet ? Det er ihvertfall en spesiell men sjarmerende 15 meter så vi burde hatt flere deltagere men 9 ungdommer er ihvertfall meget bra. Kristoffer skjøt istykker tieren, med 250 p vant han ER, Sander ble nr 5 med 248 og Hans Christian nr 10 med 245 ( tipper han skyter 249 eller 250 i løpet av vinteren ), Daniel skjøt 244p og er også på vei oppover mot fullt hus. Tim skrudde rett vei og havnet dermed på 238p, Arne Henrik og Sander Max. skjøt begge 237p. Dette virker meget lovende ! I Rekruttklassen skjøt Henning gode 240p. Aspirantene Adrian og Daniel deltok også med 233p og 228 p viser de gode takter. Det blir spennende å følge ale disse karene gjennom vinteren. Ungdomslederen og tidligere ungdomsleder skjøt også, Jan Erik skjøt 234p mens Øyvind skjøt 220p 

Os 15 meter: God skyting fra ungdommene våre.

Os 15 meter: God skyting fra ungdommene våre.

Det ble innertiere som avgjorde i ER og Jr. Kristoffer skjøt 350 med 21 sentrumstiere og ble nr 2, bare en sentrum bak vinneren Kristian H. Asheim fra Oppedal og Brekke mens Sander ble nr 3 med 349. I samme klasse skjøt Johnas Iversen 339p , Daniel Helle 338p, Arne Eikeland 334p, Sander Halsli 327p og Tim Amengual 309p. Tilfeldigvis fulgte jeg med på Tim sin skyting og kunne se at han tydeligvis skrudde til venstre istedenfor høyre på siktet, dette kan skje fra tid til annen selv hos den beste. I Junior led Ole Martin samme sjebne som Kristoffer, med 348 og 12 sentrum ble han rangert som nr 2 på sentrumsterene. I rekrutt skjøt Mariell Sælensminde 309, det blir spennende å se hva hun presterer etterhvert da jenter ofte blir meget gode skyttere. Hun har sikkert tenkt å ta igjen broren snarest mulig. De eldre fra oss må nok skyte litt bedre før de får omtale her på hemesiden......(bilde ) 

Er du ungdom som ønsker å prøve skytesporten ?

Er du ungdom som ønsker å prøve skytesporten ?

Hvis du ønsker å prøve skytesporten så finner du kontaktinfo og litt mer ved å klikke på "Ungdomsgruppen øverst til høyre på hjemmesiden. Sporten passer minst like godt for jenter som for gutter. Dette er den sporten som har flest medlemmer nest etter fotball, i tillegg kan du drive med det hele livet. Du kommer i et godt miljø der du lærer god og sikker våpenkultur. Du trenger heller ikke å investere i utstyr da du kan låne alt av skytterlaget.
Leder i ungdomsgruppen er Jan Erik Leirnes tlf 95076137
 

Ny, stor vandrepokal i sølv på lagsmesterskapene, felten er 16 april !

Ny, stor vandrepokal i sølv på lagsmesterskapene, felten er 16 april !

Det er nå satt opp ny vandrepokal i sølv for lagsmesterskapene ( bildet ), pris på denne er over kr 10.000,-. Den som har lavest plass siffer på de tre lagsmesterskapene felt + bane + 15 meter får årets aksje. Første vinner ble Yngve Johannessen som dermed får 2015 aksjen. Pokalen heter lagspokalen og det er seniorprogrammet som gjelder. Det betyr at de som hører til andre klasser kan delta men da må man også skyte en runde med seniorprogrammet, slik kan ungdommer og veteraner også prøve seg. Den som først får 5 aksjer vinner pokalen til odel og eie. Pokalen må gå i minimum 10 år før noen kan vinne denne. Statutter er satt opp. Derfor er det viktig at flest mulig deltar på lagsmesterskapet felt som blir arrangert lørdag 16 april. Det fine er at man trenger ikke å bli lagsmester i en displin for å vinne aksje i pokalen, det viktigste er å delta på alle tre mesterskapene og gjøre sitt beste. 

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Vi har nå økt til 82 grasrotgivere som bidrar med 5 % av innsatsen via Norsk Tipping uten at det går utover vinnersjansene. Disse 5% ga over kr 36.000,- til skytterlaget i 2015. Antall givere har nå stått ca stille siden i fjor på samme tid, derfor er det på tide å gjøre nokke ! Hvis alle som er i befatning med gambling i Norsk Tipping gir sin andel til Bergen Skytterlag + får en eller to andre til å gjøre det samme vil vi klare å få en fin økning i løpet av desember. Det er enkelt å tilegne Bergen Skytterlag disse 5% for det kan gjøres på nett ( Norsk Tipping.noe ) eller enda enklere, gi beskjed i kassen neste gang du skal tippe : Eg vil støtte Bergen Skytterlag ! Da fixer de det der og da. Da er du sikker på at noen vinner hver gang du tipper ! For flere tips se under "Les mer" Les mer om Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Under opprydning i gamle papirer dukket det opp nok et bilde i en serie som var tatt i , dvs samme biled serie som bildet på veggen i skytterhuset.På bildet som dukket opp i går skyter de kne, sammen med bilde fulgte det et brev fra en av sønnene til skytteren til høyre på bilde som er Politibetjent Georg Jokstad. I midten sitter Gustav Løvstakken som hadde gård i baneområdet. Det var han som stilte egen grunn til disposisjon i 1927 slik at banen ble etablert der den er i dag. Til venstre er lagets første formann Sigurd Sjursen, det var også disse tre som sto fremst da Lauvstakken skytterlag ble stiftet 10/10-1926. Gutten med sixpence og stoppeklokke er også sønn av Georg Jokstad, han heter Tore Jokstad og er 13 år. Tore begynte selvfølgelig med skyting han også og ble en god skytter etterhvert. .
Jeg tror de ville ment at vi var" spennspika gærn" hvis vi hadde kunne fortelle de hvordan skytebanen og laget kom til å bli 90 år etter at de satte det i gang. Laksevåg skytterlag ville faktisk blitt 90 år 10/10-2016 mens Miniatyrskytteravdelingen ( LSSL ) blir 90 år i 2018. Det er utrolig hva som dukker opp i alt rot og skrot men nå er det ihvertfall nå reddet for ettertiden. Årets skytterfest blir jo dermed en jubileumsfest. Nå er Samlagstevne for Hordaland skyttersamlag rett om hjørnet. Derfor tar jeg med deltagerlisten fra 1931 under "Les mer" Her ser du hvor mange de forskjellige lag deltok med.
 Les mer om Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?

Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?

Selv om vi i dag heter Bergen Skl så startet det hele ved Løvstakken for en del år siden. Ifbm rydding etter hus- og banebygging kom jeg over den aller første styreprotokollene fra 1926 til etter krigen. Den magiske datoen er 10-10-1926 ( mange tiere). Da ble Lauvstakken skytterlag stiftet. Den første skytingen foregikk på Nymark ute på Laksevåg men det var et uegnet sted. Derfor fant en av grunnleggerene, Gustav Løvstakken, ut at det var bedre å anlegge banen der den ligger i dag. I 1927 ble det anlagt 100meter og etterhvert ble det 300m og 600 meter. Jeg er ganske sikker på at det er Gustav Lauvstakken, eller "Gustn" som vi kalte han, som er skytteren i midten på det historiske bilde vi har på veggen i skytterhuset. Lagets første formann, og en av grunnleggerene, Sigurd Sjursen og styremedlem Georg Jokstad er mest sannsynlig de to andre. 16-01-1928 ble Lauvstakken Miniatyrskytteravdeling stiftet etter forslag fra Georg Jokstad på årsmøte i desember 1927. I 1931 fikk laget en avtale om at Miniatyrskyttergruppen skulle få låne gymsalen på Holen skole til trening. Laget fikk også en tung start med en støysak + dårlige økonomiske tider i de harde 30-årene + 2 verdenskrig etterhvert. Hver gang laget fikk hodet over vannet kom det nye problemer.Tyskerene tok huset og brukte det i de fem årene mens 8 av medlemmene mistet livet under krigen. Mer under "les mer". Hvis det blir mange lesere vil historietimen fortsette på hjemmesiden. Les mer om Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?