Siste nyheter
Danske Bank støtter laget med kr 20.000,- til 2 nye skiver på 100 meter !

Danske Bank støtter laget med kr 20.000,- til 2 nye skiver på 100 meter !

Det viser seg at det er fint å ha en Dansk bank i Norge ! Danske Bank støtter laget med kr 20.000,- som skal brukes til skive nr 11 og 12 på 100 meter. Nå er det bare å finne en god løsning i graven Vi har monitorer + nr skilt + plass i graven. En slik utvidelse er vel egentlig mer påkrevd enn den vi plutselig fikk på 200 meteren. Det er på 100 meter presset er størst gjennom sesongen med ungdomstrening, jegerprøver og åpne stevner. Slik støtte gir energi til dugnadsarbeidet ! 

Imponerende skyting av Kristoffer og Sander i Jondalen !

Imponerende skyting av Kristoffer og Sander i Jondalen !

1 mai stevne hadde rekord deltagelse med ca 300 deltagere. Kristoffer ( bilde ) vant ER i Jondal med ny pers, 350 med hele 31 sentrum. Sander ble nr 2 med 350 og 26 sentrum. Litt før på dagen skjøt Kristoffer 350 med 28 sentrumstiere i Tørvikbygd og ble nr 3. Vi hadde mange av våre med som viste tendenser til god skyting, noen kanskje litt nervøs på avtrekkeren den første stevnehelgen. Alle resultatene finner dere på arrangørenes sine hemesider. 

JEGERE ! 2 mai starter vi med trening og oppskyting for jegere.

JEGERE ! 2 mai starter vi med trening og oppskyting for jegere.

Da starter trening og oppskyting, det fortsetter hver mandag fremover. Se terminlisten under jaktskyting øverst på denne siden. Ikke vent til jakten begynner, start trening og gjennomfør oppskytingen tidlig slik at du kan trene i ro og mak mens andre stresser. Nytt av året er at du kan betale med kort. Vi selger trenings- og jakt-ammo i kalibrene 6,5 + 308 og 3006. Alle er velkommen enten de er medlem eller ikke. Instruksjon og evnet hjelp med riflen kan du få på stedet. Under "Les mer " finner du hele terminlisten for trening og oppskyting for alle ivrige storvilt jegere Les mer om JEGERE ! 2 mai starter vi med trening og oppskyting for jegere.

Vi starter opp med intern serieskyting for alle på 200 meter 11 mai !

Vi starter opp med intern serieskyting for alle på 200 meter 11 mai !

Nå er det på tide å komme i gang med noe som drar flest mulig på banen, derfor starter fi opp igjen med suksessen intern serieskyting. Dette skjer på 200 meter med første skyting 11 mai. Det blir gitt respitt ( ekstra peong ) i de fleste klasser slik at alle skyter det programet de normalt skyter, dvs en rekrutt/ER skyter alle skuddene liggende mens jr skyter liggende og kne. Reglene + respitt oversikt mm finner dere under "Les mer" Les mer om Vi starter opp med intern serieskyting for alle på 200 meter 11 mai !

Da blir vi 25 skyttere + følge som reiser til Lerum cup 20 til 22 mai 2016 !

Da blir vi 25 skyttere + følge som reiser til Lerum cup 20 til 22 mai 2016 !

Siste frist for å hive seg på er 6 april for 9 april vil det bli sendt mail med felles påmelding til arrangøren, dette er mulig for grupper på 10 skyttere eller flere ( vi blir 25 skyttere ! ). Da tenker jeg vi skyter Knipenborg om fredagen når vi kommer, den er like ved hotellet. Lørdagen skyter vi de to stevnene Sogndal og Leikanger. Søndagen skyter vi Farnes og Aurland før vi reiser hemigjen. Dette er jo blitt en tradisjon for oss ! For de som ikke har anledning til å delta på landsskytterstevne er dette en god erstatning. Vi andre sier ja takk begge deler. De som skal bli med til Sogndal og Lerumcup kan gi beskjed pr mail til bergen@skytterlag.no slik at vi kan få en oversikt. Felles påmelding blir arrangertog overnatting har vi fått til. Dette passer like godt for de aller yngste som for de aller eldste. Bilde viser heiagjengen når våre var i ilden hos Knipenborg Skl i Årdal. Som dere kan se i deltagerlisten er det mange ungdommer som allerede har meldt seg til turen. Vi skal bo på Klingenberg Hotell i Årdal. Link til Hotellet finner du under "Les mer"
Deltagerliste finner dere under "Les mer", 20 skyttere så langt ! Husk å bekrefte plassen ! Vi har nå 4 ledige 2 manns rom.
 Les mer om Da blir vi 25 skyttere + følge som reiser til Lerum cup 20 til 22 mai 2016 !

Tømmerstokker på banen ? Ka e det no di har funnet på...

Tømmerstokker på banen ? Ka e det no di har funnet på...

Nei, vi har ikke kjøpt oss vedovn til det nye huset. Granvin Skog holder på med å kjøre bort en del tømmer som er sagd ned oppe i Nordnesdalen. Det er så smal og bratt vei opp til tømmeret at de må trensportere det til en oppsamlingsplass slik at en tømmerbil kan få hentet det. Via grønn Etat i bergen Kommune ble de satt i kontakt med oss. I gledesrusen over å få låne parkeringsplassen vår i 3 uker ville de støtte laget vårt. Det er til vår fordel at vi er velvillige til nærmiljø og kommune, det gjør at flere og flere får et positivt forhold til skytterlaget. For de som ikke vet det så har grønn etat brukt banen til helikopterlandingsplass ifbm å få materialer opp på byfjellene for å lage turstier. Telenor har brukt plassen til å få materialer opp på løvstakken ifbm masten der oppe, Vi har flere lag og foreninger som bruker området til sosiale samlinger , o-løp og aktiviterter for barn. Til tross for at folk bruker området til lufteturer og mosjon har vi ennå ikke opplevd problemer i fbm sikkerheten da alle vet hva rødt flagg betyr. I tillegg holder Bergen Veteranvogn klubb møter i huset de siste halvåret og vil nok fortsette en stund til. Og selvfølgelig husorkesteret vårt, Laksevåg Sportsskytterlag som også driver ungdomsarbeid der vi vil være med å høste fruktene i fremtiden. Det er fint å se at det fine anlegget vårt kan bli brukt av mange mennesker i alle aldre.
Formannen
 

27 av våre skjøt Hordastevne hos Fana. Ungdommene vant Lagskytingen !

27 av våre skjøt Hordastevne hos Fana. Ungdommene vant Lagskytingen !

Det var ungdommene som sto for den beste prestasjonen da Ole Martin, Kristoffer og Sander vant lagskytingen med 89 traff. Best av våre i ungdomsklassene var Kristoffer som vant 30 skudden med 30/29, sander ble her nr 2 med 30/28. Kristoffer ble nr 3 etter finalen der han skjøt 12/10 og ble rangert bak på innertreff. Arne Kjelby ble nr 3 i V65 etter omskyting om 2-plassen. Geir Inge blenr 2 i V55 med 36 treff. Arrangøren var heldig med været og hadde et fint feltopplegg inkl stang og felthurtig. Varierende vind skapte problemer for mange, spesielt de aller yngste med kaliber 22 i finalene. Alle resultatene finner dere på Fana sin hjemmeside.
Raymond ( bildet) viser at han er fornøyd med rekrutteringsarbeidet i laget. Nå er det bare å sette i et større hullkorn slik at vi kan starte baneskytingen for alvor.
 

Hele 34 skjøt lagsmesterskapet i feltskyting !

Hele 34 skjøt lagsmesterskapet i feltskyting !

Det var gledelig mange som deltok på årets lagsmesterskap. I klasse ASP har vi sikkert enda flere men Mariell og Andreas leverte meget god skyting.Rekruttene våre, Henning og Xander leverte god skyting her også, Henning ble lagsmester på innertreff. Xander skjøt 30 treff, det samme gjorde han på Seim forrige helg. I ER var det spesielt Kristoffer med 30/29 og Sander med 30/28 som måtte kjmpe for å avgjøre hvem som vant, hele fire finaleskytinger måtte til før Kristoffer trakk de lengste strået. Junioren Ole Martin var alene i sin klasse men med 30/20 + 10/6 i finalen skulle man ha skutt meget godt for å slå han. I seniorklassen dukket Odd Anders opp og tok seieren foran Yngve mens vårt nye felt talent Sverre ble nr 3 etter en uheldig skring på liggende holdet i finalen. Det betyr også at det er disse tre som leder om den oppsatte sølvpokalen, Lagspokalen, som vinner av årets tre lagsmesterskap får napp i. Yngve tok første napp i 2015 og har nå et napp till innen rekkevidde. Den største seieren gikk til lagsarbeidet da rekordmange deltok, det samme har vi sett på åpne stevner hos andre lag. Bilde viser klassevinnerene i R, ER og Jr Les mer om Hele 34 skjøt lagsmesterskapet i feltskyting !

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Vi har nå økt til 82 grasrotgivere som bidrar med 5 % av innsatsen via Norsk Tipping uten at det går utover vinnersjansene. Disse 5% ga over kr 36.000,- til skytterlaget i 2015. Antall givere har nå stått ca stille siden i fjor på samme tid, derfor er det på tide å gjøre nokke ! Hvis alle som er i befatning med gambling i Norsk Tipping gir sin andel til Bergen Skytterlag + får en eller to andre til å gjøre det samme vil vi klare å få en fin økning i løpet av desember. Det er enkelt å tilegne Bergen Skytterlag disse 5% for det kan gjøres på nett ( Norsk Tipping.noe ) eller enda enklere, gi beskjed i kassen neste gang du skal tippe : Eg vil støtte Bergen Skytterlag ! Da fixer de det der og da. Da er du sikker på at noen vinner hver gang du tipper ! For flere tips se under "Les mer" Les mer om Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også !

Dugnadsarbeidet går unna !

Dugnadsarbeidet går unna !

All jord er fjernet foran 100 meter standplass og erstattet med grus. Der er installert lys i 200 meter grav. Nedslagsfelt for 100 meter feltinnskytingsholdet på 200 meter får nedslagsfelt. Styrerom og ytter rom ved 200 meter standplass er snart ryddet og nye møteromsmøter er på plass på styrerom. Alle gamle papirer og dokumenter er sortert slik at det med historisk verdi blir tatt vare på. Om ca 1 uke starter arbeidet med å få nr skilt over skivene på 100 og 200 meter + ny kommandobod på 100 stpl. Det er litt rest arbeid her og der men det bør vi få unnagjort innen rimelig tid. Les mer om Dugnadsarbeidet går unna !

Mye god skyting av våre på samlagstevne felt hos Seim,

Mye god skyting av våre på samlagstevne felt hos Seim,

Med 28 fra Bergen som skjøt feltrunden ble det utrolig mye gode prestasjoner. Det var bare i V73 vi ikke hadde deltagere, i de andre klassene viste vi ingen beskjedenhet på premiebordet. Med gode aspiranter, 30 treff i rekrutt + ER + Jr + V65 så kan vi ikke klage. Med vinnere i ER + kl 1 og kl 2 og lagskyting for ungdommene så finner formannen trøst i medlemmenes innsats etter å ha skutt 9 skudd i feil skive, det varmer også med Sondre som er første års senior som med sitt resultat kom i seniorfinalen. Bildet viser ungdeommene etter å ha skutt 30 treff på hovedskytingen, noe som ga seier i R + ER og Jr. Seim hadde et fint feltopplegge i strålende vær. Siste hold på grovfelten ble nok i vanskeligste laget for de aller fleste. Alle resultatene finner dere på Seim sin hjemmeside, flere bilder finner dere under "Les mer" Les mer om Mye god skyting av våre på samlagstevne felt hos Seim,

Overnatting under LS i Målselv 2016 ! Oversikt finnes her

Overnatting under LS i Målselv 2016 ! Oversikt finnes her

Svein har booket 4 hytter, hver hytte med 2 stk 4 sengers rom + stue, kjøkken og bad. Pris = 995,- pr døgn ( kr 125,- pr seng/døgn). De er reservert for perioden 29/7 til 4/8. Hyttene er i fbm et hotell i Bardufoss og ligger ca 30 min kjøring fra LS arena. Hva som er ledig finner dere under "Les mer". Hvis du/dere vil bestille et rom må det sendes en mail til : bergen@skytterlag.no . Det leies ut hele rom slik at hvis noen vil dele et firemanns rom må man avtale seg imellom.

Pr 19 april er det ett 4-mannsrom ledig !.
 Les mer om Overnatting under LS i Målselv 2016 ! Oversikt finnes her

Ny, stor vandrepokal i sølv på lagsmesterskapene, felten er 16 april !

Ny, stor vandrepokal i sølv på lagsmesterskapene, felten er 16 april !

Det er nå satt opp ny vandrepokal i sølv for lagsmesterskapene ( bildet ), pris på denne er over kr 10.000,-. Den som har lavest plass siffer på de tre lagsmesterskapene felt + bane + 15 meter får årets aksje. Første vinner ble Yngve Johannessen som dermed får 2015 aksjen. Pokalen heter lagspokalen og det er seniorprogrammet som gjelder. Det betyr at de som hører til andre klasser kan delta men da må man også skyte en runde med seniorprogrammet, slik kan ungdommer og veteraner også prøve seg. Den som først får 5 aksjer vinner pokalen til odel og eie. Pokalen må gå i minimum 10 år før noen kan vinne denne. Statutter er satt opp. Derfor er det viktig at flest mulig deltar på lagsmesterskapet felt som blir arrangert lørdag 16 april. Det fine er at man trenger ikke å bli lagsmester i en displin for å vinne aksje i pokalen, det viktigste er å delta på alle tre mesterskapene og gjøre sitt beste. 

Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Under opprydning i gamle papirer dukket det opp nok et bilde i en serie som var tatt i , dvs samme biled serie som bildet på veggen i skytterhuset.På bildet som dukket opp i går skyter de kne, sammen med bilde fulgte det et brev fra en av sønnene til skytteren til høyre på bilde som er Politibetjent Georg Jokstad. I midten sitter Gustav Løvstakken som hadde gård i baneområdet. Det var han som stilte egen grunn til disposisjon i 1927 slik at banen ble etablert der den er i dag. Til venstre er lagets første formann Sigurd Sjursen, det var også disse tre som sto fremst da Lauvstakken skytterlag ble stiftet 10/10-1926. Gutten med sixpence og stoppeklokke er også sønn av Georg Jokstad, han heter Tore Jokstad og er 13 år. Tore begynte selvfølgelig med skyting han også og ble en god skytter etterhvert. .
Jeg tror de ville ment at vi var" spennspika gærn" hvis vi hadde kunne fortelle de hvordan skytebanen og laget kom til å bli 90 år etter at de satte det i gang. Laksevåg skytterlag ville faktisk blitt 90 år 10/10-2016 mens Miniatyrskytteravdelingen ( LSSL ) blir 90 år i 2018. Det er utrolig hva som dukker opp i alt rot og skrot men nå er det ihvertfall nå reddet for ettertiden. Årets skytterfest blir jo dermed en jubileumsfest. Nå er Samlagstevne for Hordaland skyttersamlag rett om hjørnet. Derfor tar jeg med deltagerlisten fra 1931 under "Les mer" Her ser du hvor mange de forskjellige lag deltok med.
 Les mer om Historietime nr 2: Skytterene fra 1929 er identifisert.

Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?

Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?

Selv om vi i dag heter Bergen Skl så startet det hele ved Løvstakken for en del år siden. Ifbm rydding etter hus- og banebygging kom jeg over den aller første styreprotokollene fra 1926 til etter krigen. Den magiske datoen er 10-10-1926 ( mange tiere). Da ble Lauvstakken skytterlag stiftet. Den første skytingen foregikk på Nymark ute på Laksevåg men det var et uegnet sted. Derfor fant en av grunnleggerene, Gustav Løvstakken, ut at det var bedre å anlegge banen der den ligger i dag. I 1927 ble det anlagt 100meter og etterhvert ble det 300m og 600 meter. Jeg er ganske sikker på at det er Gustav Lauvstakken, eller "Gustn" som vi kalte han, som er skytteren i midten på det historiske bilde vi har på veggen i skytterhuset. Lagets første formann, og en av grunnleggerene, Sigurd Sjursen og styremedlem Georg Jokstad er mest sannsynlig de to andre. 16-01-1928 ble Lauvstakken Miniatyrskytteravdeling stiftet etter forslag fra Georg Jokstad på årsmøte i desember 1927. I 1931 fikk laget en avtale om at Miniatyrskyttergruppen skulle få låne gymsalen på Holen skole til trening. Laget fikk også en tung start med en støysak + dårlige økonomiske tider i de harde 30-årene + 2 verdenskrig etterhvert. Hver gang laget fikk hodet over vannet kom det nye problemer.Tyskerene tok huset og brukte det i de fem årene mens 8 av medlemmene mistet livet under krigen. Mer under "les mer". Hvis det blir mange lesere vil historietimen fortsette på hjemmesiden. Les mer om Historietime nr 1: Når og hvordan ble Laksevåg skytterlag til ?

Våre vant klassene ER + 1 + 2 + 4 i årets feltkarusell !

Våre vant klassene ER + 1 + 2 + 4 i årets feltkarusell !

I feltkarusellen teller 4 av 6 feltstevner. Det var meget jevnt i flere av klassene, der var det totalt antall innertreff som avgjorde. Sander Sælensminde vant ER, Svein Johansen vant klasse 1, Raymond Korneliusen vant klasse 2 mens formannen vant klasse 4. I tillegg ble Ole Martin Halvorsen nr 2 i junior, kun et par innertreff bak vinneren Anita Bjørkedal fra Sartor. Alle resultatene finner dere på Hordaland Skyttersamlag sin hjemmeside. Det er også Hordalnd Skyttersamlag som står som arrangør av feltkarusellen. 

Dobbelt stevne hos Tysse og Strandvik i Strandvik. Vi deltok med 19 skyttere !

Dobbelt stevne hos Tysse og Strandvik i Strandvik. Vi deltok med 19 skyttere !

Tysse og Strandvik laget til flotte feltrunder i fint feltvær. Hele 153 skyttere deltok på disse stevnene, inkl hele 19 skyttere fra Bergen. Dette var også avslutningen i feltkarusellen 2016 der Strandvik var obligatorisk. Hos Tysse ble Sander Sælensminde nr 4 med 30/23 og Kristoffer nr 5 med 30/20 i ER. Arne ble nr 2 i V65 med 30/23. Ole Martin ble nr 2 i Jr med 30/21. Aspirantene Adrian og Andreas skjøt hhv 20/6 og 16/4. Seniorene skjøt også godt, Svein ble nr 7 i kl 5 med 29/14, Magne nr 4 i kl 4 med 27/11, Sondre nr 6 i kl 43 med 23/5, Sverre Heum nr 3 i kl 2 med 23/12, Stig Lilleheil vant kl 1 med 21/9 med Svein Johansen som nr 2 med 20/2. Geir Inge vant V55 med 28/16, Siste stevne var Strandvik som er meget viktig i karusellen. Sander ble nr 2 med 30/25. Svein ble nr 7 i kl 5 med 30/8, formannen nr 3 i kl 4 med 28/9, Sverre vant kl 2 med 26/14, Stig Lilleheil vant ( igjen) kl 1 med 26/13 og Svein Johansen nr 2 med 22/5. Geir Inge ble nr 4 i V55 med 28/13. Det var også premiereing for lavest plass siffer for begge stevnene i alle klasser, Her vant Stig 1000,- kr i kl 1 mens Sverre og Geir Inge vant 500,- kr hver i hhv kl 2 og V55. Mer under "Les mer" Les mer om Dobbelt stevne hos Tysse og Strandvik i Strandvik. Vi deltok med 19 skyttere !

Nå er det innspurt i bane bygging med dugnader frem mot mai.

Nå er det innspurt i bane bygging med dugnader frem mot mai.

Nå blir det innkalt til diverse dugnader for å bli ferdig med alle prosjektene. Der er egentlig bare detaljer igjen men blir det ikke gjort nå blir det mest sannsynlig aldri gjort. Snekker er leid inn til å lage kommandobod på 200 meter + stativer med nr skilt på 100 og 200 m grav. Dugnadene består i rydding, vasking , fjerning av stein i skuddfeltene, gjøre nedgang til 100 m stpl ferdig, installere lys i 200m grav og på loft i skytterhuset + noe annet som er nødvendig. Oppgavene er fordelt på medlemmene og man kan jobbe med dette når som helst. Traktoren vår ( bilde) blir nok en gang et viktig hjelpemiddel når stein skal fjernes, jord skal flyttes og grus skal fraktes. De som ikke har fått tildelt oppgaver kan hive seg på i fart, alle skal få ! 

Fylkesmannen har gjort  et endelig vedtak ifbm støysaken !

Fylkesmannen har gjort et endelig vedtak ifbm støysaken !

I dag fikk vi oversendt Fylkesmannens endelige vedtak ifbm klage fra en nabo som påstår at støyen fra skytebanen har økt ifbm de siste utfyllingene. Dette har vi påstått er feil men pga en støyrapport som Miljødep. har sydd sammen ble vi pålagt å foreta ny støymåling for egen regning.Miljødep. sin rapport var helt feil. Svaret, som dere kan lese under "les mer", sier at saken er med dette avsluttet og kan ikke påklages. Fornuften seiret ! Da spørs det hvem som egentlig bør betale regningen vi har fått for ny støymåling, Kr 120.000,- er mye penger å kaste bort pga andres dårlige arbeid. Les mer om Fylkesmannen har gjort et endelig vedtak ifbm støysaken !

Gunnaren fikk i kveld tildelt prisen "Årets skyttersjel 2015", velfortjent !

Gunnaren fikk i kveld tildelt prisen "Årets skyttersjel 2015", velfortjent !

På bilde ser dere Gunnar flankert av sin kjære Kirsten og en som mange av de som har skutt en stund vil kjenne igjen, Evelyn Mannigel. De ca 50 fremmøte,inkl mange ungdommer, fikk se at Gunnar fikk håndfast bevis for utmerkelsen + blomster og en sjekk på Kr 10.000,- som går til Laksevåg Sportskytterlag. Alt dette var i NSF sin regi men skytterene i Bergen skytterlag/DFS setter også stor pris på Gunnaren .Mange medlemmer i begge lag + LSSL & Bergen Skl hadde romlet sammen en ekstra gave da Gunnar fyllte 70 år for en uke siden. 17 februar var han bortreist på dagen, han besøkte en gammel skyttervenn som mange vil huske, Jan Valklev. Derfor fikk han i dag overrakt en gavesjekksom kan brukes hos Våpen Søylen + blomster. Det ble kaffe, brus og kaker til alle fremmøtte. Lokalavisen Sydvesten stillte opp og kommer nok med en fyldig reportasje om kort tid. Under "Les mer" finner dere noen flere bilder. Gratulerer Gunnar ! Les mer om Gunnaren fikk i kveld tildelt prisen "Årets skyttersjel 2015", velfortjent !

Gunnar får prisen "Årets Skyttersjel 2015" torsdag 25 februar !

Gunnar får prisen "Årets Skyttersjel 2015" torsdag 25 februar !

Torsdag 25 februar får Gunnar overrakt prisen under en offisiell overrekkelse i skytterhuset. Gunnar fyller også 70 år i dag 17 februar. Vi gratulerer han med dagen !! Selv om det er i NSF og Laksevåg Sportskytterlag han er blitt hedret med denne tittelen så angår det i høyeste grad oss i DFS også ( det fremgår også av teksten under "les mer"). Arbeidet han utfører gjør at våre ungdommer blir enda bedre rustet til utesesongen og til de en gang blir seniorer. Tittelen medfører også at LSSL får en premie på kr. 10.000,- som de kan bruke til det de vil, den blir helt sikkert brukt på beste måte. Vi i Bergen Skytterlag gratulere Gunnar med en meget velfortjent utnevnelse !
Under "Les mer" kan dere lese det som NSF skriver på sin hjemmeside. For øvrig er alle velkommen til overrekkelsen som skjer kl 18.00. Kanskje blir det kaffe og kaker også...

Hilsen Formanen i Bergen Skl
( og medlem i LSSL )
 Les mer om Gunnar får prisen "Årets Skyttersjel 2015" torsdag 25 februar !

Se oppe under terminlister ! Her finnes også en del info om vakter og dugnader.

Se oppe under terminlister ! Her finnes også en del info om vakter og dugnader.

Der finner dere terminlister for Ungdomsgruppen/15m + 100m inkl vaktliste + intern terminliste for 200 metern. Her ligger også vaskeliste for 15m skytehall, den skal rengjøres 1 gang pr mnd itillegg til at den enkelte skal rydde og støvsuge etter seg etter hver trening. Laksevåg Sportskytterlag sin terminliste er også lagt her slik at man kan delta på stevne eller finne ut at det ikke passer å trene den dagen.
Hvis alle hjelper til vil resultatet bli meget bra !
 

En stor seier for laget ! Klaging på støy fra skytebanen er nok en gang avvist av Bergen Kommune

En stor seier for laget ! Klaging på støy fra skytebanen er nok en gang avvist av Bergen Kommune

Etter mye arbeid med "støysaken" + god hjelp fra DFS er resultatet som kom i posten i dag en meget god start på det nye året. Resultatene etter støymåling og støyberegningene er at det er mindre støy enn vår beregning fra 2009 viste. At Miljødepartementet laget og offentlig gjorde en beregning som viste at de aller fleste hus rundt oss var innenfor rød eller gul støysone gjorde ikke saken bedre. Denne rapporten var med på at Fylkesmannen underkjente Bergen Kommune sin avgjørelse som sa at det var ikke mer og økende støy fra skytebanen, de påla oss å gjennomføre en meget kostbar støymåling. Det viste seg etterhvert at Miljødepartementet sin beregning var skikkelig skivebom mens vår nye rapport viser at situasjonen er mye bedre nå enn forrige gang (da var situasjonen også god ). Rapporten er nå også godkjent av Kommunen og saken er avsluttet. Sånn kan de gå når noen klager på alt og alle i egen interesse med håp om egen vinning, mye røyk og ingen ild....I tillegge har vår "gode" nabo igjen klaget til Fylkesmannen fordi han mente at han skulle vært med på støymålingene, jeg tror han hadde sprengt støymåleapparatet med mas............ 

Utleie av lokale, brylluper og konfirmasjoner!

Utleie av lokale, brylluper og konfirmasjoner!

Fra 11/11 2015 tar vi imot bestillinger for leie av selskapslokealene. Spørsmål rettes fortrinnsvis til Bergen@skytterlag.no . Vi må tilpasse utleie til lagets egne arrangementer.Vi foretrekker bryllup, konfirmasjoner og utleie til lag og foreninger. Feiring av dager vurderes på forespørsel med vi leier ikke ut til lavere enn 50 års dager. Dette er begrenset da vi vil ta vare på vårt nye klubbhus. Priser og annen informasjon finner dere under "Les mer" Les mer om Utleie av lokale, brylluper og konfirmasjoner!

Rapporten etter støymålingen er klar !

Rapporten etter støymålingen er klar !

Etter klage fra en "god" nabo som gikk helt til fylkesmannen + en amatørmessig støyberegning fra Miljødepartementet ble skytterlaget pålagt å få utført støymåling og beregning av støy fra skytebanene, DFS ble kontaktet og innen en time var de i gang med førstehjelp !. Norges kanskje aller beste ekspertise ble leid inn, det var Rieber som holder til i Oslo. De kom over og målte mens det ble skutt fra 200 meter + pistolbanene. Det viste seg at Miljødepartementet sin rapport var "et skikkelig bomskudd" mens proffene i Rieber kom med en fyldig og riktig rapport som vi kan kalle en "innertier" fordi rett skal være rett.. Vi hadde tidligere fått utført en støyberegning så sent som i 2009, det viste seg at denne beregningen var ganske riktig. Pga høyere og flere voller + skytterhuset som er en støydemper mot boligene ble resultatet at kun ett hus var berørt, huset nede ved avkjørselen er i rød sone mens de andre naboene inkl klager er utenfor. Vi og BPK som er blitt påført store 6-sifrede kostnader pga Miljødirektoratets amatører og en som jeg antar har en skjult agenda, er lite fornøyd med dette ( men meget fornøyd med resultatet). Nå er det opp til kommunen å avvise klagen ut fra resultatet som viser at de er grunnløse, kommunen avviste klagen tidligere men ble overprøvd av Fylkesmannen pga rapporten til Miljødepartementet. Vi som bruker mye fritid og krefter på dugnad og lagsarbeid er lite fornøyd med at våre slunkne lagskasser blir tappet i utrengsmål, det er ikke slik samfunnet skal fungere. De som ikke liker at skytebanen er den der er får nok ikke økt inntektene sine med det første, de bør heller ikke skaffe seg hus helt "oppi ræven" vår ! Det kan vel heller ikke være så mye støy når vedkommende har bodd ulike steder nær skytebanen i over 40 år før han oppdaget oss......

Formannen.
 

Er du en ung jente eller gutt som vil prøve skytesporten ? Kom opp torsdager kl 17,30 !

Er du en ung jente eller gutt som vil prøve skytesporten ? Kom opp torsdager kl 17,30 !

På bilde ser dere ungdomslederen på landsskytterstevne i Sandnes, Øyvind. Han er minst like hyggelig som han ser ut til å være :-) Les også i artiklene under her på forsiden så ser dere litt av hva vi holder på med og hva medlemmene presterer. Vil dere prøve skyting er det bare å komme torsdager ca kl 17,30. Har dere spørsmål, ring formannen på 41667781. Alt utstyr får du låne gratis på skytebanen. Vi skyter inne i vinterhalvåret og på 100 meter i sommer halvåret, all skyting foregår på elektroniske skiver. Sporten passer for alle i alderen fra ca 9-10 år og oppover til sjuende far i huset. Sporten passer minst like godt for jenter som for gutter. 

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ungdommer fra ca 9-10 år og oppover både jenter og gutter: Se også under " Om oss" på toppen av siden og klikk på ungdomsgruppen,
Storvilt jeger som vil lære mer enn å skyte...nemlig å lære å treffe det du skyter på.
Skyte interesserte i alle aldre, (det er aldri forsent å begynne ),
Alle som ønsker å utøve skytesport i et godt og sikkert miljø er velkommen.

Vi kan tilby et topp moderne utendørs skyteanlegg med et moderne klubblokale med innendørs skytebaner + feltskyting.. Innmelding; se under OM OSS til venstre på siden eller send en mail til skytterlaget; bergen@skytterlag.no
 Les mer om Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

Bergen Skytterlag fylte 150 år 25 november 2011.Jubileums stevne ble arrangert i august 2012 fordi vi startet jubileumsåret med å rive klubbhuset. Nå er det nye huset tatt i bruk. Pr i dag holder vi påmed å utvide ogmoderniser 200 meter banen Her blir det økt kapasitet fra 12 til 16 elektroniske skiver og elektriske skiveheiser. I forkant av jubileumsåret bestemte vi oss for å satse på rekruttering, dette har gått fortere og bedre enn noen av oss hadde drømt om. Ungdommene våre har allerde hevdet seg helt i toppen på mange store og små stevner. I år er vi 22 skyttere som reiser på Landsskytterstevnet i Lesja.

Les fakta under LES MER.
 Les mer om FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :