Siste nyheter
Nesten 70 deltok på ungdomsgruppens grillfest !!?

Nesten 70 deltok på ungdomsgruppens grillfest !!?

Ungdomslederen og Anne Lise + formannen forberedte grillfest for hele 50 deltakere, det var ungdommene med familie. Etter hvert økte antallet til ca 60 påmeldte. Det ble kjøpt inn alt som trengs for å lage grillfest for så mange og heldigvis + litt til. Det var også rikelig med hjemmebakt og kaffe. Da været var OK minus ble det dekket på inne og maten ble grillet ute, dette fungerte utmerket. Det strømmet på med forventningsfulle ungdommer med følge, nærmere 70 med stort og smått. det var presisjon i grilling og servering ( og innkjøp ) så arrangementet gikk knirkefritt og alle fikk rikelig med godsaker. Høydepunktet for de aller yngste var premieutdelingen der det gjeveste var Sander som fikk bevisene for at han var blitt medlem i den eksklusive 350 klubben.. Vi har god bredde med mange talenter som kommer til å følge etter Sander og de andre i toppen etter hvert. Arrangørene var meget fornøyd med fremmøte og synes dette gikk på skinner men hva gjør vi hvis denne økningen fortsetter ?? leier Grieghallen ? Flere bilder under "Les mer" Les mer om Nesten 70 deltok på ungdomsgruppens grillfest !!?

Sander ble Hordamester i ER med 350 pao Voss !!

Sander ble Hordamester i ER med 350 pao Voss !!

Etter en feilfri 25 skudd lørdagen skjøt Sander utrolige 100 med 9 innertiere i finalen i dag, søndag. Det ble en spennende finale da det var flere om beinet med 250 før finalen. Det viser at ungdomsarbidet de siste årene har lønnt seg, vi har flere som kan vinne større stevner men i dag var det Sander sin tur. Formannen visste at Sander var kapabel til dette men at han klarte det er en annen sak. Sander fulgte det gamle jungel ordet: Best når det gjelder ! Vi kommer garantert til å få stor glede av Sander og de andre ungdommene i tiden fremover. Grattulerer til Sander og sponsorene ( foreldrene) samt ungdomsgruppens gode arbeid !
Mer under "Les mer".
 Les mer om Sander ble Hordamester i ER med 350 pao Voss !!

Ny dugnad onsdag 24 juni !

Ny dugnad onsdag 24 juni !

Vi trenger en eller to som kan klargjøre 200 m grav før snekkerarbeidet begynner. Oppdraget er enkelt, vi må rydde vekk litt stein og vekster på utsiden av bakmuren ( Bilde ) slik at vi kan sette opp en bakvegg der kledningen går litt nedenfor muren uten å komme i konflikt med stein, jord og vekster. helt nord i graven må det også fjernes litt jord i overgangen mellom bakmur og endemur. Skiveheisene er under montering så planen er at alt skal være klart til snekkerarbeidet når skiveheisene med skiver er kommet på plass. Kalkulert tid for oppdraget: 2 mann i 3-4 timer ? Redskap: hansker, spade, spett og en grensaks. redskapene har vi på banen. I tillegg skal vi kjøre en del skrot og gamle sikteblinker i isopor til gjenbrukstasjonen + rydde litt her og der. Det er utrolige mengder som allerede er kjørt bort. Bygninger og graver skal være ryddig og fri for gamle saker & ting som vi aldri for bruk for. Baneområdet skal være ryddig og presentabelt til enhver tid. Hilsen Formannen 

Ungdommene imponerte på Hordastevne, Sander leder ER før finalen !

Ungdommene imponerte på Hordastevne, Sander leder ER før finalen !

Hordastevne på Voss ble meget spennende første dag. Sander skjøt 250 med 18 innertiere og ligger på delt 4-plass etter 25 skudden. Det betyr også at han leder sammen med 6 andre ungdommer før finalen, i finalen teller ikke innertierne på 25 skudden. Anita Bjørkedal fra Sartor vant 25 skudden med 250 og hele 23 inner. Ole Martin er nr 8 med 249p. I Rekrutt har vi nå et nytt talent på vei ! Arne Henrik Eikeland ( bilde under "les mer" ) skjøt 241 og er nr 11, mulig dette er ny pers ? Det er et kvalitets stempel at man perser på store stevner. Arne Henrik kommer vi garantert til å få mye glede av .I klasse 2 er Andrè nr 1 med 243 og Raymond nr 4 med 240. Stine ble nr 2 i kl 3 med 235, Gunnar 237 i kl 4 og Svein 238 i kl 5. Det var også stang og stuper på Borstrondi, fint opplegg på begge øvelsene. Best av våre ble Formannen med 22 på stangen og Espen Grimstvedt med HK militærvåpen fikk hele 26 treff. Bildet er et arkivbilde av Sander. Mer under "Les mer" Les mer om Ungdommene imponerte på Hordastevne, Sander leder ER før finalen !

JEGERE : Mandag 22 juni er siste trening og jegerprøveskyting før ferien !!

JEGERE : Mandag 22 juni er siste trening og jegerprøveskyting før ferien !!

Trening og oppskyting blir arrangert hver mandag fra 4 mai ! Alle trenger å trene med jaktvåpenet over tid slik at man få kokt eller stekt det man sikter på under høstjakten. La ikke skadeskyting ødelegge for deg og ikke minst av hensyn til det storviltet du skyter på. Tren 20 - 30 skudd ofte utover sommeren istedenfor panikk trening i siste liten. Skyt gjerne opp i mai og tren videre. Vi selger jakt og treningsammo der disse går helt likt med hverandre. Utvalget består i kalibrene 6,5 + 308 & 3006.
Husk kontanter da vi ikke tar kort. Alle er velkommen, du trenger ikke å være medlem for å skyte disse kveldene. Terminliste finner du under "Les mer" Er du heldig får du også sett hjort på skytebanen da de ser ut til å trives hos oss. Klikk på "Les mer" så finner du komplett liste over årets "jegerkvelder"
 Les mer om JEGERE : Mandag 22 juni er siste trening og jegerprøveskyting før ferien !!

Lagsmesterskap for ungdommene ble meget spennende !

Lagsmesterskap for ungdommene ble meget spennende !

Kveldens lagsmesterskap for de yngste ble meget spennende. Det var gledelig mange ungdommer som deltok og mange fornøde fjes å se. I junior skjøt Sondre 245 på innledende og han trengte 100 på omgangen for å skyte ny pers. Sondre dro til med 100 med hele 9 innertiere, det holdt både til lagsmestertittel og ny pers. I rekrutt vant Tim med 331 p med den nye Saueren. I ER ble det en spennende affære da Ole Martin og Sander startet med 250 og Kristoffer med 249. Som tidligere nevnt på hemesiden, disse tre følger hverandre tett men det er fint med denne bredden....de må skjerpe seg for å vinne. Omgangen ble anvist til 100 på Kristoffer, 99 på Sander og 99 på Ole Martin. Dermed havnet hele trekløveret på 349 så her måtte det fintelling til. Ole Martin ble lagsmester, Sander nr 2 og Kristoffer nr 3, alle rangert på innertiere i omgangen. Bilder og mer under "Les mer" Les mer om Lagsmesterskap for ungdommene ble meget spennende !

Svein skjøt 343 på Meland og ble nr 5 totalt i kl 3-5 !

Svein skjøt 343 på Meland og ble nr 5 totalt i kl 3-5 !

Datadyret er på vei mot toppformen før Hordastevne, Svein dro til med 343 på Meland og 339 på Seim. Samtidig har Sander strammet grepet om Ole Martin og Kristoffer i ER. På Seim hadde Ole Martin og Sander 349 mens Kristoffer fikk 348. Hos Meland skjøt Ole Martin og sander 348 mens Kristoffer og Sander havnet begge på 347. Hvem av disse tre blir best på Hordastevne i helgen ?? Time will show som han sa i Flåklypa...spanande blir det uansett for dette gjør at alle tre må yte sitt aller beste for å bli beste ER fra Bergen og da kan alt sje. .Andrê vant klasse 2 på Seim med 342, hva presterer han på Voss ? Vi er 28 skyttere som reiser til Hordastevne kommende helg så mulighetene er tilstede for en viss suksess for laget. Bilde viser Svein med litt av fjorårsfangsten, det blir ikke mindre i år. 

Meget god skyting av våre på Fana og Os sine åpne stevner.

Meget god skyting av våre på Fana og Os sine åpne stevner.

Fana: Andrè Johannessen vant kl 2 med hele 347p. Ole Martin ble nr 3 i ER med 350, rangert på innertiere. Kristoffer nr 4 med 349 og Sander fikk 348 i samme klasse. Marcus skjøt meget gode 334 i Asp. Arne ble nr 4 i V65 med 349 mens Svein (bilde) var desidert best av våre seniorer i kl 3-5 med gode 342 p og ble nr 9 totalt. Dette lover godt for sesongen frem mot LS.
Os: her vant Andrè nok en gang kl 2, denne gangen med 345p. Ole Martin ble nr 4 i ER med 349p og Sander skjøt 347 i samme klasse. Best av våre seniorer ble nok engang Svein, nå med 335p.
 

Overnattingen under årets LS på Lesja er full booket!

Overnattingen under årets LS på Lesja er full booket!

Laget har nå 32 sengeplasser til disposisjon under årets Landsskytterstevne på Lesja men alt ble booket av lagsmedlemmer som var raske på avtrekkeren i løpet av 48 timer. Dette er fordelt i diverse "stuger" + i et bolighus. Det er rom med enkle senger, køysenger og dobbelt senger. dette er fordelt over totalt 9 rom i 3 bygninger. Dette ligger samlet og med et grillsted sentralt som sosialt midtpunkt, grillmat fikser vi etter hvert ( bildet ). I tillegg er to bygninger til blandt disse. Pris pr seng er kr 2000,- for hele LS, dvs torsdag til lørdag uken etter. Denne prisen kan bli justert en hundrings, det kommer an på hvordan romfordelingen går opp.Det er da kun lagets medlemmer som vil disponere hele området. For de som har vært med før så har dette vært leid av lagets medlemmer tidligere under LS. De som nå er interressert i plass for bobil/campingvogn sender mail med behov til bergen@skytterlag.no
Bookingliste finner du under "Les mer"
 Les mer om Overnattingen under årets LS på Lesja er full booket!

Løvstakkstevne bane er desverre utsatt !

Løvstakkstevne bane er desverre utsatt !

Vi liker spenning med dette blir for spennende ! Vi er usikre på om vi klarer å får ferdig 200 meteren innen vi skal arrangere Løvstakkstevne bane ihht terminlisten, da er det bedre å utsette det. Vi skal bygge opp alt i graven på nytt med nye skiver, el.skiveheiser og overbygg. I tillegg blir standplassen pusset opp og utvidet fra 12 til 16 skiver ( bilde ). Vi innser pr i dag at vi sikkert ikke blir ferdig i tide. Løvstakkstevne vil bli arrangert senere i sesongen så dato kommer vi tilbake til. Planen er å arrangere det torsdag + fredag etter normal arbeidstid + lørdagen. Ny dato vil bli annonsert på hemesiden + innbydelse blir sendt ut når den tid kommer. Uansett så ser det ut til at det blir rikelig å ta seg til selv om vi utsetter. Når tiden er inne er planen at live visningen også skal være klart til bruk. 

Hva skjedde egentlig i Lerum cup ??

Hva skjedde egentlig i Lerum cup ??

Sannheten er at i tillegg til toppresultatene var det mange som brøt egne grenser = pers ! Sondre skjøt 344 i jr = ny pers, Arne skjøt 350 med 27 inner i V65 = tangering av pers, Øyvind ( ungdomslederen ) skjøt 327 i Sogndal = ny pers i kl 3, Tim skjøt 342 når sjefteskruene på den nye Saueren var trekt til = Ny pers ?, Kristoffer skjøt 350 med 27 inner = ny pers. Gunnar hoppet over skytingen i Sogndal for å får rekrutten Tim på rett spor igjen = ny pers for Tim ! ( for Gunner er dette normalt) Dette er noe av det jeg har klart å luke ut men det er sikkert flere personlige prestasjoner fra Sogndal. Bilder kan du se under "Les mer" Les mer om Hva skjedde egentlig i Lerum cup ??

Lerum cup 2015 - Mange av våre blomstret i Lerum cup !

Lerum cup 2015 - Mange av våre blomstret i Lerum cup !

Siste stevne i cupen for våre var som vanlig Sogndal. Her var det Kristoffer sin tur til å imponere, han skjøt feilfritt med 350 p i ER og vant sammen med Markus Ådland fra Tysse og Håvard Tynes fra Sykkulven, alle med 27 innertiere.. Ole Martin havnet på 348 som også er god skyting, han har som kjent allerede skutt 350 med 25 inner i Lærum cupen. Tim skjøt 342 i Rekrutt og er tilbake på sporet, årsaken til Tim sine uvanlige resultater på de første stevnene var løse skruer. Arne imponerte på de 25 første med 250 poeng, men med 98 på omgangen ble det "bare" 348. Det ble litt for mye sidespredning på slutten. Even avsluttet med 243 i kl 1, Svein havnet på 337 i kl 5 og Stine fikk 334 i kl 3. Sammenlagt vant Stine kl 3 ! Ole Martin ble nr 4 i ER og Even ble nr 4 i kl 1 som arrangøren sier: Hvis noen klager på at Even får skyte her betaler vi premien selv for det skulle bare mangle for sånne som Even SKAL få skyte i DFS !! Arne ble nr 3 i V65. Det må vi si er meget god innsats da det er mange deltagere i disse klassene. es mer under "Les mer " ( Kor ellers ?? ) Les mer om Lerum cup 2015 - Mange av våre blomstret i Lerum cup !

Sander skjøt 349 som er ny pers på vårtreffen i Aurland !

Sander skjøt 349 som er ny pers på vårtreffen i Aurland !

Sander tok turen til vårtreffen for å skyte et par bane- og feltstevner. På første banestevne surret han det til slik at han lå igjen med et par skudd. Men skutt er skutt så på neste stevne ble det skikkelig skjerpings, med 250 på 25 skudden startet han med 9,9 på omgangen, resten ble tiere så 349 var sikret. Dette er ny pers for Sander, den økte han med 3-4 poeng. Som vi har skrevet før, Sander er på vei i full fart mot toppen så det blir en spennende sesong.
Det ser ut til at Sander tok andre plassen i klasse ER bak flere på samme poengsum men Sander var best med 23 innertreff. Klassen ble vunnet med 350 p. Grattulerer til Sander og sponsorene ( mor & far ).
 

Er du en ung jente eller gutt som vil prøve skytesporten ? Kom opp torsdager kl 17,30 !

Er du en ung jente eller gutt som vil prøve skytesporten ? Kom opp torsdager kl 17,30 !

På bilde ser dere ungdomslederen på landsskytterstevne i Sandnes, Øyvind. Han er minst like hyggelig som han ser ut til å være :-) Les også i artiklene under her på forsiden så ser dere litt av hva vi holder på med og hva medlemmene presterer. Vil dere prøve skyting er det bare å komme torsdager ca kl 17,30. Har dere spørsmål, ring formannen på 41667781. Alt utstyr får du låne gratis på skytebanen. Vi skyter inne i vinterhalvåret og på 100 meter i sommer halvåret, all skyting foregår på elektroniske skiver. Sporten passer for alle i alderen fra ca 9-10 år og oppover til sjuende far i huset. Sporten passer minst like godt for jenter som for gutter. 

Rengjøring av 15 meterbanen, Arbeidsfordeling.

Under "Les mer" finner du liste over arbeidsfordeling av vask og støvsuging av 15 meterbanen, arbeidet bør hovedsaklig utføres ca i midten av måneden. På den måten unngår man at det vaskes to ganger i løpet av 2-3 dager og to mnd til neste gang. Hvis det er nødvendig må man gjøre rent to ganger iløpet av din mnd.
Alle som trener skal rydde og støvsuge etter seg, dvs støvsuge foran standplass og ca 1 meter forbi avtrekks ventil i gulv.
 Les mer om Rengjøring av 15 meterbanen, Arbeidsfordeling.

Grasrotgivere ga laget kr 33.176,- i 2014 ! Bli grasrotgiver du også !

Grasrotgivere ga laget kr 33.176,- i 2014 ! Bli grasrotgiver du også !

Vi har pr dd 80 grasrotgivere som bidrar med 5 % av innsatsen via Norsk Tipping uten at det går utover vinnersjansene. Disse 5% ga kr 33.976,- til skytterlaget i 2014. Antall givere har nå stått ca stille siden i fjor på samme tid, derfor er det på tide å gjøre nokke ! Hvis alle som er i befatning med gambling i Norsk Tipping gir sin andel til Bergen Skytterlag + får en eller to andre til å gjøre det samme vil vi klare å få en fin økning i løpet av desember. Det er enkelt å tilegne Bergen Skytterlag disse 5% for det kan gjøres på nett ( Norsk Tipping.noe ) eller enda enklere, gi beskjed i kassen neste gang du skal tippe : Eg vil støtte Bergen Skytterlag ! Da fixer de det der og da. Da er du sikker på at noen vinner hver gang du tipper ! For flere tips se under "Les mer" Les mer om Grasrotgivere ga laget kr 33.176,- i 2014 ! Bli grasrotgiver du også !

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ungdommer fra ca 9-10 år og oppover både jenter og gutter: Se også under " Om oss" på toppen av siden og klikk på ungdomsgruppen,
Storvilt jeger som vil lære mer enn å skyte...nemlig å lære å treffe det du skyter på.
Skyte interesserte i alle aldre, (det er aldri forsent å begynne ),
Alle som ønsker å utøve skytesport i et godt og sikkert miljø er velkommen.

Vi kan tilby et topp moderne utendørs skyteanlegg med et moderne klubblokale med innendørs skytebaner + feltskyting.. Innmelding; se under OM OSS til venstre på siden eller send en mail til skytterlaget; bergen@skytterlag.no
 Les mer om Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

Bergen Skytterlag fylte 150 år 25 november 2011.Jubileums stevne ble arrangert i august 2012 fordi vi startet jubileumsåret med å rive klubbhuset. Nå er det nye huset tatt i bruk. Pr i dag holder vi påmed å utvide ogmoderniser 200 meter banen Her blir det økt kapasitet fra 12 til 16 elektroniske skiver og elektriske skiveheiser. I forkant av jubileumsåret bestemte vi oss for å satse på rekruttering, dette har gått fortere og bedre enn noen av oss hadde drømt om. Ungdommene våre har allerde hevdet seg helt i toppen på mange store og små stevner. I år er vi 22 skyttere swm reiser på Landsskytterstevnet i Lesja.

Les fakta under LES MER.
 Les mer om FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :