Siste nyheter
43 på ungdomsgruppens juleavslutning !

43 på ungdomsgruppens juleavslutning !

I kveld var det etter hvert den tradisjonelle Ungdomsgruppens juleavslutning arrangert. Hele 20 skytter ungdommer + foreldre og søsken var med. Vi kjørte safe meny, Pizza og brus + kaker og kaffe. Det ble premieutdeling for lagsmesterskap 15 meter + felt & bane. Et av høydepunktene var Ole Martin som fikk overrekt bevis på medlemskap i den eksklusive 350 klubben. Kristoffer fylte 13 år i kveld så gebursdags sangen ble sunget til Kristoffers glede ( eller fortvilelse ? ). Det er fint å se at vi har så mange flotte ungdommer i laget ! Les mer om 43 på ungdomsgruppens juleavslutning !

Vi rydder i safen, ønsker du Krag eller Mauser ?

Vi rydder i safen, ønsker du Krag eller Mauser ?

Vi har nå ryddet i safen og skal kvitte oss med 22 stk krager og Mausere i kaliber 0.22, 6,5 og 7,62. Ett våpen er første utgave av rett trekker skiskytter rifle cal 22. Dette er stort sett komplette våpen som er funksjonsdyktige. Hvis ønsker du et våpen, event deler fra et våpen kan du få dette gratis, for komplett våpen er forutsetningen at det blir registrert på deg. Hvis du er interressert sender du mail til bergen@skytterlag.no med ønske. Skyttere fra andre lag kan også melde seg men egne medlemmer har selvfølgelig forkjørsrett. Vi har også en kasse med diverse komponenter til Mauser og Krag. Bildet viser noe av det vi skal kvitte oss med mens det ennå var moderne. Formannen 

Lagsmesterskap 15m 2014. Outsider Kristoffer Kjellevold vant med 338.

Lagsmesterskap 15m 2014. Outsider Kristoffer Kjellevold vant med 338.

I kveld ble det pang åpning av tidenes første lagsmesterskap 15m i nye huset. hele 35 skyttere møtte opp. Det hele ble sosialt og trivelig, slik det skal være på skytebanen. Jevnt over pen skyting blant seniorene. Alle kreket seg over 325, uten at noen toppet med over 340. I de andre klassene presteres det jevnt over gode resultater, selv om vi må ha lov til å etterlyse noe helt i toppen. Kristoffer Kjellevold stillte i ny og fargerik ABS dress som skulle prøves for alle første gang ..og den virket. Svein ble slått på målsteken og ble nr 2. Hele 10 aspiranter var med og de skjøt godt. Det deltok skyttere i alle klasse bortsett fra V55. Her har vi flere som har alderen, men sta som de er skal det først presteres i ordinært mesterskap en del år før de endelig innser at det Olav Medås kalte "magasjoting" er det rette. Og da er de gjerne rundet 65 og vel så det. Gunnar et eksempel, Inge kommer noe bak ham aldersmessig. Disse hadde gleden av å begge stoppe på 334. Og enda er det flere halvgamlinger som ikke akkurat roper hurra for "magasjoting". Resultater og flere bilder under "Les mer". Les mer om Lagsmesterskap 15m 2014. Outsider Kristoffer Kjellevold vant med 338.

Bli grasrotgiver + verv grasrotgivere !

Bli grasrotgiver + verv grasrotgivere !

Vi har pr dd 79 grasrotgivere som bidrar med 5 % av innsatsen via Norsk Tipping uten at det går utover vinnersjansene. Disse 5% har så langt i 2014 gitt nesten kr 32,000,- til skytterlaget. Antall givere har nå stått ca stille siden i fjor på samme tid, derfor er det på tide å gjøre nokke ! Hvis alle som er i befatning med gambling i Norsk Tipping gir sin andel til Bergen Skytterlag + får en eller to andre til å gjøre det samme vil vi klare å få en fin økning i løpet av desember. Det er enkelt å tilegne Bergen Skytterlag disse 5% for det kan gjøres på nett ( Norsk Tipping.noe ) eller enda enklere, gi beskjed i kassen neste gang du skal tippe : Eg vil støtte Bergen Skytterlag ! Da fixer de det der og da. Da er du sikker på at noen vinner hver gang du tipper ! For flere tips se under "Les mer" Les mer om Bli grasrotgiver + verv grasrotgivere !

Kretsstevne hos Bergen Nordre  på lørdag ( uheldigvis)

Kretsstevne hos Bergen Nordre på lørdag ( uheldigvis)

Kristoffer vant R, Raymond vant kl 1, Petter vant kl 2 og Kristoffer + Sondre vant lagskytingen for jr/Rekrutt, det betyr at vi fikk et knippe kretsmestre på 15 meter At de yngre hevder seg på de fleste stevner lover godt for lagets fremtid. Thomas ( bildet) har vist stor fremgang i det siste, det er noe alle vi andre i laget gleder oss over. Vi kunne dessverre ikke stille fullt lag i seniorklassen, dette må nok valg av dato for kretsstevne ta skylden for. Dato ble valgt etter at vi hadde annonsert og åpnet for påmelding, med stevne over 3 dager og siste lag ferdig ca 16.45 på lørdagen gjorde sitt til at flere av våre ikke orket å reise på nok et stevne på direkten. Søndagen var i tillegg ledig for et kretsstevne men gjort er gjort...... 

Løvstakkstevne 15 m 2014, ny banerekord av Arild Røyseth med fantastiske 350.

Løvstakkstevne 15 m 2014, ny banerekord av Arild Røyseth med fantastiske 350.

181 skyttere møtte opp til historiens første Løvstakkstevne 15m. Bergen skytterlag takker alle for fremmøtet. Bildet viser Arild etter den fantastiske serien. Ny banerekord og ny pers ble det på han, 350 med 17 innertiere ( og 6 stk X,0... ). De ble utført mye imponerende skyting i alle klasser. At hele 17 aspiranter var med liker vi ekstra godt, det bør jo være flere aspiranter enn V73 for at det skal gå rett vei. Vi fikk også flere gode tilbakemeldinger på lysere skivevegg, da jobbet ikke Geir Inge dugnad forgjeves. For resultater, gå til "Les mer". Les mer om Løvstakkstevne 15 m 2014, ny banerekord av Arild Røyseth med fantastiske 350.

Kristoffer vant rekrutt både i Ølve og Strandebarm.

Kristoffer vant rekrutt både i Ølve og Strandebarm.

Medaljegrossisten Kristoffer reiser rundt og sanker 1 plasser og medaljer i rekrutt noene uker før han blir eldre rekrutt. Det er tydeligvis ingen grunn til at dette skal endre seg over nyttår for han vant i Ølve med 348 og i Strandebarm med 346. Nå blir det spennende å se hva han får til på årets siste stevner, ikke minst på hjemmebane denne uken. Bildet viser Kristoffer sammen med hovedsponsor, pappa Øyvind. Hva Øyvind presterte på disse stevnene er uvisst, uansett kan han være meget fornøyd. Øyvind er forøvrig vår nye ungdomsleder så da er lagets fremtid i gode hender.. 

God skyting av våre på 15 meter stevne hos Fana i dag.

God skyting av våre på 15 meter stevne hos Fana i dag.

Kristoffer skjøt hele 250 p i rekruttklassen mens Sondre ( bildet ) skjøt ny pers med hele 246 i junior. Hvem som var gladest av de to er uvisst men en annen ungdom som var fornøyd er aspiranten Marcus som med 222 skjøt nyr pers, i samme klasse skjøt Hans Christian 229, Daniel 225 og Arne Henrik 218. Raymond skjøt nok en gang 249 og leder kl 1. Arne sitter hjemme å ærger grønn seg over 2 stk 9,9 etter 248p, men han leder i V65. Svein er i støtet og ligger som nr 2 i klasse 3-5 bare ett poeng bak Liv Solesnes. Thomas imponerte med 239 i kl 3 ( ny pers ? ). Vi har så langt hele 16 medlemmer som har skutt hos Fana, stevne er ferdig på tirsdag. Det blir spennende for oss som arrangør nå til uken, hva presterer våre ? En sak er i hvert fall sikkert, med over 200 påmeldte vil dette bli et flott stevne, for sikkerhets skyld la vi ut ett lag til i dag + økte fristen til mandag kl. 24.00. 

Rengjøring av 15 meterbanen, Arbeidsfordeling.

Under "Les mer" finner du liste over arbeidsfordeling av vask og støvsuging av 15 meterbanen, arbeidet bør hovedsaklig utføres ca i midten av måneden. På den måten unngår man at det vaskes to ganger i løpet av 2-3 dager og to mnd til neste gang. Hvis det er nødvendig må man gjøre rent to ganger iløpet av din mnd.
Alle som trener skal rydde og støvsuge etter seg, dvs støvsuge foran standplass og ca 1 meter forbi avtrekks ventil i gulv.
 Les mer om Rengjøring av 15 meterbanen, Arbeidsfordeling.

Petter vant kl 2 på Nordrestevne, Even imponerte med 247 i kl 1.

Petter vant kl 2 på Nordrestevne, Even imponerte med 247 i kl 1.

Vi hadde 14 skyttere med hos Bergen Nordre, flere av disse hadde topp plasseringer i sine klasser. Petter viser god form da han vant kl 2 med 248p mens Andre ble nr 2 med 246. Even imponerte stort da han slo til med noe redaktøren mener er ny pers, 247p. Even ble nr 4 i kl 1. I R-klassen skjøt Kristoffer 348 og endte på 2 plass, Sander som er vår nyeste av de ivrigste skjøt 338 i samme klasse, han er på vei oppover listene ( merk dere navnet ! ). Beste senior ble Svein med 239, han skyter i kl 5. Stevne hadde 177 deltagere. 

Raymond vant kl 1 på Os sitt 15 m stevne med 249p.

Raymond vant kl 1 på Os sitt 15 m stevne med 249p.

Raymond som er en av våre aller ivrigste skyttere slo til med seier i klasse 1 på Os. Vi ser frem til neste sesong der han skyter i klasse 2, regner med at han følger opp 1-klasse suksessen. Even skjøt 242 og er på vei oppover, om fremgangen fortsetter vil Bergen Nordre stevne vise...Vi hadde også med aspiranten Marcus som skjøt gode 318 p. Vår beste senior ble 5-klassingen Svein med 339 p.13 skytter fra vårt lag deltok, vi blir flere etter hvert. 220 skyttere deltok på Os sitt stevne. 

Asfaltering av vei opp til skytebanen er ferdig i dag, onsdag 21 aug !

Asfaltering av vei opp til skytebanen er ferdig i dag, onsdag 21 aug !

Endelig, etter ca 30 år med utfylling og venting på et fint resultat er dagen som mange hadde mistet troen på kommet ! Skytterlaget er ferdig med nytt skytterhus, nytt grøntanlegg og asfalterte veier opp til ny og stor parkering. I tillegg er det asfaltert rundt det nye huset og inntil standplassene. Vår nabo, Bergen Pistolklubb, fått kastet seg på og fått asfalt opp til det nye klubbhuset som de har bygget om kapp ned vårt husprosjekt. Nå begynner et av landets mest sentrale skyteanlegg å bli virkelig flott. Da formannen slapp asfaltgjengen fra Vest Asfalt inn bommen kl. 07,15 i morges ( tirsdag) ble han møtt av en fornøyd hjorteflokk som forsynte seg av vår nydyrkete grønntanlegg. Bilder etter første asfaltøkt finner dere under "Les mer " Les mer om Asfaltering av vei opp til skytebanen er ferdig i dag, onsdag 21 aug !

Info om innendørs sesongen 2014/2015  og 15 meter treningen starter nå !

Info om innendørs sesongen 2014/2015 og 15 meter treningen starter nå !

Hver onsdag fra kl. 17.30 er det trening på 15 meteren, denne treningen er også for de yngste som har egne våpen og medbrakt ammo. Første gang blir onsdag 17 september. Ungdomsgruppen har som kjent trening hver torsdag fra kl 17.30, de er allerede i gang. Vi arrangerer historiens første Løvstakkstevne 15 meter torsdag 20 + fred 21 og lørdag 22 november. Lagsmesterskap 15 meter for alle klasser arrangeres torsdag 27 november. Nå er det bare å gjøre klar Saueren for en ny innendørs sesong ! 

Ungdomsgruppen har startet igjen etter ferien. Se terminliste og vaktliste her !

Ungdomsgruppen har startet igjen etter ferien. Se terminliste og vaktliste her !

Dette er viktig lagsarbeid ! Alle må sørge for "innbytter" selv hvis man ikke kan stille. Dere vil også oppdage at en vakt eller flere på en slik kveld er både sosialt og hyggelig = godt skyttermiljø. Til dere som ikke er med på listen, det er fint om dere tar noen "spontan vakter", dette gjelder egentlig alle. Ta en tur opp og hjelp til, dere kan trene selv både i forkant og i etterkant. Vaktlisten finner dere under "Les mer" Les mer om Ungdomsgruppen har startet igjen etter ferien. Se terminliste og vaktliste her !

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

Ungdommer fra ca 9-10 år og oppover både jenter og gutter: Se også under " Om oss" på toppen av siden og klikk på ungdomsgruppen,

Storvilt jeger som vil lære mer enn å skyte...nemlig å lære å treffe det du skyter på.

Skyte interesserte i alle aldre, (det er aldri forsent å begynne ),

Alle som ønsker å utøve skytesport i et godt og sikkert miljø er velkommen.

Vi kan tilby et topp moderne utendørs skyteanlegg med et moderne klubblokale med innendørs skytebaner + feltskyting.. Innmelding; se under OM OSS til venstre på siden eller send en mail til skytterlaget; bergen@skytterlag.no
 Les mer om Ønsker du å bli medlem i Bergen Skytterlag ?

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :

Bergen Skytterlag fylte 150 år 25 november 2011.Jubileums stevne ble arrangert i august 2012 fordi vi startet jubileumsåret med å rive klubbhuset. Nå , ett og et halvt år etter rivingen er det nye huset tatt i bruk. I forkant av jubileumsåret bestemte vi oss for å satse på rekruttering, dette har gått fortere og bedre enn noen av oss hadde drømt om. Ungdommene våre har allerde hevdet seg helt i toppen på mange store og små stevner + de ble årets Hordamestre i lagskyting. Vi var 33 skyttere på Landsskytterstevnet i 2012. Alt dette var utenkelig for bare 2 år siden !

Les fakta under LES MER.
 Les mer om FAKTA OM BERGEN SKYTTERLAG :