Siste nyheter
Det er stor ungdoms aktivitet på 15 meteren i drittværet !

Det er stor ungdoms aktivitet på 15 meteren i drittværet !

Torsdagene er det stor aktivitet på 15 meteren, et stort antall ungdommer trener jevn og trutt mens de får innspill fra seniorene som instruktører. På bildet ser man Gunnar som instruerer en av jentene, dette blir det poeng av. Jenter som begynner med skyting blir veldig ofte meget gode. En annen ungdom som kommer til å bli meget god er Jonas Falk som er rekrutt. Jonas stiller jevnt og trutt på ungdomstreningene + den interne serieskytingen som vi har ca annenhver onsdag, en slik trenings iver gir resultater og han er allerede på vei. Snart blir de eldste ungdommene seniorer så jeg søker derfor ly i veteranklassen V55..... Det er viktig at vi som er seniorer hjelper og instruerer ungdommene når de skyter sammen med oss på andre dager enn den faste ungdoms torsdagen, feks i serieskytingen. Laksevåg Sportsskytterlag låner banen vår hver mandag, "leien" er god instruksjon og opptrening av de ungdommene som er med der også. Gunnar ( bilde under" les mer") er ildsjelen i LSSL og det er ingen tvil om at dette samarbeidet avler toppskyttere for begge lag bare man er tålmodige. I LSSL deltar de unge i Normas Ungdomscup ( første bilde under "Les mer"), her skytes det flere runder og alle skyter på sin hjemmebane men konkurrerer med ungdommer i hele landet. Flere bilder under "Les mer", det kommer flere etterhvert. Husk å melde deg på juleavslutningen neste torsdag ( se innlegget under dette ) Les mer om Det er stor ungdoms aktivitet på 15 meteren i drittværet !

Kretsstevne 15 meter: Hele 81 skyttere deltok.

Kretsstevne 15 meter: Hele 81 skyttere deltok.

Kretsmester klasse 3-5 ble John Olav Ågotnes med 344 foran Lise Margrethe Rinde med 343. Rekrutt ble vunnet av Xander Johansen med 336 rangert foran Mariell Sælensminde på samme resultat. ER ble vunnet av Tim Amengual med 349, Junior vant Kristoffer Tvedt med 344. Arvid Refsdal vant kl V55 med 342 mens Svein Johansen vant kl 1 med 342. Arne Kjelby vant V65 med 346 mens Solveig Solbakken ble kretsmester i V73 med 345. Lagskyting for seniorer vant Åsane mens Bergen vant for ungdommene og Herdla tok veteranseieren.. Kretsstevne hadde bra deltagelse med 81 skyttere under "Les mer " finner du alle resultatene. Les mer om Kretsstevne 15 meter: Hele 81 skyttere deltok.

God skyting av våre i Åsane, Tim vant ER med 249

God skyting av våre i Åsane, Tim vant ER med 249

I Åsane skjøt Tom 249 og vant etter rangering foran Aleksander Rones fra Os.Johnas skjø 246. I rekrutt skjøt både Xander og Jonas 239. I Jr klassen skjt Kristoffer 247 og bvle nr 4, Hans Christian fikk 237 og Ullr Brage 229. I Eldre jr ble Ole Martin best med 239. I klasse 1 imponerte Svein Joihansen med 248 og andre plass som var samme sum som vinneren hadde men noen få innertiere mindre. I V65 ble Arne nr 3 med 249, Svein Halvorsen skjøt 241 i klasse 5 

Os karusellen 15 meter, runde 2. 11 av ungdommene våre var med.

Os karusellen 15 meter, runde 2. 11 av ungdommene våre var med.

11 ungdommer og noen seniorer fra Bergen skl deltok. I rekrutt klassen skjøt Xander (bilde) 340, Andreas Lilleheil 327 og Jonas H Falch 325. I ER ble Tim nr 3 med 345, Johnas Iversen nr 6 med 343. I juniorklassen delte Kristoffer førsteplassen med Hanna F Gundhus fra Seim med 348. Sander ble nr 6 med 345, Hans Christian skjøt 332 og Ullr Brage 326.Ole Martin ble nr 2 i Ejr med 337. Av seniorene var Svein halvorsen beste av våre med 340. 

Intern serieskyting, 21 skyttere deltok. Neste gang drar det seg til

Intern serieskyting, 21 skyttere deltok. Neste gang drar det seg til

Denne ukens runde i serieskytingen hadde 21 deltagere fra de fleste klassene. Det var også en fin anledning til å teste skivene før kretsstevne. Det kommer en ny oppdatering av stevneprogrammet, da vi hver enkelt sin skytetid komme opp på monitoren. Det er et stort fremskritt for da kan klokken telle ned til 0 for hver klasse sitt program. Pga Kretsstevne blir neste runde utsatt til første ledige onsdag som blir onsdag 7 desember som da blir siste runde for i år, men vi fortsetter i januar !!
Resultatene finner du som vanlig under "Les mer"
 Les mer om Intern serieskyting, 21 skyttere deltok. Neste gang drar det seg til

Vi arrangerer Kretsstevne 15 m for Bergenhus onsdag 29 og torsdag 30 november !

Vi arrangerer Kretsstevne 15 m for Bergenhus onsdag 29 og torsdag 30 november !

Alle skyttere i Bergenhus krets er velkommen til kretsstevne 15 meter på banen vår den siste onsdagen og torsdagen i november. Da kan alle være med enten de skal bruke helgen på hyttene eller feks til Oslo Open. Utfordring til lagene: Husk å ta med ungdommene også !! Det er viktig at Aspirantene eller NU som det heter nå samt rekruttene og juniorene også får være med, veteranene kommer som kjent av seg selv.... Påmelding på DFS.no starter tirdag 21 nov kl 21.00 

Løvstakkstevne 15 meter. Per Eikestad vant V55 med 347. John Olav vant 3-5 med 344.

Løvstakkstevne 15 meter. Per Eikestad vant V55 med 347. John Olav vant 3-5 med 344.

Stevnet er nå avsluttet og en sein oppsummering viser at Per Eikestad vant V55 med 347. På bilde ser dere Per med 248 i lommen mens han venter på omgangs anvisningen som kom til å vise 99, og 347 var et faktum. Rekrutt ble vunnet av Xander Johansen med 345 mens Eldre Rekrutt ble vunnet av Erlend E Årskaug med 349. Jr vant Markus Medaas med 348. Klasse vant Stig Andre Lilleheil med 245. I klasse 3 imponerer Stian Fossøy fra Åsane med 341 og seier. Klasse 3-5 var meget jevn da de tre beste skjøt 344, John Olav Ågotnes ble rangert først, Lise Margrethe Rinde nr to og Øyvind Lønning nr 3. I V65 vant Eyvind Bjørsvik med 348 mens V73 ble vunnet av Einar Rosnes med 347 Alle resultatene finner dere via linken under "Les mer" men da må dere også sjekke resultatene i klasse NU og NV for der er det mye imponerende skyting, spesielt blandt jentene. Da regner vi med mye god skyting også de neste to dagene, det er ihvertfall vær for inneskyting.
Løvstakkstevne denne uke kan du følge på linkene under "Les mer" (under bildet). Her kan du sjekke resultatlistene eller følge med på selve skytingen til den enkelte mens de skyter. Dette kan være ganske spennende for foreldre og beste foreldre og selvfølgelig alle andre.
Fredag fortsetter vi med fulle magasiner og og satser på enda flere gode resultater.
 Les mer om Løvstakkstevne 15 meter. Per Eikestad vant V55 med 347. John Olav vant 3-5 med 344.

15 meter hos Fana: få av våre var med her men meget god skyting allikevel.

15 meter hos Fana: få av våre var med her men meget god skyting allikevel.

På Fana var det få av våre som deltok men de som var med skjøt godt. Svein Halvorsen ble nr 6 i klasse 3-5 med gode 345, det var kun ett poeng bak vinner så her var det tett. I klasse 1 skjøt Stig Andre Lilleheil nok et toppresulatet, med 247 ble han nr 2. Helgen før skjøt han hele 248 så han er nå klar for nye utfordinger over nyttår, kneskyting. Sønnen Andreas som skyter i Rekrutt klassen fikk 341, som kjent perset han på lagsmesterskapet og er nå stabil på over 340. I klasse 3 ble formannen nr 2 med 331p. Junioren Kristoffer Tvedt ble nr 3 med 345, rangert bak nr 2 på samme poengsum.
Det blir spennende å se hva disse karene kan prestere på hjemmebane de neste tre dagene. Bilde viser Stig Lilleheil i sitt rette element, pøsende regnvær i felten. Han er nå en av våre mest alsidige skyttere, han er med på alt bortsett fra skiskyting.
 

Lagsmesterskap 15 meter: Rekord deltagelse med 48 skyttere og Øyvind Tvedt ble nr 2 i kl 3-5 med ny pers !

Lagsmesterskap 15 meter: Rekord deltagelse med 48 skyttere og Øyvind Tvedt ble nr 2 i kl 3-5 med ny pers !

Torsdagen var det stinn brakke med skyttere i alle klasser, hele 48 hadde møtt frem ! Det må være rekord deltagelse i nyere tid. Heldigvis hadde Stig Lilleheil handlet boller og brus til ungdommene. Vi liker å variere litt med bilder og omtale på hjemmesiden, derfor blir kveldens lykkeligste mann som denne gangen var Øyvind (bilde) med i overskriften, han perset med 238 og med 98 i finalen skjøt seg opp på 2-plass og tok medalje bak vinneren Svein Halvorsen med 340. Rekruttmester ble Andreas Lilleheil med 339 mens ER ble vunnet av Tim med 346. Jr klassen ble vunnet av Ole Martin som ble rangert foran Kristoffer, begge med 344. Det var hele 10 skytter i klassen NU. Klasse 1 ble vunnet av Tony Andre Remes med 346 som også var ny pers for han. Det ble vist mye god skyting i kveld. Årets aksje i lagspokalen går mest sansynlig til Svein Halvorsen på rangering foran Kristoffer Tvedt, begge har plass siffer 12. Ved likhet er det baneresultatet fra 200 meter som teller ( hvis jeg husker rett). Du finner alle resultatene under " les mer" + bilder. Alle resultatene finner du under "Les mer" Les mer om Lagsmesterskap 15 meter: Rekord deltagelse med 48 skyttere og Øyvind Tvedt ble nr 2 i kl 3-5 med ny pers !

Saft suse, skal vi reise til Lerum Cup i 12-13mai i 2018 ? Blir du mè, så reager !

Saft suse, skal vi reise til Lerum Cup i 12-13mai i 2018 ? Blir du mè, så reager !

Turen til Lerum Cup er blitt en populær tradisjon etterhvert. Som kjent arrangeres dette i siste halvdel av mai. Dato kommer jeg tilbake til. Før vi event setter i gang med planlegging kan det være greit å stille noen spørsmål. Ønsker du/dere å bli med ( husk kone, samboer, kjæreste, foreldre, besteforeldre, søsken ) ? Skal vi bo på samme hotell som sist ? Skal vi prøve å få laget eller damegruppen til å "sponse" ungdommene på fellesmiddagen, slik at det er kun de voksne som betaler ? Andre idèer ? Som V55 neste sesong skulle jeg sikkert foreslått honnør rabatt også. Det som koster laget noe må styret event godkjenne. Svar på deltagelse mm sendes til:. ms@bostek.no. Jeg har kanskje glemt hvor mye arbeid det er å arrangere en slik tur men jeg har ikke glemt hvor kjekt det er å reise sammen en slik helg.
Det blir samme arrangørlag i 2018 som i 2017, dvs Leikanger, Sogndal, Hafslo, Knipenborg, og Farnes. Jeg tenker vi legger opp til å skyte 2 stevner lørdagen i stedenfor 3 stevner som sist.
 Les mer om Saft suse, skal vi reise til Lerum Cup i 12-13mai i 2018 ? Blir du mè, så reager !

VIKTIG ! Sjekker du ditt ansvarsområde på skytebanen vår ?

VIKTIG ! Sjekker du ditt ansvarsområde på skytebanen vår ?

Som de aller fleste fikk med seg ble det på årsmøte satt ned en "banekommite" der alt fra skytebaner til hus og feltområde ble delt opp i ansvarsområder. Der skal den enkelte som ble valgt ha tilsyn med et mindre område, feks undertegnede har ansvar for tilsyn med klubbhus delen. Det er viktig at man også utfører dette tilsynet, spesielt nå når jule og nyttårs stormene herjer. Derfor denne påminnelsen slik at vi ikke får unødvendige vedlikeholdskostnader når banesesongen starter. Hvis noe har skjedd eller er iferd med å skje så gjør du det du kan for å stoppe det og event melder det inn til nestformannen.
Bildet er fra Ninas herjinger, dette er noe vi mest sannsynlig slipper å oppleve en gang til. Allikevell så kan vannmengdene ødelegge mye hvis sluk og grøfter går tett ! Med dette ønskes alle et godt nytt skytterår ! Husk at serieskytingen starter igjen onsdag 11 januar 2017.
 

En av de ivrigste har allerede vunnet et 15m stevne, Kristoffer skjøt 348 i Jr.

En av de ivrigste har allerede vunnet et 15m stevne, Kristoffer skjøt 348 i Jr.

Kristoffer var med på første runde av Sunnfjordpokalen 2017/2018.
Han fikk 1 plass i klasse J med 348.
Mulig Øyvind også skjøt men et event resultat er i skrivende stund ukjent...
Sesongen foran oss blir spennende ! Den interne serieskytingen viser at flere av de yngste skyter fantastisk godt, spesielt juniorene våre imponerer med høye poengsummer i seniorprogrammet. Dette viser atdet nytter å trene innendørs gjennom hele året
 

Tim meldte seg inn i den eksklusive 350-klubben i dag, gratulerer !

Tim meldte seg inn i den eksklusive 350-klubben i dag, gratulerer !

De som var på samlagstevne i dag fikk oppleve ekte vinnerglede da Tim overrasket seg selv ( ikke oss andre for vi ventet på det ) med 350 og det etter 100 i finalen på samlagstevnet. Han har hatt en voldsom fremgang i det siste der han gang på gang har vist at det er rett før.....nå er det rett etter. Han får dermed "medlemskortet" i form av et spesiellt merke i ekte sølv + diplom, prestasjonen blir også meldt inn i DFS-historiebøkene der det blir stående til evig tid. Han er nr 8 som går inn i lagets historie som medlem av 350 klubben. Under "Les mer" kan dere se våre skyttere som er medlem i 350 klubben, her kommer Tim øverst når ansvalig i styre har fått registrert bragden, Les mer om Tim meldte seg inn i den eksklusive 350-klubben i dag, gratulerer !

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også. Husk: Det er gratis for deg !

Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også. Husk: Det er gratis for deg !

2016 ble det rekordutbetaling til Skytterlaget ! Men best av alt, i første kvartal 2017 ligger vi godt an til nok et rekord år. Fra 1 januar til 30 april 2016 fikk vi kr 10.786,- mens vi allerede i dag( 19 juni ) har kr 25.777,- og det er 6 uker igjen av andre periode. Hvis alle som er i befatning med gambling i Norsk Tipping gjør som 85 andre, gir sin andel til Bergen Skytterlag + får en eller to andre til å gjøre det samme vil vi klare å få en fin økning også i 2017. Det er enkelt å tilegne Bergen Skytterlag disse 5% for det kan gjøres på nett ( Norsk Tipping.no ) eller enda enklere, gi beskjed i kassen neste gang du skal tippe : Eg vil støtte Bergen Skytterlag ! Da fixer de det der og da. Da er du sikker på at noen vinner hver gang du tipper ! For flere tips se under "Les mer". Og best av alt, de % som går til laget går ikke utover din innsats for denne er det Norsk Tiping som betaler. Les mer om Støtt skytterlaget, bli grasrotgiver du også. Husk: Det er gratis for deg !

Jaktrifle til salgs ! Mauser med Zeiss og nytt løp selges for kun kr 7.500,-.

Jaktrifle til salgs ! Mauser med Zeiss og nytt løp selges for kun kr 7.500,-.

Halvard Tveranger har nå så mye hjortekjøtt i frysen at han trenger ikke jaktriflen mer. Denne er av typen Mauser med helt nytt 3006 løp + et kvalitets kikkertsikte fra Zeiss. Denne selges for kn kr 7.5000,- men seriøse bud vurderes. Våpenløyve er en selvfølge. Se bilder mm under "les mer"
Våpenet kan prøves på skytebanen.
 Les mer om Jaktrifle til salgs ! Mauser med Zeiss og nytt løp selges for kun kr 7.500,-.

Hvert medlem sitt ansvar på banen !!

Hvert medlem sitt ansvar på banen !!

Nå har vi klart å få et meget flott baneanlegg. Hordastevnet gjorde sitt til at mange detaljer ble ferdigstilt og rot & skrot ble kjørt på gjenbruks stasjonen. Utfordringen nå er å holde hele anlegget ryddig og i topp stand. Undertegnede har anvarsområde klubbhus mens andre har fått sine ansvarsområder. Alle medlemmene har også ansvar for å ta vare på det vi har, ingen må basere seg på at andre rydder opp. Feks boss, ingen skal kaste noe som helst i bosset på skytebanen som de kan kaste i søppelspannet hjemme ! Undertgnede og formannen ( og sikkert en eller to til) tar til stadighet med seg sekker med boss hjem. For å slippe unødvendig høyt antall sekker skal man ikke kaste feks utrangete skyteklær i bosset på skytebanen ! Har man trent SKAL man rydde opp tomhylser, tomflasker og annet før man forlater området. Er man ute i terrenget på baneområdet tar men med seg strimler fra lapperullen, ser man gamle feltfigurer som ligger å slenger skal man ta de med seg inn og legger de på egnet sted eller i bosset. Hvis noen fremdeles ikke har funnet ut hvordan man legger nytt tørkepapir i dispenserene og toalettrull på holderen på toalettene er de bare å spøre for det meste ligger i komoden på det største toalettet. Det er med dette som med skytingen, vi kan bare bli bedre.
Hilsen Husdyret
 

Se her ! Nye Ammopriser 23/3-17 og reglene for kjøp.

Se her ! Nye Ammopriser 23/3-17 og reglene for kjøp.

Fra 23/3-2017 er det nye priser for ammunisjon og ladekomponenter, det er også nye regler for betaling av dette. Reglene er ganske enkle og gjør ammoforvalterens og kassererens jobb enklere. I tillegg er det ny ammoforvalter, Øyvind Tvedt innehar dette vervet fra dd. Regler og priser finner du under "les mer". Kort fortalt så lager du en liste over det du skal ha + finner prisene i prislisten og betaler inn dette på forhånd så får du ammoen av Øyvind mot kvitteringen. Da er det bare å handle inn slik at du kan forberede feltsesongen som er like om hjørne. Da er det bare å skjerpe konsentrasjonen slik at man får mest mulig poeng eller treff for pengene ! Les mer om Se her ! Nye Ammopriser 23/3-17 og reglene for kjøp.

Laksevåg Sportsskytterlag (LSSL) har nå hjemmeside !

Laksevåg Sportsskytterlag (LSSL) har nå hjemmeside !

Siden LSSL låner hus og bane hos Bergen Skl og at medlemmene stort sett er medlemmer i begge lag har vi funnet ut at det er naturlig at LSSL også "låner" plass på vår hjemmeside. Dermed er det også enkelt å sjekke nyheter og info for begge lagene samtidig, begge lag får da også flere treff på sidene sine. Dette er nå aktivt fra 27 desember, LSSL finner dere ved å klikke på "LSSL" øverst på hjemmesiden vår. Der finner dere allerede noe info men det kommer selvfølgelig mer etter hvert. 

Er du ungdom som ønsker å prøve skytesporten ?

Er du ungdom som ønsker å prøve skytesporten ?

Hvis du ønsker å prøve skytesporten så finner du kontaktinfo og litt mer ved å klikke på "Ungdomsgruppen øverst til høyre på hjemmesiden. Sporten passer minst like godt for jenter som for gutter. Dette er den sporten som har flest medlemmer nest etter fotball, i tillegg kan du drive med det hele livet. Du kommer i et godt miljø der du lærer god og sikker våpenkultur. Du trenger heller ikke å investere i utstyr da du kan låne alt av skytterlaget.
Leder i ungdomsgruppen er Jan Erik Leirnes tlf 95076137