Siste nyheter
Samlagsmesterskap skogsløp sprint arrangert hos Bergen skl. lørd 15 sept.

Samlagsmesterskap skogsløp sprint arrangert hos Bergen skl. lørd 15 sept.

Lørdag 15 september ble SM i skogsløp sprint arrangert på Laksevågbanen. Til tross for dårlige værmeldinger ble løpet arrangert under fine forhold. Desverre var det kun 6 deltagere denne gangen, alle andre sitter vel hjemme å lader 22 ammo til innendørs sesongen.
Senior A ble vunnet av Olav Endre Monstad, Fana med 20,03. Nr 2- Espen Foseid Aakre, Seim med 25,59
V55 vantBkørn Ove Aakre , Osterøy med 32,40
V65 ble vunnet av Eivind Høysæter, Tysse med 21,39
Rekrutt ble vunnet av Sigurd Hystad Aakre, Seim me d27,44 og nr 2 ble Thomas Waage, Bergen med 59,99
GRATULERE MED INNSATSEN !
 

Nytt fra styremøte ondag 22 august

Nytt fra styremøte ondag 22 august

Arbeidet med å oppdatere alle regler og lover for samlaget er godt i gang, håpet er at vi kan brenne de gamle før jul. Arbeidet med terminlisten er også startet, det var kun fire lag som sendte inn ønsker så vi regner med at alle de andre lagene godtar det som vi legger inn i forslaget. Flere feltstevner savnes !! Hordastevne i skogsløp med skyting 25 august hos Fana er utgått intil videre, det samme gjelder Samlagsstevne i samme øvelse hos Tysse 26 august. Vi vil også prøve å endre regelen som sier at "regnbeskytter" for forsikte/Adlerauget slik at det er lov å bruke på baneskyting også. Dette er av en eller annen mystisk grunn kun lov på felt, alt annet innen DFS skyting er lov på både felt og bane ?! Det er sikker flere som har fått problemer med vann elelr sol i inn på Adlerauget.
Det er ikke for sent å sende innspill /ønsker til terminlisten for 2019 ennå.
 

DFS Hederstegn ble tildelt Jan Magne Helland !

DFS Hederstegn ble tildelt Jan Magne Helland !

Under premieutdelingen på Samlagstevne bane hos Meland skytterlag fikk Jan Magne Helland tildelt DFS Hederstegn. Gratulerer, dette er absolutt fortjent ! Jan Magne som er en skikkelig ildsjel har i mange år hatt flere forskjellige verv i Fana skl og Hordaland skyttersamlag. Han var ungdomsleder i Fana i mange år og fikk frem en stor bredde med flere toppskyttere, også en som ble skytterkonge. Alt som hadde med feltskyting å gjøre har han en forkjærlighet for. Han har også jobbet for at stang og felthurtig ble arrangert så ofte som mulig. Hans interesse har også gått utenfor vårt samlag, På Haukelifelten har han år etter år hatt fast plass på "stuperen", i all slags vær sørget han for at tidtagingen ble utført så snart en skytter eller ti var klar. 

Samlagstevne bane på Meland, værgudene var ikke på lag med oss !

Samlagstevne bane på Meland, værgudene var ikke på lag med oss !

Arrangøren fikk uvanlig store utfordringer fredagen og spesielt lørdagen da slusene åpnet seg på vidt gap. For skytterne ble utfordringen varierende vind i begge retninger og vann inn på skive elektronikk og "Adler øget". Alle resultatene finner dere på Meland sin hjemmeside men følgende ble samlagsmestre:Adelheid Røttingen Møller ( bilde) fra Os vant Rekrutt med 343, Eirik Lussand fra Fana vant ER med 350, Sander Sælensminde vant Jr med 350 og Ole Martin Halvorsen vant EJr med 345, begge fra Bergen. Oddvar Eikemo vant V73 med 350. Johannes Seim vant V55 med 346. Klasse 1 ble vunnet av Edgar Bjorøy fra Sartor med 243. Klasse 2 ble vunnet av Svein Gunnar Bolstad fra Å/H med 334. John Olav Ågotnes vant klasse 3-5 med 345. 

Andreas og John Olav imponerte i kongelaget !

Andreas og John Olav imponerte i kongelaget !

John Olav som hadde 246 skjøt 100 i finalen med 8 sentrum, det førte han opp på 4 plass med 346. Andreas som hadde 247 skjøt 99 i finalen og endte på 6 plass med 346. ( Bilde under "Les mer"
Gratulerer til begge ! Det er blitt vist mye god skyting av samlagets skyttere under LS men de er ikke ferdige. Andeas har 30 på felten og dermed et godt utgangspunkt før finalen på fredag. John Olav har 29 på felten og skal også skyte feltfinalen + tradisjonen tro, stangfinalen
 Les mer om Andreas og John Olav imponerte i kongelaget !

Samlagets kvinner og menn har allerede gjort meget god innsats på LS i Stjørdal ! Oppdatert

Samlagets kvinner og menn har allerede gjort meget god innsats på LS i Stjørdal ! Oppdatert

Vi er det fjerde største samlaget på deltagerstatistikken med 191 påmeldte skyttere og har allerede mange topp resultater. Fra Hålandsdalen har Trude Håland som skyter i klasse 2 skutt 29 treff på felten ( nr 4) og 244 på banen ( nr 5 ) og Arne Rød 246 på banen i V55. Hanna Fjordheim fra Seim har skutt 29 i Ejr på grovfelten og Sander Sælensminde fra Bergen og Markus Medås fra Seim har 30 på felten i Jr. Eirik Lussand fikk 250 i ER og Karsten Totland skjøt 250 i V73, begge fra Fana. Adelheid Møller fra Os skjøt 30 på felten i Rekrutt. I klasse 5 skjøt Andreas Seilen Å/H + Idar Wergeland, Lindås + Benjamin Børslid, Seim og Svein Halvorsen, Bergen 30 treff, dermed er de alle i finalen på fredag. Fortsetter under "Les mer" Les mer om Samlagets kvinner og menn har allerede gjort meget god innsats på LS i Stjørdal ! Oppdatert

Terminlisten for 2019, innen 22 august må lagene sende oversikt over hva de ønsker å arrangere.

Terminlisten for 2019, innen 22 august må lagene sende oversikt over hva de ønsker å arrangere.

For at terminlisten for Hordakretsen skal bli klar må lagene i Hordaland skyttersamlag sende en mail til Samlaget der de forteller hva de ønsker å arrangere neste år. Vi må få antall åpne feltstevner opp igjen slik at karusellen blir enda mer attraktiv, derfor må lagene gjøre en innsats slik at vi kan klare min 8 feltstevner i 2019 mot årets 5 stevner. Husk også at samlaget støtter arrangørene økonomisk. Bilde viser en av mange som vil dette pris på flere utfordringer i felten. 

God innsats av våre på Vestlandsstevne i Rosendal

God innsats av våre på Vestlandsstevne i Rosendal

Våre to veteranlag skjøt helt likt og best av alle, innertiere avgjorde at Hordaland 2 med 394 (19*) vant foran Hordaland 1 med 394 ( 13*). I klasse 3-5 vant Hordaland 1 med 387 ( 15*) foran Sunnhordaland 1 med 2 sentrums tiere mindre. Jr/rekrutt lagene fikk noen niere for mye og havnet på 5 og 7 plass. Selv om Veteranene og seniorene vant lagskytingene må de nok fyre innpå med noen poeng til når de skal konkurrere på LS om en måned. De yngste tar helt sikkert ut alt de har på lager under LS.
Ellers tok våre skyttere godt for seg av medaljene, John Olav vant både felt og bane for klasse 3-5 mens Arne Rød vant V55 med imponerende 348 p etter en overbevisende 100-omgang fra skive 1. Samlagsformannen glimtet til med 2 plass i V55 på felten der vinneren Ingebjørn Lønning fra H/Ø vant med 42/4 som var stevnets nest beste resultat !!. Maren Evensen fra Os vant både bane og felt i ER og Sofie Evensen fra Os tok sølv på felten i Jr. Daniel Fjelstad fra Os vant Rekrutt felten mens nok en Osing, Reidar Dahle vant V73 bane. Gunnbjørg Ågotnes vant V73 felten. Kvinherad Skl arrangerte et flott stevne i solskinnet
 

Samlagets lag for veteraner og kl 3-5 til Vestlandsstevne finner du her

Samlagets lag for veteraner og kl 3-5 til Vestlandsstevne finner du her

Åsane arrangerte samlagets uttaks skyting for veteran lagene og klasse 3-5 lagene som skal skyte på Vestlands stevne, på bilde ser du alle skytterne etter endt skyting. Under "Les mer" finner du ut hvem som skal skyte på de forskjellige lag og hvem som er reserve.
Da er det bare å være på plass i god tid før Samlags skytingen begynner. Hvis noen av en eller annen grunn ikke kan stille på lagskytingen er det viktig å informere om dette tidligst mulig.
Lykke til !!!
 Les mer om Samlagets lag for veteraner og kl 3-5 til Vestlandsstevne finner du her

Nytt fra siste styremøte !

Nytt fra siste styremøte !

Torsdag 21 juni ble det avholdt styremøte. Da ble alle sakene til skyttertinget gjennomgått slik at formannen stemmer det som styret er enige om, for eksempel saken med V55 og NM i feltskyting. Vi har også oppdaget at lagene som har arrangert åpne feltstevner stort sett glemmer å be om tilskudd og dekning av medaljer. I tillegg kårer feltutvalget de to beste feltstevnene som premieres med
kr 2000. For å sikre at lagene som arrangerer åpne feltstevner får sin velfortjente støtte har styret pønsket ut en annen måte å gjøre dette på. Dette kan du lese mer om under "Les mer".
Arbeidet med å oppdatere samlagets lover og regler samt støtteordninger er i trygge hender. Bernt Grimstvedt holder på med dette viktige arbeidet og så snart nye og oppdaterte dokumenter er klare vil de bli lagt ut godt synlig på hjemmesiden. Samlaget vil også snart få ny DFS-hjemmeside som skal være enklere å bruke, ikke minst for "redaktøren".
 Les mer om Nytt fra siste styremøte !

Ungdomsturen til Numedal, invitasjonen finner du her !

Ungdomsturen til Numedal, invitasjonen finner du her !

Tradisjonen tro blir det felles tur til en skikkelig skytehelg i Numedal for alle ungdommene i Samlaget. Det er bare å lese innbydelsen under "Les mer", tenke på det i 5 minutter og melde seg på ! Busser + påmelding til stevner og overnatting blir organisert av Samlagets ungdomsleder så dere trenger ikke å ta med telt ( bildet ). Avreise fra Bergen blir fredag 31 august. Les mer om Ungdomsturen til Numedal, invitasjonen finner du her !

Nye stevnerutiner i Hordaland skyttersamlag + nytt revidert skjema og innskudd 2018

Nye stevnerutiner i Hordaland skyttersamlag + nytt revidert skjema og innskudd 2018

Les dette før du arrangerer stevne ! Under "Les mer" finner du et revidert skjema som kan benyttes ifbm refusjon av innskudd for samlagets U23

Innskudd for åpne banestevner er samme som i 2017, dvs kr 150 for alle senior og veteran klassene og kr 70 for ungdoms klassene inkl NV. Detaljene finner du under info fra samlaget + innskudd 2017.
Kretsmesterskapene er også med i denne ordningen da alle U23 skytterne i samlaget kan delta på en av disse tre mesterskapene.
HUSK også at reglene for medaljer i samlaget ble endret på ombudsmøte 2017. Samlaget innfører uekte medaljer med utforming 220 eller 500. Dette er minimumskravet, hvis arrangøren ønsker å bruke ekte medaljer er det fritt frem.
 Les mer om Nye stevnerutiner i Hordaland skyttersamlag + nytt revidert skjema og innskudd 2018

Hardanger skl arrangerte et flott Hordastevne, våre yngste vant samlagsskytingen !

Hordaland 1 vant Samlags skytingen for ungdom med 399 poeng. Laget besto av Joakim Ullestad, ER fra Fana med 99p + Eirik Lussand, ER fra Fana med 100p + Markus Medaas, Jr fra Seim med 100p og Kristoffer Tvedt Skråmestø, Jr fra Bergen med 100p. Vi gratulerer !. Hordaland 2 ble nr 3 med 398p. Laget besto av Maren Evensen, ER fra Os med 100p + Mathias N. Haugen, ER fra Seim med 99p + Jakob A. Farestvedt , Jr fra Vaksdal/modalen med 100p og Sander Sælensminde, Jr fra Bergen med 99p.
Veteranene våre ble nr 2 med 397p. Laget besto av Eyvind Bjørsvik, V65 fra Askøy med 98p + Arne Kjelby , V65 fra Bergen med 100p + Alf Høysøter, V55 fra Tysse med 99p og Johannes Seim, V55 fra Seim med 100p. Andre laget ble nr 4.
I klasse 3-5 ble 2-laget nr 4 med 383pog 1-laget nr 5 med 382p. Hardanger skytterlag arrangerte et meget flott stevne i et av landets fineste skyte anlegg. Her gikk alt på skinner, i tillegg hadde kjøkkenet meget godt utvalg i god mat til skyttervennlige priser.
 

Samlagsstevne felt avviklet med presisjon hos Tysse !

Samlagsstevne felt avviklet med presisjon hos Tysse !

Sol og sommerlige temperaturer hjalp arrangøren med prikken over ièn da Tysse hadde laget et virkelig flott felt opplegg. Med busstransport t/r feltløypen gikk alt på skinner ( eller hjul). Med skyttervennlige priser på kjøkkenet fikk betjeningen nok å henge fingrene i. Samlagsmester ble John Olav Ågotnes med 42/9 foran Bjarte Langenes med 42/7 og Erlend Seilen med 42/4. Arne Rød ble mester i V55 med 39/5 foran Arvid Austefjord med 39/4. Rekrutt ble vunnet av Daniel Fjelstad med 40/7, ER vant Benjamin Langenes med 42/4, Jr vant Markus Medaas med 42/9. Oddvar Drange vant V65 etter omskyting med Eyvind Bjørsvik og V73 vant Gustav Frantzen med 42/6
Alle resultatene finner dere på Tysse sin hjemmeside eller DFS.no. Litt flere bilder finner du under "Les mer"
 Les mer om Samlagsstevne felt avviklet med presisjon hos Tysse !

Feltkarusellen med hard kamp til siste skudd for noen. Sluttresultater her !

Feltkarusellen med hard kamp til siste skudd for noen. Sluttresultater her !

Årets feltkarusell ble litt barbert for stevner da det kun ble arrangert 5 stevner i samlaget vårt. Helgens avslutning hos Herdla som arrangerte et meget flott stevne om lørdagen og Seim sitt obligatoriske om søndagen som også var en flott runde. I klasse V55 og V73 måtte det fintelling til for å skille de tre beste, her var det innertreffene som skilte til slutt. Når men ser på resultatene på grovfelten er det overraskende at topp resultatene er fordelt i de fleste klassene, Vinner fra kl 5 og nr 2 fra kl 4 + nr 3 fra kl 3 med klasse 4 like bak og en flokk veteraner hakk i hel
Jon Olav Ågotnes vant grovfelten totalt med 400,00 p, nr 2 ble Therese Iren Pettersen med383,33 og nr 3 Lars Reme med 380,00 foran Andreas Seilen på innertreff. Klassevinnere ble: kl.5-John Olav Ågotnes, kl.4-Therese Iren Pettersen, kl.3- Lars Reme, Kl.2-Raymond Korneliussen, Kl.1- Tore Andreassen, Kl.V55- Johannes Seim, Ejr- Ole Martin Halvorsen. Jr- Sander Sælensminde. ER-Mathias N. Haugen. V65-Eyvind Bjørsvik og V73-Gunnbjørg Ågotnes. Alle resultatene finner dere under "Les mer". Regler for karusellen finner du under "info fra Samlaget" oppe på siden. Hvis noe er feil sender du mail til ms@bostek.no
 Les mer om Feltkarusellen med hard kamp til siste skudd for noen. Sluttresultater her !

Samlagsmesterskap i Skifelt for Hordaland skyttersamlag, resultater her !.

Samlagsmesterskap i Skifelt for Hordaland skyttersamlag, resultater her !.

De aller sprekeste av våre skyttere har skutt feltskyting 28 januar og gått på ski 7 mars. Summen av dette er Samlagsmestre i skifeltskytting . I år har det jo også vært skikkelig vinterføre så det burde vært fleredeltagere, men neste år........Bilde er et arkivbilde der du ser Arild Bentsen på pallen under NM.
Alle resultatene finner du under "Les mer"
 Les mer om Samlagsmesterskap i Skifelt for Hordaland skyttersamlag, resultater her !.

Kveldens styremøte i samlaget, hva klubbet vi igjennom ??

Kveldens styremøte i samlaget, hva klubbet vi igjennom ??

Kveldens styremøte gikk som vanlig fint, det var nr 3 i år. Det ble diskutert hvordan vi kan gjøre det enklere mht ungdom fra 23 år og yngre som samlaget betaler innskuddene for. Pga diverse feil i listene som vi mottar og utfordinger som de som steller med påmelding har vil styret komme med et enkelt skjema. Dette vil bli lagt ut på hjemmesiden slik at arrangørene kan laste det ned. Vi håper å kunne bruke det allerede i kommende helgs feltstevner hos Bergen og Fana. Hvis du vil vite hva mer vi fant på må du lese under "Les mer" Les mer om Kveldens styremøte i samlaget, hva klubbet vi igjennom ??

Samlagstevne 15 meter på Løvstakkbanen med 207 som skjøt !

Samlagstevne 15 meter på Løvstakkbanen med 207 som skjøt !

Lise Margrethe Rinde fra Åsane vant klasse 3-5 med imponerende 349p med nok en Åsanejente som nr 2 da Eirund Søyland skjøt 348. Stevne gikk knirkefritt med godt fremmøte. Medaljene vil bli utdelt på Samlagstevne felt som Tysse skytterlag arrangerer i april, da er det bare å skyte seg inn til det. Under "les mer" finner du linker til arrangør og resulater. Les mer om Samlagstevne 15 meter på Løvstakkbanen med 207 som skjøt !

Strandvik Skytterlag driver lagbygging, en ide for andre lag også ?

Strandvik Skytterlag driver lagbygging, en ide for andre lag også ?

Hordaland skyttersamlag består av 30 skytterlag, de fleste av disse er lag som har potensiale for økt aktivitet. For å få dette til må noen ta tak i organiseringen, hvis en ildsjel går i gang drar vedkommende fort flere med seg. Strandvik Skytterlag med ildsjelen Eirik Vik i spissen har klart å få opp aktiviteten ved å arrangere noe sosialt med skyting, instruksjon og hygge. De har nå en årlig stor "hending" der alle med følge drar til Bergen for en sosial skytterhelg. De bor på hotell, låner skytterhuset til Bergen skytterlag inkl 15 meteren, hyrer inn en instruktør som tar det teoretiske først .Så prøver de dette i praksis på 15 meteren der instruktøren retter og veileder. Bildet vise en gruppe ungdommer som setter teori ut i praksis.
Les mer under " Les mer"
 Les mer om Strandvik Skytterlag driver lagbygging, en ide for andre lag også ?

Nytt fra styremøte nr 2, 31 januar 2018.

Styret kom sammen i kveld og la planer for satsning for dette året og litt videre fremover. Ungdommer og skyteskoler er i forkus. Alle lag oppfordres til å arrangere skyteskole, dette gir kr 6500,- i støtte fra DFS + kr 2000,- i støtte fra samlaget hvis laget ikke har arrangert siden 2012 ( så da gjelder det jo de fleste lag ) De som har arranget etter 2012 får kr 2500,- + kr 2000,-. Deltager antallet må være minimum 3 ( som ikke er skyttere fra før), DFS har alt som trengs til dette, hvis noen lurer på noe i denne forbindelse er det bare å ta kontakt.
Videre har styret forkus på økonomi hvor mye kroner man bruker og til hva. Sidet vi er Det Frivillige Skyttervesen kommer frivilligheten i forkus, derfor var styret enige med seg selv om å kutte styrehonorarer. Det styret sitter igjen med er kr 1000,- som dekker kjøring og bompenger/ferge, her kommer nok formannen best ut mens styremedlemmet fra Hålandsdalen går sikkert i minus og vel så det.
Du finner mer under "Les mer"
 Les mer om Nytt fra styremøte nr 2, 31 januar 2018.

Oppfording fra DFS ! Arranger skyteskole i 2018, det støttes med inntil kr 6500,-

Oppfording fra DFS ! Arranger skyteskole i 2018, det støttes med inntil kr 6500,-

Under "Les mer" finner du oppfordingen fra DFS ang skyteskole. Den er sendt til alle lag men jeg legger den inn her også i tilfelle noe svikter underveis. I 2017 var det Fana + Os + Strandvik og Vaksdal/Modalen i vårt samlag som arrangerte skyteskole i 2017, hvis du lurer på noe kan de sikkert gi tips. Året er som kjent nettopp begynt så da kan man planlegge et slikt arrangement før snøen forsvinner fra miragebåndet ( bilde) og arrangere i løpet av våren. Les mer om Oppfording fra DFS ! Arranger skyteskole i 2018, det støttes med inntil kr 6500,-