Siste nyheter
Ungdomsturen til Numedal, invitasjonen finner du her !

Ungdomsturen til Numedal, invitasjonen finner du her !

Tradisjonen tro blir det felles tur til en skikkelig skytehelg i Numedal for alle ungdommene i Samlaget. Det er bare å lese innbydelsen under "Les mer", tenke på det i 5 minutter og melde seg på ! Busser + påmelding til stevner og overnatting blir organisert av Samlagets ungdomsleder så dere trenger ikke å ta med telt ( bildet ). Avreise fra Bergen blir fredag 31 august. Les mer om Ungdomsturen til Numedal, invitasjonen finner du her !

Hardanger skl arrangerte et flott Hordastevne, våre yngste vant samlagsskytingen !

Hordaland 1 vant Samlags skytingen for ungdom med 399 poeng. Laget besto av Joakim Ullestad, ER fra Fana med 99p + Eirik Lussand, ER fra Fana med 100p + Markus Medaas, Jr fra Seim med 100p og Kristoffer Tvedt Skråmestø, Jr fra Bergen med 100p. Vi gratulerer !. Hordaland 2 ble nr 3 med 398p. Laget besto av Maren Evensen, ER fra Os med 100p + Mathias N. Haugen, ER fra Seim med 99p + Jakob A. Farestvedt , Jr fra Vaksdal/modalen med 100p og Sander Sælensminde, Jr fra Bergen med 99p.
Veteranene våre ble nr 2 med 397p. Laget besto av Eyvind Bjørsvik, V65 fra Askøy med 98p + Arne Kjelby , V65 fra Bergen med 100p + Alf Høysøter, V55 fra Tysse med 99p og Johannes Seim, V55 fra Seim med 100p. Andre laget ble nr 4.
I klasse 3-5 ble 2-laget nr 4 med 383pog 1-laget nr 5 med 382p. Hardanger skytterlag arrangerte et meget flott stevne i et av landets fineste skyte anlegg. Her gikk alt på skinner, i tillegg hadde kjøkkenet meget godt utvalg i god mat til skyttervennlige priser.
 

HUSK: Ha kontroll med skytebanen og nedslagsfeltene pga stor brannfare !

HUSK: Ha kontroll med skytebanen og nedslagsfeltene pga stor brannfare !

Ingen skal skyte på feltfigurer som står i terrenget, og absolutt ikke på selvanvisere. Skal du skyte på 100 meteren eller 200 meteren må nedslagsfeltet være 110 % i orden. Dvs ingen steiner, verken store eller små, kun egnet sand i rikelige mengder.
Er dere i tvil så ta kontakt med brannvesenet ! Det er flere og flere skytebaner som nå er stengt inntil det kommer en skikkelig rotbløyte men det kan det bli en god stund til. 15 meter trening er jo et meget godt alternativ.
 

Nye stevnerutiner i Hordaland skyttersamlag + nytt skjema og innskudd 2018

Nye stevnerutiner i Hordaland skyttersamlag + nytt skjema og innskudd 2018

Les dette før du arrangerer stevne ! Under "Les mer" finner du et skjema som kan benyttes ifbm refusjon av innskudd for samlagets U23

Innskudd for åpne banestevner er samme som i 2017, dvs kr 150 for alle senior og veteran klassene og kr 70 for ungdoms klassene inkl NV. Detaljene finner du under info fra samlaget + innskudd 2017.
Kretsmesterskapene er også med i denne ordningen da alle U23 skytterne i samlaget kan delta på en av disse tre mesterskapene.
HUSK også at reglene for medaljer i samlaget ble endret på ombudsmøte 2017. Samlaget innfører uekte medaljer med utforming 220 eller 500. Dette er minimumskravet, hvis arrangøren ønsker å bruke ekte medaljer er det fritt frem.
 Les mer om Nye stevnerutiner i Hordaland skyttersamlag + nytt skjema og innskudd 2018

Samlagsstevne felt avviklet med presisjon hos Tysse !

Samlagsstevne felt avviklet med presisjon hos Tysse !

Sol og sommerlige temperaturer hjalp arrangøren med prikken over ièn da Tysse hadde laget et virkelig flott felt opplegg. Med busstransport t/r feltløypen gikk alt på skinner ( eller hjul). Med skyttervennlige priser på kjøkkenet fikk betjeningen nok å henge fingrene i. Samlagsmester ble John Olav Ågotnes med 42/9 foran Bjarte Langenes med 42/7 og Erlend Seilen med 42/4. Arne Rød ble mester i V55 med 39/5 foran Arvid Austefjord med 39/4. Rekrutt ble vunnet av Daniel Fjelstad med 40/7, ER vant Benjamin Langenes med 42/4, Jr vant Markus Medaas med 42/9. Oddvar Drange vant V65 etter omskyting med Eyvind Bjørsvik og V73 vant Gustav Frantzen med 42/6
Alle resultatene finner dere på Tysse sin hjemmeside eller DFS.no. Litt flere bilder finner du under "Les mer"
 Les mer om Samlagsstevne felt avviklet med presisjon hos Tysse !

Feltkarusellen med hard kamp til siste skudd for noen. Sluttresultater her !

Feltkarusellen med hard kamp til siste skudd for noen. Sluttresultater her !

Årets feltkarusell ble litt barbert for stevner da det kun ble arrangert 5 stevner i samlaget vårt. Helgens avslutning hos Herdla som arrangerte et meget flott stevne om lørdagen og Seim sitt obligatoriske om søndagen som også var en flott runde. I klasse V55 og V73 måtte det fintelling til for å skille de tre beste, her var det innertreffene som skilte til slutt. Når men ser på resultatene på grovfelten er det overraskende at topp resultatene er fordelt i de fleste klassene, Vinner fra kl 5 og nr 2 fra kl 4 + nr 3 fra kl 3 med klasse 4 like bak og en flokk veteraner hakk i hel
Jon Olav Ågotnes vant grovfelten totalt med 400,00 p, nr 2 ble Therese Iren Pettersen med383,33 og nr 3 Lars Reme med 380,00 foran Andreas Seilen på innertreff. Klassevinnere ble: kl.5-John Olav Ågotnes, kl.4-Therese Iren Pettersen, kl.3- Lars Reme, Kl.2-Raymond Korneliussen, Kl.1- Tore Andreassen, Kl.V55- Johannes Seim, Ejr- Ole Martin Halvorsen. Jr- Sander Sælensminde. ER-Mathias N. Haugen. V65-Eyvind Bjørsvik og V73-Gunnbjørg Ågotnes. Alle resultatene finner dere under "Les mer". Regler for karusellen finner du under "info fra Samlaget" oppe på siden. Hvis noe er feil sender du mail til ms@bostek.no
 Les mer om Feltkarusellen med hard kamp til siste skudd for noen. Sluttresultater her !

Samlagsmesterskap i Skifelt for Hordaland skyttersamlag, resultater her !.

Samlagsmesterskap i Skifelt for Hordaland skyttersamlag, resultater her !.

De aller sprekeste av våre skyttere har skutt feltskyting 28 januar og gått på ski 7 mars. Summen av dette er Samlagsmestre i skifeltskytting . I år har det jo også vært skikkelig vinterføre så det burde vært fleredeltagere, men neste år........Bilde er et arkivbilde der du ser Arild Bentsen på pallen under NM.
Alle resultatene finner du under "Les mer"
 Les mer om Samlagsmesterskap i Skifelt for Hordaland skyttersamlag, resultater her !.

Kveldens styremøte i samlaget, hva klubbet vi igjennom ??

Kveldens styremøte i samlaget, hva klubbet vi igjennom ??

Kveldens styremøte gikk som vanlig fint, det var nr 3 i år. Det ble diskutert hvordan vi kan gjøre det enklere mht ungdom fra 23 år og yngre som samlaget betaler innskuddene for. Pga diverse feil i listene som vi mottar og utfordinger som de som steller med påmelding har vil styret komme med et enkelt skjema. Dette vil bli lagt ut på hjemmesiden slik at arrangørene kan laste det ned. Vi håper å kunne bruke det allerede i kommende helgs feltstevner hos Bergen og Fana. Hvis du vil vite hva mer vi fant på må du lese under "Les mer" Les mer om Kveldens styremøte i samlaget, hva klubbet vi igjennom ??

Samlagstevne 15 meter på Løvstakkbanen med 207 som skjøt !

Samlagstevne 15 meter på Løvstakkbanen med 207 som skjøt !

Lise Margrethe Rinde fra Åsane vant klasse 3-5 med imponerende 349p med nok en Åsanejente som nr 2 da Eirund Søyland skjøt 348. Stevne gikk knirkefritt med godt fremmøte. Medaljene vil bli utdelt på Samlagstevne felt som Tysse skytterlag arrangerer i april, da er det bare å skyte seg inn til det. Under "les mer" finner du linker til arrangør og resulater. Les mer om Samlagstevne 15 meter på Løvstakkbanen med 207 som skjøt !

Strandvik Skytterlag driver lagbygging, en ide for andre lag også ?

Strandvik Skytterlag driver lagbygging, en ide for andre lag også ?

Hordaland skyttersamlag består av 30 skytterlag, de fleste av disse er lag som har potensiale for økt aktivitet. For å få dette til må noen ta tak i organiseringen, hvis en ildsjel går i gang drar vedkommende fort flere med seg. Strandvik Skytterlag med ildsjelen Eirik Vik i spissen har klart å få opp aktiviteten ved å arrangere noe sosialt med skyting, instruksjon og hygge. De har nå en årlig stor "hending" der alle med følge drar til Bergen for en sosial skytterhelg. De bor på hotell, låner skytterhuset til Bergen skytterlag inkl 15 meteren, hyrer inn en instruktør som tar det teoretiske først .Så prøver de dette i praksis på 15 meteren der instruktøren retter og veileder. Bildet vise en gruppe ungdommer som setter teori ut i praksis.
Les mer under " Les mer"
 Les mer om Strandvik Skytterlag driver lagbygging, en ide for andre lag også ?

Nytt fra styremøte nr 2, 31 januar 2018.

Styret kom sammen i kveld og la planer for satsning for dette året og litt videre fremover. Ungdommer og skyteskoler er i forkus. Alle lag oppfordres til å arrangere skyteskole, dette gir kr 6500,- i støtte fra DFS + kr 2000,- i støtte fra samlaget hvis laget ikke har arrangert siden 2012 ( så da gjelder det jo de fleste lag ) De som har arranget etter 2012 får kr 2500,- + kr 2000,-. Deltager antallet må være minimum 3 ( som ikke er skyttere fra før), DFS har alt som trengs til dette, hvis noen lurer på noe i denne forbindelse er det bare å ta kontakt.
Videre har styret forkus på økonomi hvor mye kroner man bruker og til hva. Sidet vi er Det Frivillige Skyttervesen kommer frivilligheten i forkus, derfor var styret enige med seg selv om å kutte styrehonorarer. Det styret sitter igjen med er kr 1000,- som dekker kjøring og bompenger/ferge, her kommer nok formannen best ut mens styremedlemmet fra Hålandsdalen går sikkert i minus og vel så det.
Du finner mer under "Les mer"
 Les mer om Nytt fra styremøte nr 2, 31 januar 2018.

Oppfording fra DFS ! Arranger skyteskole i 2018, det støttes med inntil kr 6500,-

Oppfording fra DFS ! Arranger skyteskole i 2018, det støttes med inntil kr 6500,-

Under "Les mer" finner du oppfordingen fra DFS ang skyteskole. Den er sendt til alle lag men jeg legger den inn her også i tilfelle noe svikter underveis. I 2017 var det Fana + Os + Strandvik og Vaksdal/Modalen i vårt samlag som arrangerte skyteskole i 2017, hvis du lurer på noe kan de sikkert gi tips. Året er som kjent nettopp begynt så da kan man planlegge et slikt arrangement før snøen forsvinner fra miragebåndet ( bilde) og arrangere i løpet av våren. Les mer om Oppfording fra DFS ! Arranger skyteskole i 2018, det støttes med inntil kr 6500,-