Siste nyheter
Felt karusellen 2018, 4 av 6 feltstevner teller.

Felt karusellen 2018, 4 av 6 feltstevner teller.

Feltsesongen nærmer seg og i år er teller alle åpne feltstevnene som arrangeres av lag i samlaget i karusellen. Denne sesongen er det bare 6 lag som arrangerer åpent stevne , da ser vi bort i fra samlagsstevne som Tysse sporty nok har påtatt seg å arrangerer i år. Sartor sitt feltstevne ( ref terminlisten) blir ikke arrangert ( utgår). Seim arrangerer stevne nr 6, som siste stevne er dette obligatorisk hvis man skal få 4 tellende stevner. Seim sitt obligatoriske stevne skal ikke nødvendigvis telle som en av fire beste resultater men deltagelse må til.
Samlaget oppfordrer flest mulig til deltagelse på våre feltstevner, husk å ta med de yngste også ! De som påtar seg å arrangere feltstevner fortjener det da det å lage til et feltstevne er arbeids- og ressurs krevende.
Under "Les mer" finner du mer info
 Les mer om Felt karusellen 2018, 4 av 6 feltstevner teller.

Samlagstevne 15 meter på Løvstakkbanen med 207 som skjøt !

Samlagstevne 15 meter på Løvstakkbanen med 207 som skjøt !

Lise Margrethe Rinde fra Åsane vant klasse 3-5 med imponerende 349p med nok en Åsanejente som nr 2 da Eirund Søyland skjøt 348. Stevne gikk knirkefritt med godt fremmøte. Medaljene vil bli utdelt på Samlagstevne felt som Tysse skytterlag arrangerer i april, da er det bare å skyte seg inn til det. Under "les mer" finner du linker til arrangør og resulater. Les mer om Samlagstevne 15 meter på Løvstakkbanen med 207 som skjøt !

Samlaget inviterer til ladekurs i Åsane !

Samlaget inviterer til ladekurs i Åsane !

Hordaland skyttersamlag inviterer skyttere fra alle lag i samlaget til ladekurs i skytterhuset til Åsane/Hordvik i Jonaholo. Dette kan være meget nyttig for de som har begynt med hjemmelading og ikke minst for de som har planer om å begynne. Foreldre som ønsker å lade til de unge er også velkommen. Vi håper på godt fremmøte. Vår erfarne hjemmelader Geir Inge Nedrebø ( Bergen Skl ) er kursholder og best av alt, kurset er gratis !
Invitasjonen finner du under "Les mer"
 Les mer om Samlaget inviterer til ladekurs i Åsane !

Strandvik Skytterlag driver lagbygging, en ide for andre lag også ?

Strandvik Skytterlag driver lagbygging, en ide for andre lag også ?

Hordaland skyttersamlag består av 30 skytterlag, de fleste av disse er lag som har potensiale for økt aktivitet. For å få dette til må noen ta tak i organiseringen, hvis en ildsjel går i gang drar vedkommende fort flere med seg. Strandvik Skytterlag med ildsjelen Eirik Vik i spissen har klart å få opp aktiviteten ved å arrangere noe sosialt med skyting, instruksjon og hygge. De har nå en årlig stor "hending" der alle med følge drar til Bergen for en sosial skytterhelg. De bor på hotell, låner skytterhuset til Bergen skytterlag inkl 15 meteren, hyrer inn en instruktør som tar det teoretiske først .Så prøver de dette i praksis på 15 meteren der instruktøren retter og veileder. Bildet vise en gruppe ungdommer som setter teori ut i praksis.
Les mer under " Les mer"
 Les mer om Strandvik Skytterlag driver lagbygging, en ide for andre lag også ?

Nytt fra styremøte nr 2, 31 januar 2018.

Styret kom sammen i kveld og la planer for satsning for dette året og litt videre fremover. Ungdommer og skyteskoler er i forkus. Alle lag oppfordres til å arrangere skyteskole, dette gir kr 6500,- i støtte fra DFS + kr 2000,- i støtte fra samlaget hvis laget ikke har arrangert siden 2012 ( så da gjelder det jo de fleste lag ) De som har arranget etter 2012 får kr 2500,- + kr 2000,-. Deltager antallet må være minimum 3 ( som ikke er skyttere fra før), DFS har alt som trengs til dette, hvis noen lurer på noe i denne forbindelse er det bare å ta kontakt.
Videre har styret forkus på økonomi hvor mye kroner man bruker og til hva. Sidet vi er Det Frivillige Skyttervesen kommer frivilligheten i forkus, derfor var styret enige med seg selv om å kutte styrehonorarer. Det styret sitter igjen med er kr 1000,- som dekker kjøring og bompenger/ferge, her kommer nok formannen best ut mens styremedlemmet fra Hålandsdalen går sikkert i minus og vel så det.
Du finner mer under "Les mer"
 Les mer om Nytt fra styremøte nr 2, 31 januar 2018.

Oppfording fra DFS ! Arranger skyteskole i 2018, det støttes med inntil kr 6500,-

Oppfording fra DFS ! Arranger skyteskole i 2018, det støttes med inntil kr 6500,-

Under "Les mer" finner du oppfordingen fra DFS ang skyteskole. Den er sendt til alle lag men jeg legger den inn her også i tilfelle noe svikter underveis. I 2017 var det Fana + Os + Strandvik og Vaksdal/Modalen i vårt samlag som arrangerte skyteskole i 2017, hvis du lurer på noe kan de sikkert gi tips. Året er som kjent nettopp begynt så da kan man planlegge et slikt arrangement før snøen forsvinner fra miragebåndet ( bilde) og arrangere i løpet av våren. Les mer om Oppfording fra DFS ! Arranger skyteskole i 2018, det støttes med inntil kr 6500,-