Siste nyheter
Odd Kolsrud vant sin femte strake

Odd Kolsrud vant sin femte strake

Odd Kolsrud gjorde kort prosess under årets utgave av Magne Wollheim sen. minnestevne. Den stødige begnadølingen gjorde unna sin serie lørdag og presterte på sedvanlig vis 350 i en serie der 30 av tierne var innertiere. Det greide ingen av de andre 88 stevnedeltagerne å straffe.
Dermed tok han sin femte strake totalseier i stevnet der det handler om best serie uansett klasse. Med på kjøpet fulgte også vandrepokalen til odel og eie.
Best i klasse 3 - 5 ble Ringebu og Fåvangs Anton Rudland som greide 348 til en suveren seier.
 Les mer om Odd Kolsrud vant sin femte strake

Benjamin lurte alle

Benjamin lurte alle

Skyteskoleeleven Benjamin Hulten Skaare, her sammen med leder i miljø- og ungdomsutvalget, Stine Anita Hasvold, lurte alle da vi hadde en spennende og vellykket juleavslutning i skytterhallen, onsdag 20. desember. For anledningen var det respitt-konkurranse, der alle kjempet mot alle. Benjamin stoppet med hele 249 poeng, og kunne fornøyd innkassere en diger boks med jule-godterier.
Så var det risgrøt med mandel og sosialt samvær som punktum for en travel høst. Etter juleferien er det på ´n igjen rett over nyttårshelga. God Jul til alle !!
 

Skytterskole-elever med blinkteft

Skytterskole-elever med blinkteft

Det var full standplass med 12 lærevillige elever da skyteskolen startet onsdag (15.11.) Etter den obligatoriske innføringen i sikkerhet som det aller viktigste, slapp de "nye" skytterne til bak geværkolben, med klart blikk rettet mot skivene.
"Skytterskole-rektor", Kjell Ivar Løvbrøtte var godt fornøyd med utbyttet av den første kvelden, og ser spent fram mot neste leksjon kommende onsdag. På bildet bivåner nyvalgt leder, Lars Hasvold den fullsatte standplassen med tilfredshet i håp om at alle elevene fortsetter fram til fullbefarne DFS-ere.
 

Lars tar over klubba

Lars tar over klubba

Lars Hasvold tok over ledervervet etter Trond Erling Andersen i et godt besøkt årsmøte i skytterhallen fredag 10. november. Der ble det satt punktum for et godt år for Nordre Land skytterlag. Omkring 50 tillits-verv er besatt, og det skues med forventninger mot et godt lokalt arbeidsår for skyttersaken i 2018.
- Hvis vi skal nå målsettingene må vi løfte i flokk som et lag, sa påtroppende leder da han tok imot formannsklubba fra Trond Erling Andersen.
 Les mer om Lars tar over klubba

To hjemmeseire - men Hagen ble totalvinner

To hjemmeseire - men Hagen ble totalvinner

Kjell Ivar Løvbrøtte (bildet) og Ole Jørgen Klaseie sørget for to klasseseire til laget vårt da vi hadde åpent 15meter-stevne. Kjell Ivar vant klasse to med 343, mens Ole Jørgen tok medaljen i V65 med 348. Totalvinner av stevnet i klasse 3 - 5 ble Ole Anders Hagen fra Bardu skytterlag. 346 ga seier, tre poeng foran Skarpskyttens Karl Johan Olsen, mens den siste pallplassen gikk til fjerdeklassingens Sveinung Eide Hansen fra Fåberg som endte med 341. Odd Kolsrud skjøt 350 til stevnets beste serie, mens rekrutten Jens Olsrud Østli fra Tangen leverte flest poeng blant de unge med sine 349. Les mer om To hjemmeseire - men Hagen ble totalvinner

Bli med på skyteskole !

Bli med på skyteskole !

- Bli med på skyteskole, sier Kjell Ivar Løvbrøtte, og inviterer til skyteskole i skytterhallen i D-blokka på Dokka videregående skole, med skolestart onsdag 15. november klokka 17.30.
- Vi har kapasitet til å ta imot 12 "elever", sier Løvbrøtte. Han sier videre at tilbudet først og fremst er rettet mot ungdommer, med ei nedre aldersgrense på ni år, men også voksne med lyst til å prøve skyting som hobby er hjertelig velkommen.
- Prinsippet om først til mølla, og så videre gjelder, sier "skyteskolerektoren". Påmelding gjøres til Kjell Ivar på tlf. 97633201 eller e-post: kjellivalvbrtte@yahoo.com senest 10. november.
 

Skivene venter på aktivitet - kveldsansvarlige

Skivene venter på aktivitet - kveldsansvarlige

Det står klar 12 skiver i skytterhallen og bare venter på at du skal komme i gang med treninga mot en ny sesong. Framover høsten skal vi i tillegg til de "vanlige" kvelds-treningene ha både karusellstevne og åpent 15meter-stevne.
Også i år øremerkes mandagene klasseutvalget og onsdagene ungdomsutvalget, men for å bygge den gode formen, må det være plass for alle begge kveldene, nær sagt i god lagsånd og fredelig sameksistens. Lista herunder er en revidert utgave som blant annet har datoene for Lapua-cupen.
Klasseutvalget har laget liste over kveldsansvarlige framover til jul, og anmoder om at hver i sær tar sitt ansvar for sin treningskveld.
 Les mer om Skivene venter på aktivitet - kveldsansvarlige

Huser perset til stevnets beste

Huser perset til stevnets beste

Blaker-jenta Hanna Synnøve Huser satte nye personlig rekord da hun skjøt seg til beste 35-skudd på årets Fløyterstevne. 350 poeng med 33 innertiere greide den solide skytterjenta i et av de aller siste lagene.
- Jeg trener bare en gang i uka, forklarer hun, Men samtidig beretter hun om målrettet treningsarbeid og ister opp de viktige viktige faktorene for å bli virkelig god. Hun er vant til å skyte 350, for persen på Fløyterstevnet var sesongens 30. med bare tiere !
 

1078 er påmeldt til Fløyterstevnet

1078 er påmeldt til Fløyterstevnet

1078 navn står i påmeldingslistene til Fløyterstevnet. Det aller meste er klart til å ta fatt på stevnet som samtidig markerer at det har gått 30 år siden det aller første Fløyterstevnet.
Ikke minst gjelder dette premie- og medaljebordet som allerede står utstilt på skytterhuset ved "skryteveggen" med bildene av kongene, prinsene og norgesmestrene vi er stolte av.
I år blir det også endel premier som trekkes ut på skytternummer som en ekstra gest til våre treffsikre gjester. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til årets Fløyterstevne !
 

Markør`n 2017

Markør`n 2017

Utgivelse av Markør`n har blitt en årviss oppgave i Nordre Land skytterlag. Nå er årets utgave ferdig i god tid til Fløyterstevnet, slik det har vært tradisjon for de siste 10 - 15 åra. Bladet gir oss kjærkomne inntekter, der lokalt næringsliv gir støtte gjennom annonser, og der også bedrifter på sentralt hold innen skyttersport og andre grener yter oss sin skjerv.
I den redaksjonelle delen dveler vi ved at det har gått 30 år siden Fløyterstevnet så dagens lys, ved tidligere Landsskytterstevner i Førde og vi har en liten prat med fire av de fem medlemmene våre som skal debutere på årets Landsskytterstevne. Takk, først og fremst til annonse-korpset for helhjertet innsats og til velvillige støttespillere som fylte opp annonsesidene til beste for vårt arbeid med skyttersaken. PDF-fila finner du herunder.
 Les mer om Markør`n 2017

Blåkopi for Anne Ingeborg

Blåkopi for Anne Ingeborg

I år, som i fjor: Ingen greide å hindre Anne Ingeborg Sogn Øiom i å stikke av med seieren i superfinalen av Bjørn Solbergs minnestevne. Allerede gjennom det innledende programmet, som er identisk med orgmedalje-programmet markerte hun seg i føringen, og entret skive to i finalen med 298. Det var likt med Roger Ottosen, og gjennom fem skudd-serien i knestående skjøt begge fullt hus 50 poeng. I det første stå-skuddet skjøt de også likt med hver sin nier. Deretter tilrev Øiom seg ett poengs ledelse med en ny tier, mens Ottosen måtte i nieren.
Enda ett poeng sakket Ottosen etter, mens Øiom skjøt tre nye tiere til totalsum på 397, to foran Ottosen, mens Thomas Bråthen kapret tredjeplassen med sin 393 med fem innertiere i finalen, foran Sverre Frøshaug og Åse Marit Myrvang som også endte med 393.
 Les mer om Blåkopi for Anne Ingeborg

Pål Skogen ble klubbmester igjen

Pål Skogen ble klubbmester igjen

Pål Skogen presterte best, og ble klubbmester for Nordre Land skytterlag - enda en gang. Med 343 (50-48-49-97-99) var han i en klasse for seg. Andremann, Kai Gjølberg stoppet med 335, mens Bjørn Einar Andersen tok den siste pallplassen med 334.
Det var også presisjon over de 347 som ga seier til Kjell Ivar Løvrøtte i andreklasse, og 344 til rekrutt-mester Remi Gram, lar seg absolutt høre.
Aller mest gledet imidlertid det faktum at klubbmesterskapet samlet hele 28 skyttere fordelt på så godt som alle klasser. Samtlige presterte i god DFS-ånd etter aller beste evne.
 Les mer om Pål Skogen ble klubbmester igjen

Ole Jørgen tok nytt samlagsmesterskap

Ole Jørgen tok nytt samlagsmesterskap

Ole Jørgen Klaseie (bildet) tok et nytt samlagsmesterskap da han i helga gikk til topps i V65 under innendørs-mesterskapet på Jevnaker. 346 poeng holdt til tittel, ett poeng foran Per Rognerud fra Søndre Land.
Flere av skytterne våre leverte solide serier, og gledelig er det å registrere at førsteklassingen Jonas Sveum i sitt aller første samlagsstevne skjøt seg til en andreplass.
Komplette resultater finnes på: https://www.dfs.no/aktuelt-na/resultater/?eventId=163588
 

Odd tok den fjerde strake

Odd tok den fjerde strake

Odd Kolsrud tok sin fjerde strake aksje i den gedigne sølvpokalen som er trofeet i Magne Wollheim sen. minnestevne. Denne gangen presterte "blinkmaskinen" fra Begnadalen 350 som den eneste i stevnet. 28 av blinkene var innertiere. Dermed mangler han "bare" en aksje for å ta med pokalen hjem til odel og eie.
Mesterskapet i klasse 3-5 le vunnet av Ole Kristian Bryhn fra Røyken og Hurum med 349, mens rørosingen Hans Runar Kojedal tok andreplassen med 346 og Simen Dæhlen fra Gjøvik og Bru tok den siste medaljen med 345.
 Les mer om Odd tok den fjerde strake

Flyttet persen sin med tre poeng

Flyttet persen sin med tre poeng

Vidar Dahle Skarsbø (bildet) fra Leikanger msl flyttet den personlige rekorden sin med tre poeng da han skjøt aller sist i årets siste luftriflestevne. 620,3 poeng var et trivelig bevis på ærlig treningsarbeid for den målbevisste sogningen som var på gjennomreise til weekend med mentor Ole Kristian Bakken.
Den beste 40-skudden leverte Hernes-jenta Gyda Nordhagen som presterte 412,8. I V45 skjøt Stanges stødige Hilde S. Lundby til ny årsbeste på 408,1 og avanserte på Norgesrankingen. Så satte Terje Holm ny banerekord på bedriftsskiva med 296.
 Les mer om Flyttet persen sin med tre poeng

John Arild Knapp ble fylkesmester

John Arild Knapp ble fylkesmester

Vestre Toten skytterlags John Arild Knapp gikk til topps i fylkesmesterskapet innendørs. Med 347 poeng skilte det to poeng tilbake til de fire nærmeste utfordrerne. Således ble det delt andreplass til Lillehammers Vidar Kjølgård og Vestre Totens Roger Ottosen som begge fikk anvist 15 innertiere i sine 345-serier.
De to vestretotningene sikret sammen med Johnny Myhre seier i lagskytingen til laget sitt. Gjennom mesterskapet fikk vi tre skyttere i land med fullt hus 350: Odd Kolsrud til mesterskap i V73 og Mette Strandlien og Marius Sveipe til dobbeltseier til Ringebu og Fåvang i eldre rekrutt.
 Les mer om John Arild Knapp ble fylkesmester

Kjersti Dyrud tok teten i fylkesmesterskapet

Kjersti Dyrud tok teten i fylkesmesterskapet

Kjersti Dyrud fra Tingelstad skytterlag tok teten da vi dro i gang fylkesmesterskapet på 15 meter fredag kveld (9. desember). Med 345 poeng (49-50-50-96-100) viste hun solide takter, og la lista for konkurrentene som går til angrep i mesterskapets andre dag.
Fra innledningen av stevnet tar vi ellers med at vår egen Kjell Ivar Løvbrøtte tok ledelsen i klasse 1 med solide 348, og i den eldste veteran-klassen presterte nok en gang Odd Kolsrud fullt hus 350 poeng. Samtidig posisjonerte regjerende fylkesmester i V65 utendørs, Harald Løkra 349 til ledelse i sin klasse.
 Les mer om Kjersti Dyrud tok teten i fylkesmesterskapet

Sluttstrek for godt arbeidsår

Sluttstrek for godt arbeidsår

2016 har vært et godt og aktivt år for Nordre Land skytterlag. Det slo årsmøtet vårt fast da driftsåret ble løftet over i historien. Her har Kjell Ivar Løvbrøtte og Hans Kristian Dokken hentet sine priser som bevis på solide prestasjoner gjennom 2016.
Da er det all grunn til å være smørblid leder Trond Erling Andersen. Han ble gjenvalgt som leder i et konstruktivt årsmøte, der styret ble pålagt å utrede en solid oppgradering av elgbanen - blant mye annet.
 Les mer om Sluttstrek for godt arbeidsår

Hans Kristian vant Ungdomsstevnet

Hans Kristian vant Ungdomsstevnet

Hans Kristian Dokken gjorde unna sitt siste store banestevne som rekrutt ved å gå helt til topps i rekruttmesterskapet i en superjevn duell, der han til slutt halte seieren i land med 595 poeng, og en innertieres margin til nærmeste utfordrer.
Her er han på toppen av pallen sammen med Birk Oliver Singstad og Line Kasbo som kom nærmest mesteren etter finaleskytingen. Turen ble forøvrig en innertier for alle som var med.
Les mer herunder, og se fyldig reportasje på lagets facebook-side.
 Les mer om Hans Kristian vant Ungdomsstevnet

Klubbmesterskap 14. september

Utendørs-sesongen går mot slutten, men før vi flytter aktivitetene inn igjen, skal vi ha et spennende og trivelig klubbmesterskap. Det er terminfestet til onsdag 14. september med påmelding fra kl. 17 og utover.
Påmeldings-avgiften er 100 kroner, og det er som tidligere 100 prosent premiering. Det er også i pakt med god tradisjon med samling inne på skytterhuset til premieutdeling og litt bevertning. Styret og underutvalg ønsker vel møtt til klubbmesterskap !
 

To samlagsmestere

To samlagsmestere

Det ble to samlagsmestere til Nordre Land skytterlag i helgas banestevne i Søndre Land. Hans Kristian Dokken gikk til topps i rekruttenes mesterskap med 340, mens Ole Jørgen Klaseie gikk seirende ut av en jevn duell i V65, der han vant etter 350 poeng med en omgang som ga fem innertiere.
I mesterskapet klasse 3-5 ble det tredjeplass til Ola Tore Dokken med 344, etter en finale som ga 100 poeng med åtte innertiere.
Fullstendige resultater på: http://sondre-land.skytterlag.no/
 

Fløyterstevnet 2016 ble suksess

Fløyterstevnet 2016 ble suksess

Vi lar vår egen lovende aspirantskytter Ole Henrik Lunde på vegne av oss alle takke for et trivelig Fløyterstevne 2016. Ole Henrik satte ny personlig rekord med 244 og fikk pokal til premiehylla hjemme på Nordsinni.
Forøvrig ble det aksje i Fløytertrofeet til Tobias Lillekvelland fra Nordstrand som vant mesterskapet klasse 3-5 med 348, mens Øyvind Haugen fra Urskog vant Fløyterfelten klasse 2-5+V55 med 42/30.
Når det gjelder de øvrige resultatene viser vi til Fløterstevnets resultatservice på denne sida.
 

Øiom inn på andreplass

Øiom inn på andreplass

Anne Ingeborg Sogn Øiom skjøt seg i lag 14 inn til en foreløpig andreplass i mesterskapet for klasse 3 - 5. Det gjorde hun på en vbeldig spennende måte, både for seg sjøl og for publikum som fulgte serien hennes. Hun skjøt stevnets beste 156 skudd med 150 der 11 skudd var innertier. Hun holdt tieren på grunnlaget til det tredje ligg-skuddet, og hadde ett poengs ledelse inn i omgangen. Der skjedde det som har hendt endel ganger: Tida ble litt for knapp til de optimale avtrekkene og skudd nummer ni på en nier. - Jeg er likevel godt fornøyd med 348, slår hun fast. 

Lillekvelland opp i teten

Lillekvelland opp i teten

Nordstrands Tobias Lillekvelland tok over ledelsen i mesterskapet klasse 3-5 i det andre skytterlaget i dag. Han mistet ett poeng i det siste skuddet på ståserien, og tapte det andre i siste stående på grunnlaget. Resten av skuddene satt i tieren, og det var hele 26 innertiere i serien.
- Det er årsbeste, og en god bekreftelse på at redskap og ammo funker, sier han. - Jeg er nok det svakeste leddet i kjeden når det er igjen ei uke til LS, sier han med et skjevt smil, og gir seg i kast med tre stevner i Hallingdal før helga er over.
 

Velkommen til Fløyterstevnet 2016

Velkommen til Fløyterstevnet 2016

29 år etter at det hele startet, er det en stor glede for oss i Nordre Land skytterlag igjen å ønske hjertelig velkommen til Fløyterstevnet. Da vi satte strek for påmeldingen sto det 920 navn i påmeldingslistene, og det er vårt håp at vi klarer å gi alle en positiv opplevelse på banen i Djupådalen og i feltløypene ved Rusketjenn, såvel som på hurtigskytterarenaene.
Værgudene synes å være vennligsinnede denne gangen, skal vi tro prognosene, og vi stiller med et rikholdig kjøkken, blant annet med grillmat både lørdag og søndag.
 

Opplegg for Fløyterfelten

Opplegg for Fløyterfelten

Ferietid til tross, den harde kjerne jobber ufortrødent videre for å gi til beste en god feltrunde på årets Fløyterstevne. De fleste holdene begynner å komme på plass, og elektronikk på felthurtigbanen skal etter planen monteres rett over helga.
Håper at bildet med feltmarskalk Bjørn Einar Andersen gir alle brennende lyst til å prøve feltløypa. Det er enda ledige plasser, og vi krysser fingrene for at været viser seg fra denne siden.
Opplegg(ene) finner du under her.
 Les mer om Opplegg for Fløyterfelten