Siste nyheter
350-gull til Dokken på årsmøtet

350-gull til Dokken på årsmøtet

Blant utmerkelsene som ble delt ut under årsmøtet vårt, var gullmerke for oppnådde 350 poeng for klasseførte skyttere. Ola Tore Dokken har nådd den magiske grensen flere ganger, men først nå fikk han merket og den medfølgende diplomen som et viktig synlig bevis på kapasiteten.
Årsmøtet ble raskt og greit avviklet, uten de store tunge sakene, og med vissheten om at laget står på trygg grunn også økonomisk.
 Les mer om 350-gull til Dokken på årsmøtet

Allidretten prøvde skyting

Allidretten prøvde skyting

Mandag 9. november hadde vi besøk av Allidretts-gruppa i Nordre Land idrettslag. De kom med sine "eldste" utøvere for å få den aller første innføringen uti skyttersportens finesser.
De aller fleste hadde naturlig nok ingen erfaring med bruk av våpen, men etter en innføring i den sikkerhetsmessige delen, fikk de med hjelp av kyndige fra rekkene våre sine aller første skudd anvist på monitoren. Om noen få år vil det blant disse finnes framtidige kongsemner. Neste uke dukker de opp igjen for å få mer påfyll !
 

John Arild Knapp vant innendørsstevnet

John Arild Knapp vant innendørsstevnet

John Arild Knapp fra Vestre Toten skytterlag gikk til topps i innendørsstevnet i skytehallen på Dokka, søndag 1. november. Den stødige totningen endte med 348 som sluttsum, poenget foran Løiten-skytteren Jens Kristian Larsen på andreplass, og to foran lagvenninnen Anne Ingeborg Sogn Øiom på den siste pallplassen i klasse 3 - 5.
To skyttere greide fullt hus 350 poeng i stevnet som samlet 105 skyttere. I eldre rekrutt klarte Tingelstads Maud Elise B. Grønberg seg gjennom sine 35 skudd uten å bomme på tieren, mens V73-skytteren Ludvig Indrebø fra Farnes gjorde det samme i den eldste klassen.
Herunder klassevinnere i stevnet.
 Les mer om John Arild Knapp vant innendørsstevnet

Skytehallen klargjort til høst-innrykk

Skytehallen klargjort til høst-innrykk

Skytehallen er på det aller meste klar etter solid dugnadsinnsats i kveld (onsdag 23. september). Kulefangerne ble renset for bly, resonans-kamrene støvsuget for hybelkaniner og ellers klargjort. Gulvet ble sopt og støvsuget, og diverse rot ble behørig ryddet til trivelig orden som alle hefter for å holde gjennom en forhåpentlig vis hektisk og formbyggende innendørssesong. På bildet er det Mathea Hasvold og Ole Tønderum som skiller bly fra gummi-granulat. Les mer om Skytehallen klargjort til høst-innrykk

Nedrigging av banene 16. september

Nedrigging av banene 16. september

Onsdag 16. september er siste treningskveld utendørs denne sesongen. Da er målsettingen å få rigget ned og kjørt inn igjen skivene, samt å få ryddet inn det som skal berges mot vinteren. Samtidig klargjøres det for innendørs trening, med en målsetting om å ha en dugnad i skytehallen den påfølgende onsdagen.
Vi satser også på litt sosialt samvær i forbindelse med at banen rigges ned. Dette er noe vær-avhengig, men litt godt på grillen, eller annen dugnads-mat fortjener alltid like positive medlemmer som stiller beredvillig opp !
 

LS 2015 er historie - feltmedalje til Dokken

LS 2015 er historie - feltmedalje til Dokken

Når sant skal sies var det en noe høyere stemning i laget vårt etter fjorårets Landsskytterstevne. Likevel må vi si oss tilfreds med ei trivelig uke i Lesja. Vi stilte med en fyldig kontingent, og bidro til massemønstringen. Ved avslutningen sikret Ola Tore Dokken en sjuendeplass i felt-NM - ett lite knepp fra det helt store. Men slik er skyttersporten. Herunder finner du våre resultater. Les mer om LS 2015 er historie - feltmedalje til Dokken

Kongelig fulltreffer for Dokken

Kongelig fulltreffer for Dokken

Regjerende skytterkonge, Ola Tore Dokken har hatt en plan: En plan om kongelag nummer 20, og kanskje bli skytterkonge for tredje gang. På sin gamle hjemmebane på Hadding-banen i Ål, smelte han i går kveld til med fullt hus 350 poeng. I den grad det interesserer: 19 av de 35 tierne var innertier. Det fører kongen inn på andreplass på Norgesrankingen - et par uker før det skytes kvalifisering til kongelag i Lesja.
Ikke nok med det; sønnen, Hans Kristian smelte også til med ny pers og leder rekruttklassen med 348 !
 

Hans Kristian på pallen i Landsdels-KM

Hans Kristian på pallen i Landsdels-KM

Hans Kristian Dokken tok steget opp på pallen da rekruttmesterskapet under årets Landsdelskretsstevne for Opplandskretsen var over. Han leverte solid innsats gjennom hele serien, blant annet med 150 på 15-skudden. Etter 97 ti-skuddspoeng sluttet han på 247 og skive fire i finalen. Her greide han 99, og endte på tredjeplass med sine 346. Det var fire bak den suverene vinneren av klassen, Marte Marie Engebretsgård fra Åsheim. Les mer om Hans Kristian på pallen i Landsdels-KM

To Dokken-seire på Åsheim

To Dokken-seire på Åsheim

Far og sønn, Ola Tore og Hans Kristian Dokken sikret seg hver sin seier i det åpne banestevnet til Åsheim skytterlag. Senior vant klasse 3-5 med solide 348 (149-99-100), tre foran nærmeste utfordrer. Det var god kvalitet også over Hans Kristians mesterskaps-serie. Den ga 347 (149-99-99), fire poeng foran andremann i rekrutt.
Det var forøvrig flere av våre som var over på "feil side" av Mjøsa til stevnene på Lismarken og Åsheim. Se DFS sin utmerkede resultatservice etter flere resultater.
 

Vi forbereder Fløyterstevnet

Vi forbereder Fløyterstevnet

Ukene går fort mot årets Fløyterstevne. Mange arbeidsoppgaver venter, og mange biter skal på plass før vi er klare til å ta imot skytter-Norge til ei hektisk helg like før vi alle vender nesen mot Landsskytterstevnet i Lesja.
Fløyterkomiteen er i full aksjon, og har allerede merket av to datoer for hoveddugnader foran stevnet. De er satt til torsdag 25. juni og tirsdag 14. juli med oppmøte for jobbfordeling kl. 17. Fullstendig orientering fra komiteen her.
 Les mer om Vi forbereder Fløyterstevnet

Sammen blir de gode

Sammen blir de gode

For mange av skytteraspirantene våre ble kveldsstevnet i Etnedal den aller første følingen med et ordentlig skytestevne "borte". Det var en fornøyd skytterkongelig skyteskole-rektor, Ola Tore Dokken som coachet skytterspirene gjennom det å takle et stevne.
Kvelden bød på fine skyteforhold, med relativt "snill" vind og fine lysforhold. Således fikk ungdommene gode mål på sine ferdigheter. Uansett var stevnet et viktig steg videre i utviklingen, og viktigst var det at alle hadde det gøy.
 

Klarsynt Dokken dobbeltvant

Klarsynt Dokken dobbeltvant

- Jeg tar tilbake alt jeg har uttalt negativt om Adlerauge. Nå ser jeg plutselig et reint siktebilde. Det sier Ola Tore Dokken som Kristi himmelfarts-dag sesongdebuterte med å vinne både Krystallstevnet og Bjoneroastevnet.
Han satte inn hjelpemiddelet tidligere i uka, og fikk en positiv opplevelse umiddelbart. - Jeg skjøt en omgang på banen, og syns jeg dro ut to skudd til langt uti nieren. Anvisningen fortalte om 100 med åtte innertiere, forteller han.
 Les mer om Klarsynt Dokken dobbeltvant

Felthurtigbane bygges til Fløyterstevnet

Felthurtigbane bygges til Fløyterstevnet

Hvis alt går etter planene vil ny bane for felthurtigskyting stå ferdig til årets Fløyterstevne. "Feltmarskalk" Bjørn Einar Andersen har stukket ut en bane ved jegerbanen, med elgbanen som skuddfelt. Ved befaringen ble det konkluderte med at dette blir en bane der det kan bli skikkelig Texas, og superkjappe tider.
Der med vil vi også ha flyttet hurtigskytterdelen av Fløyterstevnet ned på banen, og frigitt mer plass til feltløypa ved Rusketjern.