Siste nyheter
Blåkopi for Anne Ingeborg

Blåkopi for Anne Ingeborg

I år, som i fjor: Ingen greide å hindre Anne Ingeborg Sogn Øiom i å stikke av med seieren i superfinalen av Bjørn Solbergs minnestevne. Allerede gjennom det innledende programmet, som er identisk med orgmedalje-programmet markerte hun seg i føringen, og entret skive to i finalen med 298. Det var likt med Roger Ottosen, og gjennom fem skudd-serien i knestående skjøt begge fullt hus 50 poeng. I det første stå-skuddet skjøt de også likt med hver sin nier. Deretter tilrev Øiom seg ett poengs ledelse med en ny tier, mens Ottosen måtte i nieren.
Enda ett poeng sakket Ottosen etter, mens Øiom skjøt tre nye tiere til totalsum på 397, to foran Ottosen, mens Thomas Bråthen kapret tredjeplassen med sin 393 med fem innertiere i finalen, foran Sverre Frøshaug og Åse Marit Myrvang som også endte med 393.
 Les mer om Blåkopi for Anne Ingeborg

Kveldsansvarlige for sommersesongen

Kveldsansvarlige for sommersesongen

Det våres, og vi står klare for en ny sommersesong med det som forhåpentligvis blir en aktiv sommer både på skytebanen og med mange fine stevneturer.
Klasseutvalget har snekret sammen lista med kveldsansvarlige fra onsdag etter påske, da vi ser hvem som er mest våryre. Deretter går det slag i slag framover sommeren, med LS i Førde som det naturlige høydepunktet, og med mange delmål på vegen mot Landsskyttertevnet.
Også i denne anledningen er det grunn til å understreke hver enkelts ansvar for "sine" treningskvelder, slik det har vært tidligere.
 Les mer om Kveldsansvarlige for sommersesongen

Pål Skogen ble klubbmester igjen

Pål Skogen ble klubbmester igjen

Pål Skogen presterte best, og ble klubbmester for Nordre Land skytterlag - enda en gang. Med 343 (50-48-49-97-99) var han i en klasse for seg. Andremann, Kai Gjølberg stoppet med 335, mens Bjørn Einar Andersen tok den siste pallplassen med 334.
Det var også presisjon over de 347 som ga seier til Kjell Ivar Løvrøtte i andreklasse, og 344 til rekrutt-mester Remi Gram, lar seg absolutt høre.
Aller mest gledet imidlertid det faktum at klubbmesterskapet samlet hele 28 skyttere fordelt på så godt som alle klasser. Samtlige presterte i god DFS-ånd etter aller beste evne.
 Les mer om Pål Skogen ble klubbmester igjen

Ole Jørgen tok nytt samlagsmesterskap

Ole Jørgen tok nytt samlagsmesterskap

Ole Jørgen Klaseie (bildet) tok et nytt samlagsmesterskap da han i helga gikk til topps i V65 under innendørs-mesterskapet på Jevnaker. 346 poeng holdt til tittel, ett poeng foran Per Rognerud fra Søndre Land.
Flere av skytterne våre leverte solide serier, og gledelig er det å registrere at førsteklassingen Jonas Sveum i sitt aller første samlagsstevne skjøt seg til en andreplass.
Komplette resultater finnes på: https://www.dfs.no/aktuelt-na/resultater/?eventId=163588
 

Odd tok den fjerde strake

Odd tok den fjerde strake

Odd Kolsrud tok sin fjerde strake aksje i den gedigne sølvpokalen som er trofeet i Magne Wollheim sen. minnestevne. Denne gangen presterte "blinkmaskinen" fra Begnadalen 350 som den eneste i stevnet. 28 av blinkene var innertiere. Dermed mangler han "bare" en aksje for å ta med pokalen hjem til odel og eie.
Mesterskapet i klasse 3-5 le vunnet av Ole Kristian Bryhn fra Røyken og Hurum med 349, mens rørosingen Hans Runar Kojedal tok andreplassen med 346 og Simen Dæhlen fra Gjøvik og Bru tok den siste medaljen med 345.
 Les mer om Odd tok den fjerde strake

Flyttet persen sin med tre poeng

Flyttet persen sin med tre poeng

Vidar Dahle Skarsbø (bildet) fra Leikanger msl flyttet den personlige rekorden sin med tre poeng da han skjøt aller sist i årets siste luftriflestevne. 620,3 poeng var et trivelig bevis på ærlig treningsarbeid for den målbevisste sogningen som var på gjennomreise til weekend med mentor Ole Kristian Bakken.
Den beste 40-skudden leverte Hernes-jenta Gyda Nordhagen som presterte 412,8. I V45 skjøt Stanges stødige Hilde S. Lundby til ny årsbeste på 408,1 og avanserte på Norgesrankingen. Så satte Terje Holm ny banerekord på bedriftsskiva med 296.
 Les mer om Flyttet persen sin med tre poeng

John Arild Knapp ble fylkesmester

John Arild Knapp ble fylkesmester

Vestre Toten skytterlags John Arild Knapp gikk til topps i fylkesmesterskapet innendørs. Med 347 poeng skilte det to poeng tilbake til de fire nærmeste utfordrerne. Således ble det delt andreplass til Lillehammers Vidar Kjølgård og Vestre Totens Roger Ottosen som begge fikk anvist 15 innertiere i sine 345-serier.
De to vestretotningene sikret sammen med Johnny Myhre seier i lagskytingen til laget sitt. Gjennom mesterskapet fikk vi tre skyttere i land med fullt hus 350: Odd Kolsrud til mesterskap i V73 og Mette Strandlien og Marius Sveipe til dobbeltseier til Ringebu og Fåvang i eldre rekrutt.
 Les mer om John Arild Knapp ble fylkesmester

Kjersti Dyrud tok teten i fylkesmesterskapet

Kjersti Dyrud tok teten i fylkesmesterskapet

Kjersti Dyrud fra Tingelstad skytterlag tok teten da vi dro i gang fylkesmesterskapet på 15 meter fredag kveld (9. desember). Med 345 poeng (49-50-50-96-100) viste hun solide takter, og la lista for konkurrentene som går til angrep i mesterskapets andre dag.
Fra innledningen av stevnet tar vi ellers med at vår egen Kjell Ivar Løvbrøtte tok ledelsen i klasse 1 med solide 348, og i den eldste veteran-klassen presterte nok en gang Odd Kolsrud fullt hus 350 poeng. Samtidig posisjonerte regjerende fylkesmester i V65 utendørs, Harald Løkra 349 til ledelse i sin klasse.
 Les mer om Kjersti Dyrud tok teten i fylkesmesterskapet

Sluttstrek for godt arbeidsår

Sluttstrek for godt arbeidsår

2016 har vært et godt og aktivt år for Nordre Land skytterlag. Det slo årsmøtet vårt fast da driftsåret ble løftet over i historien. Her har Kjell Ivar Løvbrøtte og Hans Kristian Dokken hentet sine priser som bevis på solide prestasjoner gjennom 2016.
Da er det all grunn til å være smørblid leder Trond Erling Andersen. Han ble gjenvalgt som leder i et konstruktivt årsmøte, der styret ble pålagt å utrede en solid oppgradering av elgbanen - blant mye annet.
 Les mer om Sluttstrek for godt arbeidsår

Hans Kristian vant Ungdomsstevnet

Hans Kristian vant Ungdomsstevnet

Hans Kristian Dokken gjorde unna sitt siste store banestevne som rekrutt ved å gå helt til topps i rekruttmesterskapet i en superjevn duell, der han til slutt halte seieren i land med 595 poeng, og en innertieres margin til nærmeste utfordrer.
Her er han på toppen av pallen sammen med Birk Oliver Singstad og Line Kasbo som kom nærmest mesteren etter finaleskytingen. Turen ble forøvrig en innertier for alle som var med.
Les mer herunder, og se fyldig reportasje på lagets facebook-side.
 Les mer om Hans Kristian vant Ungdomsstevnet

Klubbmesterskap 14. september

Utendørs-sesongen går mot slutten, men før vi flytter aktivitetene inn igjen, skal vi ha et spennende og trivelig klubbmesterskap. Det er terminfestet til onsdag 14. september med påmelding fra kl. 17 og utover.
Påmeldings-avgiften er 100 kroner, og det er som tidligere 100 prosent premiering. Det er også i pakt med god tradisjon med samling inne på skytterhuset til premieutdeling og litt bevertning. Styret og underutvalg ønsker vel møtt til klubbmesterskap !
 

To samlagsmestere

To samlagsmestere

Det ble to samlagsmestere til Nordre Land skytterlag i helgas banestevne i Søndre Land. Hans Kristian Dokken gikk til topps i rekruttenes mesterskap med 340, mens Ole Jørgen Klaseie gikk seirende ut av en jevn duell i V65, der han vant etter 350 poeng med en omgang som ga fem innertiere.
I mesterskapet klasse 3-5 ble det tredjeplass til Ola Tore Dokken med 344, etter en finale som ga 100 poeng med åtte innertiere.
Fullstendige resultater på: http://sondre-land.skytterlag.no/
 

Fløyterstevnet 2016 ble suksess

Fløyterstevnet 2016 ble suksess

Vi lar vår egen lovende aspirantskytter Ole Henrik Lunde på vegne av oss alle takke for et trivelig Fløyterstevne 2016. Ole Henrik satte ny personlig rekord med 244 og fikk pokal til premiehylla hjemme på Nordsinni.
Forøvrig ble det aksje i Fløytertrofeet til Tobias Lillekvelland fra Nordstrand som vant mesterskapet klasse 3-5 med 348, mens Øyvind Haugen fra Urskog vant Fløyterfelten klasse 2-5+V55 med 42/30.
Når det gjelder de øvrige resultatene viser vi til Fløterstevnets resultatservice på denne sida.
 

Øiom inn på andreplass

Øiom inn på andreplass

Anne Ingeborg Sogn Øiom skjøt seg i lag 14 inn til en foreløpig andreplass i mesterskapet for klasse 3 - 5. Det gjorde hun på en vbeldig spennende måte, både for seg sjøl og for publikum som fulgte serien hennes. Hun skjøt stevnets beste 156 skudd med 150 der 11 skudd var innertier. Hun holdt tieren på grunnlaget til det tredje ligg-skuddet, og hadde ett poengs ledelse inn i omgangen. Der skjedde det som har hendt endel ganger: Tida ble litt for knapp til de optimale avtrekkene og skudd nummer ni på en nier. - Jeg er likevel godt fornøyd med 348, slår hun fast. 

Lillekvelland opp i teten

Lillekvelland opp i teten

Nordstrands Tobias Lillekvelland tok over ledelsen i mesterskapet klasse 3-5 i det andre skytterlaget i dag. Han mistet ett poeng i det siste skuddet på ståserien, og tapte det andre i siste stående på grunnlaget. Resten av skuddene satt i tieren, og det var hele 26 innertiere i serien.
- Det er årsbeste, og en god bekreftelse på at redskap og ammo funker, sier han. - Jeg er nok det svakeste leddet i kjeden når det er igjen ei uke til LS, sier han med et skjevt smil, og gir seg i kast med tre stevner i Hallingdal før helga er over.
 

Velkommen til Fløyterstevnet 2016

Velkommen til Fløyterstevnet 2016

29 år etter at det hele startet, er det en stor glede for oss i Nordre Land skytterlag igjen å ønske hjertelig velkommen til Fløyterstevnet. Da vi satte strek for påmeldingen sto det 920 navn i påmeldingslistene, og det er vårt håp at vi klarer å gi alle en positiv opplevelse på banen i Djupådalen og i feltløypene ved Rusketjenn, såvel som på hurtigskytterarenaene.
Værgudene synes å være vennligsinnede denne gangen, skal vi tro prognosene, og vi stiller med et rikholdig kjøkken, blant annet med grillmat både lørdag og søndag.
 

Opplegg for Fløyterfelten

Opplegg for Fløyterfelten

Ferietid til tross, den harde kjerne jobber ufortrødent videre for å gi til beste en god feltrunde på årets Fløyterstevne. De fleste holdene begynner å komme på plass, og elektronikk på felthurtigbanen skal etter planen monteres rett over helga.
Håper at bildet med feltmarskalk Bjørn Einar Andersen gir alle brennende lyst til å prøve feltløypa. Det er enda ledige plasser, og vi krysser fingrene for at været viser seg fra denne siden.
Opplegg(ene) finner du under her.
 Les mer om Opplegg for Fløyterfelten

Anne Ingeborg avviste alle i Bjørn Solbergs minnestevne

Anne Ingeborg avviste alle i Bjørn Solbergs minnestevne

Anne Ingeborg Sogn Øiom avviste alle da hun i overlegen stil gikk til topps i den tredje utgaven av Bjørn Solbergs minnestevne andre pinsedag. Hun tok føringen gjennom finalekvalifiseringen, der programmet er det samme som for organisasjonsmedaljen. Bare ett av de 30 innledende skuddene havnet utafor tieren. Da skilte det to poeng tilbake til fjorsårsvinner Roger Ottosen.
Gjennom finalen med fem kne i serie og fem enkle stående-skudd, tok hun vare på ledelsen og seilte enda ett poeng ifra, til en sluttsum på 396, og vant sin først aksje i pokalen, tre foran Ottosen, med Kristin Nerødegård på tredjeplassen.
 Les mer om Anne Ingeborg avviste alle i Bjørn Solbergs minnestevne

Fire strake for Kjell Ivar

Fire strake for Kjell Ivar

Kjell Ivar Løvbrøtte fortsetter å vinne klasse en, slik han har gjort innendørs i vinter. Nå er han i gang med banesesongen og levner så langt konkurrentene små sjanser. Denne "ovale weekenden" har han gjort unna fire stevner med like mange klasseseire. Poengsummene er også solide, med 249 på Skarsmoen som best til foreløpig topp på Norgesrankingen.
Dernest har det blitt 248 i Krystallstevnet, og 246 både i Østre Gausdal og Bjoneroa. Målsettingen er imidlertid klar: 250 poeng må presteres, og uten å hause opp forventningene vil han være et sterkt kort når standplassen inntas på Råvann skytebane under Landsskytterstevnet.
 

Lars Hasvold ble feltmester

Lars Hasvold ble feltmester

Lars Hasvold ble klubbmester i feltskyting. Vi kunne sikkert ønsket oss flere enn de ni deltakerne som stilte, men alle var enige om at det var en trivelig skytterdag med sosialt samvær og gode samtaler på skytterhuset etterpå.

På bildet er samtlige deltakere samlet med sine premier. Foran fra venstre Mathea Hasvold, Øystein Hasvold, Stine Hasvold og Bjørn Einar Andersen. bak fra venstre: Lars Hasvold, Kjell Ivar Løvbrøtte, Ole Jørgen Klaseie, Ole Tønderum og Trond Erling Andersen.
Resultatene finner du herunder:
 Les mer om Lars Hasvold ble feltmester

Løvbrøtte klasse-vant i LDKS

Kjell Ivar Løvbrøtte vant enda en tittel, da han i helga toppet førsteklassingenes oppgjør under året landsdelskretsstevne på 15 meter. I mesterskapet som gikk hos Nora skytterlag i Nord-Østerdal greide han 248 etter serien 50-50-48-100. Med det sikret seieren takket være sine 14 innertiere mot Røros-skytteren Morten Randen sine 7.
Andreklassingen Simen Kittilsen var den andre fra vårt lag som skjøt mesterskapet. Han stoppet med 239 poeng, til en 10.-plass, åtte poeng bak klassevinneren.
Totalvinneren i mesterskapet ble forøvrig Oplands-skytteren Anne Ingeborg Sogn Øiom med sine 248.
 

Trivelig klubbmesterskap i skytehallen

Trivelig klubbmesterskap i skytehallen

Trivsel og sosialt samvær, kombinert med solide serier preget klubbmesterskapet i skytehallen. Vinner av klasse 3-5 ble Kai Gjølberg med 336 (238-98), to foran Pål Skogen (237-97), mens Eirik Tørhaug stadig tar nye steg, og kapret den tredje medaljen med sine 333 (238-95).
I klasse 1 var Kjell Ivar Løvbrøtte suveren med 247, mens Ørjan Hagen vant et knepent klubbmesterskap i klasse 2 med 331.
Likevel ble det Hans Kristian Dokken som presterte den høyeste poengsummen med 348 som rekruttmester. Ola Shjørlien ble juniorvinner med 328.
Gledelig er det å registrere at aspirantene stadig tar nye steg. Noen av dem har spent på matchreima, og flytter sine personlige rekorder oppover.
Resultatene finner dere herunder.
 Les mer om Trivelig klubbmesterskap i skytehallen

To nye SM-gull

To nye SM-gull

Det ble to nye gull til laget vårt da årets samlagsmesterskap gikk på Raufoss søndag 17. januar. Hans Kristian Dokken vant rekruttmesterskapet etter å ha avsluttet med en solid omgang på 99, til en mesterskaps-sum på 343, tre poeng foran nærmeste konkurrent.
Kjell Ivar Løvbrøtte (bildet) har gjort et kanonbra comeback på skytebanen, og skjøt først 250 poeng i hovedskytinga før han puttet på med 99 i omgangen. Dermed innkasserte han sin aller første tittel som samlagsmester i skyting.
Ola Tore Dokken gjorde også et helhjertet framstøt mot enda et samlagsmesterskap, men en omgang på 95 ble for spedt, og med 342 som mesterskapspoeng ble det i stedet tredjeplass til dobbeltkongen vår.
 

Kolsruds tredje strake

Kolsruds tredje strake

Odd Kolsrud (bildet) sikret sin tredje strake aksje i vandrepokalen som ble satt opp til Magne Wollheim sen minnestevne for tre år siden. Lørdag skjøt den stødige V73-skytteren med stor selvfølgelighet 35 tiere. 23 innertiere var det i mesterskaps-serien. Ingen greide mer enn det. Nærmest i kampen om napp i pokalen kom Tingelstads eminente eldre rekrutt Maud Elise B. Grønberg. Hun ble stevnets andre skytter på 350, men 18 innertiere ble fem for lite mot Kolsrud.
Best i mesterskapet 3-5 ble banerekordholder Anne Ingeborg Sogn Øiom fra Vestre Toten. Med 150-96-100 til 346 i mesterskapssum endte hun tre foran lagkameratene Arne Magnus Hunstad og John Arild Knapp i nevnte rekkefølge.
Øvrige mesterskaps-vinnere finner du herunder. Øvrige resultater på DFS sin resultatservice.
 Les mer om Kolsruds tredje strake

Tredjemann på rankingen

Tredjemann på rankingen

Skytteråret 2015 er historie. Det står igjen mange minner, og statistikkene er stort sett fullendte. For vår del i Nordre Land skytterlag er den hyggelig lesning hva angår klasse 3-5. Der troner ordfører Ola Tore Dokken på tredjeplass med sine 350 poeng. Serien fra stevnet på Hadding ei ukes tid før LS inneholdt 19 innertiere. Bare Kim Andre Aannestad Lund og Roger Ottosen var bedre med sine 350 og 25 innertiere. Sistnevnte ble levert på Fløyterstevnet og ga ny banerekord.
For øvrig er det tynt fra våre rekker, men Kjell Ivar Løvbrøtte sine 250 innendørs i klasse 1 er et gledelig unntak. Med 15 innertiere, gir det en delt niendeplass etter et knallende godt come-back. Allerede har han prestert 250 som den første i klasse 1 i 2016 - på Raufoss 3. januar.
 

Bakken vant Sleiva 2015

Steinar Bakken vant årets siste intern-konkurranse blant klasse-skytterne. Dermed fikk han også den prestisjetunge Sleiva 2015.
Når sant skal sies var det en konkurranse med "løs snipp". For det første var det relativt korte skytetider (5stå - 5kne - 5ligg på 4 minutter, samt et grunnlag på to minutter). Respit-systemet skulle utjevne kvaliteten mellom klassene, og skytterne tippet sjøl respitten de måtte ha for å komme nærmest 250. Dog uten å komme over. Det betydde disk.
Vinneren tippet at han behøvde 15 poeng for å være nær 250. Han skjøt til 225 i tillegg 15 respitpoeng, som ga en vinnersum på 240. Det var to mer enn nærmeste konkurrent, Trond Erling Andersen, mens en noe skadeskutt Svein Solheim ble treer i oppgjøret. Resultatene herunder:
 Les mer om Bakken vant Sleiva 2015

Juleavslutning med prisutdeling

Juleavslutning med prisutdeling

Da ungdomsutvalget hadde sin juleavslutning onsdag 16, desember delte de samtidig ut Schees ærespris 2015 til tre lovende ungdommer. På bildet er de tre samlet med sine synlige bevis på at de greide prisen i sin klasse. Fra venstre: Eirik Merkesdal Tørhaug (junior). Sander Bjeglerud (eldre rekrutt) og Hans Kristian Dokken (rekrutt).
Forøvrig ble det juleavslutning med alt en slik skal inneholde. Først litt skyting, inkludert femte runde av Lapuacupen, før det var sosialt samvær med mat og overraskelser.
Styret ønsker både ungdommer og foresatte, samt et aktivt ungdomsutvalg en riktig god juleferie !
 Les mer om Juleavslutning med prisutdeling

Superhelg for Løvbrøtte

Superhelg for Løvbrøtte

Etter et par ti-år borte fra skyttersporten har Kjell Ivar Løvbøtte i høst atter gitt konkurranse-gleden fritt utløp. I helga smelte førsteklassingen, bosatt i Strypa (!), til med seier både i fylkesmesterskapet og karusellfinalen.
- Skikkelig morosamt, konkluderer 37-åringen etter helga der det virkelig "beit på".
Først skjøt han til 249 under Fylkesmesterskapet på Fåberg, som ga sølvmedalje som beste skytter i klasse 1. Imponerende etter bare et par måneders trening. Enda mer imponerte han under karusellfinalen på Gjøvik, der han først smelte inn 25 blinker i den innledende skytingen. I finalen avviste han konkurrentene kontant ved å smelle inn ti nye blinker. Bedre kan det ikke gjøres !
 

Kveldsansvarlige i vinter

Med bare en treningskveld igjen for klasseførte skyttere i 2015, har klasseutvalget laget liste over kveldsansvarlige, fra vi starter igjen med mandags-treningene 4. januar til vi arrangerer siste innendørs trening 11. april.
Det er viktig at hver enkelt sjekker sin dato og legger den inn i kalender/telefon. Hvis det ikke passer er det viktig at den det gjelder sørger for å få byttet. Uansett er det aller viktigste at hver og en tar ansvar, og bidrar til å legge til rette for gode treningskvelder !
 Les mer om Kveldsansvarlige i vinter

350-gull til Dokken på årsmøtet

350-gull til Dokken på årsmøtet

Blant utmerkelsene som ble delt ut under årsmøtet vårt, var gullmerke for oppnådde 350 poeng for klasseførte skyttere. Ola Tore Dokken har nådd den magiske grensen flere ganger, men først nå fikk han merket og den medfølgende diplomen som et viktig synlig bevis på kapasiteten.
Årsmøtet ble raskt og greit avviklet, uten de store tunge sakene, og med vissheten om at laget står på trygg grunn også økonomisk.
 Les mer om 350-gull til Dokken på årsmøtet

Allidretten prøvde skyting

Mandag 9. november hadde vi besøk av Allidretts-gruppa i Nordre Land idrettslag. De kom med sine "eldste" utøvere for å få den aller første innføringen uti skyttersportens finesser.
De aller fleste hadde naturlig nok ingen erfaring med bruk av våpen, men etter en innføring i den sikkerhetsmessige delen, fikk de med hjelp av kyndige fra rekkene våre sine aller første skudd anvist på monitoren. Om noen få år vil det blant disse finnes framtidige kongsemner. Neste uke dukker de opp igjen for å få mer påfyll !
 

John Arild Knapp vant innendørsstevnet

John Arild Knapp vant innendørsstevnet

John Arild Knapp fra Vestre Toten skytterlag gikk til topps i innendørsstevnet i skytehallen på Dokka, søndag 1. november. Den stødige totningen endte med 348 som sluttsum, poenget foran Løiten-skytteren Jens Kristian Larsen på andreplass, og to foran lagvenninnen Anne Ingeborg Sogn Øiom på den siste pallplassen i klasse 3 - 5.
To skyttere greide fullt hus 350 poeng i stevnet som samlet 105 skyttere. I eldre rekrutt klarte Tingelstads Maud Elise B. Grønberg seg gjennom sine 35 skudd uten å bomme på tieren, mens V73-skytteren Ludvig Indrebø fra Farnes gjorde det samme i den eldste klassen.
Herunder klassevinnere i stevnet.
 Les mer om John Arild Knapp vant innendørsstevnet