Siste nyheter
Anne Ingeborg avviste alle i Bjørn Solbergs minnestevne

Anne Ingeborg avviste alle i Bjørn Solbergs minnestevne

Anne Ingeborg Sogn Øiom avviste alle da hun i overlegen stil gikk til topps i den tredje utgaven av Bjørn Solbergs minnestevne andre pinsedag. Hun tok føringen gjennom finalekvalifiseringen, der programmet er det samme som for organisasjonsmedaljen. Bare ett av de 30 innledende skuddene havnet utafor tieren. Da skilte det to poeng tilbake til fjorsårsvinner Roger Ottosen.
Gjennom finalen med fem kne i serie og fem enkle stående-skudd, tok hun vare på ledelsen og seilte enda ett poeng ifra, til en sluttsum på 396, og vant sin først aksje i pokalen, tre foran Ottosen, med Kristin Nerødegård på tredjeplassen.
 Les mer om Anne Ingeborg avviste alle i Bjørn Solbergs minnestevne

Fire strake for Kjell Ivar

Fire strake for Kjell Ivar

Kjell Ivar Løvbrøtte fortsetter å vinne klasse en, slik han har gjort innendørs i vinter. Nå er han i gang med banesesongen og levner så langt konkurrentene små sjanser. Denne "ovale weekenden" har han gjort unna fire stevner med like mange klasseseire. Poengsummene er også solide, med 249 på Skarsmoen som best til foreløpig topp på Norgesrankingen.
Dernest har det blitt 248 i Krystallstevnet, og 246 både i Østre Gausdal og Bjoneroa. Målsettingen er imidlertid klar: 250 poeng må presteres, og uten å hause opp forventningene vil han være et sterkt kort når standplassen inntas på Råvann skytebane under Landsskytterstevnet.
 

Lars Hasvold ble feltmester

Lars Hasvold ble feltmester

Lars Hasvold ble klubbmester i feltskyting. Vi kunne sikkert ønsket oss flere enn de ni deltakerne som stilte, men alle var enige om at det var en trivelig skytterdag med sosialt samvær og gode samtaler på skytterhuset etterpå.

På bildet er samtlige deltakere samlet med sine premier. Foran fra venstre Mathea Hasvold, Øystein Hasvold, Stine Hasvold og Bjørn Einar Andersen. bak fra venstre: Lars Hasvold, Kjell Ivar Løvbrøtte, Ole Jørgen Klaseie, Ole Tønderum og Trond Erling Andersen.
Resultatene finner du herunder:
 Les mer om Lars Hasvold ble feltmester

Løvbrøtte klasse-vant i LDKS

Kjell Ivar Løvbrøtte vant enda en tittel, da han i helga toppet førsteklassingenes oppgjør under året landsdelskretsstevne på 15 meter. I mesterskapet som gikk hos Nora skytterlag i Nord-Østerdal greide han 248 etter serien 50-50-48-100. Med det sikret seieren takket være sine 14 innertiere mot Røros-skytteren Morten Randen sine 7.
Andreklassingen Simen Kittilsen var den andre fra vårt lag som skjøt mesterskapet. Han stoppet med 239 poeng, til en 10.-plass, åtte poeng bak klassevinneren.
Totalvinneren i mesterskapet ble forøvrig Oplands-skytteren Anne Ingeborg Sogn Øiom med sine 248.
 

Trivelig klubbmesterskap i skytehallen

Trivelig klubbmesterskap i skytehallen

Trivsel og sosialt samvær, kombinert med solide serier preget klubbmesterskapet i skytehallen. Vinner av klasse 3-5 ble Kai Gjølberg med 336 (238-98), to foran Pål Skogen (237-97), mens Eirik Tørhaug stadig tar nye steg, og kapret den tredje medaljen med sine 333 (238-95).
I klasse 1 var Kjell Ivar Løvbrøtte suveren med 247, mens Ørjan Hagen vant et knepent klubbmesterskap i klasse 2 med 331.
Likevel ble det Hans Kristian Dokken som presterte den høyeste poengsummen med 348 som rekruttmester. Ola Shjørlien ble juniorvinner med 328.
Gledelig er det å registrere at aspirantene stadig tar nye steg. Noen av dem har spent på matchreima, og flytter sine personlige rekorder oppover.
Resultatene finner dere herunder.
 Les mer om Trivelig klubbmesterskap i skytehallen

To nye SM-gull

To nye SM-gull

Det ble to nye gull til laget vårt da årets samlagsmesterskap gikk på Raufoss søndag 17. januar. Hans Kristian Dokken vant rekruttmesterskapet etter å ha avsluttet med en solid omgang på 99, til en mesterskaps-sum på 343, tre poeng foran nærmeste konkurrent.
Kjell Ivar Løvbrøtte (bildet) har gjort et kanonbra comeback på skytebanen, og skjøt først 250 poeng i hovedskytinga før han puttet på med 99 i omgangen. Dermed innkasserte han sin aller første tittel som samlagsmester i skyting.
Ola Tore Dokken gjorde også et helhjertet framstøt mot enda et samlagsmesterskap, men en omgang på 95 ble for spedt, og med 342 som mesterskapspoeng ble det i stedet tredjeplass til dobbeltkongen vår.
 

Kolsruds tredje strake

Kolsruds tredje strake

Odd Kolsrud (bildet) sikret sin tredje strake aksje i vandrepokalen som ble satt opp til Magne Wollheim sen minnestevne for tre år siden. Lørdag skjøt den stødige V73-skytteren med stor selvfølgelighet 35 tiere. 23 innertiere var det i mesterskaps-serien. Ingen greide mer enn det. Nærmest i kampen om napp i pokalen kom Tingelstads eminente eldre rekrutt Maud Elise B. Grønberg. Hun ble stevnets andre skytter på 350, men 18 innertiere ble fem for lite mot Kolsrud.
Best i mesterskapet 3-5 ble banerekordholder Anne Ingeborg Sogn Øiom fra Vestre Toten. Med 150-96-100 til 346 i mesterskapssum endte hun tre foran lagkameratene Arne Magnus Hunstad og John Arild Knapp i nevnte rekkefølge.
Øvrige mesterskaps-vinnere finner du herunder. Øvrige resultater på DFS sin resultatservice.
 Les mer om Kolsruds tredje strake

Tredjemann på rankingen

Tredjemann på rankingen

Skytteråret 2015 er historie. Det står igjen mange minner, og statistikkene er stort sett fullendte. For vår del i Nordre Land skytterlag er den hyggelig lesning hva angår klasse 3-5. Der troner ordfører Ola Tore Dokken på tredjeplass med sine 350 poeng. Serien fra stevnet på Hadding ei ukes tid før LS inneholdt 19 innertiere. Bare Kim Andre Aannestad Lund og Roger Ottosen var bedre med sine 350 og 25 innertiere. Sistnevnte ble levert på Fløyterstevnet og ga ny banerekord.
For øvrig er det tynt fra våre rekker, men Kjell Ivar Løvbrøtte sine 250 innendørs i klasse 1 er et gledelig unntak. Med 15 innertiere, gir det en delt niendeplass etter et knallende godt come-back. Allerede har han prestert 250 som den første i klasse 1 i 2016 - på Raufoss 3. januar.
 

Bakken vant Sleiva 2015

Bakken vant Sleiva 2015

Steinar Bakken vant årets siste intern-konkurranse blant klasse-skytterne. Dermed fikk han også den prestisjetunge Sleiva 2015.
Når sant skal sies var det en konkurranse med "løs snipp". For det første var det relativt korte skytetider (5stå - 5kne - 5ligg på 4 minutter, samt et grunnlag på to minutter). Respit-systemet skulle utjevne kvaliteten mellom klassene, og skytterne tippet sjøl respitten de måtte ha for å komme nærmest 250. Dog uten å komme over. Det betydde disk.
Vinneren tippet at han behøvde 15 poeng for å være nær 250. Han skjøt til 225 i tillegg 15 respitpoeng, som ga en vinnersum på 240. Det var to mer enn nærmeste konkurrent, Trond Erling Andersen, mens en noe skadeskutt Svein Solheim ble treer i oppgjøret. Resultatene herunder:
 Les mer om Bakken vant Sleiva 2015

Juleavslutning med prisutdeling

Juleavslutning med prisutdeling

Da ungdomsutvalget hadde sin juleavslutning onsdag 16, desember delte de samtidig ut Schees ærespris 2015 til tre lovende ungdommer. På bildet er de tre samlet med sine synlige bevis på at de greide prisen i sin klasse. Fra venstre: Eirik Merkesdal Tørhaug (junior). Sander Bjeglerud (eldre rekrutt) og Hans Kristian Dokken (rekrutt).
Forøvrig ble det juleavslutning med alt en slik skal inneholde. Først litt skyting, inkludert femte runde av Lapuacupen, før det var sosialt samvær med mat og overraskelser.
Styret ønsker både ungdommer og foresatte, samt et aktivt ungdomsutvalg en riktig god juleferie !
 Les mer om Juleavslutning med prisutdeling

Superhelg for Løvbrøtte

Superhelg for Løvbrøtte

Etter et par ti-år borte fra skyttersporten har Kjell Ivar Løvbøtte i høst atter gitt konkurranse-gleden fritt utløp. I helga smelte førsteklassingen, bosatt i Strypa (!), til med seier både i fylkesmesterskapet og karusellfinalen.
- Skikkelig morosamt, konkluderer 37-åringen etter helga der det virkelig "beit på".
Først skjøt han til 249 under Fylkesmesterskapet på Fåberg, som ga sølvmedalje som beste skytter i klasse 1. Imponerende etter bare et par måneders trening. Enda mer imponerte han under karusellfinalen på Gjøvik, der han først smelte inn 25 blinker i den innledende skytingen. I finalen avviste han konkurrentene kontant ved å smelle inn ti nye blinker. Bedre kan det ikke gjøres !
 

Kveldsansvarlige i vinter

Kveldsansvarlige i vinter

Med bare en treningskveld igjen for klasseførte skyttere i 2015, har klasseutvalget laget liste over kveldsansvarlige, fra vi starter igjen med mandags-treningene 4. januar til vi arrangerer siste innendørs trening 11. april.
Det er viktig at hver enkelt sjekker sin dato og legger den inn i kalender/telefon. Hvis det ikke passer er det viktig at den det gjelder sørger for å få byttet. Uansett er det aller viktigste at hver og en tar ansvar, og bidrar til å legge til rette for gode treningskvelder !
 Les mer om Kveldsansvarlige i vinter

350-gull til Dokken på årsmøtet

350-gull til Dokken på årsmøtet

Blant utmerkelsene som ble delt ut under årsmøtet vårt, var gullmerke for oppnådde 350 poeng for klasseførte skyttere. Ola Tore Dokken har nådd den magiske grensen flere ganger, men først nå fikk han merket og den medfølgende diplomen som et viktig synlig bevis på kapasiteten.
Årsmøtet ble raskt og greit avviklet, uten de store tunge sakene, og med vissheten om at laget står på trygg grunn også økonomisk.
 Les mer om 350-gull til Dokken på årsmøtet

Allidretten prøvde skyting

Allidretten prøvde skyting

Mandag 9. november hadde vi besøk av Allidretts-gruppa i Nordre Land idrettslag. De kom med sine "eldste" utøvere for å få den aller første innføringen uti skyttersportens finesser.
De aller fleste hadde naturlig nok ingen erfaring med bruk av våpen, men etter en innføring i den sikkerhetsmessige delen, fikk de med hjelp av kyndige fra rekkene våre sine aller første skudd anvist på monitoren. Om noen få år vil det blant disse finnes framtidige kongsemner. Neste uke dukker de opp igjen for å få mer påfyll !
 

John Arild Knapp vant innendørsstevnet

John Arild Knapp vant innendørsstevnet

John Arild Knapp fra Vestre Toten skytterlag gikk til topps i innendørsstevnet i skytehallen på Dokka, søndag 1. november. Den stødige totningen endte med 348 som sluttsum, poenget foran Løiten-skytteren Jens Kristian Larsen på andreplass, og to foran lagvenninnen Anne Ingeborg Sogn Øiom på den siste pallplassen i klasse 3 - 5.
To skyttere greide fullt hus 350 poeng i stevnet som samlet 105 skyttere. I eldre rekrutt klarte Tingelstads Maud Elise B. Grønberg seg gjennom sine 35 skudd uten å bomme på tieren, mens V73-skytteren Ludvig Indrebø fra Farnes gjorde det samme i den eldste klassen.
Herunder klassevinnere i stevnet.
 Les mer om John Arild Knapp vant innendørsstevnet

Nedrigging av banene 16. september

Nedrigging av banene 16. september

Onsdag 16. september er siste treningskveld utendørs denne sesongen. Da er målsettingen å få rigget ned og kjørt inn igjen skivene, samt å få ryddet inn det som skal berges mot vinteren. Samtidig klargjøres det for innendørs trening, med en målsetting om å ha en dugnad i skytehallen den påfølgende onsdagen.
Vi satser også på litt sosialt samvær i forbindelse med at banen rigges ned. Dette er noe vær-avhengig, men litt godt på grillen, eller annen dugnads-mat fortjener alltid like positive medlemmer som stiller beredvillig opp !
 

LS 2015 er historie - feltmedalje til Dokken

LS 2015 er historie - feltmedalje til Dokken

Når sant skal sies var det en noe høyere stemning i laget vårt etter fjorårets Landsskytterstevne. Likevel må vi si oss tilfreds med ei trivelig uke i Lesja. Vi stilte med en fyldig kontingent, og bidro til massemønstringen. Ved avslutningen sikret Ola Tore Dokken en sjuendeplass i felt-NM - ett lite knepp fra det helt store. Men slik er skyttersporten. Herunder finner du våre resultater. Les mer om LS 2015 er historie - feltmedalje til Dokken

Kongelig fulltreffer for Dokken

Kongelig fulltreffer for Dokken

Regjerende skytterkonge, Ola Tore Dokken har hatt en plan: En plan om kongelag nummer 20, og kanskje bli skytterkonge for tredje gang. På sin gamle hjemmebane på Hadding-banen i Ål, smelte han i går kveld til med fullt hus 350 poeng. I den grad det interesserer: 19 av de 35 tierne var innertier. Det fører kongen inn på andreplass på Norgesrankingen - et par uker før det skytes kvalifisering til kongelag i Lesja.
Ikke nok med det; sønnen, Hans Kristian smelte også til med ny pers og leder rekruttklassen med 348 !
 

Hans Kristian på pallen i Landsdels-KM

Hans Kristian på pallen i Landsdels-KM

Hans Kristian Dokken tok steget opp på pallen da rekruttmesterskapet under årets Landsdelskretsstevne for Opplandskretsen var over. Han leverte solid innsats gjennom hele serien, blant annet med 150 på 15-skudden. Etter 97 ti-skuddspoeng sluttet han på 247 og skive fire i finalen. Her greide han 99, og endte på tredjeplass med sine 346. Det var fire bak den suverene vinneren av klassen, Marte Marie Engebretsgård fra Åsheim. Les mer om Hans Kristian på pallen i Landsdels-KM

To Dokken-seire på Åsheim

To Dokken-seire på Åsheim

Far og sønn, Ola Tore og Hans Kristian Dokken sikret seg hver sin seier i det åpne banestevnet til Åsheim skytterlag. Senior vant klasse 3-5 med solide 348 (149-99-100), tre foran nærmeste utfordrer. Det var god kvalitet også over Hans Kristians mesterskaps-serie. Den ga 347 (149-99-99), fire poeng foran andremann i rekrutt.
Det var forøvrig flere av våre som var over på "feil side" av Mjøsa til stevnene på Lismarken og Åsheim. Se DFS sin utmerkede resultatservice etter flere resultater.
 

Sammen blir de gode

Sammen blir de gode

For mange av skytteraspirantene våre ble kveldsstevnet i Etnedal den aller første følingen med et ordentlig skytestevne "borte". Det var en fornøyd skytterkongelig skyteskole-rektor, Ola Tore Dokken som coachet skytterspirene gjennom det å takle et stevne.
Kvelden bød på fine skyteforhold, med relativt "snill" vind og fine lysforhold. Således fikk ungdommene gode mål på sine ferdigheter. Uansett var stevnet et viktig steg videre i utviklingen, og viktigst var det at alle hadde det gøy.
 

Klarsynt Dokken dobbeltvant

Klarsynt Dokken dobbeltvant

- Jeg tar tilbake alt jeg har uttalt negativt om Adlerauge. Nå ser jeg plutselig et reint siktebilde. Det sier Ola Tore Dokken som Kristi himmelfarts-dag sesongdebuterte med å vinne både Krystallstevnet og Bjoneroastevnet.
Han satte inn hjelpemiddelet tidligere i uka, og fikk en positiv opplevelse umiddelbart. - Jeg skjøt en omgang på banen, og syns jeg dro ut to skudd til langt uti nieren. Anvisningen fortalte om 100 med åtte innertiere, forteller han.
 Les mer om Klarsynt Dokken dobbeltvant