Siste nyheter

KM Luftrifle

KM Luftrifle
Del

På selveste kvinnedagen ble det skutt åpent KM Luftrifle på Nystua. Ingen kvinner møtte opp, men de var kanskje opptatt med å feire...?

Uansett, som så mange ganger tidligere var det Nils Petter Håkedal (V45) (midten) som nok stod for den beste prestasjonen med 408,8 på sine 40 skudd. Det lover godt kort tid før NM går av stabelen. Kan vi ane gull i blikket? For ordens skyld, på luftrifle skytes det på skive med desimaler.

Men, det var flere som hadde grunn til å smile fornøyd. I samme klasse krabbet Stein Martinsen fra Numedal også over den magiske 400 grensen og stoppet på 401,4, kun 0,3 poeng fra personlig rekord. Tor Nystuen overbeviste også, 401,3 er han rimelig godt fornøyd med. Tor sikret gullet i klasse V55 foran Harald Enger med 394,4. I klasse V65 stoppet Bjørn Egil Hansen, for anledningen med lånt våpen, på 383,2.

Blant den yngre garde uttrykte Ottar Steinstø tilfredshet over å ha skutt over 600 på sine 60 skudd. 603,0 holdt til gull i klasse B foran Andreas Hustuft Aadne fra Styrvoll med 600,7. Andreas imponerte tidvis med svært god skyting og hele 103,9 på siste ti-skudd viser at dette er en gren som ligger for Andreas. Luftriflas lave kulehastighet setter store krav til skytestilling og teknikk og er svært avslørende når dette ikke fungerer. Kveldens poengsummer viser at flere er på rett vei.

Det skal bli spennende å se hvor mange medaljer Nøtterøs skyttere henter hjem fra NM om kort tid.

HE, 09032017