Numedal tildelt Nordisk mesterskap 2018

Numedal tildelt Nordisk mesterskap 2018
Del

Numedal skyttersamlag er tildelt Nordisk mesterskap i bane-, felt- og felthurtigskyting i 2018. Mesterskapet skal arrangeres med utgangspunkt i Kongsberg skytterlags bane på Meheia fra 30. august til 02. september 2018.

Knut Lande, vår nye samlagsleder, har stått i spissen for søknaden til Norges Skytterstyre om å arrangere Nordisk i Numedal. Avgjørelsen om tildelingen kan du lese her i protokollen fra forrige møte i Skytterstyre. Det har blitt satt ned en hovedkomité som består av Knut Lande, Erling Hjallen og Espen Bekkevold. 

Arrangementet går på turnus mellom de deltakende landene, og årets mesterskap går av stabelen i Danmark, nærmere bestemt i Vingsted. Forrige gang dette ble arrangert i Norge var i 2015, da med Follo som arrangør. DFS har en egen hjemmeside for Nordisk mesterskap som du kan finne her. Nyheter, resultater, program og regelverk er å finne på denne siden.

Numedal har lange og gode tradisjoner med deltakere i dette mesterskapet, og har flere seire og medaljer både på lagsnivå og individuelt. Med hjemmebane i 2018 håper vi å få med flere deltakere fra vårt eget samlag. I løpet av konkurransen vil det kåres hele seks nordiske mestre individuelt og fem lagseiere. Det konkurreres i liggende skyting, baneskyting, feltskyting og felthurtigskyting. Hvert deltakerland har med 15 skyttere som deltar i Nordisk mesterskap (NM) og fem skyttere som deltar i Nordisk ungdomsmesterskap (NUM). Deltakere i NUM skal høyest fylle 25 år i konkurranseåret. Stevnets oppsett pleier å bestå av egen trening for landene på skytebanen på torsdag med åpningsseremoni på kvelden, liggende- og baneskyting på fredag og felt- og felthurtigskyting på lørdag. Lørdag kveld er det også bankett med avslutning av mesterskapet. Søndag er hjemreisedag.

Arbeidet med arrangementet vil fortsette fremover, og vi håper dette kommer til å bli et vellykket mesterskap i Numedal.