Siste nyheter

Nå kan du ta storviltprøven på Vormli

Nå kan du ta storviltprøven på Vormli
Del

Hver tirsdag og torsdag fremover til og med 27. september, kan du skyte obligatoriske treningskudd og ta storviltprøven på Vormli skytebane. Påmelding alle kveldene fra kl 1730.

Hver tirsdag og torsdag stiller et vaktlag fra den ca. 50 mann store banekomiteen opp på Vormli skytebane for å lose jegere trygt gjennom storviltprøven. Alle som skal ta storviltprøven må først skyte 30 obligatoriske treningsskudd. Treningsskuddene skal ifølge forskriften skytes over minst to datoer/kvelder, der en maksimalt får godkjent 15 skudd pr. kveld. Det er imidlertid mulig å trene med flere skudd pr. kveld. Det kan anbefales å benytte de obligatoriske treningsskuddene til innskyting og test av ammunisjon. Det er også mulig å skyte de obligatoriske treningsskuddene på villreinfigur, hvis det er kapasitet til det på standplass. Allerede samme kveld som en skyter de siste obligatoriske treningskuddene, kan en melde seg på til storviltprøven.

Ved storviltprøven skal det skytes 5 skudd mot godkjent villreinfigur, der alle 5 skudd skal treffe innenfor en bestemt sirkel på 30 cm. Med kombivåpen og drilling, skal det skytes 3 skudd, der alle 3 skal treffe innenfor sirkelen.

På Vormli benyttes elektronisk anvisning, der skytteren får anvisning på monitor på standplass. Ved skyting av treningsskudd får du anvisning for hvert skudd. Ved skyting til storviltprøven, skal det først anvises når alle 5 (3) skudd er avfyrt.

Det tar altså minst 2 kvelder på banen før du "er i mål" med storviltprøven. Får du i tillegg problemer med våpen og/eller siktemidler, kan det fort gå med en eller to kvelder til. Vi oppfordrer derfor alle til å starte med obligatoriske treningskudd i god tid før jaktstart.

Velkommen til Vormli skytebane.

Lykke til med skytingen.