Tynset Skytterlag

Et lite historisk tilbakeblikk...

"Centralforeningen foreningen for utredelse af legemsøvelser og våbenbrug" ble stiftet i 1861 og i 1893 var Det Frivillige Skyttervesen et faktum.

Tynset Skytterlag ble stiftet allerede 1865 og kan feire 150-årsdag i 2015.
Skytebanen er blitt flyttet flere ganger men har siden 1961/62 ligget der den er nå.
Tynset Skytterlag har gjennom alle tider hatt gode skyttere. Allerede i 1937 fikk laget sin første skytterprins: Kjell Skøien. Men sine største triumfer kunne laget feire etter å ha fått både skytterkonge og -prins i 1992, da Per Erik Oldertrøen og Roar Lillebo gjorde rent bord. Med godt rekrutteringsarbeid kan man håpe på fortsatt god fremgang. i dag fremstår anlegget komplett med flott skytterhus og en stor variasjon av baner. Vi er i dag stolte av å ha elektronikk både inne og ute, noe som gjør både trening og avvikling av stevner lettere.

To avdelinger av heimevernet i Nord-Østerdal er lokalisert md kommandoplass  og lager på egen eiendom i tilknytting til Tynset skytterlags bane. Staben i Nord-Østerdal heimeverns avnitt og Nord-Østerdal stabsområde har gode lokaliteter i egne bygninger. Dette er en tidligere offisersforlegning fra Frya Leir i Gudbrandsdalen, tidligere depotbygninger fra lokalvernkompaniet i Tynset sentrum, samt nye moderne lagre bygget sammen i en bygningsmasse som går godt inn i det komplette anlegget til skytterlaget og heimevernet. Arbeidet er utført med bruk av tjenestegjørende dager og stor dugnadsinnsats av avsnittets soldater med deres mangesidige kompetanse.