Om Uttrøndelag Skyttersamlag

Sist oppdatert 12.01.2010

Om Uttrøndelag Skyttersamlag

Geografi og tall

Det Frivillige Skyttervesen, som har eksistert siden 1893, er en idrettsorganisasjon som huser ca 180.000 skyttere fordelt på 950 skytterlag i hele Norge. På kretsnivå er skytterlagene inndelt i 50 skyttersamlag, og midt i landet finner du Uttrøndelag skyttersamlag. Samlaget består av 29 skytterlag i 2010, og geografisk spenner det fra Stjørdalsdistriktet i nord, Hemne i vest, Melhus i sør og til Meråker og Tydal (svenskegrensen) i øst.

Uttrøndelag har en lang og rik historie i skyttersammenheng, og har alltid hatt både topp og bredde hva gjelder skytterprestasjoner. Senest i 1997 hadde vi årets skytterkonge, og vi har stadig skyttere i toppen på Norgescupstevner, på Landsskytterstevnet og sågar i Nordisk sammenheng.

I likhet med resten av landet, har det totale antall skyttere i samlaget gått noe ned siste år, noe som antagelig skyldes mindre aktivitet fra Forsvarets side. Antall klasseførte skyttere er imidlertid stabilt.

Samlagets oppgave

Skyttersamlagets hovedoppgave er å samordne virksomheten i skytterlagene, og støtte disse ved avviklingen av større arrangementer og kursvirksomhet. Samlaget har også tre instruktører som reiser rundt og hjelper skytterlagene i deres instruksjonsvirksomhet.

Samlagets styre avspeiler den geografiske spennvidden ved at de fem kretsene i samlaget har en representant hver. I tillegg finnes bl.a. et eget ungdomsutvalg og et skifeltutvalg. Se forøvrig under menyvalget Styret for mer utfyllende informasjon om samlagets administrasjon.

I året 2002 var det altså klart for at Uttrøndelag Skyttersamlag tok steget ut i "World Wide Web" og etablerer internettside under et eget domene (uttrondelag.org). Siden har vi skiftet 2 ganger og er nå på Det frivillige skyttervesen sin portal. Vi vil her forsøke å presentere et bredt spekter av informasjon som angår samlaget, fra bakgrunnsstoff og historisk materiale til dagsaktuelle reportasjer og resultater.

Mail til webansvarlig: bent.eliassen@ntebb.no